25 май 2019 17 805

Як смачно приготувати пюре з гороху

Всім відомо, що боби – це дуже ситно і корисно. Для вегетаріанців вони цілком і повністю замінюють тваринний білок. Якщо ви любите різні каші, то цей варіант вам підходить!

Пропорції води і гороху для пюре

Щоб у вас пюре було правильним, потрібно взяти одну порцію гороху і три порції води. Саме в такому випадку вийде даний пюре. Щоб швидше приготувати страву, вибирайте колотий або подрібнений горох. Із-за того що його частинки дрібніше, він стане м'яким досить швидко.

Дуже часто масу протирають через сито, якщо не вийшло однорідне пюре. З такою проблемою також допоможе впоратися занурювальний блендер. Але щоб подібне не сталося, важливо попередньо замочити горох і краще на всю ніч, а то й два!

Пюре з гороху без замочування
Інгредієнти Кількість
олії соняшникової - 40 мл
гороху - 500 г
зелені - 30 г
моркви - 1 шт.
спецій - 10 г
соди - 2 дрібку
лука - 0,1 кг
вершкового масла - 50 г
Час приготування: 85 хвилин Калорійність на 100 грам: 292 Ккал

Такий гарнір буде готуватися досить довго, але лише з-за того, що ми готуємо пюре без замочування. Це на той випадок, коли ви забули боби замочити на ніч.

Метод варіння:

  1. Горох ретельно промити під проточною водою.
  2. Пересипати його в сотейник і залити прохолодною водою.
  3. Дати настоятися хоча б чверть години.
  4. Після цього ще раз промити і перемістити в сотейник.
  5. Додати соду і води стільки, щоб покрило на два сантиметри.
  6. Прибрати на плиту і варити тридцять хвилин при слабкому кипінні.
  7. Коли вода википить, долити ще гарячою.
  8. Таким чином пюре варити до повної готовності.
  9. Цибулину очистити і вимити, дрібно порубати її.
  10. З морквини прибрати шкірку і вимити її, натерти.
  11. У сковороді розігріти масло, всипати коренеплоди і тушкувати до м'якості.
  12. Перекласти до гороху.
  13. Зелень подрібнити і додати до всієї масі разом з маслом і спеціями.
  14. Все перемішати і подавати.
Порада: можна для ситності зварити пюре на вершках.

Горохове пюре з копченою грудинкою

З-за грудинки смак пюре теж буде копчений. Повірте, це смачно і дуже оригінально. Так що радимо обов'язково приготувати як-небудь на дозвіллі.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинної олії 20 мл
гороху 0,4 кг
лука 1 головка
соку лимона 30 мл
олії оливи 40 мл
петрушки 10 г
спецій 10 г
копченої грудинки 250 г
Час приготування: 95 хвилин Калорійність на 100 грам: 400 ккал

Процес приготування:

  1. Горох промити в холодній воді і дати йому настоятися ніч.
  2. Потім злити і знову промити, залити і прибрати на плиту.
  3. Довести до кипіння і варити до повної готовності. На це піде не більше півтора годин.
  4. Грудинку позбавити від шкірки, якщо є необхідність.
  5. Далі нарізати її невеликими кубиками.
  6. З цибулини зчистити лушпиння, вимити її і покришити.
  7. У сковорідці розігріти олію, додати цибулю і грудинку, гасити їх, помішуючи, до золотистого кольору.
  8. Додати спеції, перемішати.
  9. У пюре додати подрібнену петрушку, масло оливи і сік лимона.
  10. З'єднати і подавати до столу, присипаючи цибулею з грудинкою кожну порцію.

Порада: можна додати іншу зелень за бажанням.

Домашнє пюре з гороху з плавленим сиром

Якщо ви любите сир у всіх його проявах, спробуйте і пюре з ним. Смак виходить більш ніжний і насичений. Ще ситніше, ніж класика!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинної олії 50 мл
гороху 0,2 кг
плавленого сиру 150 г
лука 1 головка
спецій 10 г
води 600 мл
моркви 1 шт.
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 136 ккал

Як приготувати:

  1. Промити боби в проточній воді до прозорості.
  2. Потім налити води і відправити на плиту.
  3. З моменту закипання варити протягом години.
  4. Влити зверху трохи олії, щоб вийшла більш ніжна консистенція.
  5. Залишки масла вилити на сковороду і дати нагрітися.
  6. Цибулю і моркву почистити, вимити.
  7. Далі цибулину дрібно порубати, моркву натерти.
  8. Всипати в сковорідку і тушкувати до золотого кольору.
  9. Коли все буде готово, змішати готовий горох з коренеплодами.
  10. Додати спеції і тертий сир.
  11. Пробити всю цю масу блендером і можна подавати.

Порада: можна використовувати моцарелу, вона дуже добре тане.

Як приготувати з овочами

Простий і смачний варіант горохового пюре в домашніх умовах. Будуть овочі, значить, буде яскраво і колоритно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
солодкого перцю 1 шт.
води 0,6 л
вершкового масла 30 г
моркви 1 шт.
спецій 10 г
гороху 200 г
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 89 Ккал

Підготовка продуктів:

  1. Промити і замочити горох його на всю ніч.
  2. Вранці промити його ще раз.
  3. Прибрати на плиту і залити зазначеною кількістю води.
  4. Додати спеції і закрити кришку.
  5. Варити годину і за цей час почистити і помити цибулю, дрібно порізати.
  6. З моркви зрізати шкірку, обполоснути її і натерти.
  7. Солодкий перець вимити, почистити всередині і нарізати соломкою.
  8. Після цього на сковороді розпустити масло.
  9. Викласти туди всі овочі і готувати їх хвилин десять.
  10. Коли горох буде готовий, додати до нього овочі і можна подавати до столу.

Порада: можна додати в пюре трохи кабачків або томатів.

Візьміть на замітку класичний рецепт і секрети приготування горохового супу.

Тут ви дізнаєтеся, як смачно приготувати соковитий і розсипчастий плов з горохом нут.

Читайте рецепти швидкого приготування пюре з тушонкою для ситної вечері в колі родини.

Спосіб приготування в мультиварці

Цей рецепт призначений для вас, якщо на кухні стоїть кухонні помічниця. Її плюс у тому, що вона приготує пюре в рази швидше!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинної олії 40 мл
гороху 200 г
зелені 20 г
моркви 2 шт.
лука 1 головка
спецій за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 210 ккал

Послідовність дій:

  1. Промити горох до прозорості і висипати в чашу.
  2. Залити його водою і варити 20-25 хвилин в режимі «Боби».
  3. Цибулю і моркву в цей час почистити і довільно подрібнити.
  4. У сковороді нагріти масло і всипати коренеплоди.
  5. Помішуючи, тушкувати до м'якості.
  6. Зелень порубати дрібно.
  7. Всипати її в готове пюре разом з овочами і спеціями.

Порада: для апетитною подачі використовуйте трохи жирних вершків і гарбузове насіння.

Пюре із зеленого гороху для гарніру

Звичайно, буде дуже незвичайний смак. Але повірте, таке пюре вийде ніжним, вам обов'язково сподобається! Приємного апетиту!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вершкове масло 15 г
спеції 10 г
заморожений горошок 0,5 кг
вершки 20 мл
масло оливи 20 мл
вода скільки знадобиться
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 г: 74 ккал

Як приготувати:

  1. Для початку налити масло в сотейник і поставити на плиту.
  2. Дати йому гарненько прогрітися на слабкому вогні.
  3. В цей час висипати горошок в сито або друшляк і промити його в холодній воді.
  4. Перекласти в масло і обсмажити протягом декількох хвилин. При цьому бажано періодично помішувати.
  5. Після цього влити воду, яку попередньо потрібно підігріти.
  6. Налити стільки, щоб майже покривало горох.
  7. Гасити близько семи хвилин на слабкому вогні, потім додати спеції.
  8. Коли все буде готове, додати вершкове масло.
  9. Далі збити всі заглибним блендером до однорідності.
  10. В кінці влити вершки, додати спеції і ще раз все перемішати.
Порада: можна для оригінального смаку додати до гороху пару гілочок м'яти.

Можна подавати пюре з усім, що вам подобається! Це може бути нарізка з свіжих овочів, якийсь овочевий салат, обсмажені шматочки м'яса або м'ясо в соусі (зразок гуляшу). Можна подати горох і присипати його в гарячому вигляді тертим сиром – любителі оцінять! Оригінальний смак страви, до речі, додасть фета або бринза.

Домашнє горохове пюре виходить у всіх! Це дійсно дуже просте блюдо, яке подобається всім. Ситно, ароматно і смачно – що ще потрібно? У якості доповнень ми підібрали сир, м'ясо, гриби, овочі. Спробуйте той варіант, який сподобається найбільше, і не пошкодуєте!

Що ще почитати: