01 май 2019 1 282

Як приготувати індичку в горщику в духовці

М'ясо індички теж є дієтичним, легким і зовсім нежирним, як і у курки. Але смак її більш насичений, а м'якоть набагато соковитіше. Обов'язково варто спробувати страви з індичкою в горщиках.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
картоплин - 8 шт.
майонезу - 160 мл
індички - 750 г
цибулини - 2 шт.
лавра - 4 аркуша
грибів - 12 шт.
твердого сиру - 160 р
рослинної олії - 65 мл
вода - скільки потрібно
Час приготування: 105 хвилин Калорійність на 100 грам: 133 Ккал

Як готувати індичку в горщику в духовці:

  1. М'ясо птиці вимити, за бажанням видалити весь зайвий жир;
  2. Нарізати його кубиками невеликого розміру;
  3. Грибам зачистити капелюшки та ніжки, наріжте їх пластинками;
  4. Нагріти сковорідку з олією (взяти половину від усієї кількості), всипати гриби;
  5. Обсмажити їх до повної готовності;
  6. Картоплю почистити від шкірки, подрібнити кубиками і скласти в миску;
  7. Промити коренеплоди від крохмалю і викласти на сухе рушник;
  8. Цибулю очистити і вимити, порізати його півкільцями;
  9. Масло, що залишилося розкласти по горщикам;
  10. Розподілити індичку, картоплю, гриби і останнім шаром розмістити цибулю;
  11. У кожен горщик покласти і лаврові листочки;
  12. Додати улюблені спеції за смаком поверх усього;
  13. Залишити всі інгредієнти шарами або ж перемішати за бажанням;
  14. Налити води в кожен горщик так, щоб покривало інгредієнти наполовину;
  15. Сир потерти на тертці і укласти в усі горщики «шапочкою»;
  16. Змастити всі шапочки майонезом і накрити кришками;
  17. Прибрати в духовку на годину при 180 за Цельсієм.

Печеня з індички з картоплею в горщиках

  • 250 г грибів;
  • 650 г філе індички;
  • 30 мл сметани;
  • 1 морква;
  • 550 г картоплі;
  • 1 головка цибулі;
  • 10 шт чорного перцю горошком;
  • 2 скибочки часнику;
  • 120 г пармезану;
  • 40 мл олії оливи;
  • 6 гілочок кропу;
  • 7 гілочок петрушки.

Час приготування – 2 години і 25 хвилин.

Калорійність – 106 ккал.

Як приготувати:

  1. Моркву очистити, сполоснути її і натерти на тертці;
  2. Кріп і петрушку сполоснути, дрібно нарізати всю зелень;
  3. Додати спеції за смаком і перемішати;
  4. Цибулю очистити, промити його і порізати дрібними кубиками;
  5. Масло налити в сковорідку і нагріти його;
  6. Всипати цибулю, тушкувати до м'якості;
  7. Додати до нього моркву, кріп і петрушку, готувати чверть години;
  8. Картоплю почистити, нарізати кубиками і засипати в миску, залити водою;
  9. Добре промити коренеплоди від крохмалю, відкласти;
  10. М'ясо вимити, порізати кубиками розмір з картоплею;
  11. Гриби зачистити і теж подрібнити;
  12. Додати спеції до картоплі, грибів і навіть м'яса;
  13. В горщики викласти спочатку м'ясо, потім вміст сковороди, кілька горошин перцю і гриби з картоплею;
  14. Сметану розвести з водою до отримання рідини зразок молока;
  15. Часник очистити і поставити його під прес і потім додати до сметані;
  16. Додати спеції, перемішати і розподілити рідину по горщикам;
  17. Запікати вміст горщиків протягом однієї години при 200 за Цельсієм;
  18. За цей час натерти сир на тертці і по закінченню години посипати страву сиром.

Індичка з гречкою в горщику

  • 65 мл молока;
  • 350 г філе індички;
  • 1 скибочка часнику;
  • 1 головка цибулі;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 45 мл сметани;
  • 180 г гречки;
  • 15 мл майонезу.

Час на підготовку – 1 годину і 10 хвилин.

Калорійність – 179 ккал.

Як приготувати:

  1. Гречку добре вимити проточною водою до прозорості;
  2. Залити крупу чистою водою в правильних пропорціях, посолити;
  3. Прибрати на плиту і дати закипіти, зменшити вогонь і готувати не довше двадцяти хвилин;
  4. Цибулю очистити, промити і нарізати на кубики;
  5. Нагріти сковорідку з олією і всипати цибулю, тушкувати до готовності, помішуючи;
  6. Поки цибуля готується, філе промити, зачистити і нарізати кубиками;
  7. Додати їх теж в сковороду, обсмажити до рум'яності і приправити за смаком;
  8. Розподілити готову гречку по двом горщикам;
  9. Рівномірно розкласти і м'ясо з цибулею, перемішати;
  10. Додати в горщики молоко, розподіляючи його порівну;
  11. Сметану з'єднати з майонезом, додати спеції;
  12. Часник почистити і через прес додати його до майонезу і сметани, перемішати;
  13. Залити гречку з м'ясом отриманим соусом і накрити горщики кришками;
  14. Прибрати їх в духовку при 180 за Цельсієм на півгодини.

Індичка, запечена з овочами в горщиках

  • 3 головки цибулі;
  • 2 скибочки часнику;
  • 550 г філе;
  • 130 г сиру;
  • 2 томата;
  • 5 г спецій;
  • 1 солодкий перець;
  • 6 картоплин;
  • 90 мл сметани;
  • 40 мл олії оливи;
  • 180 мл вершків;
  • 50 г кропу.

Час приготування – 1 годину і 15 хвилин.

Калорійність – 102 ккал.

Як приготувати:

  1. Індичку вимити, видалити прожилки і м'ясо порізати кубиками;
  2. Нагріти сковорідку налити олії;
  3. Викласти в олію індичку і посипати спеціями, тушкувати десять хвилин;
  4. Цибулю за цей час почистити і нарізати півкільцями;
  5. Додати до м'яса і гасити ще п'ять хвилин;
  6. Томати вимити, видалити плодоніжки і нарізати їх кубиками;
  7. Перець теж вимити, подрібнити м'якоть;
  8. Картоплю очистити, нарізати кубиками і промити коренеплоди;
  9. Викласти в миску, сир позбавити від упаковки і натерти;
  10. Кріп сполоснути і дрібно порубати його гострим ножем;
  11. Часник почистити, пустити його під прес;
  12. У горщики розкласти м'ясо, потім шар томатів з солодким перцем;
  13. Після овочів викласти трохи часнику в кожну ємність, трохи сметану і розрівняти їх;
  14. Викласти картоплю поверх сметани і залити все горщики вершками рівномірно;
  15. Сир натерти і викласти на вершки і картоплею;
  16. Запікати страву при 200 за Цельсієм близько сорока хвилин.

Як готувати яєчні млинці для салату, а також різні варіанти рецептів цієї страви в нашій статті.

Як приготувати смачне, повітряне безе в мікрохвильовій печі за кілька хвилин. Рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.

Читайте як приготувати смачні тюфтельки з фаршем і рисом.

Філе індички з картоплею, грибами і сиром

  • 30 мл рослинного масла;
  • 130 г сиру;
  • 1 бульйонний кубик;
  • 1000 г індички;
  • 50 г вершкового масла;
  • 75 мл сметани;
  • 5 мл кетчупу;
  • 10 картоплин;
  • 3 скибочки часнику;
  • 45 мл майонезу;
  • 350 г грибів.

Час приготування – 1 годину і 45 хвилин.

Калорійність – 129 ккал.

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити, очистити і порізати його на кубики;
  2. Додати до нього спеції за смаком і ретельно перемішати;
  3. Масло нагріти в сковороді, викласти м'ясо;
  4. Готувати його протягом десяти хвилин, помішуючи;
  5. Гриби зачистити з допомогою ножа, скласти в каструлю;
  6. Залити водою і прибрати на плиту;
  7. Довести до кипіння і варити їх до готовності;
  8. Коли гриби будуть готові, злити їх на друшляк і дати їм охолонути;
  9. Остиглий продукт подрібнити;
  10. Вершкове масло покласти в сковорідку, дати розтанути;
  11. Всипати гриби і додати спеції;
  12. Часник почистити, пустити скибочки під прес, додати до грибів;
  13. За грибами слід сметана, кетчуп і майонез, перемішати;
  14. Швидко натерти сир, додати в сковороду до грибів;
  15. Дати сиру час, щоб він розчинився і готово;
  16. Картоплю очистити, порізати його кубиками і промити від крохмалю;
  17. Змішати картоплю, гриби і м'ясо;
  18. Розподілити отриману масу в горщики;
  19. Розвести бульйонний кубик водою і залити ним горщики;
  20. Забрати горщики на одну годину в духовку при 200 за Цельсієм.

Індичатина в горщиках з рисом

  • 320 г філе індички;
  • 1 цибуля;
  • 230 г солодкого перцю;
  • 1 морква;
  • 1 стебло селери;
  • 3 гілки кропу;
  • 120 г рису;
  • 2 лаврових аркуша.

Час на підготовку – 1 годину і 50 хвилин.

Калорійність – 92 ккал.

Як приготувати:

  1. Філе вимити, зрізати жир, якщо він є і покласти ціле філе в сотейник;
  2. Залити його водою і прибрати на плиту;
  3. Довести до кипіння і варити сорок хвилин;
  4. Цибулю почистити, вимити і нарізати пір'ям;
  5. Моркву почистити і вимити, нарізати соломкою;
  6. Селеру вимити, очистити і нарізати кільцями;
  7. Всипати цибулю і селеру на сковороду, а її, в свою чергу, прибрати на плиту;
  8. Прогріти трохи овочі, ні в якому разі не підливаючи масло;
  9. Грудку остудити в бульйоні, щоб вона залишилася соковитою;
  10. Потім витягти її з нього і обов'язково процідити його;
  11. Овочі скласти в каструлю, залити в неї трохи бульйону;
  12. Додати лаврові листки і спеції, перемішати;
  13. Прибрати каструлю на газ і варити двадцять хвилин;
  14. Готові овочі вийняти, всипати промитий рис і варити до готовності;
  15. Індичку порізати кубиками, розкласти у горщики;
  16. Далі на м'ясо покласти овочі, потім рис і залити все рештою бульйону;
  17. Прибрати в духовку, нагріти її до 180 за Цельсієм і готувати десять хвилин.

Корисні поради

Філе індички краще брати охолоджене, а не заморожене. Так як у другому випадку половиною ваги виявиться замерзла вода. Щоб визначити, було чи м'ясо заморожене, необхідно натиснути на нього. Воно має бути еластичним і пружним.

Щоб блюдо вийшло максимально пряним і смачним, додавайте більше улюблений спецій. Не бійтеся експериментувати, адже як же ще з'являються справжні шедеври кулінарії?

Якщо ви додасте в горщики більше рідини, м'ясо буде неймовірно соковитим. І неважливо, яка це буде рідина: вода, бульйон, сметана, вершки, майонез або що-небудь ще.

Обов'язково приготуйте індичку в горщиках для себе і своїх близьких. Це дуже смачно і досить просто, але в той же час незвичайно. Інгредієнти прості і доступні, так що знайти їх можна буде навіть у селі.

Що ще почитати: