Як приготувати ромштекс із яловичини
Вам напевно дуже цікаво, що ми сьогодні будемо готувати. Так от, ромштекс – це шматок м'яса, який найчастіше трохи відбивають і приправляють спеціями. Далі його вмочують у борошні, потім у збитих яйцях і під кінець у сухарях. Після цього смажать або запікають.
Готувати таке м'ясо можна як в паніровці, так і без неї. В основному для приготування вибирають яловичину, а саме вирізку з спинний частини.
Прийшло таке блюдо до нас з далекої Англії. Саме там придумали цю «справжню чоловічу їжу». Перекладається ромштекс як «rump-steak», тобто, дослівно це буде «крижі стейк». Як раз з крижів і готується популярне м'ясо.
Відомий гурман Дюма писав про це страві у своїх кулінарних книгах і там він вперше згадав про такий частині корови як крижі. Він називав цю частину яловичини «кращим шматком». На сьогоднішній день цей «шматок» подається не тільки в кафе, але і в ресторанах як страва високої кухні. Крім цього, ромштекс можна купити в супермаркеті або на ринку як напівфабрикат.
Подавати прийнято з петрушкою, томатним соусом, картоплею фрі або глазурованими цибулинками. Раніше, до речі, ромштекс їли тільки аристократи. Зараз же він є в будь-якому магазині в замороженому вигляді.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| рослинної олії - | 15 мл | 
| яловичих стейка - | 2 шт. | 
| молока - | 40 мл | 
| яєць - | 2 шт. | 
| сухарів для панірування - | 100 г | 
| перцю чорного - | за смаком | 
| солі - | за смаком | 
| вершкового масла - | 40 г | 
| спецій для яловичини - | за смаком | 
| Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 226 Ккал | 
Як приготувати ромштекс із яловичини на сковороді:
- М'ясо ретельно вимити, обсушити його і обов'язково зачистити від плівок і жиру;
 - Товщина шматка повинні бути близько 20 мм; 

 - Шматки яловичини злегка відбити з обох сторін, натерти їх сіллю і перцем; 

 - Використовувати додаткові спеції за смаком і залишити на двадцять хвилин;
 - Вершкове масло вилити на глибоку тарілку і додати до нього яйця і молоко, ретельно збити до однорідності;
 - Додати в льєзон 2 ст. ложки води і розмішати; 

 - Сухарі насипати в тарілку і умочити шматки м'яса спочатку в яйця, потім в сухарі; 

 - Викласти в сковороду, де вже растоплено масло і смажити до рум'яності з обох сторін.
 
Ромштекс із яловичини в духовці
- 750 г м'яса;
 - 120 мл олії;
 - 1 яйце;
 - 160 г сухарів;
 - 130 мл молока.
 
Час: 35 хв.
Калорії: 249.
Запікання страви:
- Яловичину ретельно вимити, обсушити і покласти на обробну дошку;
 - Гострим ножем зрізати всі сухожилля і жир;
 - Далі порізати яловичину порційними шматочками не більше 2 см;
 - Посипати спеціями шматки м'яса, втерти їх;
 - Яйця збити з молоком, посолити їх і відставити, поки м'ясо маринується;
 - Сухарі висипати на тарілку, у сковорідку влити олію і прогріти його;
 - Шматки м'яса обваляти в яйцях, потім в сухарях;
 - Викласти в сковороду і смажити з двох боків до хрусткої скоринки;
 - Після цього перекласти м'ясо на змащене деко і запікати десять хвилин.
 
Як готувати ромштекс з мармурової яловичини
- 340 г яловичини;
 - 60 г сухарів;
 - ¼ Лимона;
 - 1 яйце;
 - 20 мл олії.
 
Час: 30 хв
Калорії: 214.
Приготування ромштекс:
- М'ясо ретельно промити, обсушити його сухими серветками;
 - Видалити зайві прошарку жиру, якщо вони є;
 - Помістити яловичину на обробну дошку, укриту харчовою плівкою;
 - Зверху на м'ясо теж викласти невеликий шматочок плівки;
 - Відбити м'ясо трохи, приправити його сіллю і чорним перцем;
 - Яйце розбити в миску, збити його вилкою;
 - Сухарі насипати в глибоку тарілку, обваляти в них м'ясо;
 - Масло нагріти в сковороді, покласти туди ромштекс;
 - Обсмажити до готовності з кожної сторони;
 - Перед подачею полити соком лимона.
 
Ромштекс із яловичини з чорносливом і сиром
- 30 мл майонезу;
 - 20 г кропу;
 - 4 шматка яловичини;
 - 130 г сиру;
 - 40 мл олії;
 - 30 г борошна;
 - 12 шт чорносливу;
 - 1 зубчик часнику.
 
Час: 45 хв.
Калорії: 229.
Робота з продуктами:
- Яловичину вимити, обсушити серветками і зачистити за бажанням;
 - Вибрати улюблені спеції і натерти м'ясо, дати настоятися десять хвилин;
 - Борошно насипати на велике блюдо і відставити;
 - Масло влити в сковороду прожарити його до появи диму з сковороди;
 - Коли він з'явився, яловичину швидко обваляти в борошні і обсмажити до приємної скоринки;
 - Потім швидко зняти м'ясо, поки воно не почало виділяти сік;
 - Кріп помити, дрібно його порубати і додати в майонез;
 - Часник почистити і пропустити його через тисняву і теж додати слідом за зеленню;
 - Посолити соус і добре перемішати;
 - Обсмажене м'ясо викласти у форму і кожен шматочок змастити соусом;
 - Чорнослив промити, видалити кісточки, якщо є необхідність;
 - Викласти на кожен шматок яловичини по три штуки;
 - Сиру зняти обгортку, подрібнити його, як зазвичай, теркою;
 - Викласти по невеличкій купці на кожне м'ясо;
 - Прибрати форму в духову шафу на п'ятнадцять хвилин.
 
Рецепт приготування ромштекса з кров'ю
- 650 г м'яса;
 - 15 р петрушки;
 - 60 мл олії;
 - 40 г вершкового масла.
 
Час: 30 хв
Калорії: 258.
Метод обробки продуктів:
- Яловичину помити, просушити серветками і нарізати шматками потрібного розміру, товщина яких обов'язково буде 30 мм;
 - Розрізавши м'ясо поперек волокон, набагато відбити їх через харчову плівку, а потім натерти шматки спеціями за смаком;
 - Масло налити в сковорідку розігріти його максимально сильно;
 - Обсмажувати шматки м'яса за чотири хвилини із боку;
 - За хвилину до готовності ромштекс покласти на кожен шматок трохи вершкового масла;
 - М'ясо прибрати зі сковороди на тарілку і дати йому настоятися десять хвилин;
 - Петрушку за цей час обполоснути і перед подачею посипати нею м'ясо.
 
Як приготувати яловичий ромштекс з соусом Бешамель
- 30 г олії;
 - 540 мл молока;
 - 30 мл олії;
 - 80 г борошна;
 - 850 г яловичого філе;
 - 360 г борошна;
 - 2 яйця;
 - 10 г розпушувача;
 - 240 мл молока;
 - масло для смаження м'яса.
 
Час: 35 хв.
Калорії: 196.
Що потрібно робити:
- Для початку необхідно приготувати соус і почати з того, що покласти в сотейник масло і доповнити його олією, перемішати;
 - Коли обидва масла з'єднаються, всипати меншу частину борошна і швидко розмішати, поки маса не перетворилася на один суцільний клубок;
 - Активно заважати до золотистого кольору протягом 5-6 хвилин;
 - Почати вливати більшу частину молока, не перестаючи помішувати соус;
 - Масу довести до кипіння, але відходити від неї до цього;
 - Після цього заважаючи соус, готувати його до густої консистенції і потім приправити за смаком;
 - Яловичину вимити, зачистити і обсушити;
 - Помістити шматки між шматочків харчової плівки, відбити;
 - Далі приправити кожен шматок рясно спеціями;
 - У ємкість, всипати борошно, розпушувач, трохи солі і перцю;
 - В іншу ємність влити молоко і збити його з яйцями;
 - Кожен шматочок м'яса обваляти спочатку в борошні, потім в яйцях і знову в борошні;
 - Влити в сковороду достатню кількість масла (близько 30 мм) і прожарити його;
 - Смажити ромштекс по одному за п'ять хвилин з кожного боку;
 - Полити м'ясо соусом і подавати до столу.
 
Рецепт приготування страви з грибами
- 50 г топленого сала;
 - 20 г петрушки;
 - 550 г яловичини;
 - 270 мл сметани;
 - 170 г грибів;
 - 30 г борошна;
 - 30 г вершкового масла.
 
Час: 45 хв.
Калорії: 191.
Етапи приготування:
- Звичайно, спочатку потрібно нарізати головний інгредієнт порційними шматочками;
 - Далі скибочки відбити і рясно натерти спеціями;
 - Топлене сало помістити в сковороду і обсмажити кожен шматок м'яса до рум'яності;
 - Влити трохи води і тушкувати до готовності;
 - Грибам зачистити капелюшки та ніжки, нарізати їх скибочками;
 - У сковороді розтопити масло, всипати гриби і збризнути їх соком лимона;
 - Далі тушкувати до готовності, періодично помішуючи;
 - Готове м'ясо вийняти з сковороди, всипати в неї муку і протушкувати до однорідності;
 - Потім влити води, додати сметану і прокип'ятити її, щоб пропала кислота;
 - Всипати гриби, готувати п'ять хвилин і всипати вимитої і нарізаною петрушкою;
 - Подати м'ясо, полив його готовим грибним соусом.
 
Суп з тушонкою — рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.
Як приготувати гостренькі помідори по-корейськи з часником і прянощами читайте в нашій статті.
Читайте як приготувати торт для хлопчиків у відео футбольного м'яча — рецепти з фото.
Ромштекс з пряними травами з фаршу на сковороді
- 30 г чебрецю;
 - 550 г яловичини;
 - 2 яйця;
 - 30 г кінзи;
 - 20 г естрагону;
 - спеції.
 
Час: 40 хв.
Калорії: 167.
Приготування страви:
- Кінзу помити, дрібно покришити її гострим ножем;
 - Естрагон промити, зрізати листя з гілок і подрібнити їх;
 - Яловичину промити, зрізати з неї весь жир і обсушити м'ясо;
 - Дрібно порізати його, потім змішати з естрагоном і кінзою;
 - Пропустити масу через м'ясорубку або подрібнити в блендері;
 - До отриманих компонентів додати спеції за смаком сіль в тому числі;
 - Розбити до м'яса яйця і все ретельно вимісити руками;
 - Поділити масу частинами по 200-300 грам і сформувати з них стейки;
 - Викласти м'ясо на деко, який укритий папером;
 - Серед стейків розкласти гілочки чебрецю;
 - Запікати двадцять хвилин при 180 градусах.
 
Корисні поради
Щоб приготувати смачну страву правильно, вибирайте максимально дієтичний шматок м'яса. Тоді не доведеться зрізати з нього жир, чистити його і витрачати на це час.
При подачі використовуйте зелень. Саме вона буде найбільш ефектно виглядати на сьогоднішньому блюді. В оригіналі використовується петрушка, ви можете взяти будь-яку іншу улюблену зеленушку.
В класиці використовують тільки сіль і чорний перець. Ви можете взяти спеції для яловичини або якісь трави, щоб повною мірою доповнити смак м'яса.
Вже готові спробувати ромштекс із яловичини? Ви можете приготувати його з соусом з овочами гриль або свіжим салатом. Також можна доповнити улюбленим гарніром у вигляді гречки, картопляного пюре, рису та іншого. У будь-якому випадку виходить неймовірно смачно!






