Як правильно приготувати стейк з червоної риби
Стейк з червоної риби корисний для кожного, хто хоче насититися дозою вітамінів. Омега адже всім потрібна. Готуйте в своє задоволення, вибравши вподобаний рецепт з запропонованих нижче.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
стейків форелі - | 750 г |
розмарину - | 10 г |
лимона - | ½ Шт. |
олії оливи - | 40 мл |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 129 Ккал |
Як готувати стейк з червоної риби на сковороді:
- Шматки риби промити, обсушити їх серветками;
- Далі стейки потрібно перевірити на наявність кісток у самому філе;
- Якщо кістки є, вийняти їх з допомогою спеціального рибного пінцета;
- Перекласти форель в миску, приправити за смаком, додати розмарин;
- Обім'яти масу руками, рівномірно розподіляючи спеції;
- Далі полити соком цитруса, знову обім'яти, але в цей раз залишити на тридцять хвилин;
- Після цього розігріти олію на сковороді, викласти рибу;
- Смажити протягом восьми хвилин з одного боку;
- Потім всі шматочки перевернути і смажити ще за чотири хвилини;
- Закрити кришку після цього, зменшити вогонь до мінімального;
- Готувати ще вісім хвилин і до столу.
Як приготувати стейк з червоної риби у вершковому соусі
- 30 мл соку лимона;
- 15 г вершкового масла;
- 10 г кропу;
- 150 г стейка горбуші;
- 5 г борошна;
- 5 мл олії;
- 160 мл вершків;
- 15 г лососевої ікри.
Час – 55 хвилин.
Калорії – 159.
Порядок дій:
- Стейк промити, вийняти кісточки пінцетом, обсушити рибу;
- Приправити горбушу спеціями за смаком, полити соком цитруса;
- Прибрати в холодильник на тридцять хвилин;
- Після цього дістати і помістити на деко, змащене маслом;
- Прибрати в духовку на двадцять хвилин при 180 за Цельсієм;
- За цей час підготувати соус, поклавши в сковороду вершкове масло;
- Розтопити його і поступово ввести борошно, розмішуючи все віночком або лопаткою;
- Маса повинна вийти однорідною;
- Почати потроху вливати вершки, після кожного разу доводячи соус до гладкості;
- Кріп помити, дрібно покришити його;
- Всипати зелень соус, довести його до кипіння;
- Після цього зняти сотейник з вмістом з вогню;
- Дістати рибу з духовки, покласти на блюдо, полити соусом, прикрасити ікрою і подати.
Маринований рибний стейк на сковороді гриль
- 30 мл лимонного соку;
- 15 г кедрових горішків;
- 650 г рибного стейка;
- 30 мл олії оливи;
- 15 г діжонської гірчиці.
Час – 40 хвилин.
Калорії – 177.
Метод готування:
- Рибу промити, обсушити шматки сухими серветками;
- Приправити за смаком, обім'яти руками для рівномірного розподілу спецій;
- Накрити плівкою і прибрати в холодильник, почати готувати маринад;
- Масло налити в невелику піалу, додати цитрусовий сік і гірчицю;
- Всі компоненти перемішати, дати їм настоятися;
- Через кілька хвилин додати в маринад стейки, обваляти їх гарненько;
- Нагріти сковороду гриль з маслом, викласти стейки і смажити рибу з усіх боків до готовності;
- Поки вона смажиться, просушити до рум'яності горішки на сусідній сковороді;
- Подрібнити горіхи, посипати рибу і подавати до столу.
Стейк з лосося, запечена в духовці
- 2 лососевих стейка;
- 20 г свіжого імбиру;
- 30 г меду;
- 10 г кунжуту;
- 15 мл соєвого соусу;
- ½ Лимона;
- 5 г гірчиці.
Час – 1 годину і 45 хвилин.
Калорії – 145.
Приготування страви:
- Рибу промити, видалити кістки рибним пінцетом;
- Обсушити її сухими серветками і викласти на великий аркуш фольги, на деко;
- Зверху викласти шматки лосося, відставити їх;
- Приготувати маринад, виливши соєвий соус і мед в миску;
- Додати до нього гірчицю, сік лимона, кунжут і перемішати;
- Імбир почистити ножем або ложкою, натерти його і додати в миску;
- Всі компоненти перемішати, полити ними стейки і прибрати в холодильник на одну годину;
- За цей час розігріти сковороду до 180 за Цельсієм;
- Лососеві стейки загорнути у фольгу, запікати десять хвилин;
- Після цього розкрити фольгу і повернути ще на двадцять хвилин.
Стейк з червоної риби з овочами на мангалі
- 15 мл олії оливи;
- 3 томата;
- 5 г суміші перців;
- 1 лимон;
- 3 картоплі;
- 1 цукіні;
- 3 стейка лосося;
- 1 солодкий перець;
- 1 пучку солі.
Час – 50 хвилин.
Калорії – 86.
Як посмажити:
- Рибні шматки промити, обсушити їх сухими серветками;
- Збризнути їх олією, натерти спеціями;
- Цукіні вимити, нарізати слайсами вздовж;
- Перець сполоснути, вирізати середину і нарізати часточками;
- Помідори нарізати товстими слайсами;
- Картоплю почистити, нарізати кільцями;
- Лук очистити, помити і нарізати кільцями;
- Скласти в решітку лосося, цукіні, перець, картоплю, цибулю і томати;
- Закрити і смажити на вугіллі до повної готовності;
- Готову рибу скропити соком лимона і подавати з овочами до столу.
Рецепт приготування стейка з червоної риби з сиром
- 30 мл олії;
- 270 г сиру;
- 1200 г червоної риби.
Час – 1 година.
Калорії – 193.
Запікання риби:
- Рибу промити, зрізати голову, хвіст, плавники;
- Порубати її товстими слайсами, щоб вийшли стейки;
- Всі шматочки натерти сіллю з додаванням перцю;
- У форму для випічки покласти фольгу, викласти зверху рибу;
- Збризнути маслом і відставити;
- Сир натерти і викласти зверху на стейки;
- Розігріти духовку до 200 градусів і пекти рибу 20-25 хвилин.
Що приготувати на пікнік — прості рецепти, які можна використовувати для виїзних банкетів.
Як приготувати домашню локшину без яєць — спробуйте наші рецепти приготування.
Як швидко і просто приготувати м'ясо на сковороді читайте в нашій статті.
Рибний стейк з вершково-грибним соусом
- 250 г стейки сьомги;
- 10 мл лимонного соку;
- 1 цибуля;
- 15 г борошна;
- 10 мл олії оливи;
- 130 г печериць;
- 220 мл вершків;
- 1 гілка розмарину;
- 20 мл олії.
Час – 40 хвилин.
Калорії – 134.
Алгоритм дій:
- Рибу в першу чергу промити, обсушити серветками і натерти спеціями;
- Збризнути соком цитруса, а також маслом;
- Помістити стейки в форму, прибрати їх у духовку на двадцять хвилин при 180 градусах;
- Цибулю почистити, помити його і покришити;
- Грибам зачистити ніжки і капелюшки, порізати їх пластинками;
- Розігріти на сковороді ще трохи олії, всипати цибулю і тушкувати його дві хвилини;
- Після цього додати гриби і готувати ще п'ять хвилин;
- В кінці приготування вміст посуду можна посолити, перемішати;
- Всипати борошно, добре розвести її віночком, щоб не було грудок;
- Далі почати поступово вливати вершки, але теж заважати, щоб соус не розшарувався;
- Довести масу до кипіння і варити близько трьох хвилин, помішуючи;
- Розмарин сполоснути, дрібно покришити і додати в соус, приправити за смаком;
- Після цього закрити сковороду кришкою і дати покипіти ще стільки ж часу;
- Сьомгу можна подавати, доповнюючи її соусом.
Приготування форелі з картоплею в духовці
- 5 картоплин;
- 2 шматочки часнику;
- 400 г форелі;
- 2 томата;
- 1 цибулина;
- 60 мл вершків;
- 30 мл олії оливи;
- 40 мл соку лимона.
Час – 1 годину і 10 хвилин.
Калорії – 106.
Як готувати:
- Стейки риби вимити, обсушити їх сухими серветками;
- Приправити спеціями за смаком, збризнути маслом;
- Полити соком цитруса і дати постояти десять хвилин;
- Картоплю почистити, нарізати його кільцями і промити;
- Вершки залити в піалу, додати спеції, пропущений через тисняву часник;
- Перемішати і відставити;
- Цибулю почистити, помити і нарізати його кільцями;
- Помідори теж вимити, подрібнити на кільця;
- Форму змастити маслом і викласти туди картоплю, яку попередньо потрібно перемішати з підготовленим часниковим соусом;
- Зверху викласти шматочки помідорів і цибулі;
- Далі покласти форель і загорнути все фольгою;
- Прибрати в духовку при середній температурі на 40 хвилин.
Корисні поради
Якщо ви хочете максимально пряну, ароматну рибку, то після того, як ви її натерли спеціями, її можна залишити хоча б на двадцять хвилин, щоб спеції проникли всередину і зробили все блюдо смачніше, а не тільки його оболонку. Якщо маринувати рибу довше, то при смаженні вона буде розвалюватися. Лимонний сік роз'їдає м'ясо і в підсумку виходить не страва, а каша.
Самий вдалий вибір спецій та прянощів – сік лимона, олія і ароматні трави. Найчастіше це розмарин, чебрець, кінза, тархун. І, звичайно ж, сіллю і чорним перцем.
Якщо ваша риба заморожена, то ні в якому разі не можна розморожувати її окропом, проточною водою або мікрохвильовкою. Продукт повинен розморозитися природно і поступово. Її потрібно помістити в сито або друшляк, а його, у свою чергу, в миску, щоб зайва вода стікала вниз, а не вбиралася стейком.
Щоб визначити готовність риби, але не розрізати її, радимо натиснути на неї або проколоти зубочисткою. У першому варіанті риба повинна бути пружною, адже якщо вона сира, то колишню форму приймати не буде. У другому ж випадку з дірочки витече сік – значить, готово.
Якщо ви боїтеся, що стейк приклеїться до сковороді, то пам'ятайте про те, що її треба попередньо добре прогріти. А якщо він запікається в духовці, то форму або лист обов'язково треба змастити маслом.
Вже приготували смачний обід або вечеря в одному з наших рецептів? Якщо ні, то швидше приступайте. Після проби ви пошкодуєте лише про те, що не приготували стейк з червоної риби раніше.