Як приготувати простий салат з куркою і шинкою
Простий салат, який готується за лічені хвилини. Самий довгий процес – підготовка курки і яєць (варіння/смаження). Далі все вже йде швидко і легко. Приємного апетиту!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
зелень - | 20 г |
сіль - | за смаком |
шинка - | 160 р |
яйця - | 2 шт. |
мариновані огірки - | 4 шт. |
томати - | 2 шт. |
куряче філе - | 150 г |
сметана - | 60 мл |
сир - | 50 г |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 116 Ккал |
Як приготувати:
- Куряче філе вимити проточною водою, очистити від жиру і плівок.
- Помістити його в сотейник, залити водою до верху і прибрати на плиту.
- Дати закипіти і зняти з поверхні піну.
- З цього моменту варити близько тридцяти хвилин.
- Потім м'ясо остудити в бульйоні і тільки потім подрібнити кубиками.
- Шинку позбавити від упаковки, нарізати соломкою.
- Яйця відварити до готовності, остудити, почистити і натерти.
- Помідори вимити проточною водою, видалити плодоніжки. Нарізати плоди кубиками невеликого розміру.
- Огірки нарізати теж кубиками.
- Сир натерти на тертці, а зелень вимити й подрібнити.
- Змішати курку, шинку, томати, зелень, яйця, огірки і сир.
- Додати сіль, сметану і перемішати. Салат готовий.
Салат «Кармен»
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
хліб | 150 г |
шинка | 150 г |
аджика | 15 г |
куряче філе | 0,2 кг |
часник | 15 г |
спеції | 10 г |
помідори | 250 г |
майонез | 0,2 л |
рослинна олія | 10 мл |
Часу: 1 ч.
Калорій: 335.
Як приготувати:
- Томати вимити проточною водою, нарізати брусками.
- Куряче філе вимити, видалити гострим ножем весь жир і плівки.
- Нарізати м'ясо невеликими скибочками, додати до нього половину спецій.
- Перемішати все вручну, дати настоятися хвилин двадцять.
- У сковороду налити трохи олії, нагріти його.
- Викласти філе, обсмажити до рум'яної скоринки.
- Потім закрити кришкою і тушкувати до готовності, не забуваючи помішувати.
- В залишках олії обсмажити до рум'яної скоринки шинку, нарізану соломкою.
- Залишки спецій змішати із залишками масла.
- Часник почистити, подрібнити його і додати масло, добре перемішати.
- Хліб порізати кубиками і кинути в часникове масло.
- З'єднати, закрити кришкою або затягнути плівкою, дати настоятися.
- Після цього висипати сухарі в суху сковороду, обсмажити, помішуючи, до хрускоту.
- Майонез змішати з аджикою, прибрати в холодильник хвилин на п'ятнадцять.
- Салат зібрати шарами на тарілці або в мисці. Першим шаром викласти філе, потім половину помідорів.
- На них викласти шинку і полити все підготовленої заправкою.
- Зверху викласти залишки томатів. Перед подачею посипати сухариками.
«Святковий» салат з дивовижним смаком
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сир | 50 г |
томати | 2 шт. |
куряче філе | 0,3 кг |
зелень | 20 г |
яйця | 3 шт. |
мариновані огірки | 4 шт. |
шинка | 250 г |
майонез | 60 мл |
Часу: 40 хв.
Калорій: 151.
Як приготувати:
- У першу чергу потрібно гарненько промити філе, зняти з нього жир.
- Далі помістити його в сотейник, налити необхідну кількість води.
- Прибрати на плиту, дати закипіти. За смаком можна додати спеції.
- Зняти з поверхні води виділилася пінку і прикрити м'ясо кришкою.
- Варити протягом півгодини, потім дати охолонути прямо в бульйоні.
- Як тільки охолоне, нарізати кубиками невеликого розміру.
- Яйця теж відварити в киплячій воді. Але їм вистачить і чверті години.
- Після цього залити їх прохолодною водою, щоб швидше охололи.
- Почистити, нарізати кубиками або брусками – за смаком.
- Сир натерти, змішати його з курячими кубиками.
- Шинку нарізати соломкою, додати її до інших інгредієнтів.
- Огірки нарізати соломкою, додати туди ж.
- Помідори вимити, подрібнити.
- Доповнити ними майже готовий салат, все перемішати.
- Зелень помити, подрібнити і змішати з майонезом.
- Заправити отриманим соусом салат і подавати до столу.
Салат з куркою, шинкою і сиром
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
чорний перець мелений | за смаком |
червоний цибулю | 1 головка |
шинка | 100 г |
томати | 1 шт. |
майонез | 60 мл |
куряче філе | 0,1 кг |
листя салату | 4 шт. |
яйце | 2 шт. |
мариновані шампіньйони | 100 г |
сіль | за смаком |
Часу: 50 хв.
Калорій: 166.
Як приготувати:
- З шинки прибрати упаковку, нарізати її соломкою такого розміру, щоб було зручно їсти.
- Курку очистити від жиру, вимити й відварити. Для цього просто помістити її в сотейник, залити водою і прибрати на плиту, щоб вода закипіла.
- Як тільки закипить, зняти піну і закрити м'ясо кришкою.
- Варити тридцять хвилин, потім остудити прямо в бульйоні.
- Готову курку теж нарізати соломкою.
- Яйця відварити до твердого центру, остудити, потім почистити і подрібнити.
- З лука зняти лушпиння, обполоснути його і нарізати пір'ям.
- Печериці відкрити, злити маринад.
- Якщо гриби великі, подрібнити їх, дрібні залишити цілими.
- Змішати курку, шинку, яйця, цибулю і гриби.
- Додати спеції, заправити майонезом і ретельно все змішати.
- Листя салату вимити проточною водою, обсушити і викласти на блюдо.
- Зверху викласти салат гіркою, а навколо нього півкільця томатів.
На відео — рецепт листкового салату з куркою, шинкою і сиром:
Рецепт з додаванням сиру, огірки і яйця
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
майонез | 100 мл |
---|---|
яйце | 3 шт. |
куряче філе | 1 шт. |
сіль | за смаком |
огірок | 1 шт. |
шинка | 230 р |
сир | 140 г |
Часу: 45 хв.
Калорій: 254.
Якщо ви любите овочі, приготуйте салат з капустою, шинкою і кукурудзою.
За цим рецептом можна зробити салат з шинкою і маринованими огірками.
Тут ви знайдете рецепт салату з квасолею і шинкою.
Як приготувати:
- Куряче м'ясо очистити від плівок, вимити і потім покласти в каструлю невеликого розміру, залити водою.
- За бажанням воду можна посолити. Але можна зробити це в кінці.
- Прибрати на плиту, включити сильний вогонь і дати закипіти.
- Як тільки закипить, з допомогою шумівки зняти з поверхні води пінку, яку виділяє м'ясо.
- Прикрити його кришкою, зменшити вогонь до мінімального або середнього і варити 35-40 хвилин до готовності.
- Після цього зняти його з вогню і дати охолонути.
- Охолоджену курку розібрати на волокна, помістити в салатницю.
- Яйця теж прибрати в каструлю, але іншу. Залити водою і дати закипіти.
- Варити протягом чверті години, потім зняти з вогню, остудити і почистити.
- Нарізати кубиками або соломкою, як більше подобається.
- Огірки вимити, при необхідності очистити від шкірки. Приміром, якщо вона гірчить.
- Нарізати соломкою разом з шинкою.
- До курки додати шинку, яйця і огірки, все це перемішати.
- Сир натерти, всипати до інших компонентів.
- Салат посолити, заправити майонезом і подавати.
Варіант приготування з корейською морквою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
корейська морква | 130 г |
шинка | 300 г |
майонез | за смаком |
яйця | 2 шт. |
куряче філе | 250 г |
сіль | за смаком |
сир | 200 г |
огірок | 1 шт. |
Часу: 45 хв.
Калорій: 243.
Як приготувати:
- Шинку нарізати соломкою, сир натерти на тертці.
- Яйця відварити до готовності, остудити під холодною проточною водою.
- Почистити, натерти на тертці будь-якого розміру.
- Куряче м'ясо помити, видалити з нього прожилки.
- Прибрати в каструлю, залити водою, посолити.
- Помістити на плиту, включити вогонь і дати закипіти.
- Зняти з поверхні пінку і варити близько півгодини.
- Потім остудити і тільки потім дістати з бульйону, нарізати кубиками.
- Огірок за бажанням очистити, вимити, теж порізати, але брусками.
- У салатнику змішати корейську моркву, шинку, яйця, курку, сир і огірок.
- Додати сіль за смаком, заправити майонезом і готово.
Корисні поради
Щоб ваше куряче філе залишалося соковитим і в салаті, йому потрібно остигати в бульйоні. За той час, поки м'ясо лежить у ньому, воно просочується усіма потрібними компонентами і в підсумку залишається неймовірно ніжним.
М'ясо для салату можна не тільки варити і смажити, але і запікати. Щоб воно вийшло максимально смачним, важливо правильно підібрати спеції. Потім їх потрібно змішати і натерти ними курку, яку попередньо потрібно збризнути маслом. Потім втерти все це масажними рухами. По можливості дати м'ясу хоча б півгодини, щоб добре просочилося. Потім викласти на деко і прибрати в духовку на півгодини.
Якщо ж ви переживаєте, що цього часу буде недостатньо, то м'ясо можна попередньо обсмажити до рум'яної скоринки на сковорідці.
В якості соусу до наших салатах найчастіше використовується майонез. Щоб зробити подачу ще більш смачною, використовуйте цей соус в домашній інтерпретації. Для цього потрібно змішати гірчицю, трохи солі, цукор, пару крапель лимонного соку і яйце (або два жовтки) за допомогою заглибного блендера. Далі ввести рослинне масло. Чим більше додавати, тим густіше буде майонез. Спробуйте, він набагато краще магазинного!
На відео — ще один рецепт салату з куркою і шинкою:
Щоб воістину насолодитися вечором, приготуйте собі невелику порцію одного з наших сьогоднішніх салатів. Всі вони особливі, тому спробувати варто кожен!