01 июнь 2019 2 366

Як приготувати ситний салат з вареною картоплею

Якщо любите смачно і ситно поїсти, то ви за адресою. Прямо зараз ми будемо готувати салати з відварною картоплею, а це значить, що вони будуть поживними, насиченими і неймовірно смачними.

Простий салат з вареною картоплею і редискою
Інгредієнти Кількість
стебло селери - 1 шт.
майонез - 230 мл
чорний перець мелений - за смаком
картопля - 1,4 кг
цибулю - 250 г
мариновані огірки - 8 шт.
яйця - 4 шт.
суха гірчиця - 5 г
редиска - 4 шт.
сіль - за смаком
гірчиця - 30 мл
огірковий маринад - 30 мл
молоко - 50 мл
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 102 Ккал

Як приготувати:

  1. Яйця помістити в сотейник відповідного розміру.
  2. Залити водою до середини і прибрати на плиту.
  3. Включити середній вогонь і дати вмісту закипіти.
  4. Варити протягом чверті години.
  5. Потім злити киплячу воду і наповнити посуд крижаний, прямо з-під крана.
  6. Дати охолонути, потім очистити від шкаралупи.
  7. Поділити на білки і жовтки в окремі миски.
  8. Картоплю очистити від шкірки, вимити.
  9. Гострим ножем нарізати невеликими скибочками.
  10. Промити ще раз від крохмалю і відварити до м'якості в солоній воді.
  11. Коли скибочки будуть готові, злити з них воду і дати охолонути.
  12. Охолоджені білки дрібно нарізати.
  13. Редьку вимити, зрізати хвостики, порізати тонкими кільцями.
  14. Із огірків зрізати хвостики і порубати їх дрібними кубиками.
  15. Селера теж вимити й подрібнити.
  16. З лука стягнути лушпиння, обполоснути і покришити гострим ножем.
  17. До картоплі додати білки, редиску, огірки, цибулю і селеру.
  18. Жовтки розтерти виделкою з двома видами гірчиці. Налити дві ложки огіркового маринаду.
  19. Туди ж додати майонез, молоко і все це ретельно змішати.
  20. Доповнити отриманої заправкою картоплю.
  21. З'єднати, приправити сіллю і перцем, подавати до столу.

Салат з вареною картоплею, горошком і солоними огірками

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
консервований горошок 100 г
часник 3 шматочка
вершкове масло 50 г
картопля 0,7 кг
чорний перець мелений за смаком
сіль за смаком
яловича вирізка 800 г
цибуля 1 головка
солоні огірки 5 шт.

Скільки по часу – 30 хвилин.

Яка калорійність – 115 калорій.

Як приготувати:

  1. Вирізку вимити проточною водою і очистити від плівок і жиру.
  2. Обсушити сухими серветками.
  3. Прибрати в морозильну камеру ненадовго, щоб можна було тонко нарізати.
  4. Потім дістати його і за допомогою гострого ножа яловичину нарізати соломкою.
  5. У сковороду покласти шматочок масла і дати йому розійтися.
  6. Викласти м'ясо і обсмажити з усіх боків до готовності.
  7. В кінці приготування посолити і перемішати.
  8. Картоплю почистити і ретельно вимити від піску і бруду.
  9. Обсушити і натерти на корейській тертці. Якщо її немає, можна використати і звичайну.
  10. Помістити в миску і промити кілька разів в проточній воді від крохмалю.
  11. У сотейник налити воду, посолити і прибрати на плиту.
  12. Дати закипіти і всипати картопляну стружку.
  13. Знову довести до кипіння, варити всього дві-три хвилини при сильному кипінні.
  14. Потім злити все це на друшляк і промити проточною водою, щоб зупинити процес варіння.
  15. З'єднати з м'ясом і приправити чорним перцем за смаком.
  16. Часник почистити і видалити хвостики, пропустити їх через тисняву.
  17. Додати до м'яса з картоплею.
  18. З лука стягнути лушпиння і зрізати коріння.
  19. Обполоснути голівку під проточною водою і дрібно покришити гострим ножем.
  20. У сковороду покласти ще трохи олії.
  21. Прогріти його і всипати цибулю, тушкувати до рум'яного кольору.
  22. Потім додати до м'яса і картоплі разом з маслом.
  23. З огірків прибрати хвостики і натерти овочі на тертці.
  24. Горошок відкрити, рідину злити.
  25. Додати в салат разом з огірками.
  26. Перемішати все і подавати до столу.

Як приготувати з морквою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелень 50 г
розмарин 2 гілочки
куряче філе 0,2 кг
яйця 4 шт.
майонез 0,1 л
чорний перець мелений за смаком
паприка 10 г
кабачки 150 г
рослинна олія 30 мл
сіль за смаком
картопля 0,2 кг
часник 2 шматочка
вершкове масло 50 г
морква 1 шт.

Скільки по часу – 45 хвилин.

Яка калорійність – 198 калорій.

Як приготувати:

  1. Кабачки вимити проточною водою, зрізати хвостики.
  2. Нарізати кільцями і обсушити сухими серветками.
  3. У сковороду налити масло, прогріти його і викласти кільця кабачків.
  4. Обсмажити їх до легкої рум'яності.
  5. Потім викласти на серветки або пергамент, щоб прибрати зайве масло.
  6. Яйця помістити в каструлю і залити водою.
  7. Поставити на плиту і довести до кипіння, потім варити п'ятнадцять хвилин.
  8. Коли пройде час, киплячу воду замінити холодною.
  9. Охолоджені яйця остудити, очистити і нарізати кубиками.
  10. Куряче філе вимити проточною водою, очистити від жиру.
  11. Натерти м'ясо сіллю і перцем, солодкою паприкою.
  12. У сковороду покласти вершкове масло, нехай розпуститься.
  13. Викласти курку, а зверху помістити гілочки розмарину і очищений часник.
  14. Обсмажити філе з обох боків до рум'яної скоринки.
  15. Потім під кришкою довести до готовності ще за п'ять хвилин на стороні.
  16. Готову курку нарізати слайсами.
  17. Картоплю вимити і помістити в сотейник, залити водою.
  18. Прибрати на плиту, варити до готовності.
  19. Те ж саме зробити і з морквою.
  20. Потім коренеплоди остудити, очистити і нарізати кубиками.
  21. Зелень помити і дрібно порубати гострим ножем.
  22. Змішати яйця, кабачки, моркву, картоплю, курку, зелень.
  23. Заправити майонезом, якщо потрібно, додати сіль і чорний перець.
  24. Все це акуратно перемішати і подавати до столу.

Рецепт з ковбасою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яєчний жовток 1 шт.
чорний перець мелений за смаком
картопля 200 г
зелений горошок 0,1 кг
сіль за смаком
ковбаса 0,1 кг
консервований перець 150 г
сметана 50 мл
сік лимона 30 мл
морква 1 шт.
зелена цибуля 30 г

Скільки по часу – 40 хвилин.

Яка калорійність – 87 калорій.

Як приготувати:

  1. Картопля вимити від бруду і піску, помістити в каструлю.
  2. Залити водою і прибрати на плиту, нехай закипає.
  3. З цього моменту варити до м'якості близько 15-20 хвилин.
  4. Моркву очистити від шкірки і помістити в невеликий сотейник.
  5. Відварити коренеплід до готовності.
  6. Коли картопля буде готова, злити з неї воду, остудити і очистити.
  7. Нарізати кубиками або брусками невеликого розміру.
  8. Моркву теж дістати з окропу, остудити, подрібнити.
  9. Горошок відкрити, злити рідину.
  10. Сметану з'єднати з відвареною жовтком, соком лимона, сіль і перцем.
  11. Консервований перець дістати з банки, нарізати соломкою.
  12. Ковбасу нарізати невеликими шматочками.
  13. Зелену цибулю помити, нарізати пір'ям.
  14. Змішати картоплю, моркву, перець, горошок, ковбасу.
  15. Полити підготовленої заправкою.
  16. Викласти на блюдо для подачі, присипавши зеленою цибулею.

Незвичайний і дуже смачний салат «Курка під кайфом».

Ось тут можна подивитися рецепт американського картопляного салату.

Тут ви знайдете прекрасний рецепт салату з гранатом і куркою.

Як приготувати листковий салат з грибами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
майонез 45 мл
гриби 100 г
вершкове масло 30 г
картопля 2 бульби
цибуля 1 головка
куряче філе 0,1 кг
морква 1 шт.
яйце 1 шт.
зелень 20 г

Скільки по часу – 55 хвилин + просочення.

Яка калорійність – 147 калорій.

Як приготувати:

  1. Картоплю вимити і покласти в каструлю.
  2. Налити необхідну кількість води і прибрати на плиту.
  3. Варити бульби до повної готовності.
  4. З моркви зрізати шкірку, обполоснути її й теж відварити до м'якості, але в сусідній ємності.
  5. Яйце помістити в каструлю, прибрати на плиту і налити воду.
  6. Дати закипіти, потім варити ще чверть години.
  7. З лука стягнути лушпиння, обполоснути голівку і зрізати коріння.
  8. Гострим ножем порізати коренеплід на дрібні кубики.
  9. З грибів зняти плівки, ніжки підрізати.
  10. Нарізати їх кубиками.
  11. Помістити В сковороду масло, розпустити його.
  12. Всипати цибулю з грибами і тушкувати, помішуючи, до повної готовності.
  13. Після цього перекласти все на тарілку, дати охолонути.
  14. Куряче філе очистити від жиру, вимити й відварити до готовності.
  15. Потім остудити в бульйоні і нарізати кубиками.
  16. Картоплю і моркву натерти на крупній тертці.
  17. Яйце поділити на білок і жовток, натерти компоненти окремо.
  18. Куряче філе змішати з грибами і цибулею.
  19. Зелень помити, дрібно порубати і змішати з жовтком.
  20. Зібрати салат шарами, не забуваючи кожного з них солити, перчити і змащувати майонезом.
  21. Черговість: картопля, курка з грибами, морква, білок і жовток.
  22. Салат прибрати на кілька годин у холодильник, щоб добре просочився.

Як приготувати листковий салат з вареною картоплею і грибами, дивіться на відео нижче

Ніжний салат з вареною картоплею та яйцями

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
маринований огірок 1 шт.
хрін 30 г
зелена цибуля 30 г
яйця 2 шт.
майонез 0,1 л
сухарики зі смаком часнику 0,2 кг
петрушка 30 г
чорний перець мелений за смаком
картопля 2 шт.
волоські горіхи 100 г
м'ясо 0,3 кг

Скільки по часу – 40 хвилин.

Яка калорійність – 229 калорій.

Як приготувати:

  1. Картоплю відварити до готовності, нарізати кубиками.
  2. Варені яйця остудити, почистити і теж подрібнити.
  3. М'ясо вимити, покласти в сотейник.
  4. Залити водою, прибрати на плиту і довести до кипіння.
  5. Потім відварити до готовності, остудити в бульйоні і нарізати кубиками.
  6. Огірки теж порізати на кубики, зелень подрібнити (петрушку і зелений лук).
  7. Горіхи висипати на суху сковороду, прогріти до рум'яності.
  8. Остудити їх і порубати.
  9. Хрін натерти на дрібній тертці.
  10. Змішати яйця, картоплю, м'ясо, огірки, горіхи, зелень, хрін.
  11. Заправити майонезом, присипати сіллю і перцем.
  12. Перед подачею додати в салат сухарики та подавати його до столу.

Корисні поради

Щоб салат вийшов дійсно незвичайним, не заправляйте його класичним майонезом. Нехай це буде хоча б мікс домашнього майонезу зі сметаною. Використовуйте йогурт, оливкову олію з соком лайма, соус песто, сирний соус, сирний та ін. Будьте оригінальні!

У будь салатів сміливо можна додавати сухофрукти. Вони добре поєднуються з картоплею та іншими складовими салату. Також можна взяти улюблені горіхи. Але їх спочатку краще підсушити і довести до рум'яності, щоб було смачніше.

Відео-рецепт приготування салату з вареною картоплею:

Салат з відварною картоплею – це дійсно дуже смачно, нехай і досить банально. Кожен варіант виходить яскравим і поживним. Радимо спробувати все, щоб вибрати для себе найкраще!

Що ще почитати: