17 апрель 2019 14 073

Салати з ківі і куркою для святкового столу

Хочете спробувати щось новеньке? Тоді у нас є парочка легких рецептів салатів з простих інгредієнтів. Вони звичайні і в той же час оригінальні. Приєднуйтесь! Це дуже смачно.

Салат з ківі і куркою
Інгредієнти Кількість
сіль - за смаком
томати - 2 шт.
філе курки - 0,4 кг
яйця - 4 шт.
сир - 100 г
ківі - 3 шт.
майонез - 0,3 л
цибулю - 1 головка
спеції - за смаком
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 243 Ккал

Як приготувати:

  1. Куряче філе вимити водою, очистити від жиру і плівок. Помістити в сотейник і залити водою до самого верху. Прибрати на плиту, включити сильний вогонь.
  2. Дати закипіти і потім зменшити вогонь, зняти пінку з поверхні бульйону, варити м'ясо тридцять хвилин.
  3. Філе охолодити в бульйоні, потім витягнути і нарізати маленькими кубиками.
  4. Цибулю почистити, помити проточною водою і покришити його.
  5. Сир натерти, розмір може бути будь-яким.
  6. Томати вимити прохолодною водою, видалити плодоніжки. Нарізати плоди кубиками.
  7. Яйця покласти в невелику каструлю і залити водою. Прибрати на вогонь і довести до кипіння. Варити близько чверті години, потім остудити, очистити і натерти.
  8. Ківі почистити, нарізати тонкими слайсами.
  9. Після цього салат потрібно зібрати шарами, почавши з курки.
  10. Далі викласти половину цибулі, сир, томати і другу частину цибулі. Слідом за ним яйця і в самому кінці ківі.
  11. Не варто забувати про те, що шари потрібно промащувати майонезом, солити і перчити за смаком.
  12. Салат прибрати в холодильник на пару годин, щоб добре просочився.

Салат з ківі, куркою і сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
кріп 5 г
куряче філе 250 г
сир 80 г
сіль за смаком
ківі 0,1 кг
сметана 30 мл
чорний мелений перець за смаком

Скільки по часу: 45 хв.

Яка калорійність: 181 ккал.

Як приготувати:

  1. М'ясо курки очистити від плівок з допомогою гострого ножа.
  2. Покласти його в невелику каструлю, прибрати на плиту і включити вогонь.
  3. Після закипання зняти пінку і готувати ще тридцять хвилин.
  4. Після цього дати йому охолонути в бульйоні, далі нарізати кубиками.
  5. Ківі очистити від шкірки, порізати дрібним кубиком.
  6. Сир натерти на тертці будь-якого розміру.
  7. Кріп помити і дрібно порубати гострим ножем.
  8. З'єднати м'ясо з сиром, ківі, кропом.
  9. Додати сіль, перець, сметану і з'єднати всі компоненти.

«Смарагдова розсип»

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 4 шт.
томати 200 г
цибуля 1 головка
майонез 300 мл
ківі 3 шт.
куряче філе 0,4 кг
сіль за смаком
сир 100 г
чорний перець мелений за смаком

Скільки по часу: 55 хв.

Яка калорійність: 241 ккал.

Як приготувати:

  1. Куряче м'ясо вимити, видалити весь жир і плівки.
  2. Помістити в сотейник, налити воду і за бажанням додати спеції.
  3. Прибрати на плиту, включити вогонь і дати закипіти.
  4. Зняти з поверхні піну з допомогою шумівки і варити ще півгодини.
  5. Потім курку охолодити в бульйоні, розібрати на волокна.
  6. Цибуля очистити від лушпиння, зрізати коріння, вимити крижаною водою.
  7. Нарізати пір'ям, брусками, соломкою, кубиками, кільцями або півкільцями.
  8. Сир натерти на тертці будь-якого розміру.
  9. Томати вимити проточною водою, видалити плодоніжки і нарізати кубиками.
  10. Яйця помістити в каструлю, залити водою і прибрати на плиту.
  11. Варити 12 хвилин до твердих серединок.
  12. Залити яйця крижаною водою.
  13. Остудити їх, почистити і натерти.
  14. Ківі почистити, нарізати кубиками.
  15. Тепер можна почати збирати салат, викладаючи інгредієнти шарами: курка, половина яєць, стільки ж цибулі, сир, томати.
  16. Знову цибулю, друга частина яєць і ківі.
  17. Всі шари обов'язково змащувати майонезом, за бажанням можна приправляти спеціями.

Салат з ківі, помідорами і куркою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
ківі 1 шт.
кунжут 5 г
куряче філе 0,2 кг
сіль за смаком
томати 4 шт.
масло оливи 15 мл
сухий базилік 5 г

Скільки по часу: 35 хв.

Яка калорійність: 97 ккал.

Як приготувати:

  1. Куряче філе ретельно вимити, видалити жир. У сковороду налити масло, гарненько прогріти його і викласти м'ясо.
  2. Всипати базилік і перемішати, щоб він рівномірно розподілився. Курку посолити, дати їй охолонути трохи.
  3. Ківі очистити від пухнастої шкірки, нарізати півкільцями.
  4. Помідори помити, видалити плодоніжки і нарізати кільцями. З'єднати їх з ківі, куркою і викласти на блюдо для подачі.
  5. Посипати кунжутом і можна збризнути маслом.

Дивовижне поєднання з корейською морквою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яблука 2 шт.
вершкове масло 20 г
сир 150 г
сир 0,1 кг
часник 2 шматочка
яйце 1 шт.
морква 1 шт.
куряче філе 300 г
ківі 3 шт.
морква по-корейськи 0,1 кг

Скільки по часу: 45 хв.

Яка калорійність: 142 ккал.

Як приготувати:

  1. Часник почистити, видаляючи сухі хвостики. Пропустити часточки через тисняву, змішати з майонезом.
  2. Яйце помістити в невелику каструлю, залити водою і прибрати на плиту. Довести до кипіння, варити протягом п'ятнадцяти хвилин.
  3. Курку вимити, ножем очистити від жиру і плівок. Помістити в сотейник, покласти на плиту і дати закипіти. Зняти піну з поверхні, варити до готовності.
  4. Коли м'ясо буде готове, зняти сотейник з вогню і остудити курку прямо в бульйоні. Потім нарізати невеликими кубиками.
  5. Корейську моркву трохи подрібнити, якщо вона занадто довга. Ківі почистити і нарізати тонкими пластинами.
  6. Морква очистити, вимити і натерти.
  7. У сковороду покласти вершкове масло і дати йому розійтися.
  8. Всипати моркву, тушкувати її, помішуючи, до м'якості.
  9. Готове яйце остудити, почистити і натерти окремо білок і жовток.
  10. Яблуко вимити, очистити шкірку, а м'якоть подрібнити теркою.
  11. Сир також натерти, але обов'язково на дрібно.
  12. Сир подрібнити заглибним блендером, щоб став схожим на крем.
  13. Мокрими руками сформувати з нього невеликі кульки, обваляти в сирній стружці.
  14. Зібрати салат шарами, почавши з курки, ківі, білка.
  15. Продовжити корейською морквою, яблуком і закінчити жовтком.
  16. Кожен шар промащувати майонезом, крім верхнього.
  17. Зверху розкласти сирні кульки і салат прибрати в холодильник на просочення.

Листковий салат з куркою і ківі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
майонез 0,2 л
яблуко 1 шт.
ківі 3 шт.
часник 3 шматочка
куряче філе 0,5 кг
сіль за смаком
яйця 2 шт.
морква 2 шт.

Скільки по часу: 45 хв.

Яка калорійність: 200 ккал.

Як приготувати:

  1. Моркву очистити від шкірки, вимити і покласти в сотейник.
  2. Налити необхідну кількість води, прибрати на плиту і включити вогонь.
  3. Варити коренеплоди до м'якості близько сімнадцяти хвилин. Час вважається з моменту закипання.
  4. Яйця точно так само помістити в каструлю і залити водою. Після закипання варити всього чверть години.
  5. Далі залити яйця холодною водою, остудити їх, почистити і розділити на білки і жовтки.
  6. Куряче філе очистити від плівок і жиру, помістити в сотейник. Налити достатньо води, посолити.
  7. Прибрати на плиту і дати закипіти, варити до готовності.
  8. М'ясо остудити в бульйоні, потім подрібнювати.
  9. Яблуко почистити, вимити і нарізати кубиками, як і ківі.
  10. Зібрати салат шарами у такому порядку: курка, ківі, білки, морква, яблуко і жовтки.
  11. Шари змащувати майонезом, з'єднавши його з часником.

На відео — ще один варіант приготування листкового салату з ківі і куркою:

Варіант закуски з чорносливом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
горіхи 90 г
куряче філе 1 шт.
майонез 80 мл
ківі 2 шт.
чорнослив 90 г

Скільки по часу: 50 хв.

Яка калорійність: 275 ккал.

Як приготувати:

  1. Курку ретельно промити і очистити від плівок.
  2. Відварити до готовності в солоній воді, остудити в бульйоні.
  3. Потім так само остудити і тільки потім подрібнити кубиками.
  4. Чорнослив вимити, викласти в піалу.
  5. Залити киплячою водою, накрити тарілкою або кришкою.
  6. Через двадцять хвилин воду злити, сухофрукти ще раз промити, обсушити.
  7. Далі їх нарізати соломкою або кубиками.
  8. Горіхи висипати на суху сковороду, прогріти їх до рум'яності і яскравого аромату.
  9. Потім пересипати на обробну дошку, щоб охололи.
  10. Дрібно порубати гострим ножем.
  11. Ківі почистити, нарізати кубиками.
  12. З'єднати з горіхами, куркою, чорносливом.
  13. Додати майонез, перемішати і можна подавати до столу.

Рецепт салату з куркою, ківі і кукурудзою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 4 шт.
майонез 40 мл
куряче філе 0,3 кг
ківі 1 шт.
морква 1 шт.
сир 150 г
кукурудза 0,1 кг

Скільки по часу: 1 ч.

Яка калорійність: 194 ккал.

Як приготувати:

  1. Куряче філе почистити, вимити і відварити до готовності. Це займе близько тридцяти хвилин з моменту закипання.
  2. В один сотейник помістити моркву, а в іншій – яйця.
  3. Залити їх водою і прибрати на плиту, дати закипіти.
  4. Моркву варити близько 15-20 хвилин до м'якості, а яйцям достатньо й чверті години.
  5. З готової моркви злити окріп, остудити її, потім почистити і натерти.
  6. Яйця залити холодною водою і очистити їх, коли охолонуть.
  7. Натерти їх на тертці.
  8. Готове філе охолодити в бульйоні, потім дістати і дрібно порізати.
  9. Сир позбавити від упаковки, натерти.
  10. Кукурудзу відкрити, злити з неї рідину.
  11. У центр блюда, де буде збиратися салат, помістити кулінарне кільце, банку з-під кукурудзи або склянку.
  12. Навколо нього розкласти яйця, змастити їх майонезом.
  13. Далі розподілити курку, зверху — соус.
  14. Після цього — морква, майонез, сир і знову майонез.
  15. Поверх соусу в довільному вигляді викласти кукурудзу і ківі.
  16. Серединку з салату не діставати до самої подачі.

На десерт приготуйте пиріг з ківі і бананами.

За посиланням ви знайдете рецепти бутербродів з ківі.

На зиму зробіть варення з ківі по цього рецептом.

Корисні поради

У кожному рецепті у нас є майонез. Щоб салат вийшов смачніше, радимо готувати цей соус в домашніх умовах. У нього входять гірчиця, яйця, сіль, сік лимона і цукор. Компоненти потрібно збити до однорідності, а потім довести до густоти соняшниковою олією. Прибрати в холодильник на півгодини, використовувати за призначенням.

Щоб курка в салаті вийшла ще краще, її можна обсмажити або запекти. Для цього її потрібно змастити олією, натерти спеціями і викласти в сковороду. Смажити до рум'яності з обох сторін, потім ще під кришкою по п'ять хвилин з кожного боку. Або ж з рум'яною скоринкою отруїти в духовку хвилин на двадцять.

На відео — рецепт салату з ківі і куркою «Малахітовий браслет»:

У сьогоднішньому салаті є все, щоб насититися: м'ясо, овочі, фрукти, соус. Його можна доповнити хіба що скибочкою хрусткого, ще теплого хліба, щоб вийшло ідеально!

Що ще почитати: