15 июнь 2019 222

Як приготувати курку на пару в мультиварці

На сьогоднішній день багато господинь намагаються приготувати смачні і легкі страви, витрачаючи при цьому мінімум часу і зусиль. Мультиварка – ідеальне рішення для жінок і чоловіків, які ведуть активний спосіб життя. Куряче м'ясо, приготоване з її допомогою, нічим не відрізняється за смаком від того, що було приготовлено традиційним способом.

Рецепт курки на пару в мультиварці
Інгредієнти Кількість
тушка куряча - 1 штука
орегано - за смаком
сіль - за смаком
суміш перців - за смаком
вода - 1 літр
лавровий лист - 2 шт.
часник - 5 зубчиків
куркума - за смаком
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 114 Ккал

М'ясо курки відрізняється нижчою калорійністю, в ньому міститься багато корисних мікроелементів, тому готувати його потрібно як можна частіше, особливо якщо в будинку є діти.

  1. Тушку добре помити, обсушити її і порізати порційними шматками;
  2. Очистити часник, роздавити його, додати до нього сіль, всі спеції, натерти цією сумішшю м'ясо;
  3. У каструлю налити воду, покласти в неї лавровий лист, м'ясо викласти на решітку і встановити її зверху;
  4. Готувати 60 хвилин в режимі «варка на пару».

Коли курка буде повністю готова, вона викладається на тарілку і подається на стіл. Як гарнір краще всього вибирати легкі, але поживні страви або ж салати, заправлені йогуртом.

Філе курки зі шпинатом на пару в мультиварці

Шпинат і куряче м'ясо – два продукти, які ідеально поєднуються між собою. З їх допомогою можна приготувати багато смачних, поживних і поживних страв.

Інгредієнти:

  • 4 грудки;
  • вино біле – 50 мілілітрів;
  • 150 грам шампіньйонів;
  • цибулина;
  • масло;
  • шпинат.

Час приготування: 50 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 116 ккал.

  1. У чашу мультиварки налити олію, покласти в нього кубики цибулі і витримати в режимі «смаження» одну хвилину, додати порізані пластинками печериці, готувати ще 4 хвилини;
  2. Шпинат помити, порізати, викласти в миску, влити вино, додати спеції і готувати до м'якості;
  3. Грудки курячі помити, зробити в них надрізи і покласти всередину начинку;
  4. Фольгу змастити олією, викласти м'ясо, загорнути кожен шматочок окремо;
  5. Укласти курку в каструлю, налити воду, готувати півгодини в режимі « на пару».

Шпинат зберігає свої смакові якості навіть після термічної обробки, а щоб блюдо стало ще корисніше, можна приготувати простою рис або гречку.

Тісто для піци на сухих дріжджах — готується дуже швидко і просто, до того ж таке тісто виходить дуже смачним.

Салат «Червоне море» з кальмарами і креветками — якщо ви любите морепродукти, це саме те, що потрібно.

Буженина з філе індички — це ніжне м'ясо, яке буде корисно навіть дитині.

Як приготувати курку на пару з овочами в мультиварці

Страви на пару готуються дуже швидко і без зайвих клопотів, а їх смак порадує всіх членів сім'ї. Ніжне, ароматне куряче м'ясо ідеально поєднується з овочами, робить їх ще смачнішими.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг цвітної капусти;
  • сіль;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • тушка куряча – 1 штука;
  • 0,2 кілограма селери;
  • 200 грам моркви;
  • спеції;
  • масло.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 120 ккал.

  1. Курку порізати на шматки, помити їх, добре протерти паперовим рушником, посипати спеціями, сіллю;
  2. Розібрати цвітну капусту на маленькі суцвіття;
  3. Селера і моркву очистити, порізати соломкою;
  4. Викласти в каструлю всі овочі, шматочки м'яса, полити зверху соєвим соусом, олією рослинним і готувати в режимі «варка на пару» 35 хвилин.

Це блюдо виходить дуже смачним, легким і ніжним. Щоб воно стало ще краще, можна під час приготування додавати різні спеції – паприку, мелений перець, каррі.

Як і скільки готувати курку з рисом на пару в мультиварці Редмонд

Приготувати смачний, розсипчастий рис в каструлі не завжди так просто, як це здається на перший погляд. Далеко не у всіх господинь він виходить таким, як треба, особливо якщо він вариться в звичайній каструлі. Щоб позбавити себе від зайвих проблем і турбот, можна сміливо користуватися мультиварка, завдяки якій, блюдо вийде просто чудовим.

Інгредієнти:

  • 2 склянки рису;
  • приправи;
  • 0,5 кілограма крил курячих;
  • 60 мілілітрів масла;
  • сіль;
  • цибуля – 80 грам;
  • морква – 100 грам;
  • 1 болгарський перець.

Час приготування: 60 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 125 ккал.

  1. Перець помити, почистити від насіння, нарізати разом з цибулею півкільцями;
  2. Нарізати брусочками моркву;
  3. Помити крила, просушити їх, посипати приправами і сіллю;
  4. Обсмажити цибулю в режимі «смаження», додати перець, моркву і готувати ще 5 хвилин;
  5. Викласти в чашу рис, влити воду, перемішати;
  6. Викласти м'ясо на решітку, встановити її в мультиварку;
  7. Готувати страву в режимі плов 40 хвилин.

Гарнір виходить ніжним, розсипчастим, а куряче м'ясо — ароматним і смачним.

Поради кулінарів

Щоб курка приготувалася на пару в мультиварці як можна швидше, її краще всього заздалегідь обробляти – маринувати, відбивати, різати на порційні шматки.

Смак страви буде більш цікавим, оригінальним, якщо додати до нього овочі, зелень, різні приправи, соєвий соус. Подавати краще за все з різними гарнірами – картоплею, сочевицею, рисом, гречкою.

Щоб смак курки став ще краще, можна подати з соусом, приготованим з допомогою йогурту або сметани.

Після того, як страва буде готовим, ні в якому разі не потрібно виливати воду, над якою воно готувалося, оскільки надалі його можна використовувати для супів. Це вже не просто вода, а справжній бульйон.

Щоб м'ясо не мало прісний смак, можна полити його соусом або ж гарним білим вином. Воно готується досить швидко і ідеально підходить для дієтичного харчування.

Що ще почитати: