16 май 2019 52

Різноманітні бутерброди з куркою для смачного сніданку

Якщо в бутербродах є м'ясо, то це вже складно назвати закускою або перекусом. Буде набагато ситніше і насиченішим! Пропонуємо вам сьогодні спробувати кілька кардинально різних варіантів соковитих сендвічів з м'яса, овочів, соусу і свіжого хліба!

Ситні бутерброди з вареною куркою
Інгредієнти Кількість
томати - 2 шт.
житній хліб - 2 скибочки
сир емменталь - 40 г
куряче філе - 0,1 кг
рукола - 5 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 127 Ккал

Як приготувати:

  1. М'ясо промити і позбавити від жиру.
  2. Помістити в каструлю і налити воду. Помістити на плиту і закип'ятити вміст. Варити до повної готовності близько тридцяти хвилин.
  3. Потім остудити, дістати з холодного бульйону і нарізати пластинками.
  4. Помідори вимити і нарізати кільцями.
  5. Сир нарізати пластинками, а рукколу обполоснути.
  6. На скибочку хліба викласти два слайсу курки, зверху —кільце томату. Далі — сир, курка і томат. Повторювати шари, поки вони не закінчаться, в кінці додати рукколу і другий скибочку хліба.

Рецепт з копченою куркою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
ананасовий джем 20 мл
томат 1 шт.
копчена курка 300 г
червоний перець мелений 2 дрібку
листя салату 2 шт.
соус барбекю 60 мл
тостовий хліб 6 скибочок

Скільки по часу – 15 хвилин.

Яка калорійність – 174 калорії.

Вранці приготуйте гарячі бутерброди нашвидкуруч на сковороді.

Для закуски можна зробити бутерброди зі шпротами з солоним огірком по цього рецептом.

Дуже смачно виходять бутерброди з печінкою тріски. Тут можна подивитися рецепти з фото.

Як приготувати:

  1. Якщо у курки є шкірка, обов'язково зняти її.
  2. Нарізати м'ясо маленькими скибочками.
  3. Томат помити і нарізати часточками, прибрати нутрощі (сік і насіння).
  4. У сотейник налити соус барбекю, ананасовий джем і додати червоний перець.
  5. Все це ретельно перемішати і дати закипіти.
  6. Викласти курку і готувати, помішуючи, протягом п'яти хвилин.
  7. Зняти з вогню і дати масі повністю охолонути.
  8. Листя салату вимити й обсушити, нарізати смужками.
  9. Дві скибочки хліба покласти на робочу поверхню, прикрити салатною масою.
  10. Далі викласти часточки томату і курку.
  11. Накрити все це другими шматочками хліба, потім викласти салат і залишки курки.
  12. Закінчити залишилися скибочками хліба і проколоти бутерброди шпажками.
  13. Розрізати на трикутники по діагоналі і подавати до столу.

На відео — ще один рецепт бутербродів з копченою куркою:

Варіант приготування з сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
гірчиця 30 мл
свіжий салат 30 г
бекон 0,1 кг
паприка 5 г
червоний цибулю 1 шт.
хліб 0,3 кг
розмарин 1 гілочка
куряче філе 300 г
часник 2 шматочка
томати 1 шт.
маринований огірок 1 шт.
масло оливи 30 г
сир 140 г

Скільки по часу – 35 хвилин.

Яка калорійність – 218 калорій.

Як приготувати:

  1. М'ясо курки вимити і очистити від плівок.
  2. Обсушити його, натерти паприкою, посолити.
  3. У сковорідці розігріти олію і викласти курку.
  4. Зверху на неї покласти розмарин і очищений часник.
  5. Обсмажити до рум'яності, потім перевернути.
  6. Часник і розмарин теж перекласти і знову обсмажити до золотистого кольору.
  7. Коли м'ясо підсмажиться, закрити кришку і готувати його ще за п'ять хвилин з кожного боку.
  8. Далі витягнути його і остудити, нарізати слайсами.
  9. Помідор вимити, видалити плодоніжку і подрібнити кільцями.
  10. З огірків прибрати кінці, нарізати кільцями.
  11. Цибулю почистити і вимити, подрібнити, як огірки.
  12. Сир нарізати скибочками.
  13. Хліб підсушити на сухій сковороді, змастити гірчицею.
  14. Листя салату помити, обсушити і викласти на гірчицю.
  15. Далі — огірки, томати, цибулю і шматочки курки.
  16. Бекон нарізати слайсами і обсмажити на сухій сковороді до хрускоту.
  17. На курку викласти сир, бекон і другий шматочок хліба.

Гарячі бутерброди з курячою грудкою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний перець мелений за смаком
хліб 100 г
вершкове масло 30 мл
гірчиця 30 мл
куряче філе 480 г
сир 130 г
яйце 1 шт.
солоний огірок 1 шт.
сіль за смаком
мариновані шампіньйони 4 шт.

Скільки по часу – 50 хвилин.

Яка калорійність – 178 калорій.

Як приготувати:

  1. М'ясо промити і скласти в каструлю, залити водою.
  2. Прибрати на плиту, довести до кипіння, потім відварити до повної готовності.
  3. Остигле м'ясо вийняти з бульйону і нарізати кубиками або розібрати на волокна.
  4. Гриби порізати дрібною соломкою, змішати з м'ясом.
  5. Солоний огірок теж подрібнити, всипати до грибів та курки.
  6. Яйце відварити в невеликій ємності до твердого жовтка, остудити.
  7. Почистити його та порізати кубиками, всипати слідом за огірком.
  8. Додати гірчицю, тертий сир, сіль і трохи перцю.
  9. Все перемішати і змастити отриманою масою скибочки хліба.
  10. Зверху помістити сухі шматочки хліба.
  11. У сковороді розпустити вершкове масло, викласти в нього бутерброди.
  12. Смажити їх до золотої скоринки і подавати, розрізати на половинки.

Рецепт приготування в духовці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сир 50 г
булочки 2 шт.
куряче м'ясо 0,2 кг
яйце 1 шт.
сіль за смаком
петрушка 10 г
зелена цибуля 20 г

Скільки по часу – 40 хвилин.

Яка калорійність – 209 калорій.

Як приготувати:

  1. Для початку потрібно зрізати з м'яса весь жир, вимити його в холодній воді і відварити.
  2. Готове м'ясо розібрати на волокна, потім порубати ножем у фарш.
  3. Викласти в миску, додати перець, сіль і сире яйце, все перемішати.
  4. Сир натерти дрібної теркою і всипати до курки.
  5. Зелену цибулю помити і подрібнити, всипати до сиру разом з подрібненою петрушкою.
  6. Булочки нарізати половинками, змастити отриманим фаршем.
  7. Викласти у форму для запікання і прибрати в духовку на десять хвилин при 190 градусах.

Варіант з ананасом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
ананас 0,1 кг
білий хліб 6 шматочків
чорний перець мелений за смаком
курка 0,3 кг
вершкове масло 50 г

Скільки по часу – 45 хвилин.

Яка калорійність – 226 калорій.

Як приготувати:

  1. Вершкове масло заздалегідь дістати, щоб стало м'яким.
  2. Курку вимити і відварити до повної готовності.
  3. Остигле м'ясо нарізати і відставити.
  4. Скибочки хліба змастити маслом і викласти зверху курку.
  5. Ананаси позбавити від сиропу, дрібно порубати.
  6. Розкласти зверху на м'ясо, приправити все чорним перцем — і до столу.

Хороший рецепт великих канапе з беконом і домашнім майонезом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний перець мелений за смаком
помідори 8 шт.
цукор 5 г
зелений салат 4 аркуша
рослинна олія 80 мл
бекон 0,4 кг
білий хліб 8 скибочок
гірчиця 10 мл
червоний цибулю 1 головка
жовтки 2 шт.
шинка 8 скибочок
сіль за смаком
куряче м'ясо 340 г
сир 4 шматочка
сік лимона 10 мл

Скільки по часу – 50 хвилин.

Яка калорійність – 221 калорій.

Як приготувати:

  1. У першу чергу потрібно приготувати домашній майонез, так як йому потрібно буде час, щоб настоятися. Для цього в чаші блендера змішати жовтки, гірчицю.
  2. Додати лимонний сік, цукор, трохи солі і чорного перцю.
  3. Все це подрібнити до однорідності за допомогою заглибного блендера.
  4. Коли компоненти змішаються воєдино, почати вливати до них масло.
  5. При цьому не можна переставати збивати їх.
  6. Коли потрібна консистенція буде досягнута, прибрати соус в герметично закривається контейнер і відправити в холодильник мінімум на двадцять хвилин.
  7. Курку промити в холодній воді, зрізати всі прожилки.
  8. Покласти м'ясо в каструлю з водою і поставити на плиту.
  9. Варити до закипання, потім до повної готовності.
  10. Остудити курку, нарізати слайсами під кутом.
  11. Бекон обсмажити до хрускоту, шинку нарізати тонкими скибочками.
  12. Томати вимити проточною водою і нарізати кільцями.
  13. Цибулю почистити і нарізати кільцями.
  14. Скибочки хліба підсмажити на сухій сковороді, але лише з одного боку.
  15. М'яку сторону змастити майонезом, зверху викласти сир, бекон, шинку і курку.
  16. Зверху помідори, потім цибулю і вимиті, обсушені листя салату.
  17. Накрити другим шматочком хліба, теж змазаним майонезом.
  18. Повторити процес складання бутербродів з іншими інгредієнтами, подавати їх до столу.

Корисні поради

Якщо в бутербродах ви найбільше цінуєте м'який, тягучий сир, обов'язково використовуйте моцарелу, чеддер або грюйер. Якщо подобається солоний сир – підійде бринза або фета. Але якщо хочеться чогось м'якого і ніжного, вибирайте вершковий сир, рікотту або звичайний сир.

Замість класичного майонезу можна використовувати й інші варіанти соусів. Їх можна приготувати на основі йогурту, сметани, кефіру, томатів та інших овочів, сиру, зелені. У будь-якому випадку, якщо соус попередньо остудити, він добре доповнить ваші соковиті і смачні бутерброди.

На відео — смачний бутерброд з домашнім майонезом та куркою:

Бутерброди з куркою – це не тільки смачно, це неймовірно ніжно і ситно. В них можна додавати різні овочі (навіть запечені), яскраву зелень, кілька видів сирів, ковбас, шинки, гриби і все, що спаде вам на думку. Це буде незабутньо, обіцяємо!

Що ще почитати: