26 апрель 2019 42

Як робити біляші з фаршем в домашніх умовах

Сьогодні ми розповімо вам декілька варіантів смачною і соковитою начинки для біляшів. Крім цього, ми запропонуємо приготувати повноцінні біляші з домашнім фаршем, а також скористаємося духовкою. Навряд чи ви колись пробували біляші в духовці. Зараз саме час!

Як приготувати соковитий фарш для біляшів з м'ясом
Інгредієнти Кількість
чорний мелений перець - 5 г
цибулю - 320 г
м'яса - 650 г
молоко - 1 л
сіль - за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 174 Ккал

Як приготувати:

  1. Для фаршу потрібно прокрутити через м'ясорубку шматок яловичини (добре, якщо буде наполовину зі свининою). Або можна скористатися блендером.
  2. Цибуля очистити від лушпиння, вимити холодною водою.
  3. Нарізати його або подрібнити блендером.
  4. Молоко попередньо прибрати в холодильник, треба щоб воно було крижаним.
  5. Влити його до м'яса і ретельно все перемішати.
  6. Приправити чорним перцем, сіллю і ще раз все ретельно перемішати.

Смачна начинка з курячого фаршу

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чилі 20 г
сіль за смаком
куряче філе 350 г
кріп 20 г
часник 2 шматочка
чорний мелений перець за смаком
цибуля 1 головка
чебрець 3 дрібку

Знадобиться на приготування – 30 хвилин.

Скільки калорій – 153.

Як приготувати:

  1. Курку вимити і очистити ножем від плівок.
  2. Нарізати її на кубики і пропустити через м'ясорубку або скористатися блендером.
  3. Чилі вимити й подрібнити в пюре.
  4. Часник очистити і зрізати кінці, пропустити все через тисняву.
  5. Кріп промити і дрібно покришити його гострим ножем.
  6. З лука прибрати лушпиння і зрізати коріння, подрібнити головку ножем або знову ж блендером.
  7. Фарш покласти в миску, посолити його, додати часник, кріп, чилі і цибулю.
  8. Всипати чорний перець, чебрець.
  9. Все це поєднати в однорідну масу.
  10. Далі використовувати за призначенням.

Простий рецепт біляшів з м'ясом на сковороді

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 300 мл
сіль за смаком
сухі дріжджі 10 г
борошно 1 кг
м'ясний фарш 650 г
вода 30 мл
цукор 30 г
яйце 1 шт.
спеції 10 г
чорний мелений перець за смаком
молоко 0,5 л
цибуля 500 г

Знадобиться на приготування – 3 години.

Скільки калорій – 262.

Як приготувати:

  1. Для початку необхідно приготувати тісто, щоб воно підростало в теплі. І для цього потрібно підігріти молоко і воду до теплого стану.
  2. Після цього воду налити в миску, додати дріжджі, цукор і повністю розвести їх.
  3. Прибрати в тепле місце хвилин на п'ятнадцять.
  4. Після цього влити тепле молоко, додати сіль і яйце.
  5. Все ретельно перемішати і в останню чергу ввести муку. Її обов'язково потрібно додавати з допомогою сита і частинами. Після кожного додавання вимішувати до однорідності.
  6. Замісити м'яке, пружне тісто, прибрати його в миску і накрити рушником.
  7. Помістити в тепло на годину-півтора.
  8. За цей час підготувати начинку і для початку почистити цибулю.
  9. Зрізати коріння і промити всі головки під краном.
  10. Покришити їх гострим ножем або подрібнити в пюре за допомогою блендера або м'ясорубки.
  11. Додати до нього фарш, спеції і чорний перець.
  12. Вимісити до однорідності і ненадовго відставити.
  13. Готове тісто обім'яти і поділити на порційні шматочки.
  14. Всі шматочки перетворити в коржики і в центр кожного покласти трохи начинки.
  15. Зібрати краї тіста, залишаючи невеликий отвір в самому центрі.
  16. Сформовані біляші прибрати на піднос, присипану борошном, і залишити на півгодини, нехай вони трохи піднімуться.
  17. Масло залити в невеликий сотейник або сковороду.
  18. Прогріти і викласти кілька біляшів отворами вниз.
  19. Обсмажити до золотистого кольору, потім перевернути.
  20. Після цього викладати готові вироби на сухі серветки.

Рекомендуємо ознайомитися, як швидко приготувати тісто для біляшів з сухими дріжджами.

Якщо не хочеться довго возитися з тестом, можна скористатися рецептами біляшів на кефірі. Швидко, просто, ніяких турбот!

Читайте, які ще страви можна приготувати з м'ясного фаршу.

Лінивий варіант приготування на кефірі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошно 0,3 кг
кефір 400 мл
сода 3 дрібку
м'ясний фарш 0,3 кг
рослинна олія 240 мл
цибуля 1 головка
цукор 2 дрібку
сіль за смаком

Знадобиться на приготування – 45 хвилин.

Скільки калорій – 290.

Як приготувати:

  1. Кефір попередньо дістати, щоб він встиг нагрітися до кімнатної температури.
  2. Вилити його в глибоку миску, додати сіль, цукор і соду.
  3. Перемішати і дати настоятися протягом п'яти хвилин.
  4. Після цього всипати через сито все борошно і ретельно перемішати віночком. Він цілком підійде, так як тісто вийде рідким.
  5. Цибулю почистити і дрібно порубати, всипати в тісто.
  6. Туди ж відправити фарш і з'єднати компоненти.
  7. У сковороді розігріти олію на середньому вогні.
  8. Викладати тісто столовою ложкою і смажити ледачі біляші до рум'яності з обох сторін.

Як робити вак біляші з фаршем і картоплею по-татарськи (в духовці)

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
маргарин 0,2 кг
борошно 800 г
картопля 4 бульби
яйця 2 шт.
яловичина 0,5 кг
цибуля 1 головка
кефір 300 мл
чорний мелений перець за смаком
сода 2 дрібку

Знадобиться на приготування – 1 годину і 50 хвилин.

Скільки калорій – 244.

Як приготувати:

  1. Холодний маргарин дістати, розкрити його і натерти на тертці.
  2. Додати трохи солі і соди, перемішати.
  3. Далі ввести борошно через сито, кефір кімнатної температури і яйця.
  4. Замісити тісто, прибрати його під плівку і відправити в холодильник, поки готується начинка.
  5. М'ясо вимити і прибрати плівки.
  6. Нарізати дрібно за допомогою ножа. Практично у фарш.
  7. Цибулю почистити і вимити, подрібнити.
  8. З'єднати його з м'ясом, можна навіть разом пропустити через м'ясорубку.
  9. Картоплю очистити і вимити від бруду.
  10. Нарізати дрібними кубиками, можна натерти його.
  11. Після цього бажано викласти картоплю на друшляк або сито і все ретельно промити від крохмалю.
  12. З'єднати картоплю з цибулею і м'ясом, приправити за смаком сіллю і чорним перцем.
  13. Тісто дістати, обім'яти і скачати його в ковбаску і розрізати на десять частин.
  14. Після цього кожну з них скатати в кулю і розкачати в корж діаметром 10 см і товщиною 0,1 див.
  15. У центр покласти ложку начинки і зібрати краю до верху, обов'язково формуючи отвір.
  16. Помістити всі біляші на деко або у форму, укриту папером.
  17. Прибрати в духовку, щоб запекти протягом сорока хвилин при 190 градусах.

Цінні поради

Кажуть, коли готується начинка з фаршу (для біляшів або чебуреків), треба додавати багато цибулі, щоб вийшло максимально соковито. Багато додають його настільки багато, що виходить пропорція 1:1. І не повірите, дійсно дуже соковито!

Щоб біляші вийшли пікантними, додайте в начинку велика кількість часнику, чорного перцю або стручок чилі. Його слід дрібно порубати, буквально в пюре, і так додавати у фарш. Замість нього можна використовувати червоний мелений перець.

Якщо ви хочете не м'які, а хрусткі біляші, додайте в тісто трохи горілки. Буквально однієї столової ложки буде достатньо для ідеального результату.

В начинку за смаком можна додавати й інші продукти. Це може бути свіжа, але обов'язково подрібнена зелень, дрібно порубані гриби, томати, солодкий перець і ін. Це незвично для біляшів, погодьтеся!

Біляші – це щось дуже смачне, просте, ситне і дуже насичене! Готуйте їх на сніданок, беріть на роботу в якості перекусу, вирушайте з ними на пікнік. Приготувати їх зможе кожен, це простіше простого! І це те, що точно вийде.

Що ще почитати: