21 июнь 2019 10 588

Як приготувати млинчики з м'ясним або рибним фаршем

Ситно і дуже просто – головні плюси млинчиків з фаршем. Пропонуємо спробувати різні варіації цієї страви, щоб знайти свою улюблену. А якщо поекспериментувати з соусом – так і зовсім пальчики оближеш!

Основний рецепт покроково
Інгредієнти Кількість
яєць - 3 шт.
яловичого фаршу - 400 г
окропу - 120 мл
лука - 1 шт.
цукру - 15 г
соняшникової олії - 20 мл
солі - 5 г
борошна - 320 г
молока - 320 мл
чорного перцю - 4 р
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 197 Ккал

Як готувати млинці з фаршем:

  1. Очищену від лушпиння цибулину дрібно порізати;
  2. У сковороді розжарити масло і в ньому обсмажити цибулю;
  3. Фарш додатково порубати ножем, щоб був дрібний, і додати до цибулі. Готувати двадцять хвилин, поперчити;
  4. У невеликій мисці змішати яйця з сіллю і цукром, потім влити сюди молоко і окріп;
  5. Просіяти сюди ж борошно і перемішати рідке тісто. Воно має бути без грудочок. Краще всього використовувати міксер;
  6. В іншій сковороді розігріти зовсім трохи олії і посмажити на ньому тоненькі млинці;
  7. Потім в кожен млинець покласти по півтори ложки готового фаршу (можна трохи менше, це залежить від діаметра самих млинців) і скласти конвертиком. При бажанні можна трохи прогріти на вершковому маслі або покласти його зверху шматочок і довести в мікрохвильовці.

Млинчики з м'ясним фаршем і рисом

  • 420 мл молока;
  • 340 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 40 мл соняшникової олії;
  • 1 цибулина;
  • 60 г рису (не пропареного);
  • 180 г свино-яловичого фаршу;
  • 20 г свинячого сала.

Час – 40 хвилин.

Калорії – 226.

Приготування:

  1. У невеликій глибокій мисці змішати молоко з яйцями, посолити;
  2. Просіяти сюди ж борошно і влити олію. Перемішати і дати постояти півгодини;
  3. Потім спекти млинці, за необхідності долити масло;
  4. З цибулини зняти лушпиння і дрібно порубати;
  5. На сковороді розтопити трохи свинячого сала. Його можна замінити маслом;
  6. Викласти сюди фарш і дати йому трохи підсмажитися. Обов'язково повинна випарується вся рідина;
  7. Потім всипати цибулю і смажити все разом, поки цибуля не стане м'яким;
  8. Рис поставити варитися. Для цього його треба залити водою так, щоб вона на палець була вище злаку;
  9. Варити, поки вся вода не вбереться, після чого перекласти рис до фаршу і перемішати;
  10. Додати різні спеції і вимкнути плиту;
  11. На кожен млинець покласти кілька ложок начинки і загорнути їх у трубочку або конвертом;
  12. При бажанні розігріти їх трохи на вершковому маслі. Подавати зі сметаною або кетчупом.

Як приготувати смачний салат «Королівський» з крабовими паличками і сиром читайте в нашій статті.

Царська риба — що це і як її смачно готувати читайте в нашій статті.

Щі грибами — ситне, пісне блюдо, яке замінить м'ясні супи. Рецепт тут.

Млинці з курячим фаршем і зеленню

  • 4 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 60 г зелені;
  • 2 курячих філе;
  • 650 мл молока;
  • 170 мл мінеральної води;
  • 7 г цукру;
  • 70 мл соняшникової олії;
  • 340 г борошна.

Час – 35 хвилин.

Калорії – 152.

Приготування:

  1. Зелень вимити і обібрати листочки. Покласти їх у чашу для блендера і влити сюди ж мінеральну воду;
  2. Заглибним блендером перебити листя. Бажано, щоб вода була газованої;
  3. Потім вилити масу в каструлю, налити сюди ж півлітра молока, вбити три яйця, всипати цукор за смаком сіль;
  4. Просіяти борошно і всю масу знову перебити блендером, не залишаючи грудочок;
  5. Дати тісту відпочити хвилин сорок, після чого посмажити млинці на невеликій кількості рослинного масла;
  6. В іншій сковороді обсмажити очищений і дрібно порізану цибулю;
  7. З філе зрізати всі зайві жилки і вимити його, потім пропустити через м'ясорубку;
  8. Потім фарш змішати з вже остившім цибулею, додати різні спеції;
  9. Влити в м'ясо трохи менше склянки молока. Додавати його порціями, постійно перемішуючи масу. Повинна вийти рідка м'ясна начинка;
  10. В залишки молока (близько 50 мл) вбити яйце і перемішати в окремій мисці;
  11. Столову ложку м'ясної начинки нанести на половину млинця і потім скласти його удвічі;
  12. Половину такої ложки нанести на половину вже складеного млинця і знову скласти навпіл. Те ж саме зробити з усіма млинцями;
  13. Отримані куточки занурити в молоко з яйцем;
  14. На невеликій кількості олії обсмажити куточки з обох сторін і подавати до столу.

Фаршировані млинчики з рибним фаршем

  • 440 г борошна;
  • 450 г філе морського окуня;
  • 15 г цукру;
  • 3 яйця;
  • 25 г маргарину;
  • 5 г соди;
  • 440 мл молока;
  • 1 цибулина;
  • 3 пера зеленого лука.

Час – 30 хвилин.

Калорії – 154.

Приготування:

  1. У глибокій мисці змішати яйця і додати до них цукор за смаком солі;
  2. Додати половину молока і відразу сюди ж просіяти борошно, перемішати віночком;
  3. Додати другу частину молока і всипати соду, все ретельно перемішати;
  4. На невеликій кількості олії посмажити млинці, не перевертаючи їх;
  5. Взяти м'ясорубку і через неї одночасно пропустити цибулю і рибу, потім їх перемішати, поперчити. Можна додати спеції для риби;
  6. Зелену цибулю вимити і дрібно порубати, додати до риби і влити трохи води, змішати;
  7. Покласти рибну масу на необжаренную бік млинців, скласти конвертом;
  8. У сковороді розігріти маргарин і в ньому обсмажити конверти. Подавати теплими з розтопленим вершковим маслом.

Корисні поради

Необов'язково готувати тісто для млинців, яке зазначено в рецепті. Якщо у вас вже є свій рецепт смачних млинців, то можна сміливо його використовувати. Головне, щоб в ньому було мало цукру.

Приготувати млинці можна не тільки на молоці, але і на сметані, і на мінеральній воді, і на сироватці – кому як подобається. Такий же багатий вибір начинки: свино-яловичий фарш завжди можна замінити кроликом, бараниною, індичкою. Важливо, щоб був хоча б невеликий відсоток жиру, щоб начинка не була сухою.

Соковитість і надає цибулина, тому її потрібно обов'язково використовувати або замінити парою ложок сметани. Сметану слід додавати під час смаження м'яса, їй потрібно трохи протушкувати з ним. Варто врахувати, що начинка тоді буде більш рідкою, зате краще вбирає спеції. Смачніше всього буде додати пряні трави або перець чилі.

Розігрівати млинці з фаршем найкраще саме на вершковому маслі, оскільки воно «запечатує» конвертики і не дає їм розвалитися. Утворюється скоринка також не залишає шансу начинці «втекти» на сковороду. Олії повинно бути достатньо, щоб млинці не приклеїлися до дна сковороди. Для економії можна просто додати зовсім небагато води в сковороду. Коли вся вона випарується, страва буде досить підігрітим.

До будь-якого з наведених рецептів млинців можна підібрати смачний соус. Найпростіший – сметана з сіллю або домашній кетчуп. Але можна і прокип'ятити сметану зі спеціями, і взяти кислий ягідний соус, приготувати вершково-грибну заправку. Тоді навіть швидкі млинці з начинкою перетворяться на блюдо високої кухні і стануть ще пахучіше!

Що ще почитати: