Рецепти кращих салатів з копченою куркою і сухариками
Закуски, в яких основними інгредієнтами виступають копчена курка і сухарики, відрізняються легкістю для засвоювання організмом, і ситністю, яку їм надають скибочки сухого хліба. Готувати такі салати – одне задоволення, оскільки всі їхні рецепти досить прості, а сполучуваність курятини з безліччю продуктів відкриває величезні можливості для кулінарних експериментів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячої копченої грудинки - | 180 г |
моркви по-корейськи - | 100 г |
твердого сиру - | 150 г |
консервованих кукурудзяних зерен - | 150 г |
листя салату - | 100 г |
пшеничних (або житніх) сухих хлібних скибочок - | 80 г |
майонез для заправки - | 100 г |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 233 Ккал |
Цей простий варіант смачного салату має в своєму смаку свіжість і ефектну подачу, забезпечувану свіжими листям салату пікантну гостру нотку завдяки моркви по-корейськи в його складі. Але якщо господиня захоче внести в перелік інгредієнтів щось додатково, страва тільки виграє від цього.
Хід приготування смачного салату з копченою куркою і сухариками:
- Копчену грудку подрібнити кубиками, з сиром вчинити так само або пропустити його через крупну тертку;
- Змішати разом курку, кукурудзу, сир і моркву, заправити все майонезом;
- На плоске блюдо красиво укласти вимиті цілі листя салату, на них гіркою мікс основних інгредієнтів, задобренных майонезом, посипати готову страву зверху сухарями і можна подавати до столу.
А хочете дізнатися, яке найдорожче в світі страву? Читайте нашу статтю, яка ознайомить вас з підбіркою незвичайних ексклюзивних страв.
Як загасити кабачки в мультиварці читайте в нашій статті.
Як приготувати маннік на кефірі з родзинками або лимонною цедрою читайте в нашій статті.
Листковий салат з копченою куркою і сухариками
Велика кількість овочів робить цей салат досить соковитим, а м'ясо курки і сухі скибочки хліба надають страві необхідну поживність і ситність. Для формування закуски краще використовувати спеціальне кільце, так блюдо зможе постати перед їдцями у всій своїй красі.
Інгредієнти, що входять до складу шарів і заправку:
- 200 р копченого м'яса курки;
- 150 г жовтого солодкого болгарського перцю;
- 150 р помідорів з щільною м'якоттю (наприклад, сорти сливка);
- 150 г свіжих зелених огірочків;
- 100 г житніх сухариків;
- 100 г твердого сиру (Пармезан);
- 80 мл майонезу;
- 15 г часнику.
Оскільки продукти зі складу не вимагають ніякої попередньої термічної обробки, то зібрати такий салатик можна за 15-20 хвилин.
У такий закуски калорійність в середньому дорівнює 186,8 ккал/100 р.
Послідовність приготування:
- Змішавши майонез і подрібнений за допомогою дрібної терки або преса часник приготувати заправку для салату;
- З копченої курки зняти шкіру (в ній містяться зайві калорії), але якщо питання калорійності не критичний, то можна залишити її. Нарізати м'ясо невеликими кубиками поперек волокон. Укласти шар курячого м'яса в кільце для формування салату;
- Солодкий перець порізати кубиками такого ж невеликого розміру, як і куряче м'ясо, заправити їх столовою ложкою майонезу з часником, потім викласти на курку;
- Аналогічні дії повторити спочатку з помідорами, а потім з огірками. З томатів після нарізки потрібно буде злити сік, який утворюється;
- Поверх огірків рівним шаром викласти житні сухарики, на їх шарі намалювати майонезну сіточку, яку посипати щедрим шаром сирної стружки;
- Акуратно зняти кільце для формування і можна подавати салат.
Салат з копченою куркою, грибами і сухариками
Цей досить ситний салат також викладається шарами, але на відміну від попереднього рецепта шар сухариків йде не в кінці, а на самому початку формування страви. Красиво буде виглядати ця закуска в глибокому прозорому салатнику, демонструючи всі свої шари як би в розрізі.
Для приготування цього салату потрібно:
- 300 г свіжих печериць;
- 50 р ріпчастої цибулі;
- 200 р копченого філе курки;
- 3 курячих яйця;
- 100 г сиру твердих сортів;
- 80 г сухариків з білого хліба;
- 100 г салатного майонезу;
- 40-50 мл рослинного масла для обсмажування;
- сіль, спеції і зелень для прикраси за смаком.
Тривалість приготування салату приблизно 30-40 хвилин, а вже після години просочення в холодильнику укладені шарами інгредієнти будуть готові з'явитися на обідньому столі.
Харчова цінність страви – 175,5 ккал на 100 р.
Черговість кулінарних процесів:
- Курячі яйця відварити круто, щоб і жовток і білок повністю згорнулися, охолодити в студеній водиці, акуратно зняти шкаралупу і подрібнити через крупну тертку;
- Печериці разом з цибулькою нашаткувати і підсмажити на добре розігрітій сковороді до красивого карамельного кольору. При цьому вміст сковороди потрібно постійно помішувати, щоб ні лук, ні гриби не пригоріли;
- На кубики невеликого розміру нарізати копчене м'ясо курки, а твердий сир пропустити через тертку з великими отворами;
- Коли всі інгредієнти готові, можна приступати до основного – складання салату. На дно глибокої тарілки (салатника) викласти шар сухариків, на них розкласти смажені з цибулею гриби, тепер черга майонезу;
- На майонез викласти нарізану курку, зверху подрібнені курячі яйця, знову прошарувати все майонезом. Завершальний шар – твердий сир;
- Готову закуску потрібно поставити в холод, що дасть можливість їй просочитися заправкою, а інгредієнтів обмінятися смаками один одного.
Знаменитий «Цезар»
Трохи порушивши канони традиційної рецептури Цезаря, можна приготувати нову оригінальну закуску, яка буде не такий прісної, як Цезар з відвареної грудкою і не такою жирною, як салат зі смаженим м'ясом.
Для цієї варіації знадобляться продукти в таких пропорціях:
- 300 г копченої курячої грудки;
- 180 г помідорів чері;
- 500 г листя салату Ромен;
- 2 яйця;
- 100 г твердого сиру;
- 300 г м'якушки батона;
- 150 г оливкової олії;
- 12 р зубків часнику;
- 100 г салатного майонезу.
На всі процеси по створенню цієї закуски піде від 30 до 40 хвилин.
Калорійність стограмової порції салату буде дорівнює 209,4 кілокалорії.
Як готувати «Цезар» з копченою куркою, помідорами та сухариками:
- Сухарики з магазину для цієї страви не підійдуть, їх потрібно приготувати самостійно. Для цього м'якоть батона або білого хліба (без шкірки) нарізати невеликими кубиками, обваляти їх в розпеченому оливковій олії з подрібненим часником і запекти в духовці, розклавши їх на деку, протягом 10-15 хвилин;
- Курячу грудку, половину кількості сиру і зварені круто курячі яйця нарізати невеликими кубиками. Черрі порізати четвертинками, а залишився твердий сир пропустити через м'ясорубку. Листя салату замочити на годину в крижаній воді, потім промокнути з них зайву вологу рушником і розірвати руками на невеликі клаптики;
- У салатнику змішати курку, яйця, сухарі, листя салату, четвертинки помідорів і кубики твердого сиру. Все перемішати і задобрити майонезом. Перед подачею готовий салат посипають сирної стружкою.
Підказки початківцям кулінарам
Купуючи в магазині сухарики для салатів з копченою куркою, слід звернути увагу на продукт зі смаком бекону або салямі. Вони чудово доповнять смак курки та інших інгредієнтів.
В домашніх умовах сухарики для салату буде нескладно приготувати із залишків черствого хліба. Для цього його скибочки потрібно змастити часником, притрусити дрібною сіллю або приправою, після чого підсушити хлібець в духовці протягом 15-20 хвилин.
Уважно потрібно підходити до вибору і другого основного інгредієнта наведених рецептів салатів – копченого курячого м'яса. Якісний продукт має аромат, властивий всім копчених виробів, і золотистий колір. У салат таке м'ясо нарізають рівними, акуратними кубиками, але, ні в якому разі, не розшаровують на волокна.
Заправку для салату можна приготувати самостійно, а не використовувати магазинні майонез, сметану або йогурт. Для цього змішати по 20 грамів бальзамічного оцту і гірчиці французької, 10 г соку лимона, влити 70 мл оливкової олії і збити все міксером.