Як приготувати салат з гранатом і куркою
Сьогодні ми приготуємо незабутньо смачний салат! У ньому обов'язково буде багато соковитої курки, яскраві зерна граната і інші інгредієнти, які чудово поєднуються між собою.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
зерна граната - | 50 г |
червоний цибулю - | 1 головка |
зелень - | 20 г |
куряче філе - | 200 г |
консервована кукурудза - | 180 г |
сіль - | за смаком |
листя салату - | 5 шт. |
класичний йогурт - | 40 г |
солодкий перець - | 1 шт. |
рослинна олія - | 30 мл |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 46 Ккал |
Як приготувати:
- М'ясо промити під прохолодною водою, очистити від жиру і плівок.
- Обсушити сухими серветками.
- У сковороду налити олію і прогріти його.
- Викласти курку і обсмажити її до рум'яності з обох сторін.
- Закрити кришкою і смажити м'ясо до готовності.
- Потім нарізати соломкою за допомогою гострого ножа.
- З лука прибрати лушпиння, обполоснути його і зрізати коріння.
- Головку нарізати півкільцями.
- Зелень помити і дрібно покришити.
- Солодкий перець вимити, вийняти нутрощі.
- М'якоть нарізати соломкою.
- Кукурудзу відкрити, злити з неї рідину.
- Листя салату помити і порвати руками на невеликі шматочки.
- У салатниці змішати цибулю, зелень, курку, кукурудзу, скибочки салату, перець.
- Всипати зерна граната, додати йогурт і сіль.
- Все перемішати і відразу ж подавати до столу.
Салат з гранатом, куркою і грибами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 40 мл |
печериці | 150 г |
майонез | 120 мл |
мариновані огірки | 2 шт. |
часник | 1 шматочок |
сіль | за смаком |
куряче філе | 0,3 кг |
яйця | 2 шт. |
зерна граната | 40 г |
Скільки по часу – 45 хвилин.
Яка калорійність – 101 калорія.
Як приготувати:
- Філе помити, прибрати плівки і помістити його в сотейник.
- Залити водою і відправити на плиту.
- Включити вогонь і довести курку до кипіння.
- Варити м'ясо всього півгодини, потім зняти з вогню і обов'язково остудити в бульйоні.
- Потім порубати кубиками.
- Часник почистити, зрізати сухі хвостики.
- Пропустити часточку через тисняву і змішати з куркою.
- Яйця покласти в каструлю і налити воду.
- Прибрати на плиту, дати закипіти, потім варити чверть години.
- Готові яйця остудити, очистити від шкаралупи і натерти на дрібній тертці.
- Із огірків зрізати хвостики і покришити кубиками.
- Гриби очистити, порізати кубиками.
- У сковороді нагріти масло.
- Додати гриби і готувати їх до м'якості.
- Коли всі компоненти вже готові, можна зібрати салат шарами.
- Спочатку буде курка, потім огірки, яйця, гриби і гранат.
- Усі шари, крім останнього, обов'язково змащувати білим соусом і солити.
- Готовий салат прибрати в холодильник, дати йому просочитися протягом кількох годин.
Як приготувати з сиром
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
твердий сир | 0,2 кг |
оцет | 30 мл |
зерна граната | 60 г |
цибуля | 1 головка |
куряче м'ясо | 0,3 кг |
цукор | 10 г |
майонез | 30 мл |
Скільки по часу – 2 години і 40 хвилин.
Яка калорійність – 226 калорій.
Як приготувати:
- З лука стягнути лушпиння і зрізати коріння, вимити голівку і нарізати його півкільцями.
- Помістити в невелику ємність, додати сіль за смаком, цукор і влити оцет.
- Все це ретельно перемішати і дати промаринуватися на протязі двадцяти хвилин.
- Сир натерти на дрібній тертці.
- М'ясо промити холодною водою, очистити від плівок і жиру.
- Помістити в ємність налити воду, посолити її і прибрати на плиту.
- Включити середній вогонь і довести м'ясо до кипіння.
- Зняти пінку з поверхні і варити курку до готовності.
- Готове м'ясо остудити в бульйоні, потім нарізати кубиками.
- Зібрати салат шарами, змащуючи кожен з них майонезом: курка, гранат, цибулю і сир.
- Прикрасити зернами граната і прибрати хоча б на дві години в холодильник.
Рецепт з копченою куркою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
волоські горіхи | 60 г |
зерна граната | 90 г |
яйця | 2 шт. |
копчена курка | 300 г |
майонез | 150 мл |
картопля | 3 бульби |
корейська морква | 0,2 кг |
Скільки по часу – 50 хвилин.
Яка калорійність – 196 калорій.
Як приготувати:
- Картопля вимити від піску і бруду.
- Помістити в сотейник і налити необхідну кількість води.
- Відправити на плиту і дати закипіти.
- Варити з цього моменту до готовності.
- Яйця прибрати в ємність, залити водою.
- Поставити на плиту, дати закипіти і потім варити чверть години.
- Куряче філе в цей час нарізати невеликими скибочками.
- Із готової картоплі злити воду, дати бульб охолонути.
- Очистити від шкірки, нарізати кубиками.
- Яйця залити холодною водою, щоб вони швидше охололи.
- Очистити від шкаралупи, порізати на кубики.
- Горіхи висипати на суху сковороду, прогріти їх до рум'яності і яскравого аромату.
- Потім остудити їх і трохи подрібнити.
- Морква трохи вкоротити гострим ножем, якщо вона занадто довга.
- Змішати яйця, курку, горіхи, картоплю, корейську моркву і майонез.
- Перемішати і посипати гранатом.
Екзотика з ананасом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
куряче філе | 350 г |
майонез | 130 мл |
консервований ананас | 5 кілець |
гранат | 80 г |
Скільки по часу – 40 хвилин.
Яка калорійність – 224 калорії.
Як приготувати:
- Курку вимити і просушити сухими серветками.
- За допомогою гострого ножа зрізати увесь жир.
- Помістити м'ясо в сотейник і залити його водою.
- Помістити на плиту і дати закипіти.
- Прибрати виділяється з його поверхні піну і варити м'ясо тридцять хвилин.
- Потім остудити його прямо в сотейнику, так воно буде соковитіше.
- Далі дістати і покришити кубиками.
- Ананас позбавити від сиропу і нарізати маленькими скибочками.
- Змішати їх з гранатом і куркою.
- Заправити майонезом і відразу ж подавати до столу.
Смачний і ситний картопляний салат по-американськи.
Як приготувати салат «Курка під кайфом» з маком.
Простий рецепт лаваша з бринзою і зеленню на сковороді.
Рецепт салату з куркою, гранатом і волоським горіхом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
буряк | 300 г |
рослинна олія | 40 мл |
картопля | 0,3 кг |
гранат | 60 г |
куряче філе | 300 г |
цибуля | 1 головка |
волоські горіхи | 60 г |
майонез | 70 мл |
Скільки по часу – 1 годину і 45 хвилин.
Яка калорійність – 169 калорій.
Як приготувати:
- Картоплю вимити, покласти в сотейник і залити водою.
- Відправити на плиту, включити вогонь і довести коренеплоди до кипіння.
- Потім вогонь зменшити і варити картоплю до м'якості.
- Остудити її, слив окріп. Очистити.
- Нарізати бульби картоплі невеликими кубиками.
- Буряк теж ретельно вимити, покласти в каструлю з водою.
- Довести до кипіння і варити до готовності 40-60 хвилин.
- Після цього коренеплід остудити, очистити і теж подрібнити.
- Курку вимити, очистити і відварити до готовності.
- Остудити в бульйоні, потім нарізати кубиками.
- З лука прибрати лушпиння і обполоснути його, дрібно покришити.
- У сковорідку налити олію, нагріти його і всипати цибулю.
- Тушкувати, помішуючи, до золотистого кольору.
- Горіхи підсмажити на сухій сковороді, подрібнити їх.
- Зібрати салат шарами, змащуючи кожен компонент майонезом.
- Спочатку піде картопля, потім курка, цибуля, горіхи, буряк і гранат.
- Салат прибрати на просочення в холодильник на пару годин.
Як приготувати салат з куркою, гранатом і волоським горіхом, дивіться на відео нижче:
Варіант з чорносливом і грибами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
майонез | 150 мл |
чорнослив | 100 г |
горіхи | 120 г |
листя салату | 0,1 кг |
білки | 3 шт. |
зерна граната | 35 г |
печериці | 150 г |
куряче філе | 0,2 кг |
Скільки по часу – 55 хвилин.
Яка калорійність – 168 калорій.
Як приготувати:
- Листи салату помити і обсушити їх.
- Порвати на невеликі шматочки, щоб їх було зручно їсти.
- Яйця відварити до готовності, остудити їх. Відокремити білки і натерти.
- Чорнослив промити і порізати кубиками.
- Куряче філе теж відварити, нарізати на кубики.
- Гриби очистити і порізати так само.
- Горіхи підсмажити і подрібнити, змішати з куркою, чорносливом, грибами, скибочками салату і білками.
- Заправити компоненти майонезом і перемішати.
- Перед подачею посипати салат гранатом.
Корисні поради
Щоб салат вийшов більш смачним, використовуйте в якості заправки як мінімум домашній майонез. Замість нього можна взяти йогурт, сметану, сирний соус або заправку на основі масла і лимонного соку. Будьте оригінальні!
Відео-рецепт салату з гранатом і куркою:
Салат з куркою і гранатом – це дуже смачно, ситно і насичено. Доповніть його улюбленим гарніром або скибочкою свіжого, ще теплого багета. Повірте, так буде ідеально!