Як смачно готувати салати з куркою і овочами
Курка і овочі — це ідеальне поєднання не тільки для салату, але і для основного блюда. Тому, тільки уявіть, яку смачну закуску ми змогли для вас придумати!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячої грудки - | 1 шт. |
масла рослинного - | 20 мл |
огірка - | 2 шт. |
орегано - | 5 г |
томатів - | 250 г |
оливкової олії - | 15 мл |
солодкого перцю - | ½ Шт. |
бринзи - | 140 г |
маслин - | 1 банку |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 122 Ккал |
Готуємо легкий салат з куркою і овочами:
- М'ясо промити, обсушити його і відразу ж зрізати весь непотрібний жир;
- У сковорідку налити олії, нагріти його і викласти в нього курочку;
- Смажити її, помішуючи, до готовності;
- Після цього перекласти на серветки, посолити і дати охолонути;
- Огірки вимити, нарізати тоненькими кільцями;
- Помідори помити, видалити плодоніжки і крупно порізати;
- Перець теж вимити, очистити зсередини і нарізати брусками;
- Скласти помідори, огірки і перець в салатник;
- Посолити компоненти і доповнити їх бринзою, порізаної великими кубиками;
- Перемішати і зверху розкласти шматочки м'яса;
- Відкрити маслини, злити розсіл і зверху викласти ягоди;
- Збризнути салат оливи маслом і присипати сушеним орегано.
Салат з куркою і свіжими овочами з майонезом
- 2 великих філе;
- 10 г петрушки;
- 340 г моцарели;
- 2 дрібку чилі;
- 3 огірка;
- 40 мл майонезу;
- 3 томата;
- 2 шматочки часнику.
Час: 50 хв.
Калорії: 117.
Приготування страви:
- Філе ретельно вимити, видалити гострим ножем всі плівки і прожилки;
- М'ясо обсушити і помістити його на обробну дошку;
- Набрати сотейник з водою і покласти в нього курку;
- Додати спеції за смаком і прибрати посуд з м'ясом на плиту;
- Дати дійти до кипіння, зняти піну з поверхні і варити тридцять хвилин;
- Готове м'ясо остудити в бульйоні, потім нарізати соломкою;
- Відразу ж можна помістити скибочки в салатницю;
- Сир витягнути і подрібнити його, як зазвичай теркою;
- Часник почистити і пропустити його через землянку;
- Петрушку помити і дрібно покришити її гострим ножем;
- Огірки вимити, нарізати соломкою і точно так само вчинити з помідорами;
- Скласти обидва компоненти в миску, посолити, поперчити і прибрати в холодильник;
- Через п'ятнадцять хвилин вийняти овочі і додати до них м'ясо, часник і моцарелу;
- Всі компоненти ретельно перемішати, доповнити майонезом, зеленню;
- Якщо чилі ще не додано, то можна додавати його зараз і подавати закуску до столу.
Теплий салат з куркою, кунжутом і овочами
- 40 мл соєвого соусу;
- 5 г цукру;
- 15 мл кунжутного масла;
- 5 мл солодкого соусу чілі;
- 15 мл соку лимона;
- 1 цибуля;
- 280 г курячого філе;
- 2 шматочки часнику;
- 30 мл олії;
- 5 г імбиру;
- 4 гілки кінзи;
- 1 болгарський перець;
- 15 г кунжуту;
- 1 морквина;
- ½ Чилі;
- 8 шт черрі;
- 50 г капусти.
Час: 50 хв.
Калорії: 108.
Обробка компонентів:
- Курку вимити, зрізати з неї всі плівки і обсушити продукт;
- Нарізати її соломкою і помістити в миску;
- Влити соєвий соус, кунжутне масло, солодкий соус чилі, сік лимона і додати цукор;
- Все ретельно вимішати і залишити маринуватися хоча б на тридцять хвилин;
- Цибулю почистити, помити його і нарізати пір'ям;
- Часнику зняти лушпиння цибулі, подрібнити його чесночницей;
- Морквині зрізати шкірку, натерти її теркою;
- Капусту вимити, тонко нашаткувати її;
- Перець помити, вирізати серединку і крупно нарізати овоч;
- Помідор теж промити, вирізати зелену частину і крупно порізати плід;
- Чилі вимити, вирізати насіння і дуже дрібно порізати м'якоть;
- Сковороду розігріти разом з маслом і викласти туди м'ясо;
- Обсмажувати його протягом п'яти хвилин, посолити, додати імбир;
- Після цього доповнити компоненти цибулею, часником і пекучим чилі;
- Готувати дві хвилини, не перестаючи помішувати інгредієнти;
- Далі всипати солодкий перець і готувати ще одну хвилину;
- За перцем нехай слід моркву і теж готується всього хвилину;
- Всипати картоплю і томати, салат посолити і зняти з вогню;
- Викласти на блюдо і присипати обсмаженим кунжутом;
- Кінзу обполоснути, покришити її і присипати салат.
Як приготувати котлети в аерогрилі читайте в нашій статті.
Спробуйте приготувати гуляш з картоплею зі свинини — блюдо, яке неймовірно просто приготувати.
Як приготувати смачний галантин з курки — кілька рецептів у вашу колекцію.
Гарячий салат з куркою і овочами
- 5 мл бальзамічного оцту;
- 270 г курячого м'яса;
- 40 мл олії оливи;
- ½ Болгарського перцю;
- 15 мл соєвого соусу;
- 1 помідор;
- 15 г кунжуту.
Час: 40 хв.
Калорії: 201.
Як працювати з продуктами:
- Яскравий м'ясистий перець промити, вирізати перетинки і насіння;
- Нарізати їстівну частину смужками;
- Томат помити, вирізати зеленушку і нарізати овочі кільцями;
- Філе промити, зрізати жир і обсушити м'ясо серветками;
- Нарізати його невеликими смужками і скласти в піалу;
- Залити соєвий соус, перемішати і залишити маринуватися чверть години;
- У сковороду влити масло, прожарити його і викласти туди курку;
- Смажити, помішуючи, близько п'яти хвилин, потім додати перець;
- Компоненти, помішуючи, готувати ще стільки ж часу;
- Кільця томатів помістити в салатник, зверху викласти перець з м'ясом;
- Полити його олією і бальзамічним оцтом, посипати кунжутом.
Рецепт приготування салату з куркою, овочами і грибами
- 1 бульба картоплі;
- 2 яйця;
- 340 г філе курки;
- 15 мл соку лимона;
- 70 г вершкового масла;
- 30 мл бальзамічного оцту;
- 1 цукіні;
- 120 г маринованих грибів;
- 150 г спаржі;
- 2 артишоку.
Час: 50 хв.
Калорії: 101.
Приготування страви:
- М'ясо помити, зачистити і в обов'язковому порядку обсушити;
- Викласти на обробну дошку і порізати невеликими скибочками;
- У сковороду покласти шматочок вершкового масла, дати йому розтопитися;
- Викласти філе і обсмажити до рум'яності, не забуваючи періодично помішувати;
- В кінці приготування додати трохи чорного перцю і солі;
- Картоплю, спаржу, кабачки і артишоки ретельно промити;
- Приготувати овочі на пару, очистити їх;
- Після цього компоненти можна подрібнювати в довільній формі;
- Гриби відкрити, злити з них маринад і нарізати їх половинками, четвертинками або залишити цілими – тут все залежить від розміру грибочків;
- У підсумку курку змішати з грибами, артишоками, картоплею, цукіні і спаржею;
- У сотейник налити сік цитруса і бальзамічний оцет;
- Все добре перемішати і поставити на плиту, довести до кипіння;
- Яйця поділити і окремо збити;
- Потім почати вливати в сотейник жовтки, не перестаючи збивати масу;
- Влити в соус залишки масла з-під курки, знову збити;
- В останню чергу вмішати в соус білки, які теж потрібно попередньо збити;
- Салат полити готовим соусом і подавати його до столу.
Як готувати салат з часниковою заправкою
- 10 мл соєвого соусу;
- 230 г курячого м'яса;
- 5 г діжонської гірчиці;
- 20 мл олії;
- ½ Пучка салату;
- 1 зубчик часнику;
- 1 помідор;
- 60 мл олії оливи;
- 1 цибулина;
- 140 г моцарели.
Час: 30 хв
Калорії: 192.
Приготування страви:
- М'ясо курки помити, висушити його сухими серветками і покласти на обробну дошку;
- Натерти філе чорним меленим перцем і невеликою кількістю солі;
- У сковорідку влити олію, нагріти його і покласти у нього куряче філе;
- Смажити до готовності з обох сторін;
- Листя салату ретельно вимити, порвати їх невеликими шматочками і зсипати в салатник;
- Помідор вимити, порізати його на шматочки, а потім навпіл і викласти на салат;
- Луку зняти шкірку, сполоснути його і нарізати кільцями;
- Викласти поверх помідорів в очікуванні інших компонентів;
- Сир витягнути з розсолу, крупно нарізати його і знову викласти на блюдо;
- Курку нарізати слайсами і розмістити на поверхні салату;
- Часник очистити і роздавити його чесночницей прямо в масло;
- Додати гірчицю, і соєвий соус, а потім перемішати;
- Полити салат отриманої заправкою і подавати до столу.
Корисні поради
Щоб курка залишалася соковитою, то при відварюванні її потрібно остуджувати в бульйоні і тільки після остигання витягувати її. Це збереже соковитість м'яса, і страва стане набагато смачніше. Якщо ж ви смажите м'ясо, то буде досить рум'яної скоринки. Потім закрити кришку і смажити до готовності.
У кількох салатах ми використовували конкретний вид сиру. Важливо пам'ятати, що ви можете замінити його на свій улюблений сорт, щоб блюдо вийшло ще смачніше і апетитніше.
Легкі і швидкі салати з куркою та овочами сьогодні у ваших руках. Ми запропонували вам все найсмачніше, що знали. Скористайтеся нашими знаннями як можна швидше.