09 март 2019 8 930

Як замаринувати і посмажити стейки лосося на грилі

Риба – джерело користі і здоров'я для будь-якого живого організму. Доповніть її улюбленим гарніром у вигляді свіжих або запечених овочів, коренеплодів або навіть соусу.

Найпростіший рецепт
Інгредієнти Кількість
курячого жовтка - 1 шт.
стейки лосося - 550 г
кропу - 10 г
лимона - 1 шт.
масла рослинного - 30 мл
солі - за смаком
меленого перцю - за смаком
Час приготування: 95 хвилин Калорійність на 100 грам: 149 Ккал

Як посмажити рибу лосось на грилі:

  1. Рибу ретельно промити, обсушити сухими серветками;
  2. Перевірити її на наявність кісток і витягнути їх, якщо потрібно з допомогою пінцета;
  3. Якщо ви витягали кістки, то лосося потрібно ще раз ретельно промити і знову витерти насухо за допомогою сухих серветок;
  4. Далі його треба порізати на чотири однакові частини;
  5. Лимон вимити проточною водою, помістити в миску;
  6. Залити його окропом, витерти і розрізати навпіл;
  7. Одну половину порізати кружальцями, а другу пустити на рибу у вигляді соку;
  8. Додати спеції за смаком, обім'яти руками, накрити і прибрати в холодильник на одну годину;
  9. Жовток покласти в піалу, додати масло і перемішати;
  10. Вмочити в отриманій масі всі шматочки риби по черзі;
  11. Смажити на грилі протягом десяти хвилин – за п'ять хвилин зі сторони;
  12. Кріп сполоснути, дрібно порубати;
  13. Рибу подати, прикрасивши кружечками лимона і посипати кропом.

Стейк з лосося в пряному маринаді на грилі

  • 8 лососевий стейків;
  • 20 мл олії;
  • 5 г естрагону;
  • ½ Ст. кропу;
  • 10 г цукру;
  • 10 г тархуна;
  • 15 г цедри лимона;
  • 5 г розмарину;
  • 5 г шавлії.

Час – 45 хв.

Калорії – 143.

Як смачно приготувати:

  1. Гриль попередньо потрібно добре прогріти;
  2. Стейки за цей час ретельно промити, обсушити їх;
  3. Після цього змастити їх олією з усіх сторін;
  4. Естрагон, кріп, тархун, розмарин і шавлія промити;
  5. Всю зелень обсушити і дрібно покришити;
  6. Додати до неї цедру, цукор і сіль за смаком;
  7. Посипати отриманою масою стейки, залишити їх на чверть години;
  8. Після цього смажити рибу на грилі до готовності за п'ятнадцять хвилин.

Як замаринувати філе лосося в медово-соєвому маринаді для гриля

  • 70 мл соєвого соусу;
  • 750 г філе лосося;
  • 50 мл олії;
  • 70 г меду;
  • 70 мл води;
  • 5 г порошку часнику;
  • 5 г лимонного перцю.

Час – 2 год і 30 хв.

Калорії – 177.

Кулінарний процес:

  1. Рибу промити, промокнути її сухими серветками, щоб не залишилося слідів води;
  2. Присипати її лимонним перцем, сіллю за смаком і порошком часнику;
  3. У мисочку налити соєвий соус, доповнити його медом, водою і маслом;
  4. Влити перемішану масу до однорідності в герметичну ємність;
  5. Викласти туди філе риби і прибрати в холодильник на одну годину, потім перевернути і повернути назад ще на годину;
  6. Гриль прогріти до середньої температури, ґрати змастити маслом;
  7. Викласти зверху філе і смажити до повної готовності;
  8. Восьми хвилин з кожної сторони буде достатньо.

Смажена цвітна капуста — читайте як приготувати страву просто і швидко.

Як приготувати соковиті тефтелі з підливою читайте в нашій статті.

Тушкована картопля з овочами — одне з найбільш простих страв, які можна приготувати на швидку руку.

Цитрусовий маринад для лосося на грилі

  • 1 апельсин;
  • 20 г кунжуту;
  • 550 г філе лосося;
  • 3 р сичуанського перцю;
  • 10 г світлого меду;
  • 1 лайм;
  • 3 г чорного перцю;
  • 110 мл кунжутного масла;
  • 3 кайенских перцю;
  • 3 р рожевого перцю;
  • 3 шматочки часнику;
  • 10 г свіжого імбиру.

Час – 50 хв.

Калорії – 223.

Обробка інгредієнтів:

  1. Апельсин і лайм ретельно промити проточною водою;
  2. З лайма зрізати цедру спеціальною теркою;
  3. Далі цитруси розрізати на половинки;
  4. Видавити сік з обох цитрусів і змішати їх;
  5. Імбир почистити ложкою або ножем, подрібнити тиснявою або теркою;
  6. Часнику зняти лушпиння і подрібнити його точно так само;
  7. Додати часник, імбир і цедру до выдавленному соку;
  8. Доповнити інгредієнти медом, сіллю і всіма видами перцю;
  9. В кінці влити масло кунжуту і все ретельно збити блендером до молочного кольору;
  10. Філе риби промити, обсушити його і перевірити на наявність кісток;
  11. Якщо вони є, витягнути пінцетом і рибу ще раз промити і просушити;
  12. Далі її необхідно порізати невеликими шматочками;
  13. Помістити в маринад, перемішати, щоб обволочь лосося;
  14. Залишити маринуватися хоча б на тридцять хвилин;
  15. Гриль прогріти, шматочки риби посипати кунжутом і обсмажити по тридцять секунд з кожної сторони. Після цього рибу можна подавати до столу.

Рибний стейк на сковороді гриль

  • 30 мл олії;
  • 8 аркушів цикорію;
  • 750 г лосося.

Час – 20 хв.

Калорії – 147.

Метод готування:

  1. Рибу ретельно вимити, видалити зайві кінці, щоб стейки були апетитними;
  2. Обсушити їх сухими серветками, щоб не залишалося слідів води;
  3. Прогріти сковороду за деякий час до смаження;
  4. Збризнути стейки маслом і присипати спеціями з одного боку;
  5. Вогонь під сковородою зменшити і викласти рибу приправленою стороною вниз;
  6. Готувати півтори хвилини, потім перевернути і готувати стільки ж;
  7. Перевернувши в третій раз готувати три хвилини;
  8. Після цього стейки подати на листі цикорію, приправивши рибу чорним перцем.

Рецепт приготування червоної риби на грилі на шпажках з лимоном

  • 3 шматочки часнику;
  • 950 г лосося;
  • 30 г кропу;
  • 4 лимона;
  • 240 г класичного йогурту;
  • 40 мл олії;
  • 1 огірок;
  • 1 лимон.

Час – 45 хв.

Калорії – 96.

Смаження риби:

  1. Бамбукові палички попередньо скласти в миску або таз, залити водою;
  2. Гриль ж попередньо прогріти до середньої температури;
  3. Рибу перевірити на наявність кісток, якщо вони є, позбутися від них;
  4. Філе промити, порізати її невеликими шматочками;
  5. Всі чотири лимона вимити, нарізати їх півкільцями або четвертинками;
  6. П'ятий лимон розрізати і видавити з нього весь сік;
  7. Шматочки лосося насадити на витерті палички, чергуючи їх з шматочками лимонів;
  8. Збризнути «шашлички» з усіх боків маслом і приправити спеціями;
  9. Зверху трохи полити соком лимона і викласти на шпажки гриль;
  10. Смажити до готовності, не забуваючи повертати;
  11. В цей час натерти огірок, який попередньо вимитий;
  12. Часник почистити і подрібнити його тиснявою;
  13. Кріп помити, дрібно покришити його і разом з часником додати в йогурт;
  14. Додати віджатий від рідини огірок, трохи лимонного соку і спеції;
  15. Подавати рибу з готовим, трохи настоявшимся соусом.

Корисні поради

Для приготування сьогоднішнього страву краще вибрати щільну рибу, не м'яку і ніжну, так як така буде легко разлезаться і розсипатися на грилі.

Якщо ви готуєте не шматочки риби, а ціле філе лосося, обов'язково зробіть надрізи на поверхні, щоб у них потрапив маринад і аромат, присмак диму, щоб було смачніше!

Якщо ви збираєтеся готувати страву із замороженого лосося, радимо вам розморожувати продукт поступово, не заливаючи його окропом і не користуючись мікрохвильовкою або духовкою для цих цілей. Розморозити рибу потрібно в друшляку, який потрібно помістити в миску, щоб вся зайва вода стікала вниз, а не була вбрана лососем. А миску потрібно помістити на саму верхню полицю холодильника.

Ідеальний вагу шматочка від 150 до 350 грам. Якщо буде більше, то буде вже незручно перевертати, і лосось буде довго готуватися.

Важливо різати продукт на шматочки однакового розміру, щоб вони однакового готувалися. Адже, погодьтеся, буде погано, якщо один шматочок буде готовий, а другий ще буде сирим. Або ж один буде готовий, а другий вже занадто сухий.

Для приготування риби на грилі краще всього використовувати залізну лопатку, вона не буде прогріватися так сильно, як дерев'яна. До того ж, з допомогою такої лопатки рибу набагато легше дістати так, щоб не розламати.

Вже встигли поласувати шматочком засмаженою червоної рибки? Ні? Чого ж ви тоді чекаєте? Швидше вирушайте на закупівлі і готуйте в саду самий смачний і корисний обід, про який можна тільки мріяти!

Що ще почитати: