Як швидко і смачно посмажити баклажани в клярі
Баклажани, приготовані у фритюрі, є чудовою закускою до будь-якого столу. Головна перевага такої страви в тому, що вживати його можна як гарячим, так і холодним. Можна приготувати такі баклажани з кількох рецептами. Про деякі з них детальніше.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
баклажан - | 3 шт. |
яйце - | 2 шт. |
пшеничне борошно - | 3 столових ложки |
свіжий кріп - | 1 невеликий пучок |
кухонна сіль - | за смаком |
соняшникова олія - | для смаження |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 187 Ккал |
Докладні етапи процесу приготування баклажанів в клярі:
- Підготовлені баклажани необхідно дуже ретельно промити в холодній воді, а потім нарізати на кружечки невеликої товщини. Присипати кухонною сіллю і залишити на деякий час;
- У чистий посуд вбити яйця і добре збити їх, застосувавши звичайний віночок;
- Присолити збиті яйця і додати борошно. Перемішати отриманий клейкий склад;
- На плиті нагріти сковороду і обробити її рослинним маслом;
- Кожен шматочок баклажана опускати в кляр і відразу ж викладати на розпечену сковороду, де обсмажити з обох боків до появи золотого відтінку на поверхні;
- Після цього викласти на тарілку і присипати попередньо подрібненим свіжим кропом.
Смажені баклажани в сирному клярі – швидко і смачно
Родзинкою цього рецепту є апетитна сирна скоринка, яка утворюється після обсмажування. Заздалегідь необхідно підготувати наступний перелік складових:
- 1 баклажан дрібних розмірів;
- 1 яйце;
- сир твердих сортів – 50 г;
- 50 мл свіжого коров'ячого молока;
- чверть склянки пшеничного борошна;
- 2 часникових зубки;
- олія соняшникова – кількість залежить від потреби продуктів при обсмажуванні;
- кухонна сіль і спеції – визначити на особистий розсуд.
Час приготування – 20 хвилин.
Калорійність – 232 ккал.
Поетапна технологія підготовки закуски:
- Баклажан помити, а потім обережно і тонко зчистити шкірку. Застосувавши гострий ніж, нарізати на кружки, товщина яких не повинна перевищувати ½ див. Присипати сіллю і відставити у бік;
- Більшу частину підготовленого сиру натерти на дрібній тертці;
- Яйце вбити в зручну чисту ємність і добре збити, використовуючи віночок;
- Додати до збитого яйця подрібнений сир, молоко і пшеничне борошно. Також потрібно подрібнити часник люби способом і додати в тісто. Присипати суміш спеціями, добре перемішати;
- Кожен з баклажанових гуртків вмочити в кляр і викласти на попередньо нагріту з соняшниковою олією сковороду. Обсмажувати з обох боків до отримання золотого відтінку на поверхні;
- Викласти на блюдо і присипати залишилася частиною твердого сиру, попередньо подрібненого з допомогою терки.
Читайте як приготувати по-домашньому смачний хот-доги в лаваші.
Візьміть на замітку наш рецепт шарлотки на молоці. Дуже проста випічка за домашніми рецептами.
Спробуйте приготувати холодець з індички з допомогою наших підказок.
Баклажани в клярі з часником
Цей рецепт підійде для затятих любителів часнику. Тут потрібно:
- 2 невеликих баклажана;
- 2 яйця;
- 1 часникова головка;
- 2 столові ложки пшеничного борошна;
- 3 столових ложки майонезу;
- 6 столових ложок свіжого коров'ячого молока;
- приправи – кількість потрібно визначити по своєму смаку.
Час приготування – 30 хвилин.
Калорійність – 164 ккал.
Детальний процес підготовки страви:
- Баклажани вимити, розділити на тонкі кухлі, присипати кухонною сіллю і відставити у бік;
- Тепер можна зайнятися підготовкою кляру. Для цього яйця розбити в миску і збити їх, застосувавши віночок, для того щоб отримати однорідну масу;
- Часник почистити, подрібнити в кашоподібну масу і разом з молоком і борошном додати до збитим яйцям. Вимісити до отримання однорідної суміші;
- Кожен з гуртків вмочити в отриманому клярі і обсмажити на сухій сковороді з обох сторін;
- Майонез змішати з невеликою кількістю подрібненого часнику і змастити отриманим соусом обсмажені в клярі баклажани. Після цього можна подати страву на стіл.
Баклажани з фаршем в клярі
Страва, приготована за цим рецептом, виходить дуже смачним і незвичайним. А аромат свіжоприготовлених баклажанів не зможе залишити байдужим. Знадобиться наступний набір продуктів:
- 1 баклажан;
- 100 г м'ясного фаршу;
- 1 яйце;
- 4 столових ложки картопляного крохмалю;
- 1 столова ложка соєвого соусу;
- 2 часникових зубки;
- 1 щіпка тертого імбиру;
- очищена вода для кляра і соусу;
- олія соняшникова – кількість залежить від потреб продуктів при обсмажуванні.
Час приготування – 30 хвилин.
Калорійність – 147 ккал.
Як приготувати закуску:
- Баклажани вимити і розділити на гуртки, товщина яких повинна бути не менше 1,5 см. Кожен з гуртків необхідно розрізати в поздовжньому напрямку, але не до кінця;
- Яйця розбити в миску, трохи збити, додати крохмаль, воду і присипати невеликою кількістю кухонної солі. Розмішати до однорідності;
- Фарш змішати з потрібною кількістю солі і вкласти в розріз кожного гуртка по 1 чайній ложці;
- Вмочити кожен підготовлений гурток у клярі і обсмажити дві сторони на сковороді;
- Тепер соус. В окремій ємності змішати очищену воду, крохмаль, соєвий соус, попередньо подрібнений часник і імбир;
- Вилити в чисту сковороду і довести склад до температури кипіння;
- Викласти в киплячий соус вже обсмажені баклажани і протушкувати протягом декількох хвилин.
Баклажани – це, звичайно ж, сезонний продукт, який не завжди можна знайти на полицях магазинів. Тому не варто втрачати момент, щоб насититися цим смачним овочем. Хорошим варіантом для цього є баклажани, приготовані у фритюрі. Приємного апетиту!