Рецепти приготування десертних пирогів з полуницею
У всьому світі немає байдужих людей до домашньої випічки. Рецепти з фото, запропоновані в цій статті, не вимагають якихось особливих продуктів. Головна роль відводиться полуниці. Отже, давайте приготуємо смачний пиріг з полуницею, вибирайте рецепт!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
хлібопекарського борошна - | 350 г |
пекарського порошку - | 7 р |
яєць - | 4 шт. |
масла вершкового - | 230 р |
цукру - | 250 г |
20% сметани - | 400 г |
ягід полуниці - | 600 г |
крохмалю - | 60 г |
Час приготування: 130 хвилин | Калорійність на 100 грам: 490 Ккал |
Розглянемо рецепт покроково:
- Цукор з'єднайте з маслом;
- Додаємо борошно з розпушувачем в тісто;
- Збиваємо яйце в круту піну і викладаємо в масу. Замішуємо еластичне, не круте тісто;
- Збиваємо сметану, яйце, цукровий пісок з крохмалем;
- Роз'ємна форма змащується маслом. Тісто викладаємо так, щоб вийшли бортики;
- Полуниця перебирається і добре промивається;
- Форма заповнюється ягідками. Велику ягоду розрізаємо на дві або чотири частини;
- Заливаємо полуницю приготовленої начинкою;
- Запікаємо пиріг з полуницею в духовій шафі 55 хвилин. Температура духовки — 180 .
Корисні поради:
- Не варто ароматизувати тісто, так як виріб готується з ароматних ягід;
- Коли в тесті достатню кількість цукру, то виріб швидко «рум'яниться», «блідий» пиріг показує на брак цукру;
- Необхідно обережно поставитися до додавання розпушувача. При надлишку виходить темний вид пирога;
- Пісочне тісто пирога з полуницею не кришиться, якщо він буде нарізаний гарячим ножем. Ніж можна потримати в окропі кілька секунд.
Швидкий полуничний пиріг
Цей рецепт пирога-перевертыша з полуницею на швидку руку являє собою чудове рішення для зустрічі гостей.
Компоненти для тіста:
- 220 г борошна хлібопекарського;
- 2 шт. яєць;
- 9 р. ванільного цукру;
- 130 р. вершкового масла;
- 125 г. цукру;
- 4 р. солі;
- 5 р. розпушувача тесту.
Наповнювач – 400-500 грам ягід полуниці.
Тривалість виготовлення — 55 хвилин.
Енергетична цінність:
білки | жири | вуглеводи | ккал | |
---|---|---|---|---|
Всього | 39.37 | 106.02 | 191.03 | 1791.47 |
Рецепт приготування пирога з полуницею на швидку руку по кроках:
- Полуниця перебирається і добре промивається;
- Ягоди розрізають на 2-3 частини;
- Викладається полуниця на паперовий рушник на кілька хвилин (5-7 хв), сушиться;
- Збиваємо цукровий пісок, яйця, ваніль;
- Додаємо м'яке масло вершкове і продовжуємо збивати на протязі 4-5 хвилин;
- Борошно змішується з розпушувачем і додається до масі;
- Деко змащуємо олією;
- Полуниця акуратно перемішується дерев'яною лопаткою з крохмалем;
- Далі її потрібно викласти на дно форми;
- Ягоди заливаємо яєчно-вершковою масою;
- Після випікання пиріг з полуницею перевертаємо і прикрашаємо мигдальною стружкою;
- Запікається він 40 хвилин;
- Температура випікання — 180 .
Корисні поради:
- Молоко має бути охолодженим;
- Борошно просіюється через сито для насичення повітрям. Виріб виходить пишним.
Випічка із замороженою полуницею
Рецепт даного вироби абсолютно не вимагає ніяких зусиль і досвіду На основі пісочного тіста виходить пиріг з замороженою полуницею — ароматний, ніжний і соковитий. Найголовніше, що він готується за короткий період часу!
Інгредієнти для тіста:
- 350 р. хлібопекарського борошна:
- 300 г. цукру;
- 7 р. пекарського порошку;
- 7 р. ванільного цукру;
- 160 р. вершкового масла;
- 1 яйце.
Начинка — 800 р. замороженої полуниці.
Заливка:
- 35 р. желе;
- 160 р. соку від ягід.
Тривалість виготовлення — 1 годину.
Енергетична цінність:
білки | жири | вуглеводи | ккал | |
---|---|---|---|---|
Всього | 81.92 | 125.63 | 607.47 | 3807.62 |
Інструкція по випічці смачного полуничного пирога:
- Розморожуємо ягоди;
- Масло збивається з половиною порції цукрового піску;
- Додаємо ваніль, сіль, яйце і змішуємо;
- Просіяне борошно з розпушувачем додаємо в масу і збиваємо далі;
- Замішуємо еластичне, круте тісто;
- Змащуємо будь-яким жиром деко;
- Тісто розкочуємо качалкою завтовшки 10 мм так, щоб діаметр був розрахований на бортики (3-5 мм) пирога;
- Викласти тісто в деко;
- Форму з тістом ставиться в холодильник для застигання на 40-50 хв;
- З ягід зливається зайвий сік, який знадобиться нам для виготовлення майбутнього желе;
- На охолоджене тісто викладається полуниця;
- Ягоди зверху густо посипаються цукровим піском;
- Ставимо в розігріту духовку для запікання. Запікаємо 35-40 хвилин;
- З желе і залишився полуничного соку готуємо заливку;
- Заливаємо Желе поверх пирога;
- Охолоджуємо його в холодильнику.
Корисні поради:
- Щоб полуничний пиріг рівномірно випікався і не прилипав до дна форми, потрібно рівномірно змащувати форму для випікання;
- Пиріг гарячим не розрізається на порції;
- Гарячий пиріг заливають охолодженим сиропом, і навпаки, остиглий – гарячим.
Листковий пиріг з полуницею
Один з найбільш смачних, апетитних, ароматних виробів — пиріг з полуницею, виготовлений з готового дріжджового або бездріжджового листкового тіста. Хрустка скоринка надає пікантний смак.
- 600 р. листкового тіста;
- 500 р. ягід свіжої полуниці;
- 120 г. цукру;
- 30 р. крохмалю;
- 2 г. свіжої м'яти (кілька листочків).
Час виготовлення — 40 – 45 хв.
Енергетична цінність:
білки | жири | вуглеводи | ккал | |
---|---|---|---|---|
Всього | 36.93 | 108.10 | 402.59 | 2718.70 |
Інструкція з приготування листкового пирога з полуницею:
- Розморожуємо готове тісто (можна в мікрохвильовці);
- Промиті і просохлі ягоди нарізаємо на пластинки;
- Розкачати тісто шаром в один сантиметр;
- Деко змащуємо маргарином;
- Листковим тестом застеляємо деко, щоб вийшли бортики;
- Перемішуємо цукровий пісок з крохмалем і рівномірно розподіляємо по тесту;
- Рівномірно викладаємо ягоди на тісто;
- Поверх полуниці викладаємо підготовлені смужки з листкового тіста;
- Зверху пиріг посипається цукром;
- Запікання триває 20-35 хв;
- Температурний режим — 180.
Корисні поради:
- Опущений у окріп ніж добре ріже гарячий пиріг;
- Прилиплий пиріг до дна форми потрібно поставити на вологу серветку або потримати над парою;
- З обрізків тесту можна зробити прикрасу до пирога.
Як приготувати казинаки з перловки — цікаві рецепти улюблених ласощів.
Читайте як приготувати салат з шинкою «Дамський каприз» — це дуже смачно.
Як приготувати пампушки на сковороді — прості і цікаві рецепти на будь-який смак.
Рецепт приготування пирога в мультиварці
Від приготування страв в мультиварці сучасні господині отримують величезне задоволення. У них виходять дуже смачні страви, приготування яких вимагає найменшої витрати часу і зусиль. Пиріг виходить пухкий, м'який і смачний.
Інгредієнти для тіста:
- 350 р. хлібопекарського борошна;
- 50 г. соняшникової олії;
- 100 р. вершкового масла;
- 10 р. ванілі цукрових;
- 2 курячих яйця;
- 220 р. сметанного продукту 20%;
- 250 г. цукру.
Начинка:
- 400 р. полуниці;
- 150 р. цукру.
Тривалість виготовлення — 90 хвилин.
Енергетична цінність:
білки | жири | вуглеводи | ккал | |
---|---|---|---|---|
Всього | 59.17 | 179.34 | 686.11 | 4521.52 |
Покрокова інструкція:
- Ягоду промиваємо, видаляємо листочки;
- Яйце з'єднуємо з цукровим піском. Збиваємо;
- До отриманої маси додається сметана;
- Добре все збивається міксером на великій швидкості;
- Рослинне і вершкове масло підігріваються на плиті або в мікрохвильовій печі і додаються в отриману суміш;
- Борошно, розпушувач, ваніль змішується з отриманою сумішшю;
- Далі потрібно змастити жиром каструлю;
- Викладаємо тісто на дно каструлі;
- Кожну полуничку обвалюємо в цукровій пудрі, викладаємо поверх тіста;
- Закрити каструлю і включити опцію «Випікання»;
- Запікаємо пиріг з полуницею в мультиварці 65-70 хв.
Корисні поради:
- Глиняний посуд не дає засихати пирогів тривалий час;
- Борошно обов'язково просіюється через сито. Повітря насичує борошно, і випічка виходить пишною.
Шоколадна випічка з ягодами до чаю
Час для полуничної випічки – це червень. Пироги з полуницею можна випікати по-різному. Ми вже розглянули деякі рецепти, а зараз представимо вам один з найулюбленіших у ласунів – шоколадний пиріг з полуницею. Він дуже ніжний і ароматний.
Компоненти для тіста:
- 320 р. хлібопекарського борошна;
- 5 р. розпушувача тіста;
- 1 куряче яйце;
- 70 р. вершкового масла;
- 150 г. молока 2.5%;
- 9 р. ванільного цукру;
- 5 р. солі.
Наповнювач складається з:
- 350 р. ягід полуниці;
- 150 р. нежирного йогурту;
- 110 р. чорного шоколаду;
- 160 р. цукрового піску.
Тривалість виготовлення — 50-60 хв.
Енергетична цінність:
білки | жири | вуглеводи | ккал | |
---|---|---|---|---|
Всього | 71.05 | 132.70 | 326.41 | 2712.57 |
Рецепт приготування смачної випічки з шоколадом і полуничними ягідками:
- Просіяне борошно змішати з сіллю і розпушувачем;
- На тертці натираємо шоколад;
- Промиваємо ягоди, обсушуємо;
- Починаємо збивати йогурт, вершкове масло, цукор;
- Вливаємо молоко, додаємо ваніль, яйце збиваємо;
- З'єднуємо борошно з молочною сумішшю, додаємо третю частину тертого шоколаду і вимішуємо;
- Деко застеляється змащеній олією папером;
- Перелити масу в деко;
- Зверху викладаємо ягоди і ставимо в духовку;
- Духовка відкривається за 8-10 хв. і на гарячий пиріг викладається залишився шоколад;
- Закриваємо духовку і продовжуємо випікати;
- Прикрашаємо цукровою пудрою після остигання;
- Запікаємо все 25-30 хв;
- Температурний режим 180 .
Корисні поради:
- Першою вливається рідину в борошно;
- Молоко має бути охолодженим;
- Готовність пирога з полуницею перевіряється дерев'яною шпажкою. Пиріг готовий, якщо шпажка суха, а якщо волога, значить, немає.
Приємного вам чаювання з ароматними полуничними пирогами!