26 май 2019 1 947

Як швидко і смачно приготувати ковбаски до пива

Ці ковбаски настільки смачні, що до них і пиво не потрібно! За різними рецептами ви отримаєте абсолютно різні з виду виробу, різні за смаком і ароматом.

Покроковий рецепт домашніх ковбасок до пива
Інгредієнти Кількість
кишки для ковбасок - 3 м
вина - 110 мл
свинини - 800 г
масла рослинного - 30 мл
петрушки - 20 г
яловичини - 1200 г
лука - 2 шт.
часнику - 8 зубчиків
чебрецю - 5 г
кардамону - 5 г
коріандру - 5 г
чорного перцю - 5 г
майорану - 5 г
солі - 100 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 203 Ккал

Як готувати ковбаски до пива:

  1. Майоран, сухий часник, чорний перець, чебрець, коріандр і кардамон всипати в ступку;
  2. Всі ці спеції повинні бути у своєму первісному вигляді, щоб перетерти їх товкачем в однорідну суміш, яка виділяє неймовірний аромат;
  3. М'ясо промити, обсушити його і зачистити від жиру, якщо є бажання;
  4. Нарізати невеликими шматочками і прокрутити через м'ясорубку. Також можна подрібнити за допомогою блендера;
  5. Викласти в миску, всипати спеції, сіль за смаком, влити вино;
  6. Цибулю очистити, промити і крупно нарізати;
  7. Точно також подрібнити в блендері або з допомогою м'ясорубки;
  8. Додати до фаршу, доповнивши це все подрібненої і попередньо вимитої петрушкою;
  9. Вимісити фарш вручну, роблячи його однорідним;
  10. Можна відбити, щоб прибрати з маси повітря і ковбаски були повністю литі;
  11. Одягнути на м'ясорубку насадку для ковбас, натягнути промиту кишку;
  12. Наповнювати отвір і робити ковбаски бажаного розміру;
  13. Зв'язати кінець і можна нарізати вироби;
  14. У сковороді розігріти олію, викласти ковбаски і смажити до готовності з усіх боків.

Чеські ковбаски до пива

  • 1300 р свинини;
  • 3,5 м кишки;
  • 230 мл вина;
  • 800 р яловичини;
  • 1 батон;
  • 170 мл вершків;
  • 500 г свинячої грудинки;
  • 340 мл молока;
  • мелена гвоздика;
  • мускатний горіх;
  • сіль.

Час – 1 годину і 10 хвилин + 8 годин.

Калорії – 209.

Як робляться ковбаски:

  1. Всі три види м'яса ретельно промити, обсушити серветками;
  2. Крупно нарізати і пропустити через м'ясорубку з насадкою великої решітки;
  3. Отриманий фарш посолити, додати гвоздику і мускатний горіх;
  4. Гарненько вимісити, накрити плівкою і прибрати в холодильник на вісім годин;
  5. З батона вийняти всю м'яку частину, залити її молоком і дати настоятися;
  6. Потім обім'яти все це, щоб отримати однорідну кашку;
  7. Додати м'якоть батона з молоком до фаршу, перемішати;
  8. Включити міксер і почати збивати до однорідності, поступово вливаючи вершки;
  9. Кишку промити, надути і одягнути на м'ясорубку;
  10. Наповнити її фаршем, перев'язуючи на кожних 15 см;
  11. Готові ковбаски проткнути зубочисткою у кількох місцях;
  12. Розкласти їх у форму або на деко, укритий папером;
  13. Запікати при 190 градусах до повної готовності.

Баварські ковбаски під пиво

  • 250 г яловичини;
  • 1200 г свинини;
  • 90 мл вершків;
  • 140 г цибулі;
  • чорний перець;
  • білий перець;
  • сіль;
  • петрушка;
  • кишки.

Час – 50 хвилин + 7 годин.

Калорії – 222.

Покрокове приготування:

  1. Свинину і яловичину зачистити від жиру гострим ножем;
  2. Промити шматки м'яса, обсушити і викласти на обробну дошку;
  3. Нарізати максимально маленькими шматками і подрібнити у фарш самим гострим ножем;
  4. Луку зняти шкірку, обполоснути його і подрібнити теркою;
  5. Додати у фарш разом зі спеціями і перемішати;
  6. Петрушку вимити, дрібно порубати і вмішати її у фарш;
  7. Всю масу вимісити, накрити і прибрати в холодильник на дві години;
  8. Після цього влити до м'яса вершки, перемішати до однорідності і прибрати ще на одну годину;
  9. Кишки промити, наповнити їх фаршем, перев'язуючи в потрібних місцях;
  10. Прибрати готові ковбаски на кілька годин у холодильник;
  11. Після цього порційно їх нарізати і скласти в сотейник;
  12. Залити водою і відварити до готовності за п'ятнадцять хвилин.

Гострі купати до пива

  • ½ Головки часнику;
  • 3 цибулі;
  • 1200 г жирної свинини;
  • 15 мл соку лимона;
  • кориця;
  • сіль;
  • чорний перець;
  • хмелі-сунелі;
  • гвоздика;
  • кишки.

Час – 1 годину і 10 хвилин.

Калорії – 223.

Приготування ковбасок:

  1. Часник почистити, видалити кожній часточці хвостики і наріжте їх пластинками;
  2. Луку зняти шкірку, крупно нарізати всі три головки;
  3. М'ясо вимити, обсушити його і нарізати невеликими шматочками;
  4. Змішати між собою всі три інгредієнти, пропустити їх у м'ясорубку;
  5. Отриману масу посолити, перемішати для рівномірного розподілу;
  6. Корицю поламати шматочками і зсипати в ступку разом з чорним перцем і гвоздикою;
  7. Всі три прянощі перетерти в однорідну пил, додати хмелі-сунелі і перемішати;
  8. Влити сік цитруса, добре з'єднати й змішати всю масу з фаршем;
  9. Начинити фаршем кишку, перев'язуючи її на кожних 10 см;
  10. Прогріти для приготування ковбасок-гриль, викласти їх і смажити, поки не будуть готові.

Скільки варити перепелині яйця круто, як зварити так, щоб яйця чистилися добре, читайте в статті.

Візьміть на замітку рецепт полуничного пирога з замороженої ягоди. Добірка рецептів тут.

Цвітна капуста в клярі — читайте добірку рецептів.

Варіанти соусів

Щоб ковбаски були смачними, їх обов'язково потрібно доповнити якимось незвичайним соусом. Звичайно, знайдуться ті, хто оберуть для цього гірчицю, майонез або кетчуп, а то і взагалі змішають між собою. Але давайте мислити більш сучасно, давайте приготуємо домашні соуси, а не купимо готові!

Сирний

Для цього легкого і в той же час ситного соусу підготуйте знову ж 0.5 склянки сметани або йогурту, 3 ст. ложки сиру, 2 ст. ложки майонезу з гіркою, 1 ст. ложку томатного соусу, трохи солі, чорного перцю і кропу.

Для цього соусу всі компоненти потрібно змішати. Кріп для цього потрібно вимити і дрібно покришити, а сир пустити через сито або подрібнити блендером до однорідності.

Гострий соус з хріном і чилі

Справжні екстремали такий соус можуть додати до гострих ковбасок. Але перш ніж так робити, радимо добре подумати!

Візьміть ½ склянки сметани, 10 г хрону, 2 шматочки часнику, ½ стручки чилі, 50 мл майонезу, трохи карі, солі і чорного перцю.

Хрін необхідно очистити, натерти його на тертці або дрібно порубати гострим ножем. Точно так само потрібно вчинити з часником і чилі. Якщо хочете, щоб було дуже гостро, насіння перцю можна залишити всередині. У зворотному випадку від них, звичайно, потрібно позбутися.

Отримані компоненти змішати, доповнити сметаною, майонезом, сіллю, чорний перцем і каррі. Все ретельно змішати і прибрати в холодильник в герметичній ємності хоча б на одну годину.

З йогурту і маринованих огірків

Для нього вам знадобиться близько 0.5 склянки класичного густого йогурту (ідеально підійде грецький), 1 огірок, 1 зубчик часнику, 1 ст. ложка томатного соусу, кілька гілочок зелені і сіль.

Огірок в обов'язковому порядку потрібно дрібно нарізати або скористатися теркою. Подрібнити часник тиснявою, а зелень помити і подрібнити. Змішати ці три компоненти, посолити їх, додати томатний соус і йогурт. Все добре перемішати і дати настоятися хоча б півгодини.

Горіховий

І останній соус, який ми вам сьогодні запропонуємо цей соус на основі горіхів. У нього дуже особливий смак, і з-за цього багато, можливо, побояться його приготувати. Але якщо ви ризикнете, повірте, точно не пошкодуєте.

Знадобиться половина склянки гострої томатної пасти, 30 г чорносливу, 50 г горіхів і половинка лимона. Цих інгредієнтів буде достатньо для приготування особливого соусу.

Чорнослив для початку потрібно промити, потім дрібно порубати його і зсипати в піалу. Закип'ятити трохи води, залити нею сухофрукти. Дати настоятися хвилин десять, потім обсушити серветками. Горіхи підсушити на сухій сковороді, остудити і дрібно порубати. Лимон вимити, зняти цедру спеціальною теркою.

Далі змішати горіхи, чорнослив, цедру лимона, томатну пасту і соус готовий. Його можна настояти протягом півгодини, а потім подавати до ковбасок.

Традиції подачі ковбасок до столу

Щоб ваші рідні або гості буквально накинулися на подані до столу ковбаски, вам необхідно заздалегідь подбати про те, щоб презентація була максимально апетитною.

Класичний варіант подачі – велика обробна дошка. Розкласти ковбаски, в центрі або десь скраю можна покласти піалу з підготовленим соусом. Також поруч можна розкласти деякі соління. Це може бути маринована цибуля, морква, капуста, огірки та ін

Можна подати ковбаски на великому плоскому блюді. Поруч з ними розкласти різні овочі, приготовані на грилі. Це можуть бути баклажани пластинами, цукіні кільцями, томати, перець і трохи свіжої зелені. Овочі так само можуть бути подані у свіжому вигляді.

Крім овочів і солінь, ковбаски можна доповнити сиром, запеченою картоплею в спеціях або просто свіжої, хрусткою чіабаттою/багетом, який ви тільки що вийняли з печі або для духовки.

Корисні поради

Щоб ковбаски до пива були дійсно смачними, ми наполягаємо на приготуванні фаршу самостійно. Не купуйте готовий фарш, адже ви не знаєте, що входить до його складу, а це може значно вплинути на якість і загальний смак майбутніх ковбасок.

Якщо ви вирішили готувати ковбаски тільки з яловичини, то обов'язково доповніть м'ясо яловичим жиром, інакше готові вироби у вас будуть дуже сухими.

Для отримання максимально смачних ковбасок використовуйте свіжі спеції. Ми маємо на увазі, що їх треба брати в первісному вигляді. Тобто, замість меленого чорного перцю беріть горошок, замість меленої гвоздики беріть цілі бутони, а замість меленої кориці вибирайте палички. У такому вигляді спеції максимально ароматні і надають стравам неймовірний смак!

Обов'язково приготуйте такі ковбаски до пива, навіть якщо не чекаєте гостей. Зробіть гарну подачу і смачну вечерю разом з гарним настроєм вам забезпечений!

Що ще почитати: