30 июнь 2019 3 741

Як приготувати простий салат з куркою і шинкою

Простий салат, який готується за лічені хвилини. Самий довгий процес – підготовка курки і яєць (варіння/смаження). Далі все вже йде швидко і легко. Приємного апетиту!

Рецепт для гурманів: салат з куркою і шинкою
Інгредієнти Кількість
зелень - 20 г
сіль - за смаком
шинка - 160 р
яйця - 2 шт.
мариновані огірки - 4 шт.
томати - 2 шт.
куряче філе - 150 г
сметана - 60 мл
сир - 50 г
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 116 Ккал

Як приготувати:

  1. Куряче філе вимити проточною водою, очистити від жиру і плівок.
  2. Помістити його в сотейник, залити водою до верху і прибрати на плиту.
  3. Дати закипіти і зняти з поверхні піну.
  4. З цього моменту варити близько тридцяти хвилин.
  5. Потім м'ясо остудити в бульйоні і тільки потім подрібнити кубиками.
  6. Шинку позбавити від упаковки, нарізати соломкою.
  7. Яйця відварити до готовності, остудити, почистити і натерти.
  8. Помідори вимити проточною водою, видалити плодоніжки. Нарізати плоди кубиками невеликого розміру.
  9. Огірки нарізати теж кубиками.
  10. Сир натерти на тертці, а зелень вимити й подрібнити.
  11. Змішати курку, шинку, томати, зелень, яйця, огірки і сир.
  12. Додати сіль, сметану і перемішати. Салат готовий.

Салат «Кармен»

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
хліб 150 г
шинка 150 г
аджика 15 г
куряче філе 0,2 кг
часник 15 г
спеції 10 г
помідори 250 г
майонез 0,2 л
рослинна олія 10 мл

Часу: 1 ч.

Калорій: 335.

Як приготувати:

  1. Томати вимити проточною водою, нарізати брусками.
  2. Куряче філе вимити, видалити гострим ножем весь жир і плівки.
  3. Нарізати м'ясо невеликими скибочками, додати до нього половину спецій.
  4. Перемішати все вручну, дати настоятися хвилин двадцять.
  5. У сковороду налити трохи олії, нагріти його.
  6. Викласти філе, обсмажити до рум'яної скоринки.
  7. Потім закрити кришкою і тушкувати до готовності, не забуваючи помішувати.
  8. В залишках олії обсмажити до рум'яної скоринки шинку, нарізану соломкою.
  9. Залишки спецій змішати із залишками масла.
  10. Часник почистити, подрібнити його і додати масло, добре перемішати.
  11. Хліб порізати кубиками і кинути в часникове масло.
  12. З'єднати, закрити кришкою або затягнути плівкою, дати настоятися.
  13. Після цього висипати сухарі в суху сковороду, обсмажити, помішуючи, до хрускоту.
  14. Майонез змішати з аджикою, прибрати в холодильник хвилин на п'ятнадцять.
  15. Салат зібрати шарами на тарілці або в мисці. Першим шаром викласти філе, потім половину помідорів.
  16. На них викласти шинку і полити все підготовленої заправкою.
  17. Зверху викласти залишки томатів. Перед подачею посипати сухариками.

«Святковий» салат з дивовижним смаком

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сир 50 г
томати 2 шт.
куряче філе 0,3 кг
зелень 20 г
яйця 3 шт.
мариновані огірки 4 шт.
шинка 250 г
майонез 60 мл

Часу: 40 хв.

Калорій: 151.

Як приготувати:

  1. У першу чергу потрібно гарненько промити філе, зняти з нього жир.
  2. Далі помістити його в сотейник, налити необхідну кількість води.
  3. Прибрати на плиту, дати закипіти. За смаком можна додати спеції.
  4. Зняти з поверхні води виділилася пінку і прикрити м'ясо кришкою.
  5. Варити протягом півгодини, потім дати охолонути прямо в бульйоні.
  6. Як тільки охолоне, нарізати кубиками невеликого розміру.
  7. Яйця теж відварити в киплячій воді. Але їм вистачить і чверті години.
  8. Після цього залити їх прохолодною водою, щоб швидше охололи.
  9. Почистити, нарізати кубиками або брусками – за смаком.
  10. Сир натерти, змішати його з курячими кубиками.
  11. Шинку нарізати соломкою, додати її до інших інгредієнтів.
  12. Огірки нарізати соломкою, додати туди ж.
  13. Помідори вимити, подрібнити.
  14. Доповнити ними майже готовий салат, все перемішати.
  15. Зелень помити, подрібнити і змішати з майонезом.
  16. Заправити отриманим соусом салат і подавати до столу.

Салат з куркою, шинкою і сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний перець мелений за смаком
червоний цибулю 1 головка
шинка 100 г
томати 1 шт.
майонез 60 мл
куряче філе 0,1 кг
листя салату 4 шт.
яйце 2 шт.
мариновані шампіньйони 100 г
сіль за смаком

Часу: 50 хв.

Калорій: 166.

Як приготувати:

  1. З шинки прибрати упаковку, нарізати її соломкою такого розміру, щоб було зручно їсти.
  2. Курку очистити від жиру, вимити й відварити. Для цього просто помістити її в сотейник, залити водою і прибрати на плиту, щоб вода закипіла.
  3. Як тільки закипить, зняти піну і закрити м'ясо кришкою.
  4. Варити тридцять хвилин, потім остудити прямо в бульйоні.
  5. Готову курку теж нарізати соломкою.
  6. Яйця відварити до твердого центру, остудити, потім почистити і подрібнити.
  7. З лука зняти лушпиння, обполоснути його і нарізати пір'ям.
  8. Печериці відкрити, злити маринад.
  9. Якщо гриби великі, подрібнити їх, дрібні залишити цілими.
  10. Змішати курку, шинку, яйця, цибулю і гриби.
  11. Додати спеції, заправити майонезом і ретельно все змішати.
  12. Листя салату вимити проточною водою, обсушити і викласти на блюдо.
  13. Зверху викласти салат гіркою, а навколо нього півкільця томатів.

На відео — рецепт листкового салату з куркою, шинкою і сиром:

Рецепт з додаванням сиру, огірки і яйця

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
майонез 100 мл
яйце 3 шт.
куряче філе 1 шт.
сіль за смаком
огірок 1 шт.
шинка 230 р
сир 140 г

Часу: 45 хв.

Калорій: 254.

Якщо ви любите овочі, приготуйте салат з капустою, шинкою і кукурудзою.

За цим рецептом можна зробити салат з шинкою і маринованими огірками.

Тут ви знайдете рецепт салату з квасолею і шинкою.

Як приготувати:

  1. Куряче м'ясо очистити від плівок, вимити і потім покласти в каструлю невеликого розміру, залити водою.
  2. За бажанням воду можна посолити. Але можна зробити це в кінці.
  3. Прибрати на плиту, включити сильний вогонь і дати закипіти.
  4. Як тільки закипить, з допомогою шумівки зняти з поверхні води пінку, яку виділяє м'ясо.
  5. Прикрити його кришкою, зменшити вогонь до мінімального або середнього і варити 35-40 хвилин до готовності.
  6. Після цього зняти його з вогню і дати охолонути.
  7. Охолоджену курку розібрати на волокна, помістити в салатницю.
  8. Яйця теж прибрати в каструлю, але іншу. Залити водою і дати закипіти.
  9. Варити протягом чверті години, потім зняти з вогню, остудити і почистити.
  10. Нарізати кубиками або соломкою, як більше подобається.
  11. Огірки вимити, при необхідності очистити від шкірки. Приміром, якщо вона гірчить.
  12. Нарізати соломкою разом з шинкою.
  13. До курки додати шинку, яйця і огірки, все це перемішати.
  14. Сир натерти, всипати до інших компонентів.
  15. Салат посолити, заправити майонезом і подавати.

Варіант приготування з корейською морквою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
корейська морква 130 г
шинка 300 г
майонез за смаком
яйця 2 шт.
куряче філе 250 г
сіль за смаком
сир 200 г
огірок 1 шт.

Часу: 45 хв.

Калорій: 243.

Як приготувати:

  1. Шинку нарізати соломкою, сир натерти на тертці.
  2. Яйця відварити до готовності, остудити під холодною проточною водою.
  3. Почистити, натерти на тертці будь-якого розміру.
  4. Куряче м'ясо помити, видалити з нього прожилки.
  5. Прибрати в каструлю, залити водою, посолити.
  6. Помістити на плиту, включити вогонь і дати закипіти.
  7. Зняти з поверхні пінку і варити близько півгодини.
  8. Потім остудити і тільки потім дістати з бульйону, нарізати кубиками.
  9. Огірок за бажанням очистити, вимити, теж порізати, але брусками.
  10. У салатнику змішати корейську моркву, шинку, яйця, курку, сир і огірок.
  11. Додати сіль за смаком, заправити майонезом і готово.

Корисні поради

Щоб ваше куряче філе залишалося соковитим і в салаті, йому потрібно остигати в бульйоні. За той час, поки м'ясо лежить у ньому, воно просочується усіма потрібними компонентами і в підсумку залишається неймовірно ніжним.

М'ясо для салату можна не тільки варити і смажити, але і запікати. Щоб воно вийшло максимально смачним, важливо правильно підібрати спеції. Потім їх потрібно змішати і натерти ними курку, яку попередньо потрібно збризнути маслом. Потім втерти все це масажними рухами. По можливості дати м'ясу хоча б півгодини, щоб добре просочилося. Потім викласти на деко і прибрати в духовку на півгодини.

Якщо ж ви переживаєте, що цього часу буде недостатньо, то м'ясо можна попередньо обсмажити до рум'яної скоринки на сковорідці.

В якості соусу до наших салатах найчастіше використовується майонез. Щоб зробити подачу ще більш смачною, використовуйте цей соус в домашній інтерпретації. Для цього потрібно змішати гірчицю, трохи солі, цукор, пару крапель лимонного соку і яйце (або два жовтки) за допомогою заглибного блендера. Далі ввести рослинне масло. Чим більше додавати, тим густіше буде майонез. Спробуйте, він набагато краще магазинного!

На відео — ще один рецепт салату з куркою і шинкою:

Щоб воістину насолодитися вечором, приготуйте собі невелику порцію одного з наших сьогоднішніх салатів. Всі вони особливі, тому спробувати варто кожен!

Що ще почитати: