02 июнь 2019 7 712

Як приготувати салат з гранатом і куркою

Сьогодні ми приготуємо незабутньо смачний салат! У ньому обов'язково буде багато соковитої курки, яскраві зерна граната і інші інгредієнти, які чудово поєднуються між собою.

Салат з гранатом і куркою
Інгредієнти Кількість
зерна граната - 50 г
червоний цибулю - 1 головка
зелень - 20 г
куряче філе - 200 г
консервована кукурудза - 180 г
сіль - за смаком
листя салату - 5 шт.
класичний йогурт - 40 г
солодкий перець - 1 шт.
рослинна олія - 30 мл
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 46 Ккал

Як приготувати:

  1. М'ясо промити під прохолодною водою, очистити від жиру і плівок.
  2. Обсушити сухими серветками.
  3. У сковороду налити олію і прогріти його.
  4. Викласти курку і обсмажити її до рум'яності з обох сторін.
  5. Закрити кришкою і смажити м'ясо до готовності.
  6. Потім нарізати соломкою за допомогою гострого ножа.
  7. З лука прибрати лушпиння, обполоснути його і зрізати коріння.
  8. Головку нарізати півкільцями.
  9. Зелень помити і дрібно покришити.
  10. Солодкий перець вимити, вийняти нутрощі.
  11. М'якоть нарізати соломкою.
  12. Кукурудзу відкрити, злити з неї рідину.
  13. Листя салату помити і порвати руками на невеликі шматочки.
  14. У салатниці змішати цибулю, зелень, курку, кукурудзу, скибочки салату, перець.
  15. Всипати зерна граната, додати йогурт і сіль.
  16. Все перемішати і відразу ж подавати до столу.

Салат з гранатом, куркою і грибами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 40 мл
печериці 150 г
майонез 120 мл
мариновані огірки 2 шт.
часник 1 шматочок
сіль за смаком
куряче філе 0,3 кг
яйця 2 шт.
зерна граната 40 г

Скільки по часу – 45 хвилин.

Яка калорійність – 101 калорія.

Як приготувати:

  1. Філе помити, прибрати плівки і помістити його в сотейник.
  2. Залити водою і відправити на плиту.
  3. Включити вогонь і довести курку до кипіння.
  4. Варити м'ясо всього півгодини, потім зняти з вогню і обов'язково остудити в бульйоні.
  5. Потім порубати кубиками.
  6. Часник почистити, зрізати сухі хвостики.
  7. Пропустити часточку через тисняву і змішати з куркою.
  8. Яйця покласти в каструлю і налити воду.
  9. Прибрати на плиту, дати закипіти, потім варити чверть години.
  10. Готові яйця остудити, очистити від шкаралупи і натерти на дрібній тертці.
  11. Із огірків зрізати хвостики і покришити кубиками.
  12. Гриби очистити, порізати кубиками.
  13. У сковороді нагріти масло.
  14. Додати гриби і готувати їх до м'якості.
  15. Коли всі компоненти вже готові, можна зібрати салат шарами.
  16. Спочатку буде курка, потім огірки, яйця, гриби і гранат.
  17. Усі шари, крім останнього, обов'язково змащувати білим соусом і солити.
  18. Готовий салат прибрати в холодильник, дати йому просочитися протягом кількох годин.

Як приготувати з сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
твердий сир 0,2 кг
оцет 30 мл
зерна граната 60 г
цибуля 1 головка
куряче м'ясо 0,3 кг
цукор 10 г
майонез 30 мл

Скільки по часу – 2 години і 40 хвилин.

Яка калорійність – 226 калорій.

Як приготувати:

  1. З лука стягнути лушпиння і зрізати коріння, вимити голівку і нарізати його півкільцями.
  2. Помістити в невелику ємність, додати сіль за смаком, цукор і влити оцет.
  3. Все це ретельно перемішати і дати промаринуватися на протязі двадцяти хвилин.
  4. Сир натерти на дрібній тертці.
  5. М'ясо промити холодною водою, очистити від плівок і жиру.
  6. Помістити в ємність налити воду, посолити її і прибрати на плиту.
  7. Включити середній вогонь і довести м'ясо до кипіння.
  8. Зняти пінку з поверхні і варити курку до готовності.
  9. Готове м'ясо остудити в бульйоні, потім нарізати кубиками.
  10. Зібрати салат шарами, змащуючи кожен з них майонезом: курка, гранат, цибулю і сир.
  11. Прикрасити зернами граната і прибрати хоча б на дві години в холодильник.

Рецепт з копченою куркою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
волоські горіхи 60 г
зерна граната 90 г
яйця 2 шт.
копчена курка 300 г
майонез 150 мл
картопля 3 бульби
корейська морква 0,2 кг

Скільки по часу – 50 хвилин.

Яка калорійність – 196 калорій.

Як приготувати:

  1. Картопля вимити від піску і бруду.
  2. Помістити в сотейник і налити необхідну кількість води.
  3. Відправити на плиту і дати закипіти.
  4. Варити з цього моменту до готовності.
  5. Яйця прибрати в ємність, залити водою.
  6. Поставити на плиту, дати закипіти і потім варити чверть години.
  7. Куряче філе в цей час нарізати невеликими скибочками.
  8. Із готової картоплі злити воду, дати бульб охолонути.
  9. Очистити від шкірки, нарізати кубиками.
  10. Яйця залити холодною водою, щоб вони швидше охололи.
  11. Очистити від шкаралупи, порізати на кубики.
  12. Горіхи висипати на суху сковороду, прогріти їх до рум'яності і яскравого аромату.
  13. Потім остудити їх і трохи подрібнити.
  14. Морква трохи вкоротити гострим ножем, якщо вона занадто довга.
  15. Змішати яйця, курку, горіхи, картоплю, корейську моркву і майонез.
  16. Перемішати і посипати гранатом.

Екзотика з ананасом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
куряче філе 350 г
майонез 130 мл
консервований ананас 5 кілець
гранат 80 г

Скільки по часу – 40 хвилин.

Яка калорійність – 224 калорії.

Як приготувати:

  1. Курку вимити і просушити сухими серветками.
  2. За допомогою гострого ножа зрізати увесь жир.
  3. Помістити м'ясо в сотейник і залити його водою.
  4. Помістити на плиту і дати закипіти.
  5. Прибрати виділяється з його поверхні піну і варити м'ясо тридцять хвилин.
  6. Потім остудити його прямо в сотейнику, так воно буде соковитіше.
  7. Далі дістати і покришити кубиками.
  8. Ананас позбавити від сиропу і нарізати маленькими скибочками.
  9. Змішати їх з гранатом і куркою.
  10. Заправити майонезом і відразу ж подавати до столу.

Смачний і ситний картопляний салат по-американськи.

Як приготувати салат «Курка під кайфом» з маком.

Простий рецепт лаваша з бринзою і зеленню на сковороді.

Рецепт салату з куркою, гранатом і волоським горіхом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
буряк 300 г
рослинна олія 40 мл
картопля 0,3 кг
гранат 60 г
куряче філе 300 г
цибуля 1 головка
волоські горіхи 60 г
майонез 70 мл

Скільки по часу – 1 годину і 45 хвилин.

Яка калорійність – 169 калорій.

Як приготувати:

  1. Картоплю вимити, покласти в сотейник і залити водою.
  2. Відправити на плиту, включити вогонь і довести коренеплоди до кипіння.
  3. Потім вогонь зменшити і варити картоплю до м'якості.
  4. Остудити її, слив окріп. Очистити.
  5. Нарізати бульби картоплі невеликими кубиками.
  6. Буряк теж ретельно вимити, покласти в каструлю з водою.
  7. Довести до кипіння і варити до готовності 40-60 хвилин.
  8. Після цього коренеплід остудити, очистити і теж подрібнити.
  9. Курку вимити, очистити і відварити до готовності.
  10. Остудити в бульйоні, потім нарізати кубиками.
  11. З лука прибрати лушпиння і обполоснути його, дрібно покришити.
  12. У сковорідку налити олію, нагріти його і всипати цибулю.
  13. Тушкувати, помішуючи, до золотистого кольору.
  14. Горіхи підсмажити на сухій сковороді, подрібнити їх.
  15. Зібрати салат шарами, змащуючи кожен компонент майонезом.
  16. Спочатку піде картопля, потім курка, цибуля, горіхи, буряк і гранат.
  17. Салат прибрати на просочення в холодильник на пару годин.

Як приготувати салат з куркою, гранатом і волоським горіхом, дивіться на відео нижче:

Варіант з чорносливом і грибами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
майонез 150 мл
чорнослив 100 г
горіхи 120 г
листя салату 0,1 кг
білки 3 шт.
зерна граната 35 г
печериці 150 г
куряче філе 0,2 кг

Скільки по часу – 55 хвилин.

Яка калорійність – 168 калорій.

Як приготувати:

  1. Листи салату помити і обсушити їх.
  2. Порвати на невеликі шматочки, щоб їх було зручно їсти.
  3. Яйця відварити до готовності, остудити їх. Відокремити білки і натерти.
  4. Чорнослив промити і порізати кубиками.
  5. Куряче філе теж відварити, нарізати на кубики.
  6. Гриби очистити і порізати так само.
  7. Горіхи підсмажити і подрібнити, змішати з куркою, чорносливом, грибами, скибочками салату і білками.
  8. Заправити компоненти майонезом і перемішати.
  9. Перед подачею посипати салат гранатом.

Корисні поради

У кожен рецепт можна додати будь-яку зелень. Це може бути чебрець, тархун, розмарин, базилік, м'ята, кріп, петрушка та ін Буде смачно і свіжо!

Щоб салат вийшов більш смачним, використовуйте в якості заправки як мінімум домашній майонез. Замість нього можна взяти йогурт, сметану, сирний соус або заправку на основі масла і лимонного соку. Будьте оригінальні!

Відео-рецепт салату з гранатом і куркою:

Салат з куркою і гранатом – це дуже смачно, ситно і насичено. Доповніть його улюбленим гарніром або скибочкою свіжого, ще теплого багета. Повірте, так буде ідеально!

Що ще почитати: