3 рецепту приготування курячих котлет «Ніжність»
Котлети з курячого м'яса «Ніжність» дуже прості у приготуванні. Але в результаті виходить дуже ніжне, повітряне і неймовірно смачне блюдо, яке обов'язково порадує всіх членів сім'ї і прекрасно підійде до будь-якого гарніру, навіть самому простому.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячих філе середнього розміру - | 2 шт. |
кефіру - | 100 мл |
сиру твердих сортів - | 100 г |
картопляного крохмалю - | 2 ст. л. |
цибулі ріпчастої - | 1 шт. |
олії рафінованої рослинної - | по мірі потреби |
приправ - | за смаком |
свіжої зелені - | 1 невеликий пучок |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 173 Ккал |
Назва даного рецепту сам говорить про своєму смаку.
Етапи приготування ароматного м'ясних ласощів:
- Філе ретельно промити, обсушити і подрібнити на кубики невеликого розміру.
- Твердий сир теж подрібнити на кубики аналогічного розміру.
- Ріпчасту цибулю очистити, помити і подрібнити на кубики.
- Змішати всі подрібнені складові в одній ємності і залити підготовленим кількістю кефіру.
- Ще додати крохмаль і необхідні приправи, перемішати.
- Зелень добре вимити, висушити, подрібнити гострим ножем і відправити в суміш, яку потім знову добре вимісити.
- Нагріти сковороду разом з рафінованим рослинним маслом, знизити інтенсивність вогню до середнього і акуратно викласти з допомогою столової ложки котлети.
- Обсмажуються вони дуже швидко, тому слід уважно стежити, щоб вони не підгоріли.
Варіант приготування з фаршу
Цей рецепт вражає своєю простотою в приготуванні повітряним і ніжним смаком. Для нього потрібні:
- філе куряче – ½ кг;
- м'якуш білого хліба або батона – 60 г;
- вершки (жирність 20%-ная – 250 г;
- масло вершкове – 50 г;
- мускатний горіх (мелений) – ½ ч. л.;
- спеції – на свій розсуд;
- курячі яйця – 2 шт.;
- сухарі панірувальні;
- рафінована рослинна олія для смаження котлет.
Час приготування – 50 хвилин.
Калорійність – 138 ккал.
Як приготувати ніжні котлети:
- Масло вершкове потрібно розтопити будь-яким способом, а потім відставити в сторону до охолодження.
- Вершки вилити в глибоку ємність і розмочити в них підготовлений м'якуш білого хліба або батона.
- Куряче філе вимити, добре висушити, а потім подрібнити за допомогою м'ясорубки.
- До подрібненого м'яса додати розм'якшений хліб, спеції, мелений мускатний горіх і дуже добре вимісити склад, який у підсумку повинен загуснути.
- В отриману кремоподібну масу додати розтоплене і охолоджене вершкове масло, знову добре перемішати, накрити ємність кришкою і відправити в холодильну камеру на півгодини.
- В чисту ємність вбити яйця, додати трохи очищеної води і добре збити віночком суміш.
- Дістати з холодильної камери охолоджений фарш, з якого попередньо змоченими у воді руками сформувати котлети невеликого розміру.
- Кожну з котлет опустити в збиту яєчну суміш, а потім в панірувальні сухарі і викласти на попередньо нагріту сковороду.
- Обсмажувати кожну сторону до появи характерної скоринки золотого відтінку.
Рецепт з сиром і вершками
Для того щоб приготувати котлети по цьому рецепту, необхідно заздалегідь запастися наступним переліком складових:
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- куряче філе – 0,8 кг;
- твердий сир – 0,2 кг;
- крохмаль картопляний – 2 ст. л.;
- вершки 22%-ної жирності – 150 мл;
- спеції – за смаком;
- зелень – 1 пучок невеликих розмірів;
- яйця курячі – 1 шт.
Час приготування – 60 хвилин.
Калорійність – 168 ккал.
Технологія приготування гарячої страви:
- Куряче філе ретельно промити в холодній воді, обсушити й подрібнити за допомогою м'ясорубки.
- Твердий сир подрібнити, застосувавши дрібну тертку, а потім відправити в ємність з курячим фаршем.
- З лука зчистити лушпиння, ретельно його вимити, а потім нарізати на дрібні кубики гострим ножем. Відправити його до фаршу.
- Тепер додати в м'ясну масу яйце, крохмаль, необхідні спеції і попередньо подрібнену зелень.
- Тепер можна все ретельно перемішати до отримання маси однорідного складу.
- Невеликий цівкою вливати в суміш вершки, не забуваючи постійно перемішувати.
- Змочити руки і сформувати котлетки невеликого розміру, які необхідно обсмажити з обох сторін на сковороді з додаванням рослинної олії.
Хочете приготувати обід на швидку руку? Читайте, як посмажити заморожені котлети на сковороді.
За посиланням ви знайдете рецепт котлет з яловичого і свинячого фаршу.
Віддаєте перевагу рибні страви? Приготуйте рибні котлети з тріски по цього рецептом.
Корисні поради
- Не можна смажити котлети з курячого м'яса на вогні максимальної інтенсивності, оскільки вони можуть дуже швидко згоріти, тоді страва буде безнадійно зіпсовано.
- Для того щоб котлети були більш пишними, в курячий фарш варто додати м'якуш білого хліба, для того щоб клейкими – курячі яйця, для соковитості – ріпчаста цибуля. Важливо не переборщити з даними інгредієнтами, оскільки можна отримати зворотний ефект.
- Для усунення характерною сухості курячого м'яса рекомендується в деяких випадках додавати в готовий фарш курячий жир.
- Після того як фарш буде повністю готовий, варто відправити його на півгодини в холодильну камеру. М'ясо вбере весь виділений в процесі приготування сік, і майбутнє страва буде більш соковитим. Іноді в цих цілях застосовуються невеликі шматки льоду, які укладаються на готовий фарш.
- Для отримання котлет з хрусткою скоринкою використовується паніровка з сухарів, насіння соняшнику, борошна, кунжуту.
На відео — як швидко і просто приготувати смачні курячі котлети «Ніжність»:
Котлети «Ніжність» з курячого м'яса досить прості в приготуванні і не вимагають особливих кулінарних навичок. Використовується як куряче філе, так і фарш з нього. Особливу ніжність страві може додати сир, вершкове масло, вершки або молоко. Для більшої соковитості готового страви у фарш потрібно додати цибулю. Особливий аромат страви досягається шляхом додавання в нього зелені і всіляких спецій, які за смаком кулінару.