Дієтичні салати з куркою для активного схуднення
Намагаючись стати стрункішою і витонченіше, ви відмовляєтеся від улюблених продуктів, вважаєте калорії, ігноруєте постійне відчуття голоду. Але рано чи пізно відбувається зрив, а разом з ним приходить зневіра у власні сили.
Дієтичні салати з куркою допоможуть розпрощатися із зайвими сантиметрами легше і швидше.
До складу запропонованих нижче рецептів входить нежирне м'ясо курки, яке є джерелом легкозасвоюваного білка, а також овочі та фрукти, багаті клітковиною, вітамінами і антиоксидантами. Ці салати подарують тривале відчуття ситості, бадьорість і гарний настрій.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
листового або качанового салату - | 200 г |
відварного курячого м'яса - | 300 г |
сиру твердого (в ідеалі пармезану) - | 100 г |
часнику - | 3 зубчики |
батона - | 5-6 шматочків |
оливкової олії - | 50 г |
йогурту - | 200 мл |
черрі - | 8 шт. |
гірчиці - | 10 г |
спецій і солі морської - | за смаком |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 36 Ккал |
«Цезар» — популярний салат, який готують як вдома, так і у вишуканих ресторанах. У класичному рецепті дієтичного салату з куркою інгредієнти обсмажуються на сковороді, а в якості соусу використовується майонез.
Щоб зробити блюдо легким, кухарі дещо змінили технологію приготування, але салат при цьому залишився таким же смачними і виглядає дуже апетитно.
Скибочки батона ділимо навпіл, викладаємо на деко і відправляємо в розігріту духовку. Через 15 хвилин дістаємо звідти рум'яні сухарики і натираємо їх часником.
Поки підсушується хліб, готуємо соус. У йогурт додаємо гірчицю, оливкова олія, сіль і спеції, видавлюємо часник. Все добре перемішуємо і ставимо в холодильник.
Зварене філе курки нарізати поперек волокон досить великими шматочками. Сир потрібно потерти на дрібній тертці. Тепер «Цезар» можна викладати на тарілки.
Спершу розкладіть листя салату, на них — м'ясо курки, помідори і сухарики. Зверху притрусіть натертим сиром і щедро полийте соусом.
Листковий салат з м'ясом курки і брокколі для схуднення
Ніжний листковий салат прикрасить і повсякденний і урочистий обід. На відміну від «Мімози» і «Оселедця під шубою», він не додати зайвих кілограм, а за смаковими якостями навіть перевершить популярні застільні страви. Щоб не з'їсти занадто багато, можете приготувати салат порційно в невеликих вазочках або склянках.
Необхідні інгредієнти:
- морква — 200 г;
- 300 г відвареної курячої грудки;
- брокколі — 1 велике суцвіття;
- 2 невеликих кисло-солодких яблука;
- яйця курячі — 3 шт.;
- сметана 15% — 50 г;
- букетик сежей зелені;
- йогурт — 200 р.
Час приготування страви: 35 хв.
Калорійність на 100 грам: 57 ккал.
Перед приготуванням салату відваримо деякі інгредієнти, а саме морква, брокколі і яйця. В цей час готуємо соус: змішуємо йогурт, сметану, сіль і додаємо улюблені спеції, щоб заправка вийшла гострою. Коли всі продукти будуть готові, можна приступати до нарізки.
Ріжемо м'ясо, викладаємо його першим шаром, присаливаем і поливаємо соусом. Далі тремо на дрібну тертці яблука — це другий шар, його теж промазуємо соусом. Тепер дрібно наріжемо брокколі і моркву, змішаємо їх, розкладемо поверх яблук і знову заллємо заправкою.
Яйця будуть останнім шаром. Їх потрібно дрібно порізати або потерти, рівномірно викласти і полити соусом. Зверху дієтичний салат прикрашають свіжою зеленню.
Салат «Сільський» з курки та грибів
Гриби практично не засвоюються організмом, зате на їх переробку витрачається чимало калорій. З'ївши невелика кількість цього продукту, ви не будете згадувати про їжу дуже довго. А що входить до складу салату імбир допоможе розігнати метаболізм і поліпшити травлення. Ну і звичайно, буде дуже смачно!
Необхідні інгредієнти:
- гриби мариновані — 400 г;
- 300 г м'яса курки;
- 1 червона цибулина;
- корінь імбиру — 100 г;
- петрушка — 100 г;
- оливкова масло — 50 г;
- 3 бульби картоплі.
Час приготування страви: 25 хв.
Калорійність на 100 грам: 62 ккал.
Картоплю відварюємо в шкірці, а після остигання очищаємо і нарізаємо кубиками. М'ясо ділимо на невеликі волокна. Гриби дістаємо з баночки, якщо вони великі — режим навпіл. Лук наріжемо найтоншими кільцями і з'єднаємо всі інгредієнти в салатник.
Додамо за смаком спеції і сіль, подрібнену петрушку і дрібно потертий корінь імбиру. Готовий салат для схуднення заправити оливковою олією.
Освіжаючий салат зі свіжими огірками і курячим філе
Щоб вага йшла, організму потрібна вода. А найбільш насичений водою овоч — це огірок. Дієтичний салат з куркою і огірком містить все, що потрібно худеющему: білок, рідина, антиоксиданти, клітковину. Це приклад справжньої здорової їжі: смачно, корисно, низькокалорійні!
Необхідні інгредієнти:
- 3 свіжих огірка;
- грудинка куряча — 400 г;
- 1 середній болгарський перець;
- яблуко — 1 шт.;
- 10 г порошку гірчиці;
- зубчик часнику;
- 25 г олії соняшникової;
- 20 мл соку лимона або оцту.
Час приготування страви: 7 хв.
Калорійність на 100 грам: 38 ккал.
Огірки ділимо навпіл і нарізаємо тоненькими скибочками. Руками ділимо курячу грудинку на волокна. Яблуко тремо на крупну тертку, а перець ріжемо великими шматочками. Змішуємо всі інгредієнти, видавлюємо часник, додаємо гірчицю, сіль, спеції. З масла і соку лимона (оцту) робимо заправку і відправляємо її в салат. Добре перемішуємо і подаємо до столу.
Легкий овочевий салат з куркою
Все геніальне просто, як і цей салат для схуднення. Він ситний і простий одночасно. Готується салат елементарно, а виглядай, — як з обкладинки кулінарного журналу! Половина її складу — зелені овочі, що містять мінімальну кількість калорій і безліч вітамінів і мікроелементів.
Необхідні інгредієнти:
- рукола — 150 г;
- 250 г курячої грудинки;
- селера — 1 пучок;
- 5-7 гілочок петрушки;
- цибулина — 1 шт.;
- сир твердий будь-якого сорту — 100 г;
- оцет винний — 25 р.;
- сіль, спеції, соняшникову олію;
- томати — 4 шт.
Час приготування страви: 10 хв.
Калорійність на 100 грам: 28 ккал.
Зелень промити водою і порізати досить крупно або порвати руками. Сир потерти на тертці. Томати поділити на 8 частин, цибулю нарізати кільцями, а м'ясо курки — невеликими шматочками. Змішати подрібнені інгредієнти в глибокому посуді, додати сіль, спеції, олію, оцет. Все готово, салат можна нести на стіл!
Рецепт курячого салату з сиром фета і висівками
Особливе місце в дієтичних салатах займає клітковина. Вона дає відчуття наповненості шлунка, виводить з організму токсини і радіонукліди, покращує роботу кишечника. Жири, з'їдені разом з клітковиною, засвоюються гірше. У цей салат для схуднення входять висівки — грубі волокна злаків і свіжі овочі, що позитивно позначиться на вашій талії.
Необхідні інгредієнти:
- 150 г солодкого зеленого горошку;
- варене куряче м'ясо — 300 г;
- 2 морквини;
- фета — 120 г;
- 50 г оливкової олії;
- 50 г зеленої цибулі;
- сіль, спеції;
- 15 г пшеничних висівок.
Час приготування страви: 10 хв.
Калорійність на 100 грам: 34 ккал.
Поріжте м'ясо курки довільними шматочками, сир — великими квадратиками, а моркву потріть на тертці. Змішайте інгредієнти, додайте подрібнену цибулю, висівки, сіль і спеції. Заправте блюдо оливковою олією, і дайте йому просочиться чверть години.
Читайте як приготувати смачний солодкий хліб — кілька рецептів ароматної випічки.
Спробуйте приготувати ніжну дієтичну піцу з кабачкой з різноманітними начинками.
Спробуйте приготувати картопляні оладки з вареної картоплі.
Дієтичний салат з вареної куркою і ананасами
Екзотичний кисло-солодкий салат стане відмінним союзником в боротьбі із зайвими сантиметрами. Вся справа в поєднанні двох супер-дієтичних компонентів. Ананас містить унікальний фермент — бромелайн, який прискорює процес розщеплювання жирів. А ситна куряча грудка вгамує почуття голоду на 3-4 години.
Необхідні інгредієнти:
- курячі грудки — 400 г;
- 1 банку (500 г) консервованого ананаса;
- 100 г листового салату;
- горіхи волоські — 50 г;
- сир «здоров'я» — 200 г;
- 1 ріпчаста цибулина;
- сметана 15% — 80 г;
- 20 мл винного оцту;
- перець і сіль, гірчиця, кмин.
Час приготування страви: 20 хв.
Калорійність на 100 грам: 42 ккал.
Зварити курку в підсоленій воді. Остигле м'ясо рівномірно поділити на шматочки і покласти в глибокий салатник. Туди ж відправити порізаний кубиками сир, тонкі кільця ріпчастої цибулі, подрібнені листя салату, горіхи. Приготуйте соус: міксером або виделкою збийте сметану зі спеціями і оцтом і гірчицею. Посоліть за смаком і заправте салат. Дайте йому настоятися 10-15 хв і подавайте на стіл.
Корисні поради
Всі частини курячої тушки вважаються низькокалорійними, але особливу любов у дієтологів заслужила куряча грудка, так як в ній найменше холестерину і насичених жирних кислот. Для приготування салатів відваріть м'ясо без шкірки в помірно солоній воді протягом 60 хвилин.
Звичні для нас овочі не однаково корисні для схуднення. Зверніть увагу на вміст у них швидких вуглеводів. Не варто захоплюватися кукурудзою, картоплею, сухим горохом, буряком і кореневої петрушкою. Найменше калорій і найбільше клітковини містять зелені овочі: капуста, всі види салату, селера, шпинат, брокколі, щавель, листова петрушка.
Незважаючи на те, що столова ложка будь-якого рослинного масла містить більше 200 ккал, не потрібно виключати його зі свого раціону. Що міститься в цьому продукті лінолева кислота активно впливає на обмінні і гормональні процеси в організмі людини і допомагає боротися із зайвою вагою. Для заправки салату підійде як соняшникова або оливкова, так і кукурудзяну, лляну, гарбузове нерафіновані олії. Добова доза для тих, що худнуть — 50 р.