Як приготувати індичку в горщику в духовці
М'ясо індички теж є дієтичним, легким і зовсім нежирним, як і у курки. Але смак її більш насичений, а м'якоть набагато соковитіше. Обов'язково варто спробувати страви з індичкою в горщиках.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
картоплин - | 8 шт. |
майонезу - | 160 мл |
індички - | 750 г |
цибулини - | 2 шт. |
лавра - | 4 аркуша |
грибів - | 12 шт. |
твердого сиру - | 160 р |
рослинної олії - | 65 мл |
вода - | скільки потрібно |
Час приготування: 105 хвилин | Калорійність на 100 грам: 133 Ккал |
Як готувати індичку в горщику в духовці:
- М'ясо птиці вимити, за бажанням видалити весь зайвий жир;
- Нарізати його кубиками невеликого розміру;
- Грибам зачистити капелюшки та ніжки, наріжте їх пластинками;
- Нагріти сковорідку з олією (взяти половину від усієї кількості), всипати гриби;
- Обсмажити їх до повної готовності;
- Картоплю почистити від шкірки, подрібнити кубиками і скласти в миску;
- Промити коренеплоди від крохмалю і викласти на сухе рушник;
- Цибулю очистити і вимити, порізати його півкільцями;
- Масло, що залишилося розкласти по горщикам;
- Розподілити індичку, картоплю, гриби і останнім шаром розмістити цибулю;
- У кожен горщик покласти і лаврові листочки;
- Додати улюблені спеції за смаком поверх усього;
- Залишити всі інгредієнти шарами або ж перемішати за бажанням;
- Налити води в кожен горщик так, щоб покривало інгредієнти наполовину;
- Сир потерти на тертці і укласти в усі горщики «шапочкою»;
- Змастити всі шапочки майонезом і накрити кришками;
- Прибрати в духовку на годину при 180 за Цельсієм.
Печеня з індички з картоплею в горщиках
- 250 г грибів;
- 650 г філе індички;
- 30 мл сметани;
- 1 морква;
- 550 г картоплі;
- 1 головка цибулі;
- 10 шт чорного перцю горошком;
- 2 скибочки часнику;
- 120 г пармезану;
- 40 мл олії оливи;
- 6 гілочок кропу;
- 7 гілочок петрушки.
Час приготування – 2 години і 25 хвилин.
Калорійність – 106 ккал.
Як приготувати:
- Моркву очистити, сполоснути її і натерти на тертці;
- Кріп і петрушку сполоснути, дрібно нарізати всю зелень;
- Додати спеції за смаком і перемішати;
- Цибулю очистити, промити його і порізати дрібними кубиками;
- Масло налити в сковорідку і нагріти його;
- Всипати цибулю, тушкувати до м'якості;
- Додати до нього моркву, кріп і петрушку, готувати чверть години;
- Картоплю почистити, нарізати кубиками і засипати в миску, залити водою;
- Добре промити коренеплоди від крохмалю, відкласти;
- М'ясо вимити, порізати кубиками розмір з картоплею;
- Гриби зачистити і теж подрібнити;
- Додати спеції до картоплі, грибів і навіть м'яса;
- В горщики викласти спочатку м'ясо, потім вміст сковороди, кілька горошин перцю і гриби з картоплею;
- Сметану розвести з водою до отримання рідини зразок молока;
- Часник очистити і поставити його під прес і потім додати до сметані;
- Додати спеції, перемішати і розподілити рідину по горщикам;
- Запікати вміст горщиків протягом однієї години при 200 за Цельсієм;
- За цей час натерти сир на тертці і по закінченню години посипати страву сиром.
Індичка з гречкою в горщику
- 65 мл молока;
- 350 г філе індички;
- 1 скибочка часнику;
- 1 головка цибулі;
- 30 мл рослинного масла;
- 45 мл сметани;
- 180 г гречки;
- 15 мл майонезу.
Час на підготовку – 1 годину і 10 хвилин.
Калорійність – 179 ккал.
Як приготувати:
- Гречку добре вимити проточною водою до прозорості;
- Залити крупу чистою водою в правильних пропорціях, посолити;
- Прибрати на плиту і дати закипіти, зменшити вогонь і готувати не довше двадцяти хвилин;
- Цибулю очистити, промити і нарізати на кубики;
- Нагріти сковорідку з олією і всипати цибулю, тушкувати до готовності, помішуючи;
- Поки цибуля готується, філе промити, зачистити і нарізати кубиками;
- Додати їх теж в сковороду, обсмажити до рум'яності і приправити за смаком;
- Розподілити готову гречку по двом горщикам;
- Рівномірно розкласти і м'ясо з цибулею, перемішати;
- Додати в горщики молоко, розподіляючи його порівну;
- Сметану з'єднати з майонезом, додати спеції;
- Часник почистити і через прес додати його до майонезу і сметани, перемішати;
- Залити гречку з м'ясом отриманим соусом і накрити горщики кришками;
- Прибрати їх в духовку при 180 за Цельсієм на півгодини.
Індичка, запечена з овочами в горщиках
- 3 головки цибулі;
- 2 скибочки часнику;
- 550 г філе;
- 130 г сиру;
- 2 томата;
- 5 г спецій;
- 1 солодкий перець;
- 6 картоплин;
- 90 мл сметани;
- 40 мл олії оливи;
- 180 мл вершків;
- 50 г кропу.
Час приготування – 1 годину і 15 хвилин.
Калорійність – 102 ккал.
Як приготувати:
- Індичку вимити, видалити прожилки і м'ясо порізати кубиками;
- Нагріти сковорідку налити олії;
- Викласти в олію індичку і посипати спеціями, тушкувати десять хвилин;
- Цибулю за цей час почистити і нарізати півкільцями;
- Додати до м'яса і гасити ще п'ять хвилин;
- Томати вимити, видалити плодоніжки і нарізати їх кубиками;
- Перець теж вимити, подрібнити м'якоть;
- Картоплю очистити, нарізати кубиками і промити коренеплоди;
- Викласти в миску, сир позбавити від упаковки і натерти;
- Кріп сполоснути і дрібно порубати його гострим ножем;
- Часник почистити, пустити його під прес;
- У горщики розкласти м'ясо, потім шар томатів з солодким перцем;
- Після овочів викласти трохи часнику в кожну ємність, трохи сметану і розрівняти їх;
- Викласти картоплю поверх сметани і залити все горщики вершками рівномірно;
- Сир натерти і викласти на вершки і картоплею;
- Запікати страву при 200 за Цельсієм близько сорока хвилин.
Як готувати яєчні млинці для салату, а також різні варіанти рецептів цієї страви в нашій статті.
Як приготувати смачне, повітряне безе в мікрохвильовій печі за кілька хвилин. Рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.
Читайте як приготувати смачні тюфтельки з фаршем і рисом.
Філе індички з картоплею, грибами і сиром
- 30 мл рослинного масла;
- 130 г сиру;
- 1 бульйонний кубик;
- 1000 г індички;
- 50 г вершкового масла;
- 75 мл сметани;
- 5 мл кетчупу;
- 10 картоплин;
- 3 скибочки часнику;
- 45 мл майонезу;
- 350 г грибів.
Час приготування – 1 годину і 45 хвилин.
Калорійність – 129 ккал.
Як приготувати:
- М'ясо вимити, очистити і порізати його на кубики;
- Додати до нього спеції за смаком і ретельно перемішати;
- Масло нагріти в сковороді, викласти м'ясо;
- Готувати його протягом десяти хвилин, помішуючи;
- Гриби зачистити з допомогою ножа, скласти в каструлю;
- Залити водою і прибрати на плиту;
- Довести до кипіння і варити їх до готовності;
- Коли гриби будуть готові, злити їх на друшляк і дати їм охолонути;
- Остиглий продукт подрібнити;
- Вершкове масло покласти в сковорідку, дати розтанути;
- Всипати гриби і додати спеції;
- Часник почистити, пустити скибочки під прес, додати до грибів;
- За грибами слід сметана, кетчуп і майонез, перемішати;
- Швидко натерти сир, додати в сковороду до грибів;
- Дати сиру час, щоб він розчинився і готово;
- Картоплю очистити, порізати його кубиками і промити від крохмалю;
- Змішати картоплю, гриби і м'ясо;
- Розподілити отриману масу в горщики;
- Розвести бульйонний кубик водою і залити ним горщики;
- Забрати горщики на одну годину в духовку при 200 за Цельсієм.
Індичатина в горщиках з рисом
- 320 г філе індички;
- 1 цибуля;
- 230 г солодкого перцю;
- 1 морква;
- 1 стебло селери;
- 3 гілки кропу;
- 120 г рису;
- 2 лаврових аркуша.
Час на підготовку – 1 годину і 50 хвилин.
Калорійність – 92 ккал.
Як приготувати:
- Філе вимити, зрізати жир, якщо він є і покласти ціле філе в сотейник;
- Залити його водою і прибрати на плиту;
- Довести до кипіння і варити сорок хвилин;
- Цибулю почистити, вимити і нарізати пір'ям;
- Моркву почистити і вимити, нарізати соломкою;
- Селеру вимити, очистити і нарізати кільцями;
- Всипати цибулю і селеру на сковороду, а її, в свою чергу, прибрати на плиту;
- Прогріти трохи овочі, ні в якому разі не підливаючи масло;
- Грудку остудити в бульйоні, щоб вона залишилася соковитою;
- Потім витягти її з нього і обов'язково процідити його;
- Овочі скласти в каструлю, залити в неї трохи бульйону;
- Додати лаврові листки і спеції, перемішати;
- Прибрати каструлю на газ і варити двадцять хвилин;
- Готові овочі вийняти, всипати промитий рис і варити до готовності;
- Індичку порізати кубиками, розкласти у горщики;
- Далі на м'ясо покласти овочі, потім рис і залити все рештою бульйону;
- Прибрати в духовку, нагріти її до 180 за Цельсієм і готувати десять хвилин.
Корисні поради
Філе індички краще брати охолоджене, а не заморожене. Так як у другому випадку половиною ваги виявиться замерзла вода. Щоб визначити, було чи м'ясо заморожене, необхідно натиснути на нього. Воно має бути еластичним і пружним.
Щоб блюдо вийшло максимально пряним і смачним, додавайте більше улюблений спецій. Не бійтеся експериментувати, адже як же ще з'являються справжні шедеври кулінарії?
Якщо ви додасте в горщики більше рідини, м'ясо буде неймовірно соковитим. І неважливо, яка це буде рідина: вода, бульйон, сметана, вершки, майонез або що-небудь ще.
Обов'язково приготуйте індичку в горщиках для себе і своїх близьких. Це дуже смачно і досить просто, але в той же час незвичайно. Інгредієнти прості і доступні, так що знайти їх можна буде навіть у селі.