14 апрель 2019 8 097

Як приготувати смачний соковитий фарш для чебуреків

Чебуреки з м'ясом – це дуже смачне блюдо. А якщо вони виходять ще й соковитими, то від їх поглинання не відірватися. Тісто для цієї страви готується без дріжджів. Начинка, що випливає з самої назви – м'ясна.

Готуються чебуреки на сковороді з додаванням великої кількості рослинної олії. Але все-таки найголовніше в даному калорійному страві – це начинка. Про це докладніше.

Як зробити соковитий і смачний фарш на чебуреки

Для приготування даної начинки потрібно:

  • м'ясо або фарш (краще всього використовувати баранину, але в крайньому випадку можна застосувати будь-яке м'ясо) кількістю в ½ кг;
  • курдючний жир, попередньо подрібнений на кубики – дві столові ложки (можна замінити на свинячий або курячий внутрішній жир);
  • дві великі цибулини;
  • вода очищена обсягом 200 мл;
  • рослинна олія об'ємом 250 мл

Правильне приготування соковитої начинки:

  1. В саму першу чергу необхідно підготувати цибулю. Для цього він очищається, промивається під водою і подрібнюється за допомогою гострого ножа. Також для цієї мети можна використовувати блендер. Потім додати сіль і ретельно перетерти до моменту виділення ароматного соку. Прибрати в сторону;
  2. Тепер м'ясо. Його необхідно добре помити, висушити і видалити всі прожилки або плівки. Розділити на шматки невеликого розміру, а після дрібно подрібнити за допомогою гострого ножа або блендера. Жир також додати в момент подрібнення м'яса;
  3. Змішати фарш з цибулею. Додати необхідну кількість солі і перцю чорного меленого і меленого запашного;
  4. Для того щоб начинка була більш соковитою необхідно додати очищеної води в суміш. Кількість води визначається станом м'ясної маси. Ідеальний результат – це густа кашоподібна суміш, своїм складом нагадує жирну сметану;
  5. Додати приправи на свій смак і приступати до формування чебуреків.

Рецепт вдалої начинки

Ось він рецепт начинки для справжніх чебуреків – дуже смачний і незамінний. Для приготування необхідно:

  • баранина – ½ кг;
  • одна цибулина великих розмірів;
  • сіль і перець;
  • мелений мускат – невелика щіпка;
  • мелений коріандр – ½ чайної ложки;
  • сухий базилік – столова ложка без гірки;
  • сухий кріп – столова ложка без гірки;
  • вода кип'ячена.

Підготовка соковитою начинкою з баранини:

  1. М'ясо ретельно вимити в прохолодній воді, висушити і нарізати у формі невеликих шматків. Потім пропустити їх через м'ясорубку;
  2. Лук очистити, помити, подрібнити на дрібні кубики і обсмажити на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії. Остудити, подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки і додати до вже підготовленого фаршу;
  3. Додати сіль, перець, мускат мелений, сухий кріп і базилік (при можливості варто замінити свіжими ароматними травами);
  4. Додати до складу ½ склянки теплої води і ретельно все перемішати руками. Залишити на деякий час.

Курячий фарш

З курячого м'яса можна також приготувати чебуреки. Можливо, він не вийде дуже соковитим, але все одно результат порадує ніжним смаком і ароматом. Для приготування знадобиться наступний перелік складових:

  • фарш курячий, свіжий – ½ кг;
  • три великі цибулини;
  • одна морква великих розмірів;
  • один часниковий зубок;
  • сіль і перець у відповідності з особистими перевагами.

Підготовка курячої начинки:

  1. У ємність викласти фарш і змішати його з необхідною кількістю солі і перцю;
  2. Цибуля очистити, вимити і нарізати у формі дуже дрібних кубиків. Додати до м'яса;
  3. Часник також звільнити від шкірки і подрібнити за допомогою дуже гострого ножа. Також відправити до м'яса;
  4. Морква вимити, очистити і знову ретельно вимити. Перетворити в кашоподібну суміш за допомогою м'ясорубки. Додати до фаршу і ретельно перемішати складові.

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
борошно пшеничне вищого сорту - чотири склянки стандартних розмірів
вода очищена - 320 мл+100 мл для начинки
топлений жир - одна столова ложка
куряче яйце - 1 шт.
сіль і різні приправи - за смаком
баранина, бажано без прожилок - 0,7 кг
ріпчаста цибуля - 350 г
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 263 Ккал

Даний рецепт використовується вже протягом багатьох десятиліть. Весь процес приготування ділиться на три етапи: підготовка тіста, приготування начинки і безпосередня приготування чебуреків.

Етапи приготування чебуреків:

  1. Для приготування тіста потрібно поставити ємність з підготовленим кількістю води на плиту, закип'ятити і додати необхідну кількість жиру і солі. Помішувати до повного розчинення жиру. Додати половину однієї склянки борошна і знову заважати до отримання однорідної суміші. Зняти з плити і дати час до повного охолодження. Потім додати куряче яйце, ретельно все перемішати. Поступово додавати борошно, при цьому безперервно заважаючи тісто. При можливості викласти підготовлене тісто на стіл і ретельно його вимісити. Залишити на годину;
  2. У цей час можна приступити до підготовки начинки. Баранину пропустити через м'ясорубку. Цибулю також подрібнити ножем, додати сіль і приправи. Додати підготовлений цибулю до м'яса і добре перемішати масу. Додати підготовлену очищену воду і знову дуже ретельно перемішати;
  3. Відпочиле тісто розділити на кульки невеликого розміру, кожний з яких необхідно розкачати на круглі пластини, товщина яких не повинна перевищувати 1 мм На край кожного аркуша викладати невелику кількість листків і з'єднувати між собою протилежні краї. Ретельно зліпити все краю;
  4. Сковороду з високими бортами розжарити на плиті і додати рослинного масла на висоту не менше, ніж на 3 см;
  5. Тепер можна приступити до обсмажуванню сформованих коржів. Кожну з них необхідно добре прожарити з обох сторін.

Корисні поради

  1. В процесі обсмажування чебуреків ні в якому разі не варто використовувати кришку, оскільки вони виходити м'якими і не будуть характерно і приємно хрустіти.
  2. Олія наливається в сковороду до тих пір, поки сформовані чебуреки не почнуть в ньому плавати.
  3. Для отримання пухирчастого і хрусткого тіста варто викладати чебуреки тільки у вже максимально розігріте рослинне масло.

Приготування чебуреків – це досить простий і цікавий процес. Тут навіть початківець і недосвідчений кулінар впорається. Але при цьому, цим блюдом можна здивувати багатьох, оскільки правильно приготовані чебуреки можна назвати справжнім шедевром.

Що ще почитати: