Заливний пиріг з м'ясом: 5 простих рецептів
Заливний пиріг — дуже швидка випічка на кожен день, але її легко перетворити на святкове блюдо, використовуючи оригінальну начинку. Рецептів приготування заливних пирогів існує безліч: з різними складами тіста і начинки. Далі розглянемо приготування найбільш поширеного пирога з фаршем з заливного тесту.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яєць - | 2 шт. |
борошна вищого сорту - | 280 р |
солі - | 5 г |
масла - | 160 р |
будь кефіру - | 0,4 л |
порошку для випічки - | 1,5 ч. л. |
цукру - | 50 г |
пісного м'яса - | 0,3 кг |
лука - | 1 шт. |
чистої води - | 0,6 л |
олії соняшникової - | 2 ст. л. |
Час приготування: 150 хвилин | Калорійність на 100 грам: 284 Ккал |
Випічка за даною рецептурою виходить бездоганною. М'яке тісто і ситна начинка — що ще потрібно для перекусу.
- Свинину добре обполіскуємо, відправляємо в окріп, солимо, доводимо до готовності.
- Викладаємо м'ясо на тарілку для охолодження.
- Потім нарізаємо його довільними шматочками, перекручуємо у фарш.
- Очищаємо головку цибулі, дрібно нарізаємо, підрум'янюємо на пісному маслі.
- З'єднуємо цибулю з м'ясом, приправляємо начинку за смаком спеціями.
- Тепер приступаємо до приготування тіста. Розпускаємо масло, коли воно трохи охолоне, вливаємо ½ частину кефіру.
- Окремо в мисці збиваємо яйця з сіллю, вливаємо їх до решти інгредієнтів. Виливаємо кефір, засипаємо цукор, все добре перемішуємо вінчиком.
- В окрему миску просіваємо борошно разом з пекарським порошком і вводимо її частинами.
- У промаслений вогнетривку форму з бортиками перекладаємо половину маси, зверху рівним шаром розкладаємо м'ясну начинку, заливаємо все рештою тестом.
- Відправляємо пиріг випікатися (200 градусів) на 45 хвилин, поки верх не стане золотистим.
- Перед подачею пиріг обов'язково остуджуємо, нарізаємо на шматочки.
Рецепт випічки з картоплею і куркою
Ця невигадлива випічка порадує ваших домашніх апетитним виглядом, різноманітним смаком і незрівнянним ароматом. М'ясо можна класти будь-яке, в нашому випадку буде птах.
Інгредієнти:
- 0,2 кг сметани;
- 5 г кам'яної солі;
- 4 курячих яйця;
- 1 ч. л. 9%-го оцту;
- 150 г звичайної борошна;
- 2 картопляні бульби;
- 1,5 г питної соди;
- 0,4 кг курки (або філейний фарш);
- 1 пучок кропу з пір'ям лука.
Дітям зазвичай подобається заливний пиріг з куркою і грибами.
Для тих, хто любить овочі, можна приготувати заливний пиріг з куркою на кефірі по цього рецептом.
Як зробити заливний пиріг з капустою і яйцем, можна дізнатися тут.
Час приготування страви: 60 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 245 кКал.
- Для тіста ретельно моєму яйця розбиваємо в миску, збиваємо в піну з дрібкою солі.
- Борошно змішати з содою, просіваємо в яєчну масу. Тепер додаємо сметану, частина якої можна замінити майонезом або кефіром.
- Вимішуємо тісто, додаємо оцет, повторно вимішуємо. Готове.
- Для начинки вимите обсушенное філе курки перемелюємо або беремо готовий філейний фарш. М'ясо солимо, перчимо, кладемо половину пучка рубаної зелені.
- Картоплю миємо, чистимо і подрібнюємо кубиками. З'єднуємо з залишилася подрібненою зеленню, трохи солимо і перемішуємо.
- Щоб зібрати пиріг, форму з роз'ємними бортами вистилаємо пергаментом, а боки змащуємо маслом. Викладаємо дві третіх частини рідкого тіста, зверху розподіляємо половину картопляної начинки, не доходячи до країв форми.
- З фаршу формуємо коржик, яку викладаємо по центру пирога. А зверху прикриваємо її картопляною начинкою. В кінці форму заповнюємо тістом, що залишилося, розрівнюємо його лопаткою і випікаємо 40-50 хвилин (180 градусів). Потім збільшуємо температуру нагрівання духовки ще на 40 градусів і зарумяниваем пиріг кілька хвилин.
- Після охолодження пиріг виймаємо з форми, нарізаємо і угощаемся.
Кіш з бараниною з вершково-сирним заливкою
Кіш відрізняється тим, що при невеликій кількості тесту він містить багато соковитої і ситної начинки. А вершкова заливка надає випічці неповторний м'який смак.
Інгредієнти:
- 0,25 кг борошна вищого сорту;
- 1 щіпка солі;
- 0,125 кг масла;
- 50 мл чистої води;
- 3 свіжих яйця (у т. ч. 2 шт. для заливки);
- 500 г баранячої м'якоті;
- 2 ріпчасті цибулини;
- 0,1 л жирних вершків (33%);
- 30 г будь-якого напівтвердого сиру;
- 100 мл домашнього молока.
Час приготування: 90 хвилин.
Калорійність на 100 г: 250 кКал.
- Шматок баранини промиваємо, просушуємо, нарізаємо невеликими шматочками. До м'яса кладемо дрібно нарізану цибулину, все перемішуємо, викладаємо на сковороду. Прикриваємо кришкою, тушкуємо, помішуючи, 1 годину.
- Тим часом готуємо пісочне тісто. Просіяне борошно солимо, трьом в неї добре охолоджене масло. Сюди ж додаємо холодну воду, сіль, яйце. Швидко вимішуємо тісто, щоб воно сформувалося в кулю. Загортаємо колобок в плівку і відправляємо його на полицю холодильника на 1 годину.
- Для заливки змішуємо вершки, молоко, 2 яйця. Додаємо натертий сир, повторно перемішуємо, солимо, перчимо.
- Через годину починаємо збір пирога. Тісто розгортаємо в коло, перекладаємо в круглу форму для пирогів, попередньо змащену маслом, і пальцями формуємо невисокі бортики. Стежимо за тим, щоб в основі не було дірок.
- Рівномірно викладаємо м'ясо і заливаємо його вершково-сирним заливкою. Випікаємо кіш півгодини при 200 градусах.
- Щоб отримати апетитну сирну скоринку, на гарячий пиріг натираємо ще трохи сиру і допікаємо в духовці 5 хвилин.
Випічка з начинкою з капусти і фаршу
Заливні пироги користуються великою популярністю, тому до. вимагають мало часу і продуктів для приготування. Всередину можна покласти все, що є в холодильнику.
Інгредієнти:
- 110 г олії соняшникової (у т. ч. 35-50 г для начинки);
- 140 г білого борошна (вищий сорт);
- 1 невелике яйце;
- 1,5 ст. л. солодкого піску (в т. ч. 1 ч. л. в начинку);
- 100 мл будь-якого кефіру;
- 1 ч. л. порошку для випічки;
- 10 г солі (у т. ч. 0,3 ч. л. для начинки);
- 100 г сметани (15%);
- 0,2 кг м'ясного фаршу;
- 1 цибулина;
- 120 г білокачанної капусти;
- 1 ст. л. якісної томатної пасти;
- 30 мл чистої води;
- 1 часниковий зубок;
- 0,3 ч. л. перцю;
- 15 р масла;
- 50 г панірування з мелених сухарів.
Час приготування страви: 1,5 години.
Калорійність на 100 г: 275 кКал.
- Цибулю нарізаємо, обсмажуємо на соняшниковій олії до м'якості. Додаємо туди фарш, приправляємо всі спеціями, обсмажуємо, помішуючи. Кладемо томатну пасту, наливаємо воду. Капусту дрібно шаткуємо і викладаємо на сковороду.
- Начинку ретельно перемішуємо, тушкуємо при слабкому нагріванні близько 7-10 хвилин. В кінці кладемо подрібнений часник. Відставляємо сковороду в сторону і остуджуємо.
- Для тіста збиваємо яйце до отримання легкої піни. Окремо змішуємо кефір, сметану, олію і сіль. Все перемішуємо, додавши збите яйце. В кінці замісу підсипаємо просіяне разом з розпушувачем борошно. Тісто має вийти однорідна без грудочок і по консистенції нагадувати сметану.
- Вогнетривку форму промазуємо шматочком масла, обсипаємо сухарями, виливаємо в неї половинку рідкого тіста. Розподіляємо м'ясну начинку рівним шаром і зверху заливаємо тістом.
- Випікаємо пиріг близько 1 години (180 градусів).
- Гарячий пиріг залишаємо у формі ще на чверть години, а потім виймаємо і розрізаємо на порції.
Заливний пиріг з м'ясом, грибами і рисом
Таку ситну випічку можна подати до наваристого супу або бульйону. Пиріг відмінно підійде для перекусу або як доповнення до чаю або кави.
Інгредієнти:
- 0,3 кг печериць;
- 3 свіжих яйця;
- 0,3 кг вареної курки;
- 100 г напівтвердого сиру;
- 0,2 кг суцвіть брокколі;
- 0,2 кг звичайної борошна;
- 2-3 щіпки дрібної солі;
- 1 ст. будь-якого кефіру;
- 1,5 г соди;
- 5 ст. л. рисових зерен.
Час приготування страви: 50 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 145 кКал.
- У миску з кефіром розбиваємо яйця і перемішуємо з сіллю і содою. Порційно вводимо просіяне борошно, вимішуємо, щоб не було грудочок.
- Для начинки обполіскуємо, очищаємо печериці, нарізаємо їх слайсами. Відправляємо гриби на розігріту сковорідку, тушкуємо, поки не выпарятся грибні соки.
- В киплячій солоній воді відварюємо до готовності промитий рис.
- Броколі розбираємо на суцвіття, промиваємо, відварюємо.
- Дно форми застеляємо пергаментом. На нього викладаємо шар підсмаженого грибів, зверху натираємо шар сиру. Далі висипаємо остиглий відварений рис, а зверху розподіляємо нарізане кубиками куряче м'ясо. Викладаємо брокколі. Якщо суцвіття великі, то розрізаємо їх навпіл.
- Начинку заливаємо рідким тістом, розрівнюємо ложкою верх, ставимо на 45-50 хвилин запікатися на 200 градусах.
- Испекшийся пиріг перевертаємо так, щоб грибочки опинилися зверху, і нарізаємо порціями.
На відео — рецепт смачного заливного пирога з м'ясом, грибами і сиром:
Корисні поради господині
- Щоб тісто вийшло пишним, всі продукти для замісу повинні бути однакової температури.
- М'ясо для начинки краще брати свіже, а не заморожене. Тоді готова начинка буде більш соковитою і смачною, а поживна цінність страви значно збільшиться.
- Якщо м'ясо сухувато, то соковитості начинці додасть цибулю або моркву.