Як приготувати смачний соковитий фарш для чебуреків
Чебуреки з м'ясом – це дуже смачне блюдо. А якщо вони виходять ще й соковитими, то від їх поглинання не відірватися. Тісто для цієї страви готується без дріжджів. Начинка, що випливає з самої назви – м'ясна.
Як зробити соковитий і смачний фарш на чебуреки
Для приготування даної начинки потрібно:
- м'ясо або фарш (краще всього використовувати баранину, але в крайньому випадку можна застосувати будь-яке м'ясо) кількістю в ½ кг;
- курдючний жир, попередньо подрібнений на кубики – дві столові ложки (можна замінити на свинячий або курячий внутрішній жир);
- дві великі цибулини;
- вода очищена обсягом 200 мл;
- рослинна олія об'ємом 250 мл
Правильне приготування соковитої начинки:
- В саму першу чергу необхідно підготувати цибулю. Для цього він очищається, промивається під водою і подрібнюється за допомогою гострого ножа. Також для цієї мети можна використовувати блендер. Потім додати сіль і ретельно перетерти до моменту виділення ароматного соку. Прибрати в сторону;
- Тепер м'ясо. Його необхідно добре помити, висушити і видалити всі прожилки або плівки. Розділити на шматки невеликого розміру, а після дрібно подрібнити за допомогою гострого ножа або блендера. Жир також додати в момент подрібнення м'яса;
- Змішати фарш з цибулею. Додати необхідну кількість солі і перцю чорного меленого і меленого запашного;
- Для того щоб начинка була більш соковитою необхідно додати очищеної води в суміш. Кількість води визначається станом м'ясної маси. Ідеальний результат – це густа кашоподібна суміш, своїм складом нагадує жирну сметану;
- Додати приправи на свій смак і приступати до формування чебуреків.
Рецепт вдалої начинки
Ось він рецепт начинки для справжніх чебуреків – дуже смачний і незамінний. Для приготування необхідно:
- баранина – ½ кг;
- одна цибулина великих розмірів;
- сіль і перець;
- мелений мускат – невелика щіпка;
- мелений коріандр – ½ чайної ложки;
- сухий базилік – столова ложка без гірки;
- сухий кріп – столова ложка без гірки;
- вода кип'ячена.
Підготовка соковитою начинкою з баранини:
- М'ясо ретельно вимити в прохолодній воді, висушити і нарізати у формі невеликих шматків. Потім пропустити їх через м'ясорубку;
- Лук очистити, помити, подрібнити на дрібні кубики і обсмажити на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії. Остудити, подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки і додати до вже підготовленого фаршу;
- Додати сіль, перець, мускат мелений, сухий кріп і базилік (при можливості варто замінити свіжими ароматними травами);
- Додати до складу ½ склянки теплої води і ретельно все перемішати руками. Залишити на деякий час.
Курячий фарш
З курячого м'яса можна також приготувати чебуреки. Можливо, він не вийде дуже соковитим, але все одно результат порадує ніжним смаком і ароматом. Для приготування знадобиться наступний перелік складових:
- фарш курячий, свіжий – ½ кг;
- три великі цибулини;
- одна морква великих розмірів;
- один часниковий зубок;
- сіль і перець у відповідності з особистими перевагами.
Підготовка курячої начинки:
- У ємність викласти фарш і змішати його з необхідною кількістю солі і перцю;
- Цибуля очистити, вимити і нарізати у формі дуже дрібних кубиків. Додати до м'яса;
- Часник також звільнити від шкірки і подрібнити за допомогою дуже гострого ножа. Також відправити до м'яса;
- Морква вимити, очистити і знову ретельно вимити. Перетворити в кашоподібну суміш за допомогою м'ясорубки. Додати до фаршу і ретельно перемішати складові.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно пшеничне вищого сорту - | чотири склянки стандартних розмірів |
вода очищена - | 320 мл+100 мл для начинки |
топлений жир - | одна столова ложка |
куряче яйце - | 1 шт. |
сіль і різні приправи - | за смаком |
баранина, бажано без прожилок - | 0,7 кг |
ріпчаста цибуля - | 350 г |
Час приготування: 150 хвилин | Калорійність на 100 грам: 263 Ккал |
Даний рецепт використовується вже протягом багатьох десятиліть. Весь процес приготування ділиться на три етапи: підготовка тіста, приготування начинки і безпосередня приготування чебуреків.
Етапи приготування чебуреків:
- Для приготування тіста потрібно поставити ємність з підготовленим кількістю води на плиту, закип'ятити і додати необхідну кількість жиру і солі. Помішувати до повного розчинення жиру. Додати половину однієї склянки борошна і знову заважати до отримання однорідної суміші. Зняти з плити і дати час до повного охолодження. Потім додати куряче яйце, ретельно все перемішати. Поступово додавати борошно, при цьому безперервно заважаючи тісто. При можливості викласти підготовлене тісто на стіл і ретельно його вимісити. Залишити на годину;
- У цей час можна приступити до підготовки начинки. Баранину пропустити через м'ясорубку. Цибулю також подрібнити ножем, додати сіль і приправи. Додати підготовлений цибулю до м'яса і добре перемішати масу. Додати підготовлену очищену воду і знову дуже ретельно перемішати;
- Відпочиле тісто розділити на кульки невеликого розміру, кожний з яких необхідно розкачати на круглі пластини, товщина яких не повинна перевищувати 1 мм На край кожного аркуша викладати невелику кількість листків і з'єднувати між собою протилежні краї. Ретельно зліпити все краю;
- Сковороду з високими бортами розжарити на плиті і додати рослинного масла на висоту не менше, ніж на 3 см;
- Тепер можна приступити до обсмажуванню сформованих коржів. Кожну з них необхідно добре прожарити з обох сторін.
Корисні поради
- В процесі обсмажування чебуреків ні в якому разі не варто використовувати кришку, оскільки вони виходити м'якими і не будуть характерно і приємно хрустіти.
- Олія наливається в сковороду до тих пір, поки сформовані чебуреки не почнуть в ньому плавати.
- Для отримання пухирчастого і хрусткого тіста варто викладати чебуреки тільки у вже максимально розігріте рослинне масло.
Приготування чебуреків – це досить простий і цікавий процес. Тут навіть початківець і недосвідчений кулінар впорається. Але при цьому, цим блюдом можна здивувати багатьох, оскільки правильно приготовані чебуреки можна назвати справжнім шедевром.