Який смачний салат можна приготувати з листям салату
Любителі дієтичних салатів вже чули про користь листя салату. У кулінарії використовується безліч різних видів салатів — латук, крес-салат, ромен, айсберг, і це лише найменша частина.
Для тих, хто ще не встиг оцінити всю принадність салатного листя, пропонуємо рецепти смачних і легких салатиків.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
листового салату - | пучок |
булки або батона - | 1 шт. |
філе курячого - | 350 г |
оливкової олії - | за смаком |
меленої паприки - | чайна ложка |
кунжуту - | чайна ложка |
соку лимона - | столова ложка |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 150 Ккал |
Салат з листям салату і куркою потрібно готувати так:
- Очищаємо куряче філе від кісток і шкірки і варимо в киплячій солоній воді приблизно сорок хвилин на середньому вогні. Готове філе, якщо волокна добре відділяються один від одного. Тепер йому потрібно дати охолонути і порізати брусочками;
- На сковорідці раскаливаем масло й обсмажуємо на ньому кунжутне зернятка пару хвилин на сильному вогні. Потім зернятка потрібно розчавити, додати паприку, потім зменшити вогонь і смажити ще дві хвилини;
- Міську булку або батон нарізати кубиками, обмазати сумішшю кунжуту з паприкою. Деко застелити фольгою, розсипати на ньому сухарі і відправити в розігріту духовку, поки вони не зарум'яниться;
- Рвемо салатні листя і складаємо у велику миску, туди ж додаємо варене філе, скроплюємо соком лимона і перемішуємо. Зверху посипаємо сухарями і знову перемішуємо;
- Цей салат бажано подавати до столу на плоскому блюді, а для краси зверху можна посипати кунжутним зернами.
Морський язик — що за риба, користь та шкоду, як правильно готувати дієтичні страви.
Заливний пиріг з консервованою рибою з майонезом — несподівано смачний рецепт випічки.
Картопляний суп пюре — спробуйте новий варіант першого страви.
Салат «Цезар»
Інгредієнти:
- 300 грам курячого філе;
- десять штук помідорів черрі;
- один пучок салату;
- олія рослинна;
- п'ять скибочок міської булки або батона;
- олія оливкова;
- пара зубчиків часнику;
- два яєчних жовтки;
- трави сухі;
- дві чайні ложки зернистої гірчиці;
- 100 грам Пармезану.
Час — 30 хвилин.
Калорійність — 186 кілокалорій.
Етапи приготування салату «Цезар» з листям салату і куркою покроково:
- У першу чергу потрібно приготувати часникові сухарики. Зробити це можна декількома способами — запекти в духовій шафі або обсмажити на сковорідці. Найголовніше, сухарі повинні придбати часниковий смак. Для цього в невелику миску налити пару ложок оливкової олії, часник порізати на тонкі пластинки і трохи відбити. Потім додати часник масло і півхвилини нагріти в мікрохвильовій печі. Булку або батон нарізати кубиками. Деко застелити фольгою, викласти на нього сухарі і обмазати часниковим маслом, потім запекти в духовці;
- Куряче філе промиваємо і висушуємо. Потім його потрібно нарізати кубиками і обсмажити на рослинному маслі;
- Тепер потрібно приготувати соус для цезаря. Курячі яйця відварити в киплячій воді близько п'яти хвилин. Жовтки відокремити від білків і ретельно розтерти. Поступово вливаємо олію, постійно помішуючи, додаємо сік лимона і добре збиваємо вінчиком або міксером. Потім потрібно додати тертий сир, гірчицю і трави;
- Салатні листя рвемо руками і розподіляємо по дну ємності. Поливаємо їх соусом для цезаря. Поверх листя салату розкладаємо шматочки курки і часникові сухарики. Помідори черрі ріжемо на половинки і додаємо до салату, зверху поливаємо соусом.
Тепла закуска з печінкою і салатними листям
- 300 грам курячої печінки;
- одне стигле манго;
- олія оливкова;
- листя салату;
- діжонська гірчиця;
- липовий мед;
- сіль, перець.
Час — 30 хвилин.
Харчова цінність — 179 кілокалорій.
Рецепт покроково:
- Салатні листя сполоснути, висушити, подрібнити ножем або порвати руками;
- Манго помити, очистити від шкірки і кісточки і дрібно нарізати;
- Якщо куряча печінка заморожена, потрібно дочекатися, поки вона повністю розмерзнеться. Добре промиваємо печінку і очищаємо від плівок і прожилок. Нарізаємо субпродукт на шматочки середніх розмірів;
- У сковороду додаємо масло, печінка солимо і обсмажуємо півгодини на невеликому вогні. Печінка повинна вийти ніжною і м'якою;
- Тепер потрібно приготувати заправку. Для цього збиваємо діжонську гірчицю з оливковою олією, додаємо пару ложок липового меду і добре перемішуємо. Любителі гострого можуть додати трохи перцю;
- Формуємо святковий салат. На велике красиве блюдо викладаємо листя салату, потім розміщуємо шматочки манго і теплу обсмажену печінку. Після цього салат потрібно залити медово-гірчичною заправкою.
Рецепт з тунцем
Інгредієнти:
- пучок листя салату;
- вісім штук помідорів чері або один великий помідор;
- два курячих яйця;
- чотири перепелині яйця;
- банку консервованого тунця;
- зелена цибуля;
- три штуки редиски;
- свіжий огірок;
- болгарський перець;
- столова ложка соку лимона;
- рослинне масло.
Час — 30 хвилин.
Калорійність — 80 кілокалорій.
Етапи готування наступні:
- Відварюємо курячі і перепелині яйця, опускаємо в холодну воду і очищаємо від шкаралупи. Курячі ріжемо на чотири частини, а перепелині на дві частини;
- Промиваємо салатні листя і відкидаємо на друшляк;
- Помідори черрі ріжемо на половинки, а великий помідор — невеликими кубиками
- Зелену цибулю ріжемо кільцями;
- Всі підготовлені інгредієнти, крім яєць, перемішуємо і заправляємо соком лимона, сіллю, маслом і перцем;
- Відкриваємо банку тунця і зливаємо олії. Розминаємо рибу виделкою, додаємо до страви, перемішуємо і викладаємо зверху яйце.
Салат з індичкою і сиром тофу
Інгредієнти:
- 200 грам індички;
- 100 грам тофу;
- 100 грам борошна;
- стакан води;
- рослинна олія;
- пучок листя салату;
- два помідора;
- спаржа;
- лимон;
- селера;
- столова ложка гірчиці дижонской;
- чайна ложка устричного соусу;
- чайна ложка кунжутного масла;
- чайна ложка соєвого соусу;
- чайна ложка меду;
- пара зубчиків часнику.
Час — 40 хвилин.
Калорійність — 205 кілокалорій.
Вишуканий салат готується таким чином:
- Селера і спаржу очищаємо і дрібно шаткуємо;
- Помідори потрібно опустити в окріп, потім зняти шкіру і прибрати внутрішню частину, м'якоть нарізати шматочками;
- Томати перемішуємо зі спаржею і селерою;
- Салатні листя рвемо руками і додаємо до овочів;
- Індичку ріжемо тонкими пластинками, солимо, перчимо, скроплюємо соком лимона, змащуємо маслом і начиняємо часником. Філе обсмажуємо на сковороді з двох сторін;
- Сир тофу ріжемо брусочками. З борошна, холодної води і солі готуємо кляр;
- У кляр опускаємо брусочки тофу і злегка обсмажуємо на попередньо розпеченому маслі;
- Готуємо соус. Змішуємо устричний соус, кунжутне масло, діжонську гірчицю, соєвий соус, сік лимона, мед і рослинне масло;
- У салатниці перемішуємо всі інгредієнти і заправляємо соусом.
З креветками
Інгредієнти:
- 300 грам креветок;
- пучок листя салату;
- п'ять штук помідорів черрі;
- дві штуки в'ялені помідори
- одне авокадо;
- оливкова олія;
- соєвий соус;
- гірчиця;
- сік лимона;
- сіль.
Час — 30 хвилин.
Калорійність — 65 кілокалорій.
Процес створення смачного блюда з листям салату:
- Креветки відварюємо в солоній киплячій воді п'ять хвилин, охолоджуємо і очищаємо;
- Салатні листя промиваємо, висушуємо і рвемо руками;
- Помідори черрі ріжемо на половинки;
- В'ялені помідори ріжемо тонкими смужками;
- Авокадо очищаємо від шкірки і ріжемо кубиками;
- Для соусу перемішуємо гірчицю, сіль, соєвий соус, лимонний сік і оливкову олію;
- Всі інгредієнти викладаємо на плоске блюдо і заправляємо соусом.
По-грецьки
Інгредієнти:
- пучок листового салату;
- півбанки оливок;
- один червоний болгарський перець;
- один огірок;
- п'ять помідорів черрі;
- одна червона цибулина;
- дві столові ложки винного оцту;
- оливкова олія;
- столова ложка соку лимона;
- чайна ложка орегано;
- сіль, перець.
Час — 20 хвилин.
Калорійність — 70 кілокалорій.
Як приготувати страву:
- Листя салату рвемо руками і викладаємо в ємність — салатницю;
- Нарізаємо тонкими смужками червоний перець, огірок ріжемо кільцями, помідори черрі ріжемо на половинки, цибулину ріжемо кільцями
- Готуємо заправку для страви. У мисці змішуємо і збиваємо лимонний сік, винний оцет, орегано, сіль і перець. Додаємо оливкова олія;
- У салатницю викладаємо всі інгредієнти і заправляємо соусом.
Приємного апетиту!