18 апрель 2019 4 238

Рецепти приготування десертних пирогів з полуницею

У всьому світі немає байдужих людей до домашньої випічки. Рецепти з фото, запропоновані в цій статті, не вимагають якихось особливих продуктів. Головна роль відводиться полуниці. Отже, давайте приготуємо смачний пиріг з полуницею, вибирайте рецепт!

Пісочний пиріг з полуницею
Інгредієнти Кількість
хлібопекарського борошна - 350 г
пекарського порошку - 7 р
яєць - 4 шт.
масла вершкового - 230 р
цукру - 250 г
20% сметани - 400 г
ягід полуниці - 600 г
крохмалю - 60 г
Час приготування: 130 хвилин Калорійність на 100 грам: 490 Ккал
Пиріг, спечений за цим рецептом, вийде дуже смачним і ніжним. Ніжність дає начинка, яка оточена розсипчастим і солодким тістом. У гарячому вигляді не рекомендується пригощати гостей, так як не вийде його красиво порізати. Краще виріб розрізати в охолодженому вигляді.

Розглянемо рецепт покроково:

  1. Цукор з'єднайте з маслом;
  2. Додаємо борошно з розпушувачем в тісто;
  3. Збиваємо яйце в круту піну і викладаємо в масу. Замішуємо еластичне, не круте тісто;
  4. Збиваємо сметану, яйце, цукровий пісок з крохмалем;
  5. Роз'ємна форма змащується маслом. Тісто викладаємо так, щоб вийшли бортики;
  6. Полуниця перебирається і добре промивається;
  7. Форма заповнюється ягідками. Велику ягоду розрізаємо на дві або чотири частини;
  8. Заливаємо полуницю приготовленої начинкою;
  9. Запікаємо пиріг з полуницею в духовій шафі 55 хвилин. Температура духовки — 180 .

Корисні поради:

  • Не варто ароматизувати тісто, так як виріб готується з ароматних ягід;
  • Коли в тесті достатню кількість цукру, то виріб швидко «рум'яниться», «блідий» пиріг показує на брак цукру;
  • Необхідно обережно поставитися до додавання розпушувача. При надлишку виходить темний вид пирога;
  • Пісочне тісто пирога з полуницею не кришиться, якщо він буде нарізаний гарячим ножем. Ніж можна потримати в окропі кілька секунд.

Швидкий полуничний пиріг

Цей рецепт пирога-перевертыша з полуницею на швидку руку являє собою чудове рішення для зустрічі гостей.

Компоненти для тіста:

  • 220 г борошна хлібопекарського;
  • 2 шт. яєць;
  • 9 р. ванільного цукру;
  • 130 р. вершкового масла;
  • 125 г. цукру;
  • 4 р. солі;
  • 5 р. розпушувача тесту.

Наповнювач – 400-500 грам ягід полуниці.

Тривалість виготовлення — 55 хвилин.

Енергетична цінність:

білки жири вуглеводи ккал
Всього 39.37 106.02 191.03 1791.47

Рецепт приготування пирога з полуницею на швидку руку по кроках:

  1. Полуниця перебирається і добре промивається;
  2. Ягоди розрізають на 2-3 частини;
  3. Викладається полуниця на паперовий рушник на кілька хвилин (5-7 хв), сушиться;
  4. Збиваємо цукровий пісок, яйця, ваніль;
  5. Додаємо м'яке масло вершкове і продовжуємо збивати на протязі 4-5 хвилин;
  6. Борошно змішується з розпушувачем і додається до масі;
  7. Деко змащуємо олією;
  8. Полуниця акуратно перемішується дерев'яною лопаткою з крохмалем;
  9. Далі її потрібно викласти на дно форми;
  10. Ягоди заливаємо яєчно-вершковою масою;
  11. Після випікання пиріг з полуницею перевертаємо і прикрашаємо мигдальною стружкою;
  12. Запікається він 40 хвилин;
  13. Температура випікання — 180 .

Корисні поради:

  • Молоко має бути охолодженим;
  • Борошно просіюється через сито для насичення повітрям. Виріб виходить пишним.

Випічка із замороженою полуницею

Рецепт даного вироби абсолютно не вимагає ніяких зусиль і досвіду На основі пісочного тіста виходить пиріг з замороженою полуницею — ароматний, ніжний і соковитий. Найголовніше, що він готується за короткий період часу!

Інгредієнти для тіста:

  • 350 р. хлібопекарського борошна:
  • 300 г. цукру;
  • 7 р. пекарського порошку;
  • 7 р. ванільного цукру;
  • 160 р. вершкового масла;
  • 1 яйце.

Начинка — 800 р. замороженої полуниці.

Заливка:

  • 35 р. желе;
  • 160 р. соку від ягід.

Тривалість виготовлення — 1 годину.

Енергетична цінність:

білки жири вуглеводи ккал
Всього 81.92 125.63 607.47 3807.62

Інструкція по випічці смачного полуничного пирога:

  1. Розморожуємо ягоди;
  2. Масло збивається з половиною порції цукрового піску;
  3. Додаємо ваніль, сіль, яйце і змішуємо;
  4. Просіяне борошно з розпушувачем додаємо в масу і збиваємо далі;
  5. Замішуємо еластичне, круте тісто;
  6. Змащуємо будь-яким жиром деко;
  7. Тісто розкочуємо качалкою завтовшки 10 мм так, щоб діаметр був розрахований на бортики (3-5 мм) пирога;
  8. Викласти тісто в деко;
  9. Форму з тістом ставиться в холодильник для застигання на 40-50 хв;
  10. З ягід зливається зайвий сік, який знадобиться нам для виготовлення майбутнього желе;
  11. На охолоджене тісто викладається полуниця;
  12. Ягоди зверху густо посипаються цукровим піском;
  13. Ставимо в розігріту духовку для запікання. Запікаємо 35-40 хвилин;
  14. З желе і залишився полуничного соку готуємо заливку;
  15. Заливаємо Желе поверх пирога;
  16. Охолоджуємо його в холодильнику.

Корисні поради:

  • Щоб полуничний пиріг рівномірно випікався і не прилипав до дна форми, потрібно рівномірно змащувати форму для випікання;
  • Пиріг гарячим не розрізається на порції;
  • Гарячий пиріг заливають охолодженим сиропом, і навпаки, остиглий – гарячим.

Листковий пиріг з полуницею

Один з найбільш смачних, апетитних, ароматних виробів — пиріг з полуницею, виготовлений з готового дріжджового або бездріжджового листкового тіста. Хрустка скоринка надає пікантний смак.

Компоненти:

  • 600 р. листкового тіста;
  • 500 р. ягід свіжої полуниці;
  • 120 г. цукру;
  • 30 р. крохмалю;
  • 2 г. свіжої м'яти (кілька листочків).

Час виготовлення — 40 – 45 хв.

Енергетична цінність:

білки жири вуглеводи ккал
Всього 36.93 108.10 402.59 2718.70

Інструкція з приготування листкового пирога з полуницею:

  1. Розморожуємо готове тісто (можна в мікрохвильовці);
  2. Промиті і просохлі ягоди нарізаємо на пластинки;
  3. Розкачати тісто шаром в один сантиметр;
  4. Деко змащуємо маргарином;
  5. Листковим тестом застеляємо деко, щоб вийшли бортики;
  6. Перемішуємо цукровий пісок з крохмалем і рівномірно розподіляємо по тесту;
  7. Рівномірно викладаємо ягоди на тісто;
  8. Поверх полуниці викладаємо підготовлені смужки з листкового тіста;
  9. Зверху пиріг посипається цукром;
  10. Запікання триває 20-35 хв;
  11. Температурний режим — 180.

Корисні поради:

  • Опущений у окріп ніж добре ріже гарячий пиріг;
  • Прилиплий пиріг до дна форми потрібно поставити на вологу серветку або потримати над парою;
  • З обрізків тесту можна зробити прикрасу до пирога.

Як приготувати казинаки з перловки — цікаві рецепти улюблених ласощів.

Читайте як приготувати салат з шинкою «Дамський каприз» — це дуже смачно.

Як приготувати пампушки на сковороді — прості і цікаві рецепти на будь-який смак.

Рецепт приготування пирога в мультиварці

Від приготування страв в мультиварці сучасні господині отримують величезне задоволення. У них виходять дуже смачні страви, приготування яких вимагає найменшої витрати часу і зусиль. Пиріг виходить пухкий, м'який і смачний.

Інгредієнти для тіста:

  • 350 р. хлібопекарського борошна;
  • 50 г. соняшникової олії;
  • 100 р. вершкового масла;
  • 10 р. ванілі цукрових;
  • 2 курячих яйця;
  • 220 р. сметанного продукту 20%;
  • 250 г. цукру.

Начинка:

  • 400 р. полуниці;
  • 150 р. цукру.

Тривалість виготовлення — 90 хвилин.

Енергетична цінність:

білки жири вуглеводи ккал
Всього 59.17 179.34 686.11 4521.52

Покрокова інструкція:

  1. Ягоду промиваємо, видаляємо листочки;
  2. Яйце з'єднуємо з цукровим піском. Збиваємо;
  3. До отриманої маси додається сметана;
  4. Добре все збивається міксером на великій швидкості;
  5. Рослинне і вершкове масло підігріваються на плиті або в мікрохвильовій печі і додаються в отриману суміш;
  6. Борошно, розпушувач, ваніль змішується з отриманою сумішшю;
  7. Далі потрібно змастити жиром каструлю;
  8. Викладаємо тісто на дно каструлі;
  9. Кожну полуничку обвалюємо в цукровій пудрі, викладаємо поверх тіста;
  10. Закрити каструлю і включити опцію «Випікання»;
  11. Запікаємо пиріг з полуницею в мультиварці 65-70 хв.

Корисні поради:

  • Глиняний посуд не дає засихати пирогів тривалий час;
  • Борошно обов'язково просіюється через сито. Повітря насичує борошно, і випічка виходить пишною.

Шоколадна випічка з ягодами до чаю

Час для полуничної випічки – це червень. Пироги з полуницею можна випікати по-різному. Ми вже розглянули деякі рецепти, а зараз представимо вам один з найулюбленіших у ласунів – шоколадний пиріг з полуницею. Він дуже ніжний і ароматний.

Компоненти для тіста:

  • 320 р. хлібопекарського борошна;
  • 5 р. розпушувача тіста;
  • 1 куряче яйце;
  • 70 р. вершкового масла;
  • 150 г. молока 2.5%;
  • 9 р. ванільного цукру;
  • 5 р. солі.

Наповнювач складається з:

  • 350 р. ягід полуниці;
  • 150 р. нежирного йогурту;
  • 110 р. чорного шоколаду;
  • 160 р. цукрового піску.

Тривалість виготовлення — 50-60 хв.

Енергетична цінність:

білки жири вуглеводи ккал
Всього 71.05 132.70 326.41 2712.57

Рецепт приготування смачної випічки з шоколадом і полуничними ягідками:

  1. Просіяне борошно змішати з сіллю і розпушувачем;
  2. На тертці натираємо шоколад;
  3. Промиваємо ягоди, обсушуємо;
  4. Починаємо збивати йогурт, вершкове масло, цукор;
  5. Вливаємо молоко, додаємо ваніль, яйце збиваємо;
  6. З'єднуємо борошно з молочною сумішшю, додаємо третю частину тертого шоколаду і вимішуємо;
  7. Деко застеляється змащеній олією папером;
  8. Перелити масу в деко;
  9. Зверху викладаємо ягоди і ставимо в духовку;
  10. Духовка відкривається за 8-10 хв. і на гарячий пиріг викладається залишився шоколад;
  11. Закриваємо духовку і продовжуємо випікати;
  12. Прикрашаємо цукровою пудрою після остигання;
  13. Запікаємо все 25-30 хв;
  14. Температурний режим 180 .

Корисні поради:

  • Першою вливається рідину в борошно;
  • Молоко має бути охолодженим;
  • Готовність пирога з полуницею перевіряється дерев'яною шпажкою. Пиріг готовий, якщо шпажка суха, а якщо волога, значить, немає.

Приємного вам чаювання з ароматними полуничними пирогами!

Що ще почитати: