05 июнь 2019 77

Як приготувати соковитий фарш для мантів

Якщо ви любите вареники і пельмені, обов'язково полюбите і манти, вони містять у собі трохи більше начинки. Ви повинні це спробувати!

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
рослинна олія - 30 мл
цибулю - 4 головки
картопля - 2 бульби
зіра - 5 г
баранина - 0,9 кг
сіль - за смаком
чорний мелений перець - за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 167 Ккал

Найпростіший і досить швидкий варіант начинки!

Як приготувати:

  1. М'ясо промити, очистити і порізати на смужки.
  2. Далі з допомогою ножа порубати м'ясо у фарш. Можна взяти і блендер.
  3. Цибулю очистити, промити і подрібнити.
  4. Нарізати дрібно за допомогою ножа або пюрировать блендером.
  5. Поєднати в мисці фарш з цибулею, додати сіль, перець, зіру.
  6. Все ретельно перемішати і влити масло, з'єднати.
  7. Картоплю почистити і вимити, нарізати кубиками або натерти.
  8. Вмішати коренеплід в м'ясо і можна використовувати готовий фарш за призначенням.
Порада: замість рослинного масла можна використовувати вершкове, буде смачніше.

Фарш для мантів зі свининою та яловичиною

Максимально насичений варіант начинки для мантів! Тут два види м'яса, а значить, буде неймовірно багато соковитості і смаку.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
яловичина 0,5 кг
цибуля 400 г
зіра 5 г
свинина 550 г
чорний мелений перець за смаком

Піде на приготування – 20 хвилин.

В одній порції – 175 калорій.

Як приготувати:

  1. Яловичину і свинину вимити.
  2. Нарізати дрібно, потім подрібнити м'ясорубкою.
  3. Цибулю почистити, вимити і дрібно порубати.
  4. Додати у фарш разом з сіллю, перцем і зірою.
  5. Все ретельно вимішати і можна використовувати.

Порада: можна додати трохи червоного перцю для пікантності.

Начинка для мантів з фаршем і картоплею

Кажуть, з картоплею виходить соковитіше і смачніше. Це треба перевірити. Ви з нами?

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яловичий фарш 500 г
картопля 0,5 кг
сіль за смаком
чорний мелений перець за смаком
цибуля 0,5 кг
свинячий фарш 500 г

Піде на приготування – 15 хвилин.

В одній порції – 142 калорії.

Як приготувати:

  1. З картоплі зрізати шкірку, обполоснути його і нарізати дрібними кубиками.
  2. З лука стягнути лушпиння, вимити його і подрібнити.
  3. В одній мисці з'єднати цибулю зі свинячим і яловичим фаршем.
  4. Додати сіль, перець і картоплю.
  5. Ретельно перемішати, і все готово!

Порада: щоб вийшло смачніше, приготуйте фарш самостійно.

Як приготувати з гарбузом

Дуже часто манти готують з гарбузом. Ми вирішили дізнатися, наскільки це смачно, і були приємно здивовані. Це просто смакота!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
червоний мелений перець 2 дрібку
цибуля 0,4 кг
яловича вирізка 350 г
гарбуз 0,4 кг
сіль за смаком
зіра 3 дрібку
баранячий жир 100 г

Піде на приготування – 30 хвилин.

В одній порції – 148 калорій.

Як приготувати:

  1. Гарбуз очистити від шкірки і м'якоті з насінням.
  2. Вимити і дрібно порізати або натерти на тертці.
  3. Яловичину вимити, почистити і дрібно порубати.
  4. Після цього пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером.
  5. Цибулю почистити, помити і дрібно покришити.
  6. Додати до нього червоний перець і гарбуз.
  7. Все перемішати і з'єднати з яловичим фаршем.
  8. Посолити, додати зіру і знову все з'єднати.
  9. Покласти баранячий жир, ретельно вимішати.

Порада: жир можна використовувати будь за смаком.

Радимо спробувати приготувати східні манти в духовці за оригінальними рецептами.

Які ж манти без ароматного і ніжного соусу? Тут ви можете ознайомитися з варіантами і вибрати за смаком.

Тут ви дізнаєтеся, що ще смачного можна приготувати з м'ясного фаршу на обід або вечерю.

Вегетаріанський рецепт

Тут ми обійдемося без м'яса. Цей варіант розрахований для тих, хто тримає піст або не вживає м'ясо взагалі. Не менш смачно виходить! Гриби і сир – смачна начинка для мантів.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 15 мл
сир 150 г
сіль за смаком
печериці 200 г
чорний мелений перець за смаком
цибуля 0,1 кг
зелень 20 г

Піде на приготування – 25 хвилин.

В одній порції – 160 калорій.

Як приготувати:

  1. З грибів зняти плівки і підрізати ніжки.
  2. Цибулю почистити і вимити, подрібнити його.
  3. У сковороду налити масло, прогріти.
  4. Всипати цибулю з грибами і тушкувати до готовності.
  5. Потім зняти з вогню, остудити.
  6. Додати сіль і чорний перець.
  7. Петрушку почистити, подрібнити.
  8. Сир натерти, вмішати його разом з петрушкою до грибів.
  9. Все з'єднати, і начинка готова!

Порада: щоб начинка була пахучіше, використовуйте лісові гриби. У них більш виражений аромат.

З додаванням капусти

Такий рецепт можна назвати ситним з-за свого складу. У ньому буде капуста, соковите і смачне м'ясо двох видів і яскравий зелений лук!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вершкове масло 30 г
індичка 500 г
капуста 0,4 кг
цибуля 1 головка
спеції за смаком
телятина 0,5 кг
зелена цибуля 150 г
яйця 5 шт.

Піде на приготування – 1 годину.

В одній порції – 91 калорія.

Як приготувати:

  1. М'ясо ретельно вимити, очистити від плівок і жиру.
  2. І індичку, і телятину нарізати кубиками.
  3. Прокрутити м'ясо через м'ясорубку або скористатися блендером.
  4. У сковороду помістити весь фарш.
  5. Прибрати на плиту і залити водою так, щоб м'ясо було покрито.
  6. Додати вершкове масло, закрити кришкою.
  7. Дати закипіти і готувати протягом тридцяти хвилин.
  8. Фарш посолити, додати спеції і перемішати все.
  9. Готувати ще десять хвилин, потім зняти з вогню.
  10. Капусту вимити і нарізати соломкою.
  11. Покласти в каструлю і залити окропом.
  12. Зелену цибулю вимити й подрібнити, додати до капусти.
  13. Чотири яйця відварити до готовності, а потім остудити їх і почистити.
  14. Готову капусту зняти з вогню, остудити і злити воду.
  15. Додати до неї половину подрібнених яєць і все це поєднати. Тут можна скористатися блендером. Наприкінці ввести ще одне яйце, але сире.
  16. М'ясо дістати з води і прокрутити через м'ясорубку з додаванням ріпчастої цибулі.
  17. Додати залишки яєць і отриману масу з'єднати з капустяної.
  18. Все вимішати і використовувати в якості начинки.

Порада: щоб капуста зварилася швидше, використовуйте брюссельську, савойську або пекінську.

Приготування фаршу для мантів з бринзою

Ще один дуже смачний, досить незвичайний варіант домашніх мантів. Соковите куряче філе, солоний сир і ароматний цибулю – не страва, а насолода!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
бринза 280 р
сіль за смаком
вода 200 мл
куряче філе 550 г
борошно 0,4 кг
цибуля 100 г
чорний мелений перець за смаком
яйце 1 шт.
вершкове масло 140 г

Піде на приготування – 1 годину і 25 хвилин.

В одній порції – 256 калорій.

Як приготувати:

  1. Борошно засипати в миску через сито.
  2. Вбити яйце і трохи посолити.
  3. Перемішати компоненти і перетворити їх у крихту.
  4. Після цього влити воду і замісити м'яке однорідне тісто.
  5. Відставити його на тридцять хвилин, за цей час компоненти ще краще змішаються.
  6. Щоб приготувати начинку, м'ясо потрібно вимити і почистити.
  7. Нарізати його кубиками, потім перетворити в фарш з допомогою ножа або м'ясорубки.
  8. Бринзу позбавити від розсолу і натерти, якщо вона тверда. Якщо сир м'який, розім'яти його вилкою.
  9. Додати за смаком перець і сіль, якщо є необхідність.
  10. Цибулю почистити і вимити, подрібнити.
  11. З'єднати його з сиром та м'ясом.
  12. Тісто обім'яти, скачати з нього ковбаску.
  13. Порізати на частини і кожну розкотити в коло.
  14. У центр покласти начинку, защипнути два протилежні краї тіста.
  15. Потім з'єднати ще дві сторони.
  16. А що сформувалися кути зліпити між собою.
  17. Повторити процес з усім тестом і начинкою.
  18. Готові манти варити в киплячій воді до готовності.
  19. Вершкове масло розтопити і відставити.
  20. Полити їм готові манти і подавати до столу.

Порада: щоб зробити «коржі», тісто можна розкачати пласт і вирізати круги необхідного розміру за допомогою склянки.

Легкий рецепт з сиром

Зараз ми приготуємо оригінальні манти з легкої і шалено ніжною начинкою. Це сир і яскравий зелений лук (як за кольором, так і за смаком). Спробуйте!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний мелений перець за смаком
жовтки 2 шт.
зелень 30 г
вода скільки знадобиться
борошно 0,6 кг
сіль за смаком
рослинна олія 15 г
сир 400 г

Піде на приготування – 1 годину і 20 хвилин.

В одній порції – 249 калорій.

Як приготувати:

  1. Борошно висипати в миску, але через сито.
  2. Додати масло і трохи води, замісити однорідне і м'яке тісто.
  3. Готовий куля викласти на робочу поверхню і накрити вологим рушником.
  4. Дати настоятися 30-40 хвилин і за цей час підготувати начинку.
  5. Сир висипати в сито, протерти ложкою або лопаткою. Щоб зробити масу однорідною, можна також використовувати блендер.
  6. Зелень подрібнити, але попередньо обов'язково вимити.
  7. Всипати до сиру, туди ж сіль і перець, жовтки.
  8. Все ретельно перемішати, щоб вийшов крем.
  9. Тісто обім'яти і скачати з нього джгути.
  10. Розкачати їх в коржики і в середину кожного покласти трохи начинки.
  11. Защипнути краю і повторити процес з усіма мантами.
  12. Дно пароварки змастити маслом і викласти в неї борошняні вироби.
  13. Готувати півгодини і подавати до столу.
Порада: якщо сир занадто сухий, можна додати трохи сметани або один жовток.

Корисні поради

Щоб тісто для мантів вийшло максимально м'яким і еластичним, обов'язково (!) додавайте в нього масло. Воно може бути і рослинною, і вершковим. Якщо виключити його зі складу, тісто може рватися або липнути.

В начинку для мантів можна додавати різні компоненти за смаком. Це може бути солодкий перець, томати, зелений лук, різні види сиру і зелені, кабачки, цукіні і ін.

Манти – це не тільки смачно, це дуже ситно і оригінально. Таке блюдо можна запропонувати навіть гостям. Вони будуть в захваті, повірте!

Що ще почитати: