Як приготувати торт з вареним згущеним молоком в домашніх умовах
З вареним згущеним молоком дуже просто приготувати смачний тортик, адже вона не вимагає додаткових маніпуляцій, але відмінно вбирається в коржі. Така випічка готується набагато швидше тієї, для якої необхідно приготування крему. Можна варити звичайну згущене молоко або використовувати відразу варену, що є в продажу, смак тортів не зміниться і залишиться таким же насиченим.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно - | 160 р |
цукровий пісок - | 1/3 склянки |
варене згущене молоко - | 1 банку |
горіхи - | 100 г |
масло (топлене) - | 200 г |
жовтки і білки - | з 4 яєць |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 268 Ккал |
Це найпростіший варіант торта, оскільки він вимагає лише приготування звичайного бісквіта. Його зможе приготувати навіть починаюча господиня, а додати в нього родзинку можна з допомогою горіхів або сухофруктів.
- Міксером збити цукровий пісок з жовтками;
- Просіяти борошно в отриману масу і зробити її однорідною;
- Білки з допомогою міксера перетворити в густу білу піну;
- Акуратно влити білки в тісто, але не збивати! Акуратно перемішати лопаткою і залишити;
- Форму (вона повинна бути роз'ємною) змастити маленьким шматочком масла і вилити в неї тісто;
- Бісквіт випікають 40 хвилин в духовці, причому температура не повинна бути більше 190 градусів;
- Важливо пам'ятати, що під час випікання не можна (!) відкривати духовку, інакше бісквіт опадає і не піднімається;
- Поки корж випікається можна приготувати крем; масло розтопити і почати заважати міксером. Порційно вводити варене згущене молоко;
- Міксер можна вимикати тільки коли вся маса стане однорідною;
- По закінченню сорока хвилин дістати корж і остудити його;
- Він повинен охолонути прямо у формі. Раніше цього його не можна виймати;
- Розрізати один корж на кілька (в залежності від його висоти) і добре змастити їх кремом, збираючи в один торт;
- Пересипати коржі можна горіхами, які треба попередньо подрібнити;
- Боки торта і його верх теж необхідно задекорувати кремом і горіхами.
Вафельний торт з кремом із згущеного молока
Це найшвидший варіант солодкого десерту, який не вимагає випікання. Для його приготування всього лише необхідно заздалегідь купити інгредієнти і зібрати торт.
Склад:
- ванілін – 10 г;
- сметана густа – 4 ст. л;
- цукор – 4 ст. л;
- топлене масло – 0,3 кг;
- коржі (вафельні) – 7 шт.;
- какао – 50 гр;
- варена згущене молоко – 400 гр;
- кольорова кондитерська стружка для прикраси.
Необхідний час: 20 хвилин.
Калорії: 330.
- 250 грам масла, нагріти і додати до нього ванілін і збити міксером;
- Згущене молоко теж викласти до маслу і добре збити до однорідності;
- Торт необхідно збирати на твердій поверхні, добре для цього підійде дерев'яна обробна дошка;
- Перший корж викласти на дошку і рясно змастити його кремом;
- Слідом покласти другий і знову промазати кремом. Процедуру повторити з усіма коржами;
- Останній корж не змащувати кремом. Для нього треба приготувати глазур;
- Решту 50 грам масла змішати з какао, сметаною і цукром. Тримати масу на плиті до закипання;
- Після того, як глазур почне кипіти її необхідно зняти і злегка охолодити. Прикрашати вже охолодженої;
- Промазати глазур'ю верхній корж і прикрасити його стружкою.
Млинцевий торт зі згущеним молоком
Для цього десерту попередньо потрібно спекти млинці. Перевага цього рецепту в тому, що готувати торт можна для кожного гостя окремий. Рецепт передбачає випікання млинців, але кожна господиня може робити їх за своїм перевіреним рецептом.
Продукти:
- пастеризоване молоко – 1,5 склянки;
- згущене молоко – 800 гр;
- борошно – 1,5 склянки;
- цукровий пісок – 3 ст. л;
- яйце;
- масло вершкове – 350 гр;
- горіхи – 1 ст. подрібнених;
- рослинна олія – 2 ст. л;
- сіль на кінчику ч. л;
- шоколад – 250 гр.
Витрачений час: 90 хвилин.
Калорії: 450.
- Спочатку необхідно приготувати млинці. Для цього в глибокій посуді треба змішати яйце і цукор з сіллю. Ретельно збити всі разом і влити тепле молоко;
- Ще раз збити і додати борошно;
- Тісто не повинно мати грудочок, тому протягом 5 хвилин його треба збивати міксером, бажано на великій швидкості. Після цього влити олії;
- На плиті розжарити сковороду і злегка промаслить її. Перший млинець спекти і більше не змащувати сковороду;
- Спекти млинці;
- Як тільки всі млинці будуть готові приготувати крем. Ідеальний варіант – це приготувати крем під час випікання млинців, щоб можна було зібрати торт поки вони гарячі;
- Для крему необхідно використовувати м'яке вершкове масло і зварене згущене молоко. Змішати і збити міксером;
- Перший млинець викласти на тарілку і змастити його кремом;
- Потім викласти другий млинець і знову змастити. Повторювати з усіма наявними млинцями
- На один млинець має піти до трьох столових ложок крему;
- Верхній млинець прикрасити дробленными горіхами і чорним шоколадом;
- Торт охолодити і подавати холодним.
Читайте як приготувати сушіння з фаршем — цікаве блюдо, яке подобається всім.
Соус для котлет з томатної пасти — густий і наваристий, він стане відмінним доповненням до гарніру і м'яса.
Як приготувати ніжні рибні котлетки на пару — це блюдо можна навіть тим, хто сидить на жорсткій дієті.
Шоколадний торт «Прага» з незвичайним кремом
Класична «Прага» відома всім. Цей торт користувався величезною популярністю в при комуністичному ладі й досі залишається улюбленим багатьма. Рецептура торта зазнала безліч змін і одне з них – це використання вареного згущеного молока в якості крему.
Інгредієнти:
- какао – 4 ст. л;
- яйце – 5 шт.;
- шоколад – 200 гр;
- борошно пшеничне – неповний стакан;
- цукровий пісок – 125 гр +трохи для сиропу;
- варена згущене молоко – 200 гр;
- топлене масло – 200 гр;
- ванільна есенція – кілька крапель;
- горіхи – ½ склянки;
- ягідний сироп для просочення коржів.
Час приготування: 85 хвилин.
Калорійність: 355 калорій.
- Духовку заздалегідь включити на 200°С;
- У глибоку миску розбити яйця і всипати до них цукор. Збивати до однорідності;
- До одній столовій ложці какао влити декілька крапель есенції і висипати до яєчної суміші;
- Борошно також, як і какао просіяти і додати в миску;
- Ретельно змішати всі інгредієнти до однорідності;
- Для випікання використовувати роз'ємну форму, яку необхідно попередньо промазати маслом, щоб бісквіт не пригорів;
- Випікати в духовці близько півгодини. Готовність бісквіта визначити за допомогою зубочистки (якщо суха, то готовий), але орієнтуватися потрібно на потужність своєї духовки;
- Дати Коржу охолонути у формі;
- Виклавши бісквіт на решітку його треба розрізати на три частини (це можливо завдяки висоті коржа);
- Поки коржі ще теплі їх треба просочити ягідним сиропом. Можна брати будь-по своєму смаку. На один корж необхідно близько столової ложки сиропу;
- Поки корж остигає приготувати крем: змішати м'яке масло і какао-порошок разом зі згущеним молоком;
- У крем можна також влити ложку-дві ягідного сиропу або навіть коньяку за смаком;
- Всі коржі промазати кремом і зібрати в один торт;
- Верхівку і бічні сторони замазати кремом;
- Залити розтопленим шоколадом зверху торт. Прикрасити горіхами;
- Витримати торт у прохолодному місці пару годин і подавати.
Медовий торт з молочним кремом
Медовик – це вкрай популярний торт на будь-яке чаювання. Є багато варіацій його приготування, і одна з найбільш вдалих – з вареним згущеним молоком.
Продукти:
- банку згущеного молока;
- стакан цукрового піску;
- 400 гр вершкового масла;
- 2 яйця;
- 100 г подрібнених горіхів;
- 50 мл меду;
- 0,4 кг борошна;
- 5 гр соди;
- пелюстки мигдалю для прикраси.
Необхідний час: 80 хвилин.
Калорії: 478.
- Приготувати все необхідне для водяній лазні;
- Розтопити 1/4 вершкового масла разом з медом і цукром на спорудженої лазні;
- Тримати суміш 5 хвилин і переконатися, що цукор повністю розчинився;
- Додати до суміші соду і тримати ще 2 хвилини на пару, перемішуючи;
- Як тільки суміш буде знята з лазні – вбити в неї яйця і збити разом з допомогою віночка або міксера;
- Додати борошно і перемішати;
- Витримати тісто півгодини в холодильнику;
- На обробну дошку висипати трохи борошна і викласти тісто;
- Поділити його на однакові шматочки і розкачати качалкою;
- Повинні вийде коржі необхідного розміру, не занадто товсті – близько 2-3 мм;
- Кожен корж випікати в духовці (200°С) 5 хвилин у формі або сковороді;
- Торт повинен бути однакової форми, тому потрібно підрізування коржиків до визначеного розміру. Обрізки подрібнити в блендері – ними чудово можна прикрасити верхівку торта;
- Олію (близько 300 г) змішати зі згущеним молоком (вареної) і збити міксером;
- Горіхи змішати з перемеленими крихтами;
- Змащувати коржі кремом і пересипати їх горіхами. Зібрати торт;
- Кремом з горіхами також задекорувати повністю зовні торт (верхівка і боки). Посипати мигдалевими пелюстками;
- Перед подачею витримати торт 6-12 годин у холодильнику.
Торт «Наполеон»
В домашніх умовах цей торт готувати зовсім не страшно. Головне – дотримуватись точних інструкцій.
Склад:
- борошно – 360 гр;
- вода – 50 мл;
- сметана – 50 гр;
- маргарин – 200 гр;
- згущене молоко – 1 б.;
- пучку солі;
- яйце – 2 шт.;
- ванільна есенція за смаком;
- топлене масло – 0,2 кг;
- цедра одного лимона.
Витрачений час: 3 години.
Калорійність: 381 ккал.
- Маргарин (він повинен бути теплим і м'яким) перемішати з яйцями, борошном, сметаною, сіллю і водою. Замісити тісто;
- Охолодити тісто в холодильнику протягом 30 хвилин;
- Розділити його на 6 шматочків;
- Кожен шматочок розкачати в корж необхідної форми і випекти в духовій шафі 10 хвилин (не більше 180°С);
- В торт піде 5 коржів, а один необхідно подрібнити в блендері для прикраси;
- Масло і згущене молоко, а також цедру лимона змішати і пройтися по цій масі міксером. Додати есенцію за смаком;
- Перемазати кремом всі коржі і пересипати крихтою. Зібрати торт;
- Наполеон повинен просочитися в холодильнику не менше 6 годин.
Коли торт готовий, можна заварити чай або каву і покликати до столу домочадців, або дорогих гостей. За приємною бесідою ви і не помітите, як гості з'їдять весь десерт, а потім попросять рецептик!