Як приготувати татарські перемячи з м'ясом
Сьогодні ми готуємо майже класичні біляші, але тільки татарські. Таке ж тісто, така ж начинка, тільки назва інша. Тим не менш спробувати наші рецепти однозначно варто, тому що вони справді неймовірні!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно - | 0,4 кг |
сіль - | 2 дрібку |
дріжджі - | 30 г |
цибулю - | 1 головка |
рослинна олія - | 0,2 л |
яйце - | 1 шт. |
цукор - | 5 г |
м'ясний фарш - | 500 г |
молоко - | 0,2 л |
спеції - | за смаком |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 302 Ккал |
Якщо ви справжній любитель пишного і легкого тесту, то перший рецепт ми писали для вас. Тут дріжджове тісто просто тане у роті, розкриваючи вам божественну м'ясну начинку з лука і соковитого м'яса.
Як приготувати:
- Молоко підігрійте на плиті до теплого стану.
- Перелийте його з сотейника в миску, всипте подрібнені дріжджі.
- Перемішайте компоненти так, щоб вийшла однорідна рідина.
- Вбийте туди яйце, додайте сіль і цукор.
- Все це ретельно перемішайте, введіть борошно частинами і через сито.
- Замісіть м'яке однорідне тісто, яке не липне до рук.
- Скачайте з нього кулю, покладіть в миску і накрийте.
- Відправте на півгодини в тепле місце.
- У цей час цибулю почистіть і дрібно порубаєте, змішайте з фаршем.
- Додайте спеції і відбийте масу, щоб вона стала більш ніжною.
- Обімніть тісто, розкачайте в пласт на робочій поверхні.
- Виріжте кола великого діаметру.
- У середину кожного з них покладіть начинку.
- Краї зберіть до центру, обов'язково залишаючи отвір в середині.
- У сковороду прожарити масло, викладіть перемячи отворами вниз.
- Смажте їх до рум'яності, потім переверніть, накрийте кришкою і смажте до готовності.
Порада: краще готові перемячи викладати на серветки, щоб прибрати зайве масло.
Татарські біляші, смажені в олії (з тіста без дріжджів)
Кажуть, якщо в тесті немає дріжджів, то воно називається прісним. Ми приготували татарські перемячи з м'ясом саме з такого тіста, але все одно залишилися в захваті. Вам теж варто спробувати!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
борошно | 650 г |
цибуля | 200 г |
вода | 30 мл |
рослинна олія | 180 мл |
м'ясо | 0,5 кг |
яйця | 2 шт. |
спеції | за смаком |
рослинна олія | 40 мл |
цукор | 15 г |
молоко | 0,2 л |
Час приготування: 65 хвилин | Калорійність на 100 грам: 273 калорії |
Як приготувати:
- Борошно засипте в миску з допомогою сита.
- Яйця збийте з молоком.
- Влийте отриману масу в борошно і перемішайте.
- Туди ж додайте сіль, цукор і масло.
- Все це замісіть в круте тісто, накрийте на тридцять хвилин.
- М'ясо промийте і очистіть від жиру.
- Наріжте його дуже дрібними скибочками за допомогою гострого ножа.
- Додайте до м'яса спеції і воду, перемішайте.
- Цибулю почистіть і дрібно порубаєте, з'єднаєте з м'ясом.
- Тісто поділіть на три-чотири частини і кожну з них розкачати в пласт.
- Виріжте кружечки і в середину кожного з них покладіть по ложці м'ясної начинки.
- Зберіть краю до центру, залишивши невеликий отвір.
- У глибокій сковороді підготуйте фритюр і обсмажте в ньому перемячи до готовності з обох сторін.
Порада: щоб текстура тіста була більш ніжною, замість молока використовуйте сметану, а замість рослинного масла – вершкове.
Читайте також, як приготувати татарські пиріжки з м'ясом і картоплею.
Смачні і соковиті домашні біляші на кефірі припадуть до смаку усій родині. Просто вибирайте рецепт і готуйте!
Відмінні начинки для рулету з лаваша можна підібрати тут.
Як приготувати в духовці
Смачний варіант ситного перекусу або неймовірного обіду/вечері. Кефір робить тісто ще м'якше, ще смачніше, а начинка просто сама по собі зводить з розуму всіх, хто її спробує.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
петрушка | 45 г |
цукор | 15 г |
кефір | 200 мл |
жирна яловичина | 370 г |
борошно | 0,5 кг |
спеції | за смаком |
яйце | 1 шт. |
свіжі дріжджі | 30 г |
сіль | 5 г |
рослинна олія | 100 мл |
цибуля | 1 головка |
вода | 80 мл |
Час приготування: 150 хвилин | Калорійність на 100 грам: 236 калорій |
Як приготувати:
- Кефір зовсім трохи підігрійте (до трохи теплого стану).
- Вилийте його в ємність, додайте олію.
- Туди ж — яйце, сіль, цукор і все це ретельно перемішайте.
- В отриману масу покришіть дріжджі і з'єднайте їх з іншими компонентами.
- Далі частинами введіть борошно, але обов'язково через сито.
- Замісіть м'яке тісто і приберіть його в тепло до збільшення в розмірі в три рази.
- Після цього тісто обімніть і поділіть на кульки розміром з мандарин.
- Накрийте їх і дайте їм підійти ще протягом десяти хвилин.
- Яловичину в цей час очистіть і вимийте.
- Поріжте її кубиками гострим ножем.
- З лука зніміть піну і наріжте його крупно.
- З'єднайте з м'ясом і пропустити все через м'ясорубку.
- Додайте воду, спеції, подрібнену петрушку і ретельно перемішайте.
- З кожного підійшов тістяного кульки зробіть коржі, але без качалки.
- У центр кожного покладіть трохи начинки, защипайте краю.
- Викладіть перемячи на деко, дайте їм ще трохи підійти.
- Потім відправте в духовку при 180 градусах на півгодини.
Корисні поради
Якщо ви готуєте фарш самостійно, та ще й з пісного м'яса, то в начинку доведеться додати трохи води для соковитості. Якщо ж фарш покупної, то він і без того буде відповідним.
Щоб начинка була ще смачніше, додайте в неї свіжу зелень. Це може бути все, що вам подобається, починаючи від кропу і петрушки, закінчуючи м'ятою і руколою. Можна також додавати солодкий перець, скибочки цукіні, капусту, томати, сир, сир і ін
Для пікантності обов'язково додайте в начинку часник або велика кількість чорного перцю. Якщо вам цього недостатньо, то використовуйте червоний мелений перець, свіжий стручок чилі, кайенского перцю халапеньо або соус «Табаско».
Так як перемячи найчастіше готуються на плиті, то для цього потрібен фритюр. Після нього з пиріжків буде стікати досить велика кількість масла. Тому ми порадимо вам перекладати їх з олії на сухі серветки і тільки потім подавати до столу.
Перемячи з м'ясом – це звичні біляші з новим, татарською назвою. Ніжне і ситне тісто приховує в собі соковиту і шалено ароматну м'ясну начинку. Якщо ви любите смачно поїсти, то такі пиріжки створені для вас. Приємного апетиту!