Як приготувати млинчики з м'ясним або рибним фаршем
Ситно і дуже просто – головні плюси млинчиків з фаршем. Пропонуємо спробувати різні варіації цієї страви, щоб знайти свою улюблену. А якщо поекспериментувати з соусом – так і зовсім пальчики оближеш!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яєць - | 3 шт. |
яловичого фаршу - | 400 г |
окропу - | 120 мл |
лука - | 1 шт. |
цукру - | 15 г |
соняшникової олії - | 20 мл |
солі - | 5 г |
борошна - | 320 г |
молока - | 320 мл |
чорного перцю - | 4 р |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 197 Ккал |
Як готувати млинці з фаршем:
- Очищену від лушпиння цибулину дрібно порізати;
- У сковороді розжарити масло і в ньому обсмажити цибулю;
- Фарш додатково порубати ножем, щоб був дрібний, і додати до цибулі. Готувати двадцять хвилин, поперчити;
- У невеликій мисці змішати яйця з сіллю і цукром, потім влити сюди молоко і окріп;
- Просіяти сюди ж борошно і перемішати рідке тісто. Воно має бути без грудочок. Краще всього використовувати міксер;
- В іншій сковороді розігріти зовсім трохи олії і посмажити на ньому тоненькі млинці;
- Потім в кожен млинець покласти по півтори ложки готового фаршу (можна трохи менше, це залежить від діаметра самих млинців) і скласти конвертиком. При бажанні можна трохи прогріти на вершковому маслі або покласти його зверху шматочок і довести в мікрохвильовці.
Млинчики з м'ясним фаршем і рисом
- 420 мл молока;
- 340 г борошна;
- 2 яйця;
- 40 мл соняшникової олії;
- 1 цибулина;
- 60 г рису (не пропареного);
- 180 г свино-яловичого фаршу;
- 20 г свинячого сала.
Час – 40 хвилин.
Калорії – 226.
Приготування:
- У невеликій глибокій мисці змішати молоко з яйцями, посолити;
- Просіяти сюди ж борошно і влити олію. Перемішати і дати постояти півгодини;
- Потім спекти млинці, за необхідності долити масло;
- З цибулини зняти лушпиння і дрібно порубати;
- На сковороді розтопити трохи свинячого сала. Його можна замінити маслом;
- Викласти сюди фарш і дати йому трохи підсмажитися. Обов'язково повинна випарується вся рідина;
- Потім всипати цибулю і смажити все разом, поки цибуля не стане м'яким;
- Рис поставити варитися. Для цього його треба залити водою так, щоб вона на палець була вище злаку;
- Варити, поки вся вода не вбереться, після чого перекласти рис до фаршу і перемішати;
- Додати різні спеції і вимкнути плиту;
- На кожен млинець покласти кілька ложок начинки і загорнути їх у трубочку або конвертом;
- При бажанні розігріти їх трохи на вершковому маслі. Подавати зі сметаною або кетчупом.
Як приготувати смачний салат «Королівський» з крабовими паличками і сиром читайте в нашій статті.
Царська риба — що це і як її смачно готувати читайте в нашій статті.
Щі грибами — ситне, пісне блюдо, яке замінить м'ясні супи. Рецепт тут.
Млинці з курячим фаршем і зеленню
- 4 яйця;
- 1 цибулина;
- 60 г зелені;
- 2 курячих філе;
- 650 мл молока;
- 170 мл мінеральної води;
- 7 г цукру;
- 70 мл соняшникової олії;
- 340 г борошна.
Час – 35 хвилин.
Калорії – 152.
Приготування:
- Зелень вимити і обібрати листочки. Покласти їх у чашу для блендера і влити сюди ж мінеральну воду;
- Заглибним блендером перебити листя. Бажано, щоб вода була газованої;
- Потім вилити масу в каструлю, налити сюди ж півлітра молока, вбити три яйця, всипати цукор за смаком сіль;
- Просіяти борошно і всю масу знову перебити блендером, не залишаючи грудочок;
- Дати тісту відпочити хвилин сорок, після чого посмажити млинці на невеликій кількості рослинного масла;
- В іншій сковороді обсмажити очищений і дрібно порізану цибулю;
- З філе зрізати всі зайві жилки і вимити його, потім пропустити через м'ясорубку;
- Потім фарш змішати з вже остившім цибулею, додати різні спеції;
- Влити в м'ясо трохи менше склянки молока. Додавати його порціями, постійно перемішуючи масу. Повинна вийти рідка м'ясна начинка;
- В залишки молока (близько 50 мл) вбити яйце і перемішати в окремій мисці;
- Столову ложку м'ясної начинки нанести на половину млинця і потім скласти його удвічі;
- Половину такої ложки нанести на половину вже складеного млинця і знову скласти навпіл. Те ж саме зробити з усіма млинцями;
- Отримані куточки занурити в молоко з яйцем;
- На невеликій кількості олії обсмажити куточки з обох сторін і подавати до столу.
Фаршировані млинчики з рибним фаршем
- 440 г борошна;
- 450 г філе морського окуня;
- 15 г цукру;
- 3 яйця;
- 25 г маргарину;
- 5 г соди;
- 440 мл молока;
- 1 цибулина;
- 3 пера зеленого лука.
Час – 30 хвилин.
Калорії – 154.
Приготування:
- У глибокій мисці змішати яйця і додати до них цукор за смаком солі;
- Додати половину молока і відразу сюди ж просіяти борошно, перемішати віночком;
- Додати другу частину молока і всипати соду, все ретельно перемішати;
- На невеликій кількості олії посмажити млинці, не перевертаючи їх;
- Взяти м'ясорубку і через неї одночасно пропустити цибулю і рибу, потім їх перемішати, поперчити. Можна додати спеції для риби;
- Зелену цибулю вимити і дрібно порубати, додати до риби і влити трохи води, змішати;
- Покласти рибну масу на необжаренную бік млинців, скласти конвертом;
- У сковороді розігріти маргарин і в ньому обсмажити конверти. Подавати теплими з розтопленим вершковим маслом.
Корисні поради
Необов'язково готувати тісто для млинців, яке зазначено в рецепті. Якщо у вас вже є свій рецепт смачних млинців, то можна сміливо його використовувати. Головне, щоб в ньому було мало цукру.
Приготувати млинці можна не тільки на молоці, але і на сметані, і на мінеральній воді, і на сироватці – кому як подобається. Такий же багатий вибір начинки: свино-яловичий фарш завжди можна замінити кроликом, бараниною, індичкою. Важливо, щоб був хоча б невеликий відсоток жиру, щоб начинка не була сухою.
Соковитість і надає цибулина, тому її потрібно обов'язково використовувати або замінити парою ложок сметани. Сметану слід додавати під час смаження м'яса, їй потрібно трохи протушкувати з ним. Варто врахувати, що начинка тоді буде більш рідкою, зате краще вбирає спеції. Смачніше всього буде додати пряні трави або перець чилі.
До будь-якого з наведених рецептів млинців можна підібрати смачний соус. Найпростіший – сметана з сіллю або домашній кетчуп. Але можна і прокип'ятити сметану зі спеціями, і взяти кислий ягідний соус, приготувати вершково-грибну заправку. Тоді навіть швидкі млинці з начинкою перетворяться на блюдо високої кухні і стануть ще пахучіше!