Як замаринувати і посмажити стейки лосося на грилі
Риба – джерело користі і здоров'я для будь-якого живого організму. Доповніть її улюбленим гарніром у вигляді свіжих або запечених овочів, коренеплодів або навіть соусу.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячого жовтка - | 1 шт. |
стейки лосося - | 550 г |
кропу - | 10 г |
лимона - | 1 шт. |
масла рослинного - | 30 мл |
солі - | за смаком |
меленого перцю - | за смаком |
Час приготування: 95 хвилин | Калорійність на 100 грам: 149 Ккал |
Як посмажити рибу лосось на грилі:
- Рибу ретельно промити, обсушити сухими серветками;
- Перевірити її на наявність кісток і витягнути їх, якщо потрібно з допомогою пінцета;
- Якщо ви витягали кістки, то лосося потрібно ще раз ретельно промити і знову витерти насухо за допомогою сухих серветок;
- Далі його треба порізати на чотири однакові частини;
- Лимон вимити проточною водою, помістити в миску;
- Залити його окропом, витерти і розрізати навпіл;
- Одну половину порізати кружальцями, а другу пустити на рибу у вигляді соку;
- Додати спеції за смаком, обім'яти руками, накрити і прибрати в холодильник на одну годину;
- Жовток покласти в піалу, додати масло і перемішати;
- Вмочити в отриманій масі всі шматочки риби по черзі;
- Смажити на грилі протягом десяти хвилин – за п'ять хвилин зі сторони;
- Кріп сполоснути, дрібно порубати;
- Рибу подати, прикрасивши кружечками лимона і посипати кропом.
Стейк з лосося в пряному маринаді на грилі
- 8 лососевий стейків;
- 20 мл олії;
- 5 г естрагону;
- ½ Ст. кропу;
- 10 г цукру;
- 10 г тархуна;
- 15 г цедри лимона;
- 5 г розмарину;
- 5 г шавлії.
Час – 45 хв.
Калорії – 143.
Як смачно приготувати:
- Гриль попередньо потрібно добре прогріти;
- Стейки за цей час ретельно промити, обсушити їх;
- Після цього змастити їх олією з усіх сторін;
- Естрагон, кріп, тархун, розмарин і шавлія промити;
- Всю зелень обсушити і дрібно покришити;
- Додати до неї цедру, цукор і сіль за смаком;
- Посипати отриманою масою стейки, залишити їх на чверть години;
- Після цього смажити рибу на грилі до готовності за п'ятнадцять хвилин.
Як замаринувати філе лосося в медово-соєвому маринаді для гриля
- 70 мл соєвого соусу;
- 750 г філе лосося;
- 50 мл олії;
- 70 г меду;
- 70 мл води;
- 5 г порошку часнику;
- 5 г лимонного перцю.
Час – 2 год і 30 хв.
Калорії – 177.
Кулінарний процес:
- Рибу промити, промокнути її сухими серветками, щоб не залишилося слідів води;
- Присипати її лимонним перцем, сіллю за смаком і порошком часнику;
- У мисочку налити соєвий соус, доповнити його медом, водою і маслом;
- Влити перемішану масу до однорідності в герметичну ємність;
- Викласти туди філе риби і прибрати в холодильник на одну годину, потім перевернути і повернути назад ще на годину;
- Гриль прогріти до середньої температури, ґрати змастити маслом;
- Викласти зверху філе і смажити до повної готовності;
- Восьми хвилин з кожної сторони буде достатньо.
Смажена цвітна капуста — читайте як приготувати страву просто і швидко.
Як приготувати соковиті тефтелі з підливою читайте в нашій статті.
Тушкована картопля з овочами — одне з найбільш простих страв, які можна приготувати на швидку руку.
Цитрусовий маринад для лосося на грилі
- 1 апельсин;
- 20 г кунжуту;
- 550 г філе лосося;
- 3 р сичуанського перцю;
- 10 г світлого меду;
- 1 лайм;
- 3 г чорного перцю;
- 110 мл кунжутного масла;
- 3 кайенских перцю;
- 3 р рожевого перцю;
- 3 шматочки часнику;
- 10 г свіжого імбиру.
Час – 50 хв.
Калорії – 223.
Обробка інгредієнтів:
- Апельсин і лайм ретельно промити проточною водою;
- З лайма зрізати цедру спеціальною теркою;
- Далі цитруси розрізати на половинки;
- Видавити сік з обох цитрусів і змішати їх;
- Імбир почистити ложкою або ножем, подрібнити тиснявою або теркою;
- Часнику зняти лушпиння і подрібнити його точно так само;
- Додати часник, імбир і цедру до выдавленному соку;
- Доповнити інгредієнти медом, сіллю і всіма видами перцю;
- В кінці влити масло кунжуту і все ретельно збити блендером до молочного кольору;
- Філе риби промити, обсушити його і перевірити на наявність кісток;
- Якщо вони є, витягнути пінцетом і рибу ще раз промити і просушити;
- Далі її необхідно порізати невеликими шматочками;
- Помістити в маринад, перемішати, щоб обволочь лосося;
- Залишити маринуватися хоча б на тридцять хвилин;
- Гриль прогріти, шматочки риби посипати кунжутом і обсмажити по тридцять секунд з кожної сторони. Після цього рибу можна подавати до столу.
Рибний стейк на сковороді гриль
- 30 мл олії;
- 8 аркушів цикорію;
- 750 г лосося.
Час – 20 хв.
Калорії – 147.
Метод готування:
- Рибу ретельно вимити, видалити зайві кінці, щоб стейки були апетитними;
- Обсушити їх сухими серветками, щоб не залишалося слідів води;
- Прогріти сковороду за деякий час до смаження;
- Збризнути стейки маслом і присипати спеціями з одного боку;
- Вогонь під сковородою зменшити і викласти рибу приправленою стороною вниз;
- Готувати півтори хвилини, потім перевернути і готувати стільки ж;
- Перевернувши в третій раз готувати три хвилини;
- Після цього стейки подати на листі цикорію, приправивши рибу чорним перцем.
Рецепт приготування червоної риби на грилі на шпажках з лимоном
- 3 шматочки часнику;
- 950 г лосося;
- 30 г кропу;
- 4 лимона;
- 240 г класичного йогурту;
- 40 мл олії;
- 1 огірок;
- 1 лимон.
Час – 45 хв.
Калорії – 96.
Смаження риби:
- Бамбукові палички попередньо скласти в миску або таз, залити водою;
- Гриль ж попередньо прогріти до середньої температури;
- Рибу перевірити на наявність кісток, якщо вони є, позбутися від них;
- Філе промити, порізати її невеликими шматочками;
- Всі чотири лимона вимити, нарізати їх півкільцями або четвертинками;
- П'ятий лимон розрізати і видавити з нього весь сік;
- Шматочки лосося насадити на витерті палички, чергуючи їх з шматочками лимонів;
- Збризнути «шашлички» з усіх боків маслом і приправити спеціями;
- Зверху трохи полити соком лимона і викласти на шпажки гриль;
- Смажити до готовності, не забуваючи повертати;
- В цей час натерти огірок, який попередньо вимитий;
- Часник почистити і подрібнити його тиснявою;
- Кріп помити, дрібно покришити його і разом з часником додати в йогурт;
- Додати віджатий від рідини огірок, трохи лимонного соку і спеції;
- Подавати рибу з готовим, трохи настоявшимся соусом.
Корисні поради
Для приготування сьогоднішнього страву краще вибрати щільну рибу, не м'яку і ніжну, так як така буде легко разлезаться і розсипатися на грилі.
Якщо ви готуєте не шматочки риби, а ціле філе лосося, обов'язково зробіть надрізи на поверхні, щоб у них потрапив маринад і аромат, присмак диму, щоб було смачніше!
Якщо ви збираєтеся готувати страву із замороженого лосося, радимо вам розморожувати продукт поступово, не заливаючи його окропом і не користуючись мікрохвильовкою або духовкою для цих цілей. Розморозити рибу потрібно в друшляку, який потрібно помістити в миску, щоб вся зайва вода стікала вниз, а не була вбрана лососем. А миску потрібно помістити на саму верхню полицю холодильника.
Ідеальний вагу шматочка від 150 до 350 грам. Якщо буде більше, то буде вже незручно перевертати, і лосось буде довго готуватися.
Важливо різати продукт на шматочки однакового розміру, щоб вони однакового готувалися. Адже, погодьтеся, буде погано, якщо один шматочок буде готовий, а другий ще буде сирим. Або ж один буде готовий, а другий вже занадто сухий.
Для приготування риби на грилі краще всього використовувати залізну лопатку, вона не буде прогріватися так сильно, як дерев'яна. До того ж, з допомогою такої лопатки рибу набагато легше дістати так, щоб не розламати.
Вже встигли поласувати шматочком засмаженою червоної рибки? Ні? Чого ж ви тоді чекаєте? Швидше вирушайте на закупівлі і готуйте в саду самий смачний і корисний обід, про який можна тільки мріяти!