Як смачно посмажити рибу на сковороді-гриль
Риба – це не тільки смачно, але ще й дуже корисно! Її потрібно обов'язково включати в раціон, щоб організм отримував всі вітаміни, яких потребує. Сьогодні пропонуємо вам прості рецепти риби на грилі, щоб ви переконалися в тому, наскільки це божественно!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
спеції - | за смаком |
риба - | 2 шт. |
рослинна олія - | 30 мл |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 242 Ккал |
Дуже простий і швидкий варіант смачної рибки. Мінімум інгредієнтів і максимум смаку! Обов'язково спробуйте, не пошкодуєте!
Як приготувати:
- Заморожену рибу попередньо розморозьте.
- Промийте тушки і видаліть голови, хвости.
- Далі розпір брюхи, приберіть всі нутрощі.
- Обов'язково видаліть чорні плівки, щоб риба в підсумку не гірчить.
- Після цього тушки знову промийте і обсушіть сухими серветками.
- У сковороду налийте масло і викладіть зверху рибу.
- Увімкніть середній вогонь і готуйте рибу двадцять хвилин під кришкою.
Порада: реально хороший рецепт риби на грилі можна знайти тут https://vilkin.pro. Гарна подача і максимально прості інгредієнти. Мрія будь-якої господині.
Як посмажити рибу з овочами на сковороді-гриль
Дуже багатий рецепт, який доведеться готувати досить довго — трохи більше години, але повірте, воно того варто. Яскраво, смачно, ароматно і дуже поживно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
листя салату | 30 г |
лимон | 2 шт. |
рослинна олія | 50 мл |
яблуко | 1 шт. |
свіжа сьомга | 1 кг |
петрушка | 30 г |
соєвий соус | 0,1 л |
кабачок | 1 шт. |
солодкий перець | 2 шт. |
кріп | 30 г |
спеції | за смаком |
баклажан | 1 шт. |
печериці | 8 шт. |
масло оливи | 0,1 л |
помідори | 2 шт. |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 г: 76 калорій |
Як приготувати:
- Сьомгу промийте під проточною водою.
- Позбавте від хвоста, нутрощів і голови.
- Далі тушку порізати порційними шматками – стейками.
- Для маринаду з одного цитруса видавіть сік.
- В піалі змішайте його з соєвим соусом, олією оливи і спеціями.
- Викладіть туди скибочки сьомги і перемішайте все руками.
- Дайте промаринуватися на протязі тридцяти хвилин.
- Поки риба маринується, промийте під проточною водою кабачок і баклажан, помідори, яблука, солодкий перець, лимон.
- З кабачка і баклажана приберіть хвостики і наріжте плоди кільцями.
- Помідори промийте, видаліть плодоніжки.
- Далі плоди наріжте кільцями.
- Яблуко, лимон і солодкий перець — теж на кільця. Але останній компонент попередньо очистити від нутрощів.
- Гриби почистіть і наріжте пластинками.
- Всі компоненти посоліть і поперчіть.
- У сковороду налийте трохи олії і викладіть скибочки риби.
- Можете трохи притискати її до «решітці», щоб краще присмажився і вийшла ще більш апетитною.
- Після цього по черзі обсмажте овочі. Спочатку баклажан, потім кабачок, перець, яблуко, лимон, помідори, гриби. Всі придавлюйте трохи, щоб вийшло смачніше.
- Зелень подрібніть, попередньо промивши.
- Рибу викладіть на блюдо, навколо овочі і подавайте.
Судак у вершковому соусі на сковороді-гриль
Вершковий соус – це вже щось незабутнє! Що ж тоді говорити про страву, де ще й риба присутня? Дуже ніжно, легко і смачно.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | за смаком |
судак | 1 кг |
вершкове масло | 100 г |
вершки | 0,2 л |
сир | 100 г |
рослинна олія | 20 мл |
картопля | 5 бульб |
жовтки | 2 шт. |
борошно | 15 г |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 150 калорій |
Як приготувати:
- Судака вимийте, очистіть від кісток, шкіри. Повинно вийти чисте філе.
- Наріжте його невеликими скибочками одного розміру.
- Присипте рибу спеціями, натріть масажними рухами.
- Викладіть її в сотейник, залийте водою і дайте закипіти на вогні.
- Варіть протягом десяти хвилин.
- Картопля очистіть, вимийте, відварити майже до повної готовності.
- Вершки з'єднайте в піалі із жовтками, борошном і спеціями.
- Масло попередньо витягніть, щоб встигло розм'якнути.
- Його теж додайте до вершків, натріть сир.
- З'єднайте компоненти в єдину масу.
- Додайте трохи рибного бульйону. Повинна вийти консистенція сметани.
- У сковороду-гриль налийте олію і нагрійте його.
- Викладіть майже готові шматочки риби і обсмажте їх до появи решіток.
- Далі додайте картоплю і влийте соус.
- Тушкуйте страву, періодично помішуючи, до повної готовності.
Порада: можна також обсмажувати на сковороді і сиру рибу. Але з варінням м'ясо буде соковитішим.
Як приготувати червону рибу
Ще одне смачне, ситне і смачне блюдо. Тут ми готуємо червону рибу на сковороді-гриль, значить, буде незабутньо!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
масло оливи | 30 мл |
лосось | 0,8 кг |
спеції | за смаком |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 163 калорії |
Як приготувати:
- Сковороду добре прогрійте на плиті.
- За цей час промийте і обсушіть філе очистити від кісток.
- Збризніть сковороду маслом і посипте спеціями.
- Викладіть зверху рибу і смажте кілька хвилин до готовності.
- Потім переверніть її і повторіть процес.
- В кінці присипте чорним меленим перцем і подавайте.
Порада: перед подачею можна прикрасити рибу скибочками лимона або збризнути соком цитруса.
Читайте також, як правильно смажити овочі на сковороді гриль.
Морський язик — що за риба, чим корисна і як смачно приготувати? Про все це читайте у черговій статті нашого сайту.
А тут ви дізнаєтеся, як замаринувати і посмажити свинину на сковороді-гриль.
Як правильно смажити окуня
М'ясо окуня можна назвати одним із самих ніжних, і все завдяки відсутності жиру. Саме тому таке блюдо можна навіть назвати дієтичним! Приємного апетиту.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 5 г |
білий винний оцет | 20 мл |
гірчиця | 10 г |
спеції | за смаком |
масло оливи | 90 мл |
базилік | 30 г |
шалот | 15 г |
філе окуня | 2 шт. |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 300 калорій |
Як приготувати:
- Філе ретельно промийте, перевірте на наявність кісток.
- Далі обсушіть його серветками і зробіть на ньому надрізи.
- Збризніть маслом, посипте спеціями.
- Сковороду поставте на вогонь і гарненько прожарити її.
- В цей час в блендер помістіть гірчицю, спеції, цукор, базилік подрібнений шалот.
- Збийте до однорідності, потім влийте оцет і збийте все ще раз.
- Викладіть філе на сковороду, обсмажуйте десять хвилин, переверніть. З іншого боку обсмажувати потрібно 5 хвилин.
- Викладіть готове філе на блюдо, полийте соусом і подавайте.
Порада: буде смачно, якщо ви подасте окуня зі свіжими овочами або салатом.
Тріска на сковороді-гриль
Тріска – джерело корисних елементів, які потрібні кожному організму. Готуйте вечеря або обід всього за якихось півгодини і насолоджуйтеся божевільним смаком!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
лимон | 1 шт. |
рослинна олія | 15 мл |
тріска | 0,7 кг |
спеції | за смаком |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 г: 80 калорій |
Як приготувати:
- В першу чергу промийте філе риби, обсушіть його.
- Перевірте, чи є кістки, потім поріжте тріску порційними шматочками.
- Викладіть рибу в миску, збризніть соком лимона.
- Перемішайте і дайте настоятися хоча б десять хвилин.
- Коли пройде час, обсушіть тріску сухими серветками.
- Добре нагрійте сковороду-гриль з маслом.
- Викладіть рибу і смажте до готовності з усіх боків.
- В кінці присипте спеціями і подавайте.
Порада: буде дуже яскраво і свіжо, якщо при подачі використовувати зелень.
Секрети вибору маринаду і інші хитрощі
Коли ви смажите рибу або рибне філе на сковороді, то радимо посуд дуже добре прожарити і тільки після цього викладати продукт. Інакше м'ясо пристане, і половина залишиться на сковороді.
Ви можете приготувати до страви якийсь освіжаючий соус, який додасть ще більше смаку, кольору, ситості і насиченості. Він може бути приготований на основі сиру, зелені, вершків, томатів, часнику, молока, гірчиці, меду та ін.
Також можна подати рибу з салатом зі свіжих овочів або звичайною нарізкою. Замість них можна подавати гарячий гарнір, але його бажано приготувати разом з рибою, щоб відразу подати до столу.
Риба – це дуже делікатний і ніжний продукт, який сповнений несподіванок. Мова зараз про кістках. Навіть якщо у вас готове філе, радимо все одно перевірити його на наявність кісток, і якщо вони там опиняться, скористатися пінцетом.
Сковорода-гриль робить з продуктами неймовірні речі. Звичайна риба стає божевіллям, від якого неможливо відірватися і яким неможливо насититися. Це дуже смачно, і ми радимо спробувати хоча б раз, щоб закохатися назавжди.