12 март 2019 6 142

Еклери зі згущеним молоком: особливості приготування начинки і випікання

Еклери являють собою подовжені пиріжки з заварного тіста, які наповнюють кремом або згущеним молоком, а зверху поливають глазур'ю. Приготування десерту може здатися складним, але насправді технологія досить проста, не вимагає особливих навичок.

Еклери з кремом із згущеного молока
Інгредієнти Кількість
очищена вода - 0,25 л
курячі яйця - 4 шт.
масло (вершкове) - 325 р
сіль поварена - 0,25 ч. л.
борошно (пшеничне) - 1 ст.
молоко згущене (рідке) - 10 ст. л.
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 340 Ккал
  1. Воду в каструлі з антипригарним покриттям довести на плиті до температури кипіння.
  2. Додати масло (125 г) і, розтоплюючи його, знову довести склад до кипіння.
  3. Додати трохи солі разом з борошном і заважати складу до тих пір, поки він не перетвориться на щільну однорідну масу.
  4. З плити прибрати, дочекатися охолодження і додати по черзі курячі яйця, постійно перемішуючи склад.
  5. На попередньо оброблений рослинним маслом деко викласти столовою ложкою заварне тісто.
  6. Нагріти духовку до 220ºС і відправити туди деко на півгодини.
  7. За цей час підготувати крем: збити масло вершкове (200 грам) зі згущеним молоком до отримання однорідного легкого крему.
  8. Дістати готові еклери і не чіпати їх до охолодження. Потім зробити поздовжні надрізи і наповнити їх підготовленим кремом. Поверхня еклерів можна рясно змастити згущеним молоком.

Спосіб приготування з кремом з вареного згущеного молока

Еклери, приготовані за цим рецептом виходять дуже соковитими і смачними. Для них потрібні:

  • масло розм'якшене (вершкове) – 200 г;
  • очищена вода – ¾ склянки;
  • кухонна сіль – щіпка;
  • борошно пшеничне – 1 ст. (повний, з гіркою);
  • 4 курячих яйця;
  • згущене молоко (густа, варена) – ½ банки.

Час приготування – 55 хвилин.

Калорійність – 385 ккал.

Етапи підготовки еклерів:

  1. Підготувати заварне тісто. Для нього знадобиться ємність (каструля) з антипригарним покриттям. Вилити в неї очищену воду, 100 грам попередньо нарізаного на шматки вершкового масла і поварену сіль. Нагрівати до повного розтоплення масла і досягнення масою температури кипіння.
  2. Додати борошно і в дуже швидкому темпі розмішати склад. Зняти ємність з плити і залишити до охолодження.
  3. В теплу масу додати курячі яйця по черзі, кожен раз розмішуючи. Виходить однорідне гарне тісто.
  4. Деко обробити олією і за допомогою чайної ложки викласти на нього невеликі круглі грудочки з підготовленого тіста.
  5. Відправити в духовку при температурі 200 º с випікати протягом 30 хвилин.
  6. Потім дістати їх з духовки, акуратно розкласти на блюді і залишити до повного охолодження.
  7. Тепер підготувати крем. Викласти згущене молоко в ємність, потім половину вершкового масла і збити міксером.
  8. Гострим ножем зробити надрізи в еклерах і наповнити їх кремом.

Напевно вам також сподобається тістечко з слойоного тіста з заварним кремом.

За посиланням ви знайдете чудовий рецепт тістечка «Ковбаска».

Чи знаєте ви, що тістечко «Картопля» можна приготувати з сухарів? Тут — докладний рецепт.

Самі ніжні тістечка

Буде потрібно наступний перелік продуктів:

  • очищена вода – 125 мл;
  • кухонна сіль – ½ ч. л.;
  • молоко свіже коров'яче) – 125 мл;
  • масло вершкове, доведене до кімнатної температури, – 100 р;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • курячі яйця -4 шт;
  • 150 г борошна пшеничного;
  • 1 ст. л. свіжого молока, 1 куряче яйце для змащення;
  • згущене молоко (густа, варена) – 1 банку.

Час приготування – 2 години.

Калорійність – 370 ккал.

Етапи підготовки еклерів з вареним згущеним молоком:

  1. Включити духовку і нагріти до 200 º с. У каструлі з антипригарним покриттям з'єднати воду, молоко, цукор, вершкове масло і сіль.
  2. Помістити ємність на плиту і дочекатися досягнення складом температури кипіння. Прибрати ємність з плити і відразу ж висипати борошно пшеничне в гарячу суміш. Інтенсивно перемішати до отримання маси однорідного складу, без грудок.
  3. Знову помістити ємність на плиту і трохи просушити там тісто, постійно перемішуючи його протягом 1 хвилини.
  4. Вбити по одному яйцю, після кожного ретельно перемішувати склад. Утворене в результаті тісто має бути гладким, тягнеться і однорідним.
  5. Використовуючи спеціальний мішок для кондитерських виробів, зробити з тіста ковбасну форму.
  6. Відправити в духовку і залишити випікатися на 25 хвилин, дістати і охолодити.
  7. Варену згущенку викласти в кондитерський мішок і, зробивши невеликий отвір в бічній частині еклерів, наповнити їх.

Як зробити начинку для еклерів з вареної і рідкої згущеного молока

Така начинка робить десерт більш насиченим, але, варто зауважити, дуже солодким.

Необхідні складові для приготування:

  • 2 ст. л. коньяку;
  • 1 банка згущеного молока (вареного);
  • масло вершкове, розм'якшене в умовах приміщення – 200 г;
  • 3 ст. л. згущеного молока (рідкої).

Час приготування – 45 хвилин.

Калорійність – 329 ккал.

Етапи підготовки начинки:

  1. Довести всі підготовлені інгредієнти до кімнатної температури.
  2. Викласти в ємність вершкове масло і варену згущенку. Ретельно збити все міксером.
  3. Додати згущене молоко рідке та коньяк. Продовжити збивати складу.
  4. Свіжоспечені еклери наповнити готової ароматною начинкою.

Корисні поради

  1. Для того щоб тістечка не осіли, після того як будуть вийняті з духовки, варто проколоти їх у кількох місцях, використовуючи звичайну зубочистку. Так пар швидше вийде з випічки.
  2. Для того щоб тісто вдаліше заваривалось і не приклала до посуді, варто використовувати ємкості з потовщеним дном або антипригарним покриттям. Ідеально для цих цілей підходить чавунний посуд.
  3. Для того щоб підготовлене тісто повноцінно піднімалося, духовку протягом перших 15 хвилин відкривати категорично забороняється.
  4. При відсутності кондитерського шприца або мішка можна скористатися звичайним використаним пакетом з поліетилену від кефіру або молока, в якому потрібно акуратно відрізати куточок з будь-якого боку.
  5. Також тісто на деко можна викласти з допомогою двох столових ложок, попередньо змочених у холодній воді. Одним з приладів тісто набирається, а іншим дуже обережно перекладається на деко.

На відео — варіант приготування еклерів зі згущеним молоком в шоколадній глазурі:

Що ще почитати: