Салати з ківі і куркою для святкового столу
Хочете спробувати щось новеньке? Тоді у нас є парочка легких рецептів салатів з простих інгредієнтів. Вони звичайні і в той же час оригінальні. Приєднуйтесь! Це дуже смачно.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сіль - | за смаком |
томати - | 2 шт. |
філе курки - | 0,4 кг |
яйця - | 4 шт. |
сир - | 100 г |
ківі - | 3 шт. |
майонез - | 0,3 л |
цибулю - | 1 головка |
спеції - | за смаком |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 243 Ккал |
Як приготувати:
- Куряче філе вимити водою, очистити від жиру і плівок. Помістити в сотейник і залити водою до самого верху. Прибрати на плиту, включити сильний вогонь.
- Дати закипіти і потім зменшити вогонь, зняти пінку з поверхні бульйону, варити м'ясо тридцять хвилин.
- Філе охолодити в бульйоні, потім витягнути і нарізати маленькими кубиками.
- Цибулю почистити, помити проточною водою і покришити його.
- Сир натерти, розмір може бути будь-яким.
- Томати вимити прохолодною водою, видалити плодоніжки. Нарізати плоди кубиками.
- Яйця покласти в невелику каструлю і залити водою. Прибрати на вогонь і довести до кипіння. Варити близько чверті години, потім остудити, очистити і натерти.
- Ківі почистити, нарізати тонкими слайсами.
- Після цього салат потрібно зібрати шарами, почавши з курки.
- Далі викласти половину цибулі, сир, томати і другу частину цибулі. Слідом за ним яйця і в самому кінці ківі.
- Не варто забувати про те, що шари потрібно промащувати майонезом, солити і перчити за смаком.
- Салат прибрати в холодильник на пару годин, щоб добре просочився.
Салат з ківі, куркою і сиром
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
кріп | 5 г |
куряче філе | 250 г |
сир | 80 г |
сіль | за смаком |
ківі | 0,1 кг |
сметана | 30 мл |
чорний мелений перець | за смаком |
Скільки по часу: 45 хв.
Яка калорійність: 181 ккал.
Як приготувати:
- М'ясо курки очистити від плівок з допомогою гострого ножа.
- Покласти його в невелику каструлю, прибрати на плиту і включити вогонь.
- Після закипання зняти пінку і готувати ще тридцять хвилин.
- Після цього дати йому охолонути в бульйоні, далі нарізати кубиками.
- Ківі очистити від шкірки, порізати дрібним кубиком.
- Сир натерти на тертці будь-якого розміру.
- Кріп помити і дрібно порубати гострим ножем.
- З'єднати м'ясо з сиром, ківі, кропом.
- Додати сіль, перець, сметану і з'єднати всі компоненти.
«Смарагдова розсип»
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйця | 4 шт. |
томати | 200 г |
цибуля | 1 головка |
майонез | 300 мл |
ківі | 3 шт. |
куряче філе | 0,4 кг |
сіль | за смаком |
сир | 100 г |
чорний перець мелений | за смаком |
Скільки по часу: 55 хв.
Яка калорійність: 241 ккал.
Як приготувати:
- Куряче м'ясо вимити, видалити весь жир і плівки.
- Помістити в сотейник, налити воду і за бажанням додати спеції.
- Прибрати на плиту, включити вогонь і дати закипіти.
- Зняти з поверхні піну з допомогою шумівки і варити ще півгодини.
- Потім курку охолодити в бульйоні, розібрати на волокна.
- Цибуля очистити від лушпиння, зрізати коріння, вимити крижаною водою.
- Нарізати пір'ям, брусками, соломкою, кубиками, кільцями або півкільцями.
- Сир натерти на тертці будь-якого розміру.
- Томати вимити проточною водою, видалити плодоніжки і нарізати кубиками.
- Яйця помістити в каструлю, залити водою і прибрати на плиту.
- Варити 12 хвилин до твердих серединок.
- Залити яйця крижаною водою.
- Остудити їх, почистити і натерти.
- Ківі почистити, нарізати кубиками.
- Тепер можна почати збирати салат, викладаючи інгредієнти шарами: курка, половина яєць, стільки ж цибулі, сир, томати.
- Знову цибулю, друга частина яєць і ківі.
- Всі шари обов'язково змащувати майонезом, за бажанням можна приправляти спеціями.
Салат з ківі, помідорами і куркою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
ківі | 1 шт. |
кунжут | 5 г |
куряче філе | 0,2 кг |
сіль | за смаком |
томати | 4 шт. |
масло оливи | 15 мл |
сухий базилік | 5 г |
Скільки по часу: 35 хв.
Яка калорійність: 97 ккал.
Як приготувати:
- Куряче філе ретельно вимити, видалити жир. У сковороду налити масло, гарненько прогріти його і викласти м'ясо.
- Всипати базилік і перемішати, щоб він рівномірно розподілився. Курку посолити, дати їй охолонути трохи.
- Ківі очистити від пухнастої шкірки, нарізати півкільцями.
- Помідори помити, видалити плодоніжки і нарізати кільцями. З'єднати їх з ківі, куркою і викласти на блюдо для подачі.
- Посипати кунжутом і можна збризнути маслом.
Дивовижне поєднання з корейською морквою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яблука | 2 шт. |
вершкове масло | 20 г |
сир | 150 г |
сир | 0,1 кг |
часник | 2 шматочка |
яйце | 1 шт. |
морква | 1 шт. |
куряче філе | 300 г |
ківі | 3 шт. |
морква по-корейськи | 0,1 кг |
Скільки по часу: 45 хв.
Яка калорійність: 142 ккал.
Як приготувати:
- Часник почистити, видаляючи сухі хвостики. Пропустити часточки через тисняву, змішати з майонезом.
- Яйце помістити в невелику каструлю, залити водою і прибрати на плиту. Довести до кипіння, варити протягом п'ятнадцяти хвилин.
- Курку вимити, ножем очистити від жиру і плівок. Помістити в сотейник, покласти на плиту і дати закипіти. Зняти піну з поверхні, варити до готовності.
- Коли м'ясо буде готове, зняти сотейник з вогню і остудити курку прямо в бульйоні. Потім нарізати невеликими кубиками.
- Корейську моркву трохи подрібнити, якщо вона занадто довга. Ківі почистити і нарізати тонкими пластинами.
- Морква очистити, вимити і натерти.
- У сковороду покласти вершкове масло і дати йому розійтися.
- Всипати моркву, тушкувати її, помішуючи, до м'якості.
- Готове яйце остудити, почистити і натерти окремо білок і жовток.
- Яблуко вимити, очистити шкірку, а м'якоть подрібнити теркою.
- Сир також натерти, але обов'язково на дрібно.
- Сир подрібнити заглибним блендером, щоб став схожим на крем.
- Мокрими руками сформувати з нього невеликі кульки, обваляти в сирній стружці.
- Зібрати салат шарами, почавши з курки, ківі, білка.
- Продовжити корейською морквою, яблуком і закінчити жовтком.
- Кожен шар промащувати майонезом, крім верхнього.
- Зверху розкласти сирні кульки і салат прибрати в холодильник на просочення.
Листковий салат з куркою і ківі
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
майонез | 0,2 л |
яблуко | 1 шт. |
ківі | 3 шт. |
часник | 3 шматочка |
куряче філе | 0,5 кг |
сіль | за смаком |
яйця | 2 шт. |
морква | 2 шт. |
Скільки по часу: 45 хв.
Яка калорійність: 200 ккал.
Як приготувати:
- Моркву очистити від шкірки, вимити і покласти в сотейник.
- Налити необхідну кількість води, прибрати на плиту і включити вогонь.
- Варити коренеплоди до м'якості близько сімнадцяти хвилин. Час вважається з моменту закипання.
- Яйця точно так само помістити в каструлю і залити водою. Після закипання варити всього чверть години.
- Далі залити яйця холодною водою, остудити їх, почистити і розділити на білки і жовтки.
- Куряче філе очистити від плівок і жиру, помістити в сотейник. Налити достатньо води, посолити.
- Прибрати на плиту і дати закипіти, варити до готовності.
- М'ясо остудити в бульйоні, потім подрібнювати.
- Яблуко почистити, вимити і нарізати кубиками, як і ківі.
- Зібрати салат шарами у такому порядку: курка, ківі, білки, морква, яблуко і жовтки.
- Шари змащувати майонезом, з'єднавши його з часником.
На відео — ще один варіант приготування листкового салату з ківі і куркою:
Варіант закуски з чорносливом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
горіхи | 90 г |
куряче філе | 1 шт. |
майонез | 80 мл |
ківі | 2 шт. |
чорнослив | 90 г |
Скільки по часу: 50 хв.
Яка калорійність: 275 ккал.
Як приготувати:
- Курку ретельно промити і очистити від плівок.
- Відварити до готовності в солоній воді, остудити в бульйоні.
- Потім так само остудити і тільки потім подрібнити кубиками.
- Чорнослив вимити, викласти в піалу.
- Залити киплячою водою, накрити тарілкою або кришкою.
- Через двадцять хвилин воду злити, сухофрукти ще раз промити, обсушити.
- Далі їх нарізати соломкою або кубиками.
- Горіхи висипати на суху сковороду, прогріти їх до рум'яності і яскравого аромату.
- Потім пересипати на обробну дошку, щоб охололи.
- Дрібно порубати гострим ножем.
- Ківі почистити, нарізати кубиками.
- З'єднати з горіхами, куркою, чорносливом.
- Додати майонез, перемішати і можна подавати до столу.
Рецепт салату з куркою, ківі і кукурудзою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйця | 4 шт. |
майонез | 40 мл |
куряче філе | 0,3 кг |
ківі | 1 шт. |
морква | 1 шт. |
сир | 150 г |
кукурудза | 0,1 кг |
Скільки по часу: 1 ч.
Яка калорійність: 194 ккал.
Як приготувати:
- Куряче філе почистити, вимити і відварити до готовності. Це займе близько тридцяти хвилин з моменту закипання.
- В один сотейник помістити моркву, а в іншій – яйця.
- Залити їх водою і прибрати на плиту, дати закипіти.
- Моркву варити близько 15-20 хвилин до м'якості, а яйцям достатньо й чверті години.
- З готової моркви злити окріп, остудити її, потім почистити і натерти.
- Яйця залити холодною водою і очистити їх, коли охолонуть.
- Натерти їх на тертці.
- Готове філе охолодити в бульйоні, потім дістати і дрібно порізати.
- Сир позбавити від упаковки, натерти.
- Кукурудзу відкрити, злити з неї рідину.
- У центр блюда, де буде збиратися салат, помістити кулінарне кільце, банку з-під кукурудзи або склянку.
- Навколо нього розкласти яйця, змастити їх майонезом.
- Далі розподілити курку, зверху — соус.
- Після цього — морква, майонез, сир і знову майонез.
- Поверх соусу в довільному вигляді викласти кукурудзу і ківі.
- Серединку з салату не діставати до самої подачі.
На десерт приготуйте пиріг з ківі і бананами.
За посиланням ви знайдете рецепти бутербродів з ківі.
На зиму зробіть варення з ківі по цього рецептом.
Корисні поради
У кожному рецепті у нас є майонез. Щоб салат вийшов смачніше, радимо готувати цей соус в домашніх умовах. У нього входять гірчиця, яйця, сіль, сік лимона і цукор. Компоненти потрібно збити до однорідності, а потім довести до густоти соняшниковою олією. Прибрати в холодильник на півгодини, використовувати за призначенням.
Щоб курка в салаті вийшла ще краще, її можна обсмажити або запекти. Для цього її потрібно змастити олією, натерти спеціями і викласти в сковороду. Смажити до рум'яності з обох сторін, потім ще під кришкою по п'ять хвилин з кожного боку. Або ж з рум'яною скоринкою отруїти в духовку хвилин на двадцять.
На відео — рецепт салату з ківі і куркою «Малахітовий браслет»:
У сьогоднішньому салаті є все, щоб насититися: м'ясо, овочі, фрукти, соус. Його можна доповнити хіба що скибочкою хрусткого, ще теплого хліба, щоб вийшло ідеально!