07 май 2019 3 326

Як смачно посмажити рибу на сковороді-гриль

Риба – це не тільки смачно, але ще й дуже корисно! Її потрібно обов'язково включати в раціон, щоб організм отримував всі вітаміни, яких потребує. Сьогодні пропонуємо вам прості рецепти риби на грилі, щоб ви переконалися в тому, наскільки це божественно!

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
спеції - за смаком
риба - 2 шт.
рослинна олія - 30 мл
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 242 Ккал

Дуже простий і швидкий варіант смачної рибки. Мінімум інгредієнтів і максимум смаку! Обов'язково спробуйте, не пошкодуєте!

Як приготувати:

  1. Заморожену рибу попередньо розморозьте.
  2. Промийте тушки і видаліть голови, хвости.
  3. Далі розпір брюхи, приберіть всі нутрощі.
  4. Обов'язково видаліть чорні плівки, щоб риба в підсумку не гірчить.
  5. Після цього тушки знову промийте і обсушіть сухими серветками.
  6. У сковороду налийте масло і викладіть зверху рибу.
  7. Увімкніть середній вогонь і готуйте рибу двадцять хвилин під кришкою.

Порада: реально хороший рецепт риби на грилі можна знайти тут https://vilkin.pro. Гарна подача і максимально прості інгредієнти. Мрія будь-якої господині.

Як посмажити рибу з овочами на сковороді-гриль

Дуже багатий рецепт, який доведеться готувати досить довго — трохи більше години, але повірте, воно того варто. Яскраво, смачно, ароматно і дуже поживно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
листя салату 30 г
лимон 2 шт.
рослинна олія 50 мл
яблуко 1 шт.
свіжа сьомга 1 кг
петрушка 30 г
соєвий соус 0,1 л
кабачок 1 шт.
солодкий перець 2 шт.
кріп 30 г
спеції за смаком
баклажан 1 шт.
печериці 8 шт.
масло оливи 0,1 л
помідори 2 шт.
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 г: 76 калорій

Як приготувати:

  1. Сьомгу промийте під проточною водою.
  2. Позбавте від хвоста, нутрощів і голови.
  3. Далі тушку порізати порційними шматками – стейками.
  4. Для маринаду з одного цитруса видавіть сік.
  5. В піалі змішайте його з соєвим соусом, олією оливи і спеціями.
  6. Викладіть туди скибочки сьомги і перемішайте все руками.
  7. Дайте промаринуватися на протязі тридцяти хвилин.
  8. Поки риба маринується, промийте під проточною водою кабачок і баклажан, помідори, яблука, солодкий перець, лимон.
  9. З кабачка і баклажана приберіть хвостики і наріжте плоди кільцями.
  10. Помідори промийте, видаліть плодоніжки.
  11. Далі плоди наріжте кільцями.
  12. Яблуко, лимон і солодкий перець — теж на кільця. Але останній компонент попередньо очистити від нутрощів.
  13. Гриби почистіть і наріжте пластинками.
  14. Всі компоненти посоліть і поперчіть.
  15. У сковороду налийте трохи олії і викладіть скибочки риби.
  16. Можете трохи притискати її до «решітці», щоб краще присмажився і вийшла ще більш апетитною.
  17. Після цього по черзі обсмажте овочі. Спочатку баклажан, потім кабачок, перець, яблуко, лимон, помідори, гриби. Всі придавлюйте трохи, щоб вийшло смачніше.
  18. Зелень подрібніть, попередньо промивши.
  19. Рибу викладіть на блюдо, навколо овочі і подавайте.
Порада: щоб було смачніше, підготуйте освіжаючий соус.

Судак у вершковому соусі на сковороді-гриль

Вершковий соус – це вже щось незабутнє! Що ж тоді говорити про страву, де ще й риба присутня? Дуже ніжно, легко і смачно.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
судак 1 кг
вершкове масло 100 г
вершки 0,2 л
сир 100 г
рослинна олія 20 мл
картопля 5 бульб
жовтки 2 шт.
борошно 15 г
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 150 калорій

Як приготувати:

  1. Судака вимийте, очистіть від кісток, шкіри. Повинно вийти чисте філе.
  2. Наріжте його невеликими скибочками одного розміру.
  3. Присипте рибу спеціями, натріть масажними рухами.
  4. Викладіть її в сотейник, залийте водою і дайте закипіти на вогні.
  5. Варіть протягом десяти хвилин.
  6. Картопля очистіть, вимийте, відварити майже до повної готовності.
  7. Вершки з'єднайте в піалі із жовтками, борошном і спеціями.
  8. Масло попередньо витягніть, щоб встигло розм'якнути.
  9. Його теж додайте до вершків, натріть сир.
  10. З'єднайте компоненти в єдину масу.
  11. Додайте трохи рибного бульйону. Повинна вийти консистенція сметани.
  12. У сковороду-гриль налийте олію і нагрійте його.
  13. Викладіть майже готові шматочки риби і обсмажте їх до появи решіток.
  14. Далі додайте картоплю і влийте соус.
  15. Тушкуйте страву, періодично помішуючи, до повної готовності.

Порада: можна також обсмажувати на сковороді і сиру рибу. Але з варінням м'ясо буде соковитішим.

Як приготувати червону рибу

Ще одне смачне, ситне і смачне блюдо. Тут ми готуємо червону рибу на сковороді-гриль, значить, буде незабутньо!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
масло оливи 30 мл
лосось 0,8 кг
спеції за смаком
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 163 калорії

Як приготувати:

  1. Сковороду добре прогрійте на плиті.
  2. За цей час промийте і обсушіть філе очистити від кісток.
  3. Збризніть сковороду маслом і посипте спеціями.
  4. Викладіть зверху рибу і смажте кілька хвилин до готовності.
  5. Потім переверніть її і повторіть процес.
  6. В кінці присипте чорним меленим перцем і подавайте.

Порада: перед подачею можна прикрасити рибу скибочками лимона або збризнути соком цитруса.

Читайте також, як правильно смажити овочі на сковороді гриль.

Морський язик — що за риба, чим корисна і як смачно приготувати? Про все це читайте у черговій статті нашого сайту.

А тут ви дізнаєтеся, як замаринувати і посмажити свинину на сковороді-гриль.

Як правильно смажити окуня

М'ясо окуня можна назвати одним із самих ніжних, і все завдяки відсутності жиру. Саме тому таке блюдо можна навіть назвати дієтичним! Приємного апетиту.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 5 г
білий винний оцет 20 мл
гірчиця 10 г
спеції за смаком
масло оливи 90 мл
базилік 30 г
шалот 15 г
філе окуня 2 шт.
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 300 калорій

Як приготувати:

  1. Філе ретельно промийте, перевірте на наявність кісток.
  2. Далі обсушіть його серветками і зробіть на ньому надрізи.
  3. Збризніть маслом, посипте спеціями.
  4. Сковороду поставте на вогонь і гарненько прожарити її.
  5. В цей час в блендер помістіть гірчицю, спеції, цукор, базилік подрібнений шалот.
  6. Збийте до однорідності, потім влийте оцет і збийте все ще раз.
  7. Викладіть філе на сковороду, обсмажуйте десять хвилин, переверніть. З іншого боку обсмажувати потрібно 5 хвилин.
  8. Викладіть готове філе на блюдо, полийте соусом і подавайте.

Порада: буде смачно, якщо ви подасте окуня зі свіжими овочами або салатом.

Тріска на сковороді-гриль

Тріска – джерело корисних елементів, які потрібні кожному організму. Готуйте вечеря або обід всього за якихось півгодини і насолоджуйтеся божевільним смаком!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лимон 1 шт.
рослинна олія 15 мл
тріска 0,7 кг
спеції за смаком
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 г: 80 калорій

Як приготувати:

  1. В першу чергу промийте філе риби, обсушіть його.
  2. Перевірте, чи є кістки, потім поріжте тріску порційними шматочками.
  3. Викладіть рибу в миску, збризніть соком лимона.
  4. Перемішайте і дайте настоятися хоча б десять хвилин.
  5. Коли пройде час, обсушіть тріску сухими серветками.
  6. Добре нагрійте сковороду-гриль з маслом.
  7. Викладіть рибу і смажте до готовності з усіх боків.
  8. В кінці присипте спеціями і подавайте.

Порада: буде дуже яскраво і свіжо, якщо при подачі використовувати зелень.

Секрети вибору маринаду і інші хитрощі

Коли ви смажите рибу або рибне філе на сковороді, то радимо посуд дуже добре прожарити і тільки після цього викладати продукт. Інакше м'ясо пристане, і половина залишиться на сковороді.

Щоб риба вийшла смачною, радимо використовувати різні спеції і маринувати її. Але так як продукт ми використовуємо легкий, то і маринувати його довго не потрібно, не більше години.

Ви можете приготувати до страви якийсь освіжаючий соус, який додасть ще більше смаку, кольору, ситості і насиченості. Він може бути приготований на основі сиру, зелені, вершків, томатів, часнику, молока, гірчиці, меду та ін.

Також можна подати рибу з салатом зі свіжих овочів або звичайною нарізкою. Замість них можна подавати гарячий гарнір, але його бажано приготувати разом з рибою, щоб відразу подати до столу.

Риба – це дуже делікатний і ніжний продукт, який сповнений несподіванок. Мова зараз про кістках. Навіть якщо у вас готове філе, радимо все одно перевірити його на наявність кісток, і якщо вони там опиняться, скористатися пінцетом.

Сковорода-гриль робить з продуктами неймовірні речі. Звичайна риба стає божевіллям, від якого неможливо відірватися і яким неможливо насититися. Це дуже смачно, і ми радимо спробувати хоча б раз, щоб закохатися назавжди.

Що ще почитати: