13 апрель 2019 2 791

Як спекти шарлотку з апельсинами в духовці і мультиварці

Шарлотка – пиріг, знайомий з дитинства. Готується він просто, а смак випічки не залишить байдужим нікого. Це кулінарний витвір прикрасить як повсякденний, так і святковий стіл.

Головний рецепт покроково
Інгредієнти Кількість
цитрус - 1 шт. невеликого розміру
борошно - 1 ст.
цукор - 1 ст.
яйця - 3 шт.
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 162 Ккал

Пиріг «Шарлотка» з апельсинами, приготований в духовці, стане відмінним доповненням до сімейного чаювання або частуванням до приходу гостей.

Приготування шарлотки з апельсинами в духовці:

  1. Спершу яєчні жовтки відокремити від білків;
  2. До білків додати склянку цукру і змішати міксером до отримання білої, повітряної маси;
  3. Жовтки збити до однорідної рідкої маси. Після чого їх додати до готової білкової суміші і все перемішати;
  4. Склянку борошна висипати до яєчно-цукрової суміші і все добре перемішати, щоб суміш стала повітряної;
  5. З апельсина зрізати шкірку, а після м'якоть нарізати невеликими шматочками;
  6. В обрану форму для пирога перекласти тісто, а зверху рівним шаром викласти нарізаний апельсин;
  7. Відправити тісто в розігріту до 180⁰С духовку і залишити його запікатися на 40 хвилин;
  8. Испекшуюся шарлотку вийняти з духовки і поставити остигати. Теплий пиріг готовий до вживання.

Шарлотка з яблуками і апельсинами

Приємний кисло-солодкий смак з нотками цитруса, вийде, якщо приготувати шарлотку з апельсином і яблуками. Рецепт складнощів не викличе.

Перед приготуванням потрібно підготувати необхідні компоненти:

  • цитрус – 2 шт. середніх розмірів;
  • яблука – 4 шт. дрібних;
  • яйця – 4 шт.;
  • борошно – 200 г;
  • цукор – 100 г;
  • масло рослинного походження – 120 мл;
  • сіль – 3 г (або половина ч. л.);
  • сода – 10 г;
  • ванільний підсолоджувач – чверть ч. л.;
  • корична спеція – половина ч. л.

Випічка буде готова через 30 хвилин.

Калорійність пирога: 168 ккал в 100 р.

Етапи приготування:

  1. Фрукти ретельно вимити, почистити від шкірки;
  2. В окрему миску додати яйця, спінити їх;
  3. До збитим яйця насипати цукор, ванілін, корицю і соду (кількість за списком). Сода має бути гашеного оцтом або лимонним соком;
  4. Поступово перемішуючи суміш, додати до неї масло, а потім просіяне борошно;
  5. Все змішати. Тісто має бути не «крутим», але і не рідким (як млинцеве);
  6. Фрукти порізати на шматочки і відправити в тісто;
  7. Духовку розігріти до 180⁰;
  8. Жаростійку форму для випічки акуратно змастити вершковим маслом, а потім налити туди тісто;
  9. Майбутню шарлотку відправити в духовку і залишають на півгодини. Через 30 хвилин перевірити готовність пирога зубочисткою, і при необхідності продовжити процес запікання;
  10. Як тільки підрум'янена шарлотка буде готова, її потрібно дістати з духовки і дати їй охолонути, щоб стала теплою. Після цього її дістають з форми;
  11. При бажанні можна посипати випічку цукровою пудрою, натертим шоколадом, джемом або нежирної сметаною.

Як приготувати ніжний лаваш з шинкою і сиром читайте в нашій статті.

Спробуйте приготувати смачне м'ясо в томаном соусі за нашими рецептами.

А ви знаєте як приготувати хрусткі вергуни на кефірі. Це прекрасна випічка, яка може бути як закускою або солодким десертом.

Рецепт апельсинової шарлотки в мультиварці

Мультиварка стане відмінною заміною духовому шафі. Це пристрій спече шарлотку з апельсинами, звільнивши вас від необхідності постійно перевіряти готовність пирога.

Інгредієнти для пирога наступні:

  • цитрус – 1 шт. середнього розміру;
  • борошно – 200 г;
  • яйця курячі – 4 шт.;
  • цукровий пісок – 1 чашка об'ємом 200 р.

Мультиварка приготує випічку за 1 годину.

100 г шарлотки містить 165 ккал.

Як приготувати шарлотку:

  1. У глибокій мисці змішати яйця з цукром до однорідної, білої пінки. Робити це краще міксером, оскільки віночком вийде довше;
  2. До яєчно-цукрової суміші присипати просіяне борошно і ретельно перемішати;
  3. Апельсин звільнити від шкірки і порізати часточками;
  4. Мультиварочную ємність змастити маслом. В неї налити половину тіста, зверху викласти часточки апельсина, а після долити решту тіста;
  5. Закрити кришку і виставити режим «Випічка», тривалість якого становить 60 хвилин;
  6. Після приготування слід перевірити готовність шарлотки за допомогою ножа або дерев'яної палички;
  7. Готову шарлотку відразу не дістають з мультиварки, а дають їй охолонути.

Корисні поради

  1. Гарячу шарлотку не рекомендується відразу діставати з форми, оскільки вона може вмить втратити форму. Краще дати їй трохи охолонути;
  2. Доповнити приготований пиріг з апельсинами можна розтопленої плиткою шоколаду, яким поливають верхівку випічки;
  3. Для більшої пишності готового пирога, в тісто варто додати розпушувач;
  4. Щоб зменшити ламкість готового пирога, в стадії приготування потрібно замінити чверть борошна на крохмаль;
  5. До основних фруктових компонентів шарлотки можна додати мелений мускат, цукати або родзинки.

Приємного чаювання з смачною фруктової випічкою!

Що ще почитати: