18 март 2019 5 443

Як смачно приготувати млинці з картоплею

Як урізноманітнити вечеря за допомогою звичайних інгредієнтів? Як щодо ситних, щільних і смачних млинців з картоплею? Доповнити їх можна чим завгодно, а готування займає не більше години. Блюдо підійде навіть тим, у кого не дуже виходять млинці: всі рецепти перевірені і схвалені і дітьми, чоловіками!

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
блінов готових - 15 шт.
олії соняшникової - 20 мл
картоплі - 4 шт.
масла вершкового - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 188 Ккал

Як готувати млинці з картоплею:

  1. Млинці зробити з будь-якого рецепту, бажано несладкому;
  2. Зняти шкірку з картоплі і відварити його, після чого перебити в пюре з шматочком вершкового масла. Якщо виходить дуже сухе, можна влити молока, сметани або вершків, зовсім небагато;
  3. Трохи пюре викласти на млинець, згорнути його конвертиком. Виконати це з усіма млинцями, поки не закінчиться начинка;
  4. Розігріти трохи олії в сковороді і відправити на неї конвертики. Підсмажити їх до утворення скоринки, після чого можна подавати.

Млинці з картоплею і цибулею

  • 2 яйця;
  • 5 г порошку для тіста;
  • масло;
  • 0,6 л молока;
  • 3 г цукру;
  • 320 г борошна;
  • 240 г цибулі;
  • 0,8 кг картоплі;
  • 0,4 кг грибів;
  • 125 р сметани;
  • 0,2 л води;
  • 40 г масла;
  • 15 г зелені.

Час: 1 год 40 хв.

Калорії: 103.

Процес випікання:

  1. Звільнений від шкірки картоплю необхідно перекласти в каструлю, залити її водою, поставити на вогонь і під кришкою дочекатися закипання. Після цього посолити і зварити до повної готовності;
  2. У миску вбити яйця, трохи їх посолити і поцукрянити, влити половину молока;
  3. Майже всю слід просіяти борошно разом з розпушувачем, а потім суміш додати до яєчної і за допомогою міксера на невеликій швидкості почати замішувати тісто;
  4. Потім влити половину від залишкового кількості борошна, а коли маса стане однорідною, її треба залишити в спокої на двадцять хвилин;
  5. Більшу частину цибулі слід нарізати дрібними кубиками і обсмажити їх в невеликій кількості олії;
  6. До постоявшему тесту влити залишки молока, розмішати, потім суміш процідити;
  7. Готову картоплю розім'яти в пюре. Для цього потрібно вершкове масло. Далі додати сюди обсмажену цибулю і перемішати;
  8. Спекти млинці з відпочив тіста, вийде приблизно 16 штук;
  9. Далі покласти в кожен млинець по ложці картопляної начинки і загорнути в конверт;
  10. Свіжі очищені від сміття гриби слід перекласти в каструлю і сюди ж покласти невелика кількість порубаного цибулі, яке не використовувалося для смаження. Потрібно приблизно 50 г;
  11. Влити до грибів вказану кількість води і відправити на плиту. Коли закипить, зробити мінімальний вогонь. Варити приблизно двадцять п'ять хвилин. Гриби можуть бути будь-які, головне, щоб були свіжими;
  12. По закінченню часу додати до них близько 30 г борошна, перемішати і приправити;
  13. Потім влити сюди сметану і знову перешкодити;
  14. Зелень сполоснути під водою і дрібно порубати, вимішати її в грибну масу;
  15. Вимкнути вогонь і накрити каструлю кришкою, намагаючись зберегти отриманий соус теплим;
  16. Конвертики обсмажити з млинців на маслі і подавати їх разом з грибним соусом, а можна просто зі сметаною.

Млинці з картоплею і грибами

  • 0,5 кг печериць;
  • 0,5 л молока;
  • 2 цибулі;
  • 60 г цукру;
  • 45 мл олії оливи;
  • 0,6 кг картоплі;
  • 3 яйця;
  • 0,3 кг борошна.

Час: 1 ч.

Калорії: 125.

Метод готування:

  1. Яйця вбити в сотейник, додати до них весь цукор, трохи посолити і збити все віночком;
  2. Потім влити половину молока, перемішати і всипати борошно. Важливо позбутися від грудочок;
  3. Далі влити решту молока разом з маслом і знову перемішати;
  4. Дати настоятися приблизно п'ятнадцять хвилин;
  5. Вимити картоплю і прибрати його в харчовій пакет. Зробити кілька дірок і покласти в мікрохвильову піч приблизно на десять хвилин. Треба довести його до готовності;
  6. Очистити цибулю від лушпиння і нашаткувати;
  7. Почистити від сміття гриби і теж дрібно їх порізати;
  8. Відправити гриби і цибулю на сковороду, додати трохи олії, приправити і тушкувати до готовності, займає хвилин десять чи трохи більше;
  9. Зняти з готового картоплі шкірку, остудити, а потім пропустити його через м'ясорубку;
  10. Сюди ж додати гриби з сковороди і теж їх перемолоти;
  11. З'єднати грибну і картопляну масу. Це начинка;
  12. Перемішати тісто і готувати з нього млинці, як звичайно, бажано на вершковому маслі;
  13. На кожен млинець покласти порцію начинки і загорнути його. Подавати можна відразу, а можна ще раз прогріти в мікрохвильовій печі або духовці.

Млинці з картоплею і печінкою

  • 0,1 л води;
  • 3 картоплини;
  • 0,3 кг курячої печінки;
  • 30 г цукру;
  • 440 г борошна;
  • 6 г порошку для тіста;
  • 0,7 л молока;
  • 30 мл олії;
  • 2 яйця.

Час: 1 год 10 хв.

Калорії: 154.

Спосіб приготування:

  1. Злегка підігріти молоко і вбийте в нього яйця, розмішати;
  2. Далі всипати цукор, посолити і крупинки розчинити;
  3. В кінці додати борошно з розпушувачем, віночком перешкодити, грудочок бути не повинно;
  4. Влити вказану кількість масла;
  5. На цьому тесті слід спекти млинці;
  6. Звільнений від шкірки картоплю треба зварити, присолити, перебити толкучка в пюре;
  7. Курячу печінку промити і відправити в киплячу воду на пару хвилин, вона повинна повністю приготуватися;
  8. Коли печінка охолоне, у блендері її потрібно перебити в пюре або пасту;
  9. Перемішати її з картопляною масою, а потім викласти цю начинку на кожен млинець і загорнути в трубочку. Подавати зі сметаною.

Млинці з картоплею фрі, огірком і ковбасою

  • 40 мл олії;
  • 0,5 л кефіру;
  • 30 г гірчиці;
  • 80 мл майонезу;
  • 3 яйця;
  • 2 огірка;
  • 0,5 л молока;
  • 160 г твердого сиру;
  • 0,2 кг вареної ковбаси;
  • 15 г цукру;
  • 3 картоплини;
  • 70 г моцарели;
  • 460 г борошна.

Час: 1 год 20 хв.

Калорії: 177.

Процес приготування:

  1. Яйця збити віночком;
  2. Щіпку соди всипати в кефір, розмішати і разом з невеликою кількістю теплого молока додати до яєць;
  3. Додати цукор перебити все міксером, присолити;
  4. Далі всипати борошно, розмішати її, після чого влити сюди залишки молока, масло і замісити тісто. На ньому необхідно посмажити млинці і дати їм трохи охолонути;
  5. Гірчицю змішати з майонезом, поперчити;
  6. Обидва види сиру слід натерти в різні миски;
  7. Витягнути ковбасу з упаковки і нарізати її скибочками;
  8. Вимиті огірки необхідно розрізати уздовж на чотири частини;
  9. Остиглі млинці змастити соусом з гірчиці і майонезу, присипати твердим сиром, на край покласти кілька скибочок ковбаси і огірки;
  10. Згорнути в рулет і покласти у форму для запікання;
  11. Очищену від шкірки картоплю слід порізати дрібною соломкою;
  12. Розігріти достатньо масла на фритюр, опустити туди картопляну соломку і смажити до рум'яного кольору, після чого витягнути на серветку;
  13. Моцарелу посипати зверху на млинці, а потім на неї рівномірно викласти картоплю-фрі;
  14. Відправити в духовку на середній вогонь буквально на п'ять хвилин, щоб сир розтанув, а картопля прикріпився до млинців. Подавати бажано теплими, у розрізаний поперек вигляді.

Млинці з картоплі

  • 15 мл олії;
  • 0,3 кг картоплі;
  • 160 г борошна;
  • 70 г цибулі;
  • 1 яйце;
  • 0,2 л кефіру;
  • 140 мл води.

Час: 30 хв

Калорії: 117.

Випікання картопляних млинців:

  1. Очищену картоплю слід натерти, можна крупно;
  2. З лука зняти лушпиння і точно так само його натерти, а можна скористатися блендером;
  3. Вбити сюди яйце, посолити, розмішати;
  4. Потім влити кефір і поперчити, по частинах вмішати муку і вимісити тісто ложкою;
  5. У самий останній момент закип'ятити вказану кількість води і влити в тісто, розмішати;
  6. Випікають, як звичайні млинці, постійно перемішуючи тісто.

Млинці з вареної картоплі

  • 270 г борошна;
  • 5 картоплин;
  • 280 мл молока;
  • 3 зубці часнику;
  • 3 яйця;
  • 10 г цукру;
  • зелень;
  • 25 мл олії.

Час: 1 год 25 хв.

Калорії: 153.

Етапи обсмажування:

  1. Почистити картоплини і розрізати на чотири частини, залити їх водою в каструлі і відправити варитися. Води не повинно бути занадто багато, вона повинна лише покривати картоплю;
  2. В кінці посолити і воду не зливати, а разом з нею за допомогою блендера пюрировать;
  3. Далі видавити сюди очищений часник через давильні, вбити яйця, потім влити гаряче молоко, масло. Додатково посолити, все перемішати;
  4. Після цього мінімум на двадцять хвилин залишити тісто в спокої;
  5. Після цього на невеликій кількості олії посмажити млинці. Не потрібно і розливати по всій сковороді, достатньо в центрі, щоб легше було повернути. Тісто потрібно смажити, так як воно досить ніжне і легко рветься.

Спробуйте приготувати салат з помідорами і сиром за нашими рецептами.

Як приготувати смачний шоколадний торт з ніжним кремом. Цей десерт сподобається як дітям так і дорослим.

Спробуйте приготувати молочну кашу з пшона в мультиварці за нашими рецептами. Ми підкажемо вам, як приготувати ситна і корисна страва.

Картопляні млинці-трубочки з фаршем

  • 1 цибуля;
  • 140 г борошна;
  • 0,5 кг свинячого фаршу;
  • 1 яйце;
  • 0,1 кг сиру;
  • 0,1 л кефіру;
  • 0,5 кг картоплі.

Час: 1 год 20 хв.

Калорії: 184.

Як спекти:

  1. Вимити картоплю і зварити «в мундирах». Коли він охолоне, потрібно зчистити шкірку і м'якоть пропустити через м'ясорубку, а можна просто товкачиком перетворити в пюре;
  2. Вбити сюди яйце і влити кефір, а потім додати борошно, вимісити. Вийде липке тісто;
  3. У фарш слід додавати дрібно порубаний лук, додати перець, посолити. Перемішати;
  4. Поділити картопляне тісто на невеликі однакові кульки;
  5. Їх треба розкачати в невеликій млинець, покласти ложку фаршу, розподілити його по поверхні і акуратно скрутити в трубочку. Можна використовувати борошно;
  6. Повторити цю процедуру з усіма інгредієнтами, а потім трубочки викласти у деко, де є трохи олії;
  7. Відправити випікатися на п'ятнадцять хвилин при 200 за Цельсієм. Дістати, присипати зверху тертим сиром і відправити ще хвилин на вісім в духовку. Подавати теплими;
  8. Як варіант, можна використовувати стандартні картопляні млинці, але їх потрібно посмажити досить щільними і товстими.

Корисні поради

Для хорошого тіста всі продукти повинні мати однакову температуру, достатньо кімнатної. Це забезпечить кращу з'єднання компонентів між собою. Це не стосується тих продуктів, які спеціально потрібно підігріти або охолодити.

Ще один важливий момент: тесту для млинців обов'язково треба постояти. Звичайно, можна смажити відразу, але тоді перший млинець грудкою вийде гарантовано. Поки тісто варто, борошно встигає звільнити свою клейковину, яка пов'язує всі продукти разом. Завдяки цьому структура тесту стає однорідною, блін добре і рівномірно розтікається по сковороді. Перед кожним млинцем тісто потрібно перемішувати, щоб піднімати осілу борошно з дна.

Сорт картоплі в млинцях практично не має значення. Якщо все ж є можливість вибрати, то для смаження краще віддати перевагу сорту «гранада». Для начинки краще віддати перевагу рожевої картоплі або будь-який інший, бажано не водянистою.

Млинці з картоплею – це геніально і просто одночасно. Головне, щоб тісто не було солодким, а все інше регулюється зеленню, спеціями, цибулею та іншими компонентами. Завжди можна отримувати різний результат, експериментуючи з начинками. І все можна встигнути зробити за годину, а часом і менше!

Що ще почитати: