Як приготувати яловичину в пиві на сковороді в духовці і мультиварці
Пиво – алкогольний напій, який може використовуватися в різних сферах. Приміром, сьогодні ми вам покажемо, що його можна не тільки пити, але і готувати з нього.
Пиво входить дуже багато маринади для м'яса, з нього готують випічку і навіть додають в соуси. За рахунок термічної обробки з майбутнього страви завжди випаровується алкогольна частина. Тобто, і смак, і аромат. Залишається тільки те, що дійсно потрібно.
Спробуйте приготувати соковите м'ясне блюдо в маринаді з такого напою, щоб зрозуміти, що це таке насправді. Не сумнівайтеся в тому, що вам сподобається.
М'ясо настільки смачне, що можна подавати гостям навіть на свята. Або ж готувати його у будні дні до обіду або вечері.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
лука - | 1 шт. |
лавра - | 2 аркуша |
яловичини - | 1300 г |
води - | 130 мл |
черрі - | 6 шт. |
моркви - | 4 шт |
часнику - | 4 часточки |
пива - | 120 мл |
борошна - | 50 г |
коричневого цукру - | 45 г |
Час приготування: 215 хвилин | Калорійність на 100 грам: 133 Ккал |
Алгоритм дій:
- Борошно висипати в миску, посолити і перемішати;
- М'ясо вимити, за бажанням зрізати всі жирові плівки;
- Порізати яловичину на великі шматочки і обваляти кожен шматочок у борошні;
- Цибулю очистити, видалити коріння і нарізати коренеплід часточками;
- Моркву вимити, очистити і крупно нарізати;
- Часник почистити, залишити часточки цілими, зрізати тільки корінці;
- У сотейник налити трохи оливкової олії, розігріти;
- Додати цибулину, довести до м'якості;
- Потім додати часник, лаврові листи і морквину;
- Додати м'ясо, з'єднати компоненти;
- Томати вимити, розчавити їх виделкою, не розрізаючи;
- Додати помідори до решти інгредієнтів, туди ж пиво з водою і трохи солі, коричневий цукор;
- Рідини повинно бути стільки, щоб усі накрило, так що при необхідності можна долити води;
- Накрити сотейник кришкою і тушкувати три години на маленькому вогні.
Рецепт яловичини в пиві з гірчицею
- 550 мл темного пива;
- 60 г діжонської гірчиці;
- 450 г яловичини;
- 70 мл рослинного масла;
- 2 головки цибулі;
- 4 скибочки чорного хліба;
- 2 зубки часнику.
Скільки готувати – 1 годину і 15 хвилин.
Харчова цінність на 100 г – 144 ккал.
Алгоритм дій:
- Цибулини чистити, зрізати їм коріння і вимити головки;
- Нарізати їх кубиками, прибрати в сторону;
- Часник почистити таким же чином, можна не мити, нарізати кубиками;
- М'ясо промити, почистити його гострим ножем нарізати однаковими скибочками;
- Нагріти сковорідку з олією, викласти яловичину;
- Обсмажувати протягом декількох хвилин, не забуваючи помішувати;
- Потім додати до нього цибулю і часник, заважати і готувати до м'якості;
- Влити пиво, перемішати, тушкувати п'ять хвилин;
- Після цього додати спеції і тушкувати ще близько однієї години, не більше;
- Хліб за цей час позбавити від кірок, нарізати його шматочками;
- Нагріти суху сковорідку, викласти шматочки хліба і підсушити їх з усіх боків до хрускоту;
- Викласти шматочки на тарілку, змастити кожен з них гірчицею;
- Коли пройде тридцять-сорок хвилин з години, додати сухарі з гірчицею до яловичині, перемішати;
- Тушкувати ще хвилин п'ятнадцять і подавати до столу.
Тушкована яловичина у хмільному напої
- 5 гілочок петрушки;
- 550 мл світлого пива;
- 1250 г яловичої вирізки;
- 90 г борошна;
- 2 цибулини;
- 280 мл бульйону з яловичини;
- 50 мл рослинного масла;
- 1 зубок часнику.
Скільки готувати – 1 годину і 50 хвилин.
Харчова цінність на 100 г – 160 ккал.
Алгоритм дій:
- Цибулю почистити, вимити, розрізати на чотири частини і потім соломкою;
- Часник очистити, відправити його під прес;
- Петрушку добре промити, дрібно порубати;
- Яловичину теж промити, але її нарізати великими шматочками;
- За бажанням видалити всі жирові плівки з її поверхні;
- Борошно висипати на тарілку або миску, обваляти в ній подрібнений продукт;
- Включити каструлю, нагріти її і влити третю частину масла;
- Нагріти його і викласти шматочки м'яса;
- Обсмажувати їх до рум'яності близько п'яти хвилин, не забуваючи перевертати скибочки;
- Далі витягнути їх, влити в чашу залишки масла, петрушку, часник і цибулю;
- Тушкувати хвилин п'ять і повернути м'ясо, перемішати, влити пиво і бульйон;
- Довести до кипіння, накрити кришкою і тушкувати півтора години;
- Перш ніж подавати страву до столу, його потрібно приправити спеціями за смаком.
Торт «Стьопка-Растрепка» — ТОП-5 рецептів з кількома варіантами крему.
Райдужна форель, запечена в сметані — цікаве блюдо, смачне й ароматне.
Котлети по-французьки — спробуйте перетворити звичайне блюдо в дивовижний шедевр.
Запечена яловичина, маринована в пиві
- 240 мл бульйону;
- 2300 г яловичини;
- 30 мл рослинного масла;
- 350 мл пива;
- 2 головки цибулі;
- 1 г мускатного горіха;
- 15 г коричневого цукру;
- 3 скибочки часнику;
- 5 мл лимонного соку;
- 45 г гірчиці.
Скільки готувати – 4 години і 15 хвилин.
Харчова цінність на 100 г – 159 ккал.
Алгоритм дій:
- М'ясо вимити, очистити його від жиру і вимити;
- Далі обсушити його сухими серветками, натерти сіллю і чорним перцем з усіх боків, прибрати в невелику миску хоча б на п'ятнадцять хвилин;
- Цибулини позбавити від шкірки і коренів, нарізати коренеплоди півкільцями;
- Часник почистити, дрібно-дрібно порубати його;
- Половину рослинного масла змішати з гірчицею, соком лимона, цукром;
- Туди ж відправити часник і трохи солі, чорного перцю;
- Довести маринад до однорідності, відставити, щоб настоявся;
- Нагріти гусятницю або іншу форму, яку можна поставити на плиту;
- Налити в неї масло, розігріти його і викласти в нього м'ясо;
- Смажити з усіх боків до рум'яності;
- Після дістати його і скрізь обмазати получившимся маринадом;
- Укласти його назад у форму, зверху розподілити кільця цибулі;
- Бульйон змішати з пивом, полити зверху цибулю і м'ясо;
- Додати спеції і прибрати в духовку при 160 за Цельсієм на три години під кришкою;
- Коли пройде час, кришку зняти і смажити в духовій шафі ще тридцять хвилин, при необхідності долив ще рідини.
Яловичина по-фламандські
- 2 цибулини;
- 1 лист лавра;
- 270 мл темного пива;
- 3 м'ясистого перцю;
- 1300 г яловичини;
- 15 г гірчиці;
- 3 шматочка хліба.
Скільки готувати – 1 годину і 45 хвилин.
Харчова цінність на 100 г – 143 ккал.
Алгоритм дій:
- М'ясо промити, очистити і нарізати шматочками, видаляючи зайвий жир;
- Нагріти сковорідку, налити трохи олії і викласти його туди;
- Смажити до рум'яності з усіх сторін;
- Поки продукт смажиться, цибулю почистити і промити його;
- Розрізати головки навпіл, нарізати їх півкільцями;
- Перець вимити, нарізати всі три плода кільцями або соломкою;
- Перекласти м'ясо в вогнетривку ємність, з ним і цибулю, перемішати;
- Додати пиво і закрити кришку, тушкувати близько п'ятдесяти хвилин;
- Якщо буде сильно випаровуватися, почати вливати бульйон;
- У хліба видалити скоринки, змастити шматочки гірчицею;
- Викласти хліб на м'ясо, гірчицею вниз;
- Через хвилин сорок м'ясо приправити спеціями, додати листочок лавра;
- Тушкувати ще п'ятнадцять хвилин;
- Коли м'ясо буде майже готове, розім'яти хліб вилкою;
- Тушкувати ще хвилин десять і подавати до столу.
Дане блюдо – це щось абсолютно нове у вашому раціоні. Таке ситне, що його обов'язково варто спробувати. Ви навіть пошкодуєте про те, що не готували таке м'ясо раніше. Приємного апетиту!