28 март 2019 1 195

Як швидко і смачно посмажити баклажани в клярі

Баклажани, приготовані у фритюрі, є чудовою закускою до будь-якого столу. Головна перевага такої страви в тому, що вживати його можна як гарячим, так і холодним. Можна приготувати такі баклажани з кількох рецептами. Про деякі з них детальніше.

Класичний рецепт покроково
Інгредієнти Кількість
баклажан - 3 шт.
яйце - 2 шт.
пшеничне борошно - 3 столових ложки
свіжий кріп - 1 невеликий пучок
кухонна сіль - за смаком
соняшникова олія - для смаження
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 187 Ккал

Докладні етапи процесу приготування баклажанів в клярі:

  1. Підготовлені баклажани необхідно дуже ретельно промити в холодній воді, а потім нарізати на кружечки невеликої товщини. Присипати кухонною сіллю і залишити на деякий час;
  2. У чистий посуд вбити яйця і добре збити їх, застосувавши звичайний віночок;
  3. Присолити збиті яйця і додати борошно. Перемішати отриманий клейкий склад;
  4. На плиті нагріти сковороду і обробити її рослинним маслом;
  5. Кожен шматочок баклажана опускати в кляр і відразу ж викладати на розпечену сковороду, де обсмажити з обох боків до появи золотого відтінку на поверхні;
  6. Після цього викласти на тарілку і присипати попередньо подрібненим свіжим кропом.

Смажені баклажани в сирному клярі – швидко і смачно

Родзинкою цього рецепту є апетитна сирна скоринка, яка утворюється після обсмажування. Заздалегідь необхідно підготувати наступний перелік складових:

  • 1 баклажан дрібних розмірів;
  • 1 яйце;
  • сир твердих сортів – 50 г;
  • 50 мл свіжого коров'ячого молока;
  • чверть склянки пшеничного борошна;
  • 2 часникових зубки;
  • олія соняшникова – кількість залежить від потреби продуктів при обсмажуванні;
  • кухонна сіль і спеції – визначити на особистий розсуд.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність – 232 ккал.

Поетапна технологія підготовки закуски:

  1. Баклажан помити, а потім обережно і тонко зчистити шкірку. Застосувавши гострий ніж, нарізати на кружки, товщина яких не повинна перевищувати ½ див. Присипати сіллю і відставити у бік;
  2. Більшу частину підготовленого сиру натерти на дрібній тертці;
  3. Яйце вбити в зручну чисту ємність і добре збити, використовуючи віночок;
  4. Додати до збитого яйця подрібнений сир, молоко і пшеничне борошно. Також потрібно подрібнити часник люби способом і додати в тісто. Присипати суміш спеціями, добре перемішати;
  5. Кожен з баклажанових гуртків вмочити в кляр і викласти на попередньо нагріту з соняшниковою олією сковороду. Обсмажувати з обох боків до отримання золотого відтінку на поверхні;
  6. Викласти на блюдо і присипати залишилася частиною твердого сиру, попередньо подрібненого з допомогою терки.

Читайте як приготувати по-домашньому смачний хот-доги в лаваші.

Візьміть на замітку наш рецепт шарлотки на молоці. Дуже проста випічка за домашніми рецептами.

Спробуйте приготувати холодець з індички з допомогою наших підказок.

Баклажани в клярі з часником

Цей рецепт підійде для затятих любителів часнику. Тут потрібно:

  • 2 невеликих баклажана;
  • 2 яйця;
  • 1 часникова головка;
  • 2 столові ложки пшеничного борошна;
  • 3 столових ложки майонезу;
  • 6 столових ложок свіжого коров'ячого молока;
  • приправи – кількість потрібно визначити по своєму смаку.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 164 ккал.

Детальний процес підготовки страви:

  1. Баклажани вимити, розділити на тонкі кухлі, присипати кухонною сіллю і відставити у бік;
  2. Тепер можна зайнятися підготовкою кляру. Для цього яйця розбити в миску і збити їх, застосувавши віночок, для того щоб отримати однорідну масу;
  3. Часник почистити, подрібнити в кашоподібну масу і разом з молоком і борошном додати до збитим яйцям. Вимісити до отримання однорідної суміші;
  4. Кожен з гуртків вмочити в отриманому клярі і обсмажити на сухій сковороді з обох сторін;
  5. Майонез змішати з невеликою кількістю подрібненого часнику і змастити отриманим соусом обсмажені в клярі баклажани. Після цього можна подати страву на стіл.

Баклажани з фаршем в клярі

Страва, приготована за цим рецептом, виходить дуже смачним і незвичайним. А аромат свіжоприготовлених баклажанів не зможе залишити байдужим. Знадобиться наступний набір продуктів:

  • 1 баклажан;
  • 100 г м'ясного фаршу;
  • 1 яйце;
  • 4 столових ложки картопляного крохмалю;
  • 1 столова ложка соєвого соусу;
  • 2 часникових зубки;
  • 1 щіпка тертого імбиру;
  • очищена вода для кляра і соусу;
  • олія соняшникова – кількість залежить від потреб продуктів при обсмажуванні.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 147 ккал.

Як приготувати закуску:

  1. Баклажани вимити і розділити на гуртки, товщина яких повинна бути не менше 1,5 см. Кожен з гуртків необхідно розрізати в поздовжньому напрямку, але не до кінця;
  2. Яйця розбити в миску, трохи збити, додати крохмаль, воду і присипати невеликою кількістю кухонної солі. Розмішати до однорідності;
  3. Фарш змішати з потрібною кількістю солі і вкласти в розріз кожного гуртка по 1 чайній ложці;
  4. Вмочити кожен підготовлений гурток у клярі і обсмажити дві сторони на сковороді;
  5. Тепер соус. В окремій ємності змішати очищену воду, крохмаль, соєвий соус, попередньо подрібнений часник і імбир;
  6. Вилити в чисту сковороду і довести склад до температури кипіння;
  7. Викласти в киплячий соус вже обсмажені баклажани і протушкувати протягом декількох хвилин.

Баклажани – це, звичайно ж, сезонний продукт, який не завжди можна знайти на полицях магазинів. Тому не варто втрачати момент, щоб насититися цим смачним овочем. Хорошим варіантом для цього є баклажани, приготовані у фритюрі. Приємного апетиту!

Що ще почитати: