Як готувати індичку з ананасами на сковороді в духовці і мультиварці
Незвично? Смачно і ситно? Оригінально? Так, так і ще раз так! Індичка з ананасами — це саме те, що ви так довго шукали. Зараз всі намагаються готувати те, що ще не бачив світ. Перед вами п'ять нових і незвичайних рецептів приготування саме такої страви!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
грибів - | 360 г |
вершкового масла - | 20 г |
індички - | 550 г |
каррі - | 3 р |
олії оливи - | 40 мл |
солодкої паприки - | 2 г |
ананасів - | 1 банку |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 103 Ккал |
Як готувати індичку з ананасами на сковороді:
- Філе вимити, при необхідності зрізати з нього жир;
- Нарізати невеликими шматочками і відставити;
- Гриби почистити капелюшки та ніжки, нарізати кубиком;
- Відкрити банку з ананасами, злити сироп, а кільця порізати на вісім частин;
- У сковорідку налити олію і дати йому прогрітися;
- Покласти вершкове масло, розтопити, перемішати;
- Помістити в сковороду філе, готувати, помішуючи, п'ять хвилин;
- Після цього всипати гриби, з'єднати компоненти;
- Включити сильний вогонь і готувати м'ясо з грибами чверть години;
- Коли більша частина рідини випарується, всипати каррі, паприку і посолити;
- Влити сироп від ананасів і додати шматочки фруктів;
- Перемішати, закрити кришкою і продовжувати готувати;
- Гасити ще п'ять хвилин, потім вимкнути вогонь і дати настоятися ще трохи.
Індичка в кисло-солодкому соусі з ананасами
- 30 г крохмалю;
- 300 г ананасів;
- 1 цибуля;
- 80 г томатом у власному соку;
- 550 г індичого філе;
- 20 мл олії.
Час – 1 година.
Калорії – 86.
Порядок дій:
- Цибулю почистити, помити його і крупно нарізати;
- Розігріти масло в сковороді, всипати цибулю і тушкувати до прозорості;
- За цей час м'ясо вимити, очистити і нарізати довільною формою;
- Приправити індичку спеціями, обваляти в крохмалі і викласти до цибулі;
- Обсмажувати, помішуючи, до апетитної золотої скоринки;
- Ананаси витягти з банки, до сиропу додати томати;
- Масу перемішати і влити в сковороду, додати спеції;
- Ананаси порізати невеликими шматочками і додати до м'яса;
- Довести до кипіння і готувати тридцять хвилин на повільному вогні.
Індичатина з ананасами, запечене під сиром
- 550 г індички;
- 1 цибулина;
- 140 г твердого сиру;
- 20 мл олії;
- 60 г грибів;
- 270 г ананасів.
Час – 1 година.
Калорії – 116.
Як приготувати:
- Філе промити, зачистити від плівок і обсушити;
- Нарізати порційно і відбити молоточком кожен шматочок;
- Приправити за смаком з обох сторін, втерти;
- Гриби почистити ніжки і капелюшки, подрібнити тонкими слайсами;
- Лук очистити, помити і порізати кільцями;
- Сир натерти на терці, а ананаси нарізати шматочками;
- Сховати форму або на деко листом пергаментного паперу;
- Змастити його олією і викласти зверху м'ясне філе;
- М'ясо повинно бути в один шар, а зверху на нього розкласти гриби, теж в один шар;
- Далі кільця цибулі і потім кільця ананаса;
- В кінці рясно посипати всі шматочки сиром і прибрати в духовку на півгодини;
- Температура всередині шафи при цьому повинна досягати 170 градусів.
Тушковане філе індички з ананасом в мультиварці
- 1 банку ананасів;
- 350 г індички;
- 30 г борошна;
- 1 цибулина;
- ½ Болгарського перцю;
- 30 мл соєвого соусу.
Час – 1 година.
Калорії – 80.
Принципи приготування:
- Перець вимити, видалити насіння і перетинки, м'якоть порізати соломкою;
- Цибулину очистити, сполоснути і подрібнити півкільцями;
- Індичку промити, зачистити при необхідності і нарізати;
- Цибулю і перець викласти в чашу мультиварки, зверху викласти м'ясо;
- Приправити спеціями за смаком і готувати в режимі випічки двадцять хвилин;
- За цей час подрібнити ананаси;
- Коли пройде час, вміст мультиварки перемішати і додати ананас;
- Злити сироп з ананасовій банки, додати в нього борошно та соєвий соус, розбити грудочки;
- Влити масу до індичці, закрити кришку і готувати ще тридцять хвилин.
Пісочне печиво з варенням — смачна, ароматна випічка з допомогою простих рецептів.
Уха зі стерляді — рецепт тут. Ця риба дуже смачна, тому страви з неї виходять шикарні.
Читайте як приготувати шашлик з сома на мангалі. Рибу не просто потрібно прожарити, але і правильно замаринувати.
Рецепт салату з птиці з ананасами
- 450 г индюшины;
- 230 мл майонезу;
- 80 г сиру;
- ½ Лимона;
- 2 яйця;
- 2 дрібку каррі;
- 160 г шинки;
- 140 г ананасів.
Час – 50 хвилин.
Калорії – 227.
Збірка салату:
- Яйця скласти в каструлю, залити водою і поставити на вогонь;
- Коли вода закипить, засікти час, щоб відварити яйця до твердого центру;
- Остудити їх і почистити, нарізати кубиками;
- Філе індички промити, почистити при необхідності;
- Натерти спеціями, скропити олією і щільно загорнути у фольгу;
- Скласти в форму для випічки або на деко і прибрати його в духовку;
- Запікати протягом 35 хвилин при 80 градусах;
- Коли час пройме, м'ясо витягнути і нарізати кубиками розмір з яйцями;
- Ананас, сир і шинку нарізати кубиком того ж розміру;
- У майонез додати сік половинки лимона і каррі;
- Перемішати, щоб довести соус до однорідної текстури і кольору;
- Змішати всі інгредієнти, заправити майонезом і приправити за смаком.
Як приготувати індичку, фаршировану ананасами і яблуками
- 1 тушка індички (близько 8 кг);
- 120 г сиру;
- 30 мл олії оливи;
- 350 г ананасів;
- 5 шматочків часнику;
- 3 гілки розмарину;
- 2 головки часнику;
- 4 яблука;
- ½ Лимона;
- мускатний горіх;
- прованські трави.
Час – 8 годин + 20 хв + маринування.
Калорії – 88.
Підготовка продуктів:
- Якщо у вас заморожена тушка птиці, то розморожувати її потрібно в холодній воді в самому низу холодильника. Година йде на один кілограм тушки;
- Готову індичку промити зовні, усередині, а потім насухо витерти її з усіх боків;
- Головки часнику очистити, подрібнити з допомогою тисняви і помістити в миску;
- Додати до них оливкова олія, трохи спецій, сіль і перемішати;
- Прибрати масу в сторону на двадцять хвилин, адже їй необхідно настоятися;
- Птицю скласти в пакет і помістити всередину половину маринаду, натерти її їм зсередини;
- Другою половиною натерти індичку зовні;
- Зав'язати пакет і маринувати птицю всю ніч. В цей час варто підрахувати, коли вам потрібно буде дістати птицю з холодильника, щоб запекти, так як печеться вона одна година на один кілограм ваги. Тобто 8-ми кілограмова тушка проведе в духовій шафі близько восьми годин;
- Для приготування начинки потрібно промити розмарин і порубати його;
- Очистити решта п'ять зубчиків часнику;
- Свіжий ананас очистити і нарізати на кубики, якщо консервований, позбавити від сиропу, теж порізати;
- Сиру зняти обгортку і нарізати товстими шматками;
- Яблука почистити, кожне порізати на вісім частин, видаливши серединки;
- Змішати яблука, сир, ананаси і розмарин;
- Видавити до інгредієнтів сік половинки лимона, мускатний горіх, трави, сіль і перець;
- Всі інгредієнти перемішати і начинити ними замариновану індичку;
- Ніжки птиці обов'язково потрібно зв'язати;
- Деко накрити двома листами фольги, довжина яких буде один метр;
- Там, де вони сходяться (шов), помістити третій лист;
- У центр покласти птицю і максимально правильно обернути її в третій лист;
- Після цього загорнути і двома іншими листами, але не щільно, щоб не порвати їх;
- Попередньо розігріти духовку до 250 за Цельсієм;
- Коли вона прогрілася, помістити всередину індичку;
- Запікати протягом тридцяти хвилин, потім зменшити температуру до 180 градусів;
- Далі піч розрахована кількість часу;
- За півгодини до кінця приготування, витягнути деко/форму з індичкою і акуратно розкрити фольгу, щоб не втратити цінний сік, який дало м'ясо;
- Почати проколювати птицю в районі грудки і стегон;
- Якщо сік прозорий, вона готова, якщо червоний, то потрібно ще час, а значить, фольгу потрібно завернути назад і запекти м'ясо до готовності;
- Якщо м'ясо готове, то фольгу залишити в розгорнутому вигляді і повернути в духовку вже для одержання рум'яної скоринки при 200 за Цельсієм;
- Кожні п'ять хвилин птицю потрібно поливати її соком, перевіряти, щоб не сильно підрум'янилася. Готову індичку відразу ж подавати до столу.
Корисні поради
Для приготування фаршированої індички ми настійно рекомендуємо вам купувати тушку рано вранці. Тоді більше ймовірності, що птах свіжа і її забили кілька годин тому.
Якщо ви не замарінуете індичку перш ніж її запекти, на жаль, в підсумку ви не отримаєте такий смачний, ароматний, ніжний і м'який результат. Маринад адже розм'якшує м'ясо, тим самим роблячи його ніжніші.
Щоб кінці ніжок не перетворилися на вугілля, дуже радимо вам загорнути їх у фольгу. Тоді вони будуть у безпеці і вийдуть рум'яними, а не згорілими.
Приготуйте індичку з ананасами для себе, своїх рідних і зрозумієте, що потрібно частіше готувати нові страви. Від них ви отримаєте не тільки нові смаки, але і нові враження, які так потрібні кожному з нас.