Як робити біляші з фаршем в домашніх умовах
Сьогодні ми розповімо вам декілька варіантів смачною і соковитою начинки для біляшів. Крім цього, ми запропонуємо приготувати повноцінні біляші з домашнім фаршем, а також скористаємося духовкою. Навряд чи ви колись пробували біляші в духовці. Зараз саме час!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
чорний мелений перець - | 5 г |
цибулю - | 320 г |
м'яса - | 650 г |
молоко - | 1 л |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 174 Ккал |
Як приготувати:
- Для фаршу потрібно прокрутити через м'ясорубку шматок яловичини (добре, якщо буде наполовину зі свининою). Або можна скористатися блендером.
- Цибуля очистити від лушпиння, вимити холодною водою.
- Нарізати його або подрібнити блендером.
- Молоко попередньо прибрати в холодильник, треба щоб воно було крижаним.
- Влити його до м'яса і ретельно все перемішати.
- Приправити чорним перцем, сіллю і ще раз все ретельно перемішати.
Смачна начинка з курячого фаршу
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
чилі | 20 г |
сіль | за смаком |
куряче філе | 350 г |
кріп | 20 г |
часник | 2 шматочка |
чорний мелений перець | за смаком |
цибуля | 1 головка |
чебрець | 3 дрібку |
Знадобиться на приготування – 30 хвилин.
Скільки калорій – 153.
Як приготувати:
- Курку вимити і очистити ножем від плівок.
- Нарізати її на кубики і пропустити через м'ясорубку або скористатися блендером.
- Чилі вимити й подрібнити в пюре.
- Часник очистити і зрізати кінці, пропустити все через тисняву.
- Кріп промити і дрібно покришити його гострим ножем.
- З лука прибрати лушпиння і зрізати коріння, подрібнити головку ножем або знову ж блендером.
- Фарш покласти в миску, посолити його, додати часник, кріп, чилі і цибулю.
- Всипати чорний перець, чебрець.
- Все це поєднати в однорідну масу.
- Далі використовувати за призначенням.
Простий рецепт біляшів з м'ясом на сковороді
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 300 мл |
сіль | за смаком |
сухі дріжджі | 10 г |
борошно | 1 кг |
м'ясний фарш | 650 г |
вода | 30 мл |
цукор | 30 г |
яйце | 1 шт. |
спеції | 10 г |
чорний мелений перець | за смаком |
молоко | 0,5 л |
цибуля | 500 г |
Знадобиться на приготування – 3 години.
Скільки калорій – 262.
Як приготувати:
- Для початку необхідно приготувати тісто, щоб воно підростало в теплі. І для цього потрібно підігріти молоко і воду до теплого стану.
- Після цього воду налити в миску, додати дріжджі, цукор і повністю розвести їх.
- Прибрати в тепле місце хвилин на п'ятнадцять.
- Після цього влити тепле молоко, додати сіль і яйце.
- Все ретельно перемішати і в останню чергу ввести муку. Її обов'язково потрібно додавати з допомогою сита і частинами. Після кожного додавання вимішувати до однорідності.
- Замісити м'яке, пружне тісто, прибрати його в миску і накрити рушником.
- Помістити в тепло на годину-півтора.
- За цей час підготувати начинку і для початку почистити цибулю.
- Зрізати коріння і промити всі головки під краном.
- Покришити їх гострим ножем або подрібнити в пюре за допомогою блендера або м'ясорубки.
- Додати до нього фарш, спеції і чорний перець.
- Вимісити до однорідності і ненадовго відставити.
- Готове тісто обім'яти і поділити на порційні шматочки.
- Всі шматочки перетворити в коржики і в центр кожного покласти трохи начинки.
- Зібрати краї тіста, залишаючи невеликий отвір в самому центрі.
- Сформовані біляші прибрати на піднос, присипану борошном, і залишити на півгодини, нехай вони трохи піднімуться.
- Масло залити в невеликий сотейник або сковороду.
- Прогріти і викласти кілька біляшів отворами вниз.
- Обсмажити до золотистого кольору, потім перевернути.
- Після цього викладати готові вироби на сухі серветки.
Рекомендуємо ознайомитися, як швидко приготувати тісто для біляшів з сухими дріжджами.
Якщо не хочеться довго возитися з тестом, можна скористатися рецептами біляшів на кефірі. Швидко, просто, ніяких турбот!
Читайте, які ще страви можна приготувати з м'ясного фаршу.
Лінивий варіант приготування на кефірі
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
борошно | 0,3 кг |
кефір | 400 мл |
сода | 3 дрібку |
м'ясний фарш | 0,3 кг |
рослинна олія | 240 мл |
цибуля | 1 головка |
цукор | 2 дрібку |
сіль | за смаком |
Знадобиться на приготування – 45 хвилин.
Скільки калорій – 290.
Як приготувати:
- Кефір попередньо дістати, щоб він встиг нагрітися до кімнатної температури.
- Вилити його в глибоку миску, додати сіль, цукор і соду.
- Перемішати і дати настоятися протягом п'яти хвилин.
- Після цього всипати через сито все борошно і ретельно перемішати віночком. Він цілком підійде, так як тісто вийде рідким.
- Цибулю почистити і дрібно порубати, всипати в тісто.
- Туди ж відправити фарш і з'єднати компоненти.
- У сковороді розігріти олію на середньому вогні.
- Викладати тісто столовою ложкою і смажити ледачі біляші до рум'яності з обох сторін.
Як робити вак біляші з фаршем і картоплею по-татарськи (в духовці)
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
маргарин | 0,2 кг |
борошно | 800 г |
картопля | 4 бульби |
яйця | 2 шт. |
яловичина | 0,5 кг |
цибуля | 1 головка |
кефір | 300 мл |
чорний мелений перець | за смаком |
сода | 2 дрібку |
Знадобиться на приготування – 1 годину і 50 хвилин.
Скільки калорій – 244.
Як приготувати:
- Холодний маргарин дістати, розкрити його і натерти на тертці.
- Додати трохи солі і соди, перемішати.
- Далі ввести борошно через сито, кефір кімнатної температури і яйця.
- Замісити тісто, прибрати його під плівку і відправити в холодильник, поки готується начинка.
- М'ясо вимити і прибрати плівки.
- Нарізати дрібно за допомогою ножа. Практично у фарш.
- Цибулю почистити і вимити, подрібнити.
- З'єднати його з м'ясом, можна навіть разом пропустити через м'ясорубку.
- Картоплю очистити і вимити від бруду.
- Нарізати дрібними кубиками, можна натерти його.
- Після цього бажано викласти картоплю на друшляк або сито і все ретельно промити від крохмалю.
- З'єднати картоплю з цибулею і м'ясом, приправити за смаком сіллю і чорним перцем.
- Тісто дістати, обім'яти і скачати його в ковбаску і розрізати на десять частин.
- Після цього кожну з них скатати в кулю і розкачати в корж діаметром 10 см і товщиною 0,1 див.
- У центр покласти ложку начинки і зібрати краю до верху, обов'язково формуючи отвір.
- Помістити всі біляші на деко або у форму, укриту папером.
- Прибрати в духовку, щоб запекти протягом сорока хвилин при 190 градусах.
Цінні поради
Кажуть, коли готується начинка з фаршу (для біляшів або чебуреків), треба додавати багато цибулі, щоб вийшло максимально соковито. Багато додають його настільки багато, що виходить пропорція 1:1. І не повірите, дійсно дуже соковито!
Якщо ви хочете не м'які, а хрусткі біляші, додайте в тісто трохи горілки. Буквально однієї столової ложки буде достатньо для ідеального результату.
В начинку за смаком можна додавати й інші продукти. Це може бути свіжа, але обов'язково подрібнена зелень, дрібно порубані гриби, томати, солодкий перець і ін. Це незвично для біляшів, погодьтеся!
Біляші – це щось дуже смачне, просте, ситне і дуже насичене! Готуйте їх на сніданок, беріть на роботу в якості перекусу, вирушайте з ними на пікнік. Приготувати їх зможе кожен, це простіше простого! І це те, що точно вийде.