Як приготувати ситний салат з вареною картоплею
Якщо любите смачно і ситно поїсти, то ви за адресою. Прямо зараз ми будемо готувати салати з відварною картоплею, а це значить, що вони будуть поживними, насиченими і неймовірно смачними.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
стебло селери - | 1 шт. |
майонез - | 230 мл |
чорний перець мелений - | за смаком |
картопля - | 1,4 кг |
цибулю - | 250 г |
мариновані огірки - | 8 шт. |
яйця - | 4 шт. |
суха гірчиця - | 5 г |
редиска - | 4 шт. |
сіль - | за смаком |
гірчиця - | 30 мл |
огірковий маринад - | 30 мл |
молоко - | 50 мл |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 102 Ккал |
Як приготувати:
- Яйця помістити в сотейник відповідного розміру.
- Залити водою до середини і прибрати на плиту.
- Включити середній вогонь і дати вмісту закипіти.
- Варити протягом чверті години.
- Потім злити киплячу воду і наповнити посуд крижаний, прямо з-під крана.
- Дати охолонути, потім очистити від шкаралупи.
- Поділити на білки і жовтки в окремі миски.
- Картоплю очистити від шкірки, вимити.
- Гострим ножем нарізати невеликими скибочками.
- Промити ще раз від крохмалю і відварити до м'якості в солоній воді.
- Коли скибочки будуть готові, злити з них воду і дати охолонути.
- Охолоджені білки дрібно нарізати.
- Редьку вимити, зрізати хвостики, порізати тонкими кільцями.
- Із огірків зрізати хвостики і порубати їх дрібними кубиками.
- Селера теж вимити й подрібнити.
- З лука стягнути лушпиння, обполоснути і покришити гострим ножем.
- До картоплі додати білки, редиску, огірки, цибулю і селеру.
- Жовтки розтерти виделкою з двома видами гірчиці. Налити дві ложки огіркового маринаду.
- Туди ж додати майонез, молоко і все це ретельно змішати.
- Доповнити отриманої заправкою картоплю.
- З'єднати, приправити сіллю і перцем, подавати до столу.
Салат з вареною картоплею, горошком і солоними огірками
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
консервований горошок | 100 г |
часник | 3 шматочка |
вершкове масло | 50 г |
картопля | 0,7 кг |
чорний перець мелений | за смаком |
сіль | за смаком |
яловича вирізка | 800 г |
цибуля | 1 головка |
солоні огірки | 5 шт. |
Скільки по часу – 30 хвилин.
Яка калорійність – 115 калорій.
Як приготувати:
- Вирізку вимити проточною водою і очистити від плівок і жиру.
- Обсушити сухими серветками.
- Прибрати в морозильну камеру ненадовго, щоб можна було тонко нарізати.
- Потім дістати його і за допомогою гострого ножа яловичину нарізати соломкою.
- У сковороду покласти шматочок масла і дати йому розійтися.
- Викласти м'ясо і обсмажити з усіх боків до готовності.
- В кінці приготування посолити і перемішати.
- Картоплю почистити і ретельно вимити від піску і бруду.
- Обсушити і натерти на корейській тертці. Якщо її немає, можна використати і звичайну.
- Помістити в миску і промити кілька разів в проточній воді від крохмалю.
- У сотейник налити воду, посолити і прибрати на плиту.
- Дати закипіти і всипати картопляну стружку.
- Знову довести до кипіння, варити всього дві-три хвилини при сильному кипінні.
- Потім злити все це на друшляк і промити проточною водою, щоб зупинити процес варіння.
- З'єднати з м'ясом і приправити чорним перцем за смаком.
- Часник почистити і видалити хвостики, пропустити їх через тисняву.
- Додати до м'яса з картоплею.
- З лука стягнути лушпиння і зрізати коріння.
- Обполоснути голівку під проточною водою і дрібно покришити гострим ножем.
- У сковороду покласти ще трохи олії.
- Прогріти його і всипати цибулю, тушкувати до рум'яного кольору.
- Потім додати до м'яса і картоплі разом з маслом.
- З огірків прибрати хвостики і натерти овочі на тертці.
- Горошок відкрити, рідину злити.
- Додати в салат разом з огірками.
- Перемішати все і подавати до столу.
Як приготувати з морквою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелень | 50 г |
розмарин | 2 гілочки |
куряче філе | 0,2 кг |
яйця | 4 шт. |
майонез | 0,1 л |
чорний перець мелений | за смаком |
паприка | 10 г |
кабачки | 150 г |
рослинна олія | 30 мл |
сіль | за смаком |
картопля | 0,2 кг |
часник | 2 шматочка |
вершкове масло | 50 г |
морква | 1 шт. |
Скільки по часу – 45 хвилин.
Яка калорійність – 198 калорій.
Як приготувати:
- Кабачки вимити проточною водою, зрізати хвостики.
- Нарізати кільцями і обсушити сухими серветками.
- У сковороду налити масло, прогріти його і викласти кільця кабачків.
- Обсмажити їх до легкої рум'яності.
- Потім викласти на серветки або пергамент, щоб прибрати зайве масло.
- Яйця помістити в каструлю і залити водою.
- Поставити на плиту і довести до кипіння, потім варити п'ятнадцять хвилин.
- Коли пройде час, киплячу воду замінити холодною.
- Охолоджені яйця остудити, очистити і нарізати кубиками.
- Куряче філе вимити проточною водою, очистити від жиру.
- Натерти м'ясо сіллю і перцем, солодкою паприкою.
- У сковороду покласти вершкове масло, нехай розпуститься.
- Викласти курку, а зверху помістити гілочки розмарину і очищений часник.
- Обсмажити філе з обох боків до рум'яної скоринки.
- Потім під кришкою довести до готовності ще за п'ять хвилин на стороні.
- Готову курку нарізати слайсами.
- Картоплю вимити і помістити в сотейник, залити водою.
- Прибрати на плиту, варити до готовності.
- Те ж саме зробити і з морквою.
- Потім коренеплоди остудити, очистити і нарізати кубиками.
- Зелень помити і дрібно порубати гострим ножем.
- Змішати яйця, кабачки, моркву, картоплю, курку, зелень.
- Заправити майонезом, якщо потрібно, додати сіль і чорний перець.
- Все це акуратно перемішати і подавати до столу.
Рецепт з ковбасою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яєчний жовток | 1 шт. |
чорний перець мелений | за смаком |
картопля | 200 г |
зелений горошок | 0,1 кг |
сіль | за смаком |
ковбаса | 0,1 кг |
консервований перець | 150 г |
сметана | 50 мл |
сік лимона | 30 мл |
морква | 1 шт. |
зелена цибуля | 30 г |
Скільки по часу – 40 хвилин.
Яка калорійність – 87 калорій.
Як приготувати:
- Картопля вимити від бруду і піску, помістити в каструлю.
- Залити водою і прибрати на плиту, нехай закипає.
- З цього моменту варити до м'якості близько 15-20 хвилин.
- Моркву очистити від шкірки і помістити в невеликий сотейник.
- Відварити коренеплід до готовності.
- Коли картопля буде готова, злити з неї воду, остудити і очистити.
- Нарізати кубиками або брусками невеликого розміру.
- Моркву теж дістати з окропу, остудити, подрібнити.
- Горошок відкрити, злити рідину.
- Сметану з'єднати з відвареною жовтком, соком лимона, сіль і перцем.
- Консервований перець дістати з банки, нарізати соломкою.
- Ковбасу нарізати невеликими шматочками.
- Зелену цибулю помити, нарізати пір'ям.
- Змішати картоплю, моркву, перець, горошок, ковбасу.
- Полити підготовленої заправкою.
- Викласти на блюдо для подачі, присипавши зеленою цибулею.
Незвичайний і дуже смачний салат «Курка під кайфом».
Ось тут можна подивитися рецепт американського картопляного салату.
Тут ви знайдете прекрасний рецепт салату з гранатом і куркою.
Як приготувати листковий салат з грибами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
майонез | 45 мл |
гриби | 100 г |
вершкове масло | 30 г |
картопля | 2 бульби |
цибуля | 1 головка |
куряче філе | 0,1 кг |
морква | 1 шт. |
яйце | 1 шт. |
зелень | 20 г |
Скільки по часу – 55 хвилин + просочення.
Яка калорійність – 147 калорій.
Як приготувати:
- Картоплю вимити і покласти в каструлю.
- Налити необхідну кількість води і прибрати на плиту.
- Варити бульби до повної готовності.
- З моркви зрізати шкірку, обполоснути її й теж відварити до м'якості, але в сусідній ємності.
- Яйце помістити в каструлю, прибрати на плиту і налити воду.
- Дати закипіти, потім варити ще чверть години.
- З лука стягнути лушпиння, обполоснути голівку і зрізати коріння.
- Гострим ножем порізати коренеплід на дрібні кубики.
- З грибів зняти плівки, ніжки підрізати.
- Нарізати їх кубиками.
- Помістити В сковороду масло, розпустити його.
- Всипати цибулю з грибами і тушкувати, помішуючи, до повної готовності.
- Після цього перекласти все на тарілку, дати охолонути.
- Куряче філе очистити від жиру, вимити й відварити до готовності.
- Потім остудити в бульйоні і нарізати кубиками.
- Картоплю і моркву натерти на крупній тертці.
- Яйце поділити на білок і жовток, натерти компоненти окремо.
- Куряче філе змішати з грибами і цибулею.
- Зелень помити, дрібно порубати і змішати з жовтком.
- Зібрати салат шарами, не забуваючи кожного з них солити, перчити і змащувати майонезом.
- Черговість: картопля, курка з грибами, морква, білок і жовток.
- Салат прибрати на кілька годин у холодильник, щоб добре просочився.
Як приготувати листковий салат з вареною картоплею і грибами, дивіться на відео нижче
Ніжний салат з вареною картоплею та яйцями
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
маринований огірок | 1 шт. |
хрін | 30 г |
зелена цибуля | 30 г |
яйця | 2 шт. |
майонез | 0,1 л |
сухарики зі смаком часнику | 0,2 кг |
петрушка | 30 г |
чорний перець мелений | за смаком |
картопля | 2 шт. |
волоські горіхи | 100 г |
м'ясо | 0,3 кг |
Скільки по часу – 40 хвилин.
Яка калорійність – 229 калорій.
Як приготувати:
- Картоплю відварити до готовності, нарізати кубиками.
- Варені яйця остудити, почистити і теж подрібнити.
- М'ясо вимити, покласти в сотейник.
- Залити водою, прибрати на плиту і довести до кипіння.
- Потім відварити до готовності, остудити в бульйоні і нарізати кубиками.
- Огірки теж порізати на кубики, зелень подрібнити (петрушку і зелений лук).
- Горіхи висипати на суху сковороду, прогріти до рум'яності.
- Остудити їх і порубати.
- Хрін натерти на дрібній тертці.
- Змішати яйця, картоплю, м'ясо, огірки, горіхи, зелень, хрін.
- Заправити майонезом, присипати сіллю і перцем.
- Перед подачею додати в салат сухарики та подавати його до столу.
Корисні поради
У будь салатів сміливо можна додавати сухофрукти. Вони добре поєднуються з картоплею та іншими складовими салату. Також можна взяти улюблені горіхи. Але їх спочатку краще підсушити і довести до рум'яності, щоб було смачніше.
Відео-рецепт приготування салату з вареною картоплею:
Салат з відварною картоплею – це дійсно дуже смачно, нехай і досить банально. Кожен варіант виходить яскравим і поживним. Радимо спробувати все, щоб вибрати для себе найкраще!