05 май 2019 1 613

Вдосконалений сендвіч – домашній пиріг з ковбасою і сиром до сніданку

По суті це правда. Пиріг з ковбасою і сиром – це більш складна варіація гарячого закритого бутерброда. Смачне, ситне, апетитно пахне і виглядає блюдо домашньої кухні, яка швидко готується і всіма сприймається «на ура». Подавати таку випічку можна до сніданку, готувати замість хліба для виїзду на пікнік, брати на роботу або в школу дітям для обіднього перекусу.

Пиріг на кефірі з начинкою з сиру і ковбаси
Інгредієнти Кількість
кефіру (1%) - 200 мл
солі - 0,5 ч. л.
борошна - 230 р
яєць - 2 шт.
розпушувача - 1 ч. л.
ковбаски - 200 г
сиру - 160 р
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 204 Ккал

Відмінна закуска, чимось нагадує пишні оладки з незвичайною начинкою. Готується без зусиль і швидко.

Як готувати випічку з ковбасою і сиром:

  1. Борошно просіваємо в глибоку ємність. Додаємо розпушувач.
  2. Яйця підсолюємо і збиваємо виделкою. Вливаємо нехолодну кефір, перемішуємо.
  3. Вливаємо рідину в борошно. Силіконової лопаткою (виделкою) замішуємо тісто, як на оладки.
  4. Ковбасу і сир нарізаємо кубиком. Висипаємо в тісто. Перемішуємо.
  5. Перелити тісто у форму, змащену злегка маслом.
  6. Випікаємо кефірний пиріг з сиром і ковбасою в духовці при 180 градусах 30 хвилин.

Готову страву має золотисту похрустывающую верхівку. У поєднанні з домашніми соліннями, легкими овочевими соусами, салатами і зеленню такий пиріг стане повноцінним сніданком для всієї родини.

Покроковий рецепт випічки з дріжджового тіста

Італійці назвуть це блюдо стромболі. Це класична закрита піца з начинкою з томатів, сиру і ковбасних виробів. У нас же – просто пиріг. Соковитий всередині, з тонкою, радує око рум'яною скоринкою зверху.

Відміряємо:

  • 125 мл води;
  • 1 ч. л. сухих дріжджів;
  • 1,5 ст. борошна;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 200 г сирокопченої ковбаси (будь-який);
  • 100 г сиру легко плавиться;
  • 2 шт. стиглих томатів;
  • 1,5 ст. л. олії пісного;
  • солі за смаком.

Час готування – 2-2,5 години. Калорійність 100 г – 272 ккал.

Як готувати пиріг з сиром і ковбасою в духовці:

  1. Робимо опару з теплою (36 градусів) води, дріжджів і цукру. Залишаємо на 15 хвилин до появи піни.
  2. Просіюємо в миску борошно, додаємо сіль.
  3. Виливаємо опару, замішуємо м'яке тісто.
  4. Додаємо масло. Місимо мінімум 10 хвилин.
  5. Скачуємо з тіста кулю, накриваємо рушником. Залишаємо в теплі.
  6. Через 30-40 хвилин обминаємо тісто, щоб позбавитися від запаху дріжджів.
  7. Прямо на пекарської папері розкачуємо або розтягуємо руками прямокутником товщиною 5 мм Переносимо на деко.
  8. Ковбасу ріжемо кружечками або кубиками. Висипаємо на одну половину основи майбутнього пирога.
  9. Помідори миємо, обсушуємо, ріжемо аналогічно. Кладемо поверх ковбаски.
  10. Сир натираємо крупно, додаємо до начинки.
  11. Вільної половиною пласта тіста закриваємо пиріг. Краї щільно защипуємо. Верх пирога протикаємо в декількох місцях зубочисткою або робимо маленькі надрізи ножем.
  12. Даємо тісту відпочити хвилин 15. Ставимо в розігріту (190 градусів) духовку.
  13. Випікаємо 25 хвилин.

Подаємо теплим, розрізавши на великі порційні шматки. Для повноти сприйняття його неймовірного смаку гарні легкі салати з літніх овочів і зелені.

Експрес-рецепт пирога з ковбасою і сиром в батоні на сніданок

Ідеальний варіант, якщо немає бажання возитися вранці з тестом, але хочеться смачно і ситно поснідати. Страва готується немов мимохідь, а виходить незрівнянним.

Беремо:

  • 1 батон білий (400 г);
  • 300 г ковбаси або шинки;
  • 150 г сиру;
  • 2 яйця;
  • 50 г вершкового масла;
  • 90 мл жирного (3,2%) молока;
  • 2 помідори;
  • пучку солі;
  • трохи чорного меленого перцю.

Час приготування – 40 хвилин. Калорійність 100 г – 252 ккал.

Як готувати швидкий пиріг з батона з ковбасою і сиром до сніданку:

  1. Нарізаємо батон скибочками шириною 2 див Змащуємо трохи кожен шматочок вершковим маслом.
  2. Ковбасу і помиті помідори нарізаємо кружальцями.
  3. Форму для випічки застеляємо пергаментом. Викладаємо скибки батона, зверху ковбасу і томати.
  4. Яйця збиваємо з молоком, сіллю і перцем. Заливаємо пиріг.
  5. Ставимо в духовку (180 градусів) на 25 хвилин.
  6. Дістаємо практично готову страву з духовки, щедро посипаємо крупно натертим сиром. Допікаємо 5 хвилин.

Сир плавиться і утворює чудову підрум'янену скоринку. З'їсти на сніданок шматочок такого пирога одне задоволення!

Як приготувати ніжне, ароматне хе з горбуші — рецепт чудової закуски, яку обов'язково варто спробувати.

Читайте як приготувати млинці з сьомгою ппро нашими рецептами.

Тушкована яловичина з баклажанами — смачне і ситне блюдо, яке може подаватися до гарніру або ж окремо.

Пиріг з ковбасою і сиром з прісного листкового тіста

Красивий зовні і дуже смачний всередині пиріг з повітряного тіста. Плюс, рецепт простий у приготуванні навіть не мають особливих навичок в кулінарії людей.

Потрібно взяти:

  • 500 г листкового розмороженого тесту (покупне);
  • 200 г вареної ковбаси (будь-яка без сала);
  • 2 зварених круто яйця (для начинки) 1 сире для змащення;
  • 100 г твердого сиру;
  • за смаком солі і чорного меленого перцю;
  • трохи білого кунжуту (насіння) для посипання.

Час готування – 25 хвилин. Калорійність 100 г – 290 ккал.

Як готувати листковий пиріг:

  1. Розкачуємо податливе тісто на столі, присипаному борошном. Товщина пласта – 3 мм. Розрізаємо на 8 трикутників з високою вершиною.
  2. Переносимо на деко по колу у формі зірки.
  3. По центру викладаємо тонкі кружечки ковбаси. Зверху – нарізані кубиками варені яйця. Трохи підсолюємо і посипаємо меленим перцем.
  4. Сир натираємо великої стружкою. Закриваємо начинку з ковбаси і яєць.
  5. Краї трикутників листкового тіста загортаємо до центру і защипуємо.
  6. Змащуємо пиріг збитим сирим яйцем. Посипаємо насінням кунжуту.
  7. Випікаємо в духовій шафі при 190 градусах 25 хвилин.

Рум'яна кірочка на пиріг з прісного листкового тіста говорить про його готовність. Залишилося тільки поставити його на стіл, дати трохи охолонути і, за бажанням, зверху посипати дрібно рубаною зеленню.

Рецепт для мультиварки

Варіант надзвичайно легкої в приготуванні випічки. Поклопотати на кухні доведеться хвилин 10, а потім просто чекати, коли мультиварка все зробить сама. Результат же мінімальних праць – чудовий!

Відміряємо:

  • склянка борошна;
  • склянка сметани (10%);
  • 3 яйця;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 10 г масла вершкового (72%);
  • 300 г вареної ковбаси (молочна без сала);
  • 100 г сиру.

Час готування – 70 хвилин. Калорійність 100 г – 265 ккал.

Спосіб приготування заливного пирога з ковбасою і сиром в мультиварці:

  1. Яйця збиваємо. Змішуємо зі сметаною.
  2. Борошно просіваємо, з'єднайте з розпушувачем. Потроху додаємо в сметанную суміш, вимішуючи лопаткою до однорідності.
  3. Сир і ковбасу нарізаємо кубиком.
  4. З'єднуємо всі компоненти пирога. Ретельно перемішуємо.
  5. Мультичашку змащуємо маслом. Виливаємо тісто.
  6. Закриваємо і вмикаємо мультиварку в режим «Випічка» на 45 хвилин.

Після сигналу про закінчення роботи пристрою залишаємо пиріг під кришкою ще 15 хвилин. Обережно виймаємо з чаші, підчепивши силіконової лопаткою краю. Викладаємо на блюдо і подаємо до столу, розрізаємо на порційні шматочки.

Ось так просто і швидко можна приготувати багато різних пирогів з однаковою (по суті) начинкою. Варто взяти запропоновані рецепти на замітку? Безумовно! Вони не раз прийдуть на допомогу, коли на приготування часу особливо немає, але хочеться не тільки здивувати своїми кулінарними досягненнями, але і смачно нагодувати сім'ю.

Що ще почитати: