Як приготувати фрікасе з індички
Фрікасе – це найчастіше біле м'ясо, яке подається під соусом. Чимось схоже на гуляш, але не зовсім. Вам обов'язково потрібно спробувати, щоб до кінця зрозуміти, про що все-таки йде мова. Блюдо виходить насиченим, ситним і шалено смачним!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
масло оливи - | 20 мл |
вершки - | 70 мл |
цибулю - | 30 г |
сметана - | 30 мл |
філе індички - | 150 г |
цукіні - | 50 г |
спеції - | за смаком |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 118 Ккал |
Перед вами рецепт фрікасе з індички з класичним вершковим соусом. У нас індичка, але її за смаком можна замінити. Трохи цибулі і солодкого цукіні зробить блюдо ще краще!
Як приготувати:
- Цукіні обполосніть, за бажанням очистіть від шкірки.
- Далі плід наріжте півкільцями однієї товщини.
- Цибулю очистіть і промийте, дрібно порубаєте.
- У сковороді нагрійте масло, всипте цибулю і тушкуйте до м'якості.
- За цей час філе промийте, очистіть від жиру.
- Потім м'ясо наріжте невеликими шматочками і додайте до цибулі.
- Тушкуйте все разом, помішуючи, майже до повної готовності.
- Доповніть інгредієнти півкільцями цукіні.
- Готуйте ще п'ять хвилин, помішуючи.
- Сметану з'єднайте з вершками, вилийте масу до індички.
- Присипте вміст сковороди спеціями і тушкуйте до густоти соусу.
Порада: щоб соус був густим, використовуйте жирні вершки.
Фрікасе з індички з кабачками
Кабачки – це майже ті ж цукіні, але смак у них більш ніжний. Так що якщо вам подобаються легкі страви, обов'язково приготуйте будинку наступне фрикасе.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сметана | 100 мл |
індичка | 0,6 кг |
цибуля | 1 головка |
масло оливи | 30 мл |
кабачок | 1 шт. |
вершки | 250 мл |
спеції | за смаком |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 г: 68 калорій |
Як приготувати:
- Філе очистити від жиру, вимийте і наріжте кубиками.
- З лука зніміть піну і наріжте його четвертинками кілець.
- Кабачок вимийте і за бажанням очистіть.
- Обов'язково видаліть хвостики і потім плід дрібно наріжте.
- Прогрійте Масло в сковороді і викладіть цибулю.
- Гасіть його, помішуючи, до м'якості.
- Потім додайте м'ясо і обсмажте його до золотої скоринки.
- Введіть кабачки і тушкуйте все ще десять хвилин.
- Вершки з'єднайте зі сметаною, приправити спеціями.
- Вилийте до м'яса і готуйте фрікасе ще десять хвилин.
Порада: замість сметани для легкості можна використовувати йогурт.
Фрікасе з індички з овочами в маринаді
В наступному блюді буде багато особливого смаку, овочів і аромату. Це фрікасе не схоже на інші і саме тому воно гідно вашої уваги.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
кетчуп | 15 мл |
морква | 1 шт. |
соус теріякі | 15 мл |
цукор | 10 г |
спеції | за смаком |
філе індички | 0,8 кг |
томат | 1 шт. |
соєвий соус | 40 мл |
цибуля | 1 головка |
оцет | 15 мл |
рослинна олія | 30 мл |
борошно | 15 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 98 калорій |
Як приготувати:
- М'ясо ретельно вимийте і очистіть від усього зайвого.
- Наріжте скибочками невеликого розміру.
- У сковороді нагрійте достатньо масла.
- Викладіть м'ясо і смажте до рум'яності.
- В цей час очистіть цибулю, вимийте його і дрібно порубаєте.
- З моркви зріжте шкірку, промийте її і натріть.
- Солодкий перець вимити, вирізати серединку.
- Далі м'якоть поріжте дрібними кубиками або тонкою соломкою.
- Томат теж промийте, наріжте кубиками невеликого розміру.
- Кожні п'ять хвилин до готової індичці додавайте по одному компоненту. Спочатку цибулю, потім моркву, перець і в кінці томат.
- Присипте спеціями вміст сковороди, коли там буде вже всі п'ять компонентів.
- Оцет змішайте з кетчупом, і соєвим соусом теріякі.
- Додайте спеції і цукор, перемішайте.
- Всипте борошно і перемішайте так, щоб не було грудочок.
- Вилийте отриману масу до індички і тушкуйте все разом, поки соус не стане густим.
Порада: борошно можна замінити крохмалем.
Як приготувати з грибами
Гриби – ароматний продукт, який здатний зробити страви більш поживними. Наступний рецепт відрізняється соковитістю і яскравістю смаку.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
курячий бульйон | 0,1 л |
цибуля | 1 головка |
петрушка | 30 г |
масло оливи | 20 мл |
білі гриби | 0,4 кг |
лимон | 65 г |
часник | 2 шматочка |
філе індички | 0,7 кг |
біле вино | 150 мл |
спеції | за смаком |
жовтки | 2 шт. |
вершкове масло | 40 г |
вода | 15 мл |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 г: 91 калорія |
Як приготувати:
- Філе ретельно промийте, очистіть від жил і плівок.
- Наріжте кубиками одного розміру.
- У сковороду покласти вершкове масло і влийте рослинне.
- Змішайте їх і викладіть м'ясо.
- Обсмажте, помішуючи, до рум'яності з усіх боків.
- Коли воно буде готове, перекладіть на блюдо, накрийте.
- Цибулю очистіть і промийте, дрібно порубаєте.
- Викладіть замість м'яса на сковороду, туди ж і цілі зубчики часнику.
- Тушкуйте протягом п'яти хвилин, помішуючи.
- Додайте до цибулі з часником індичку, влийте вино.
- Дайте закипіти і тушкуйте тридцять хвилин під кришкою.
- Гриби почистіть і наріжте скибочками.
- Всипте їх до м'яса через півгодини разом з подрібненою петрушкою.
- Влийте бульйон і додайте спеції, тушкуйте ще півгодини.
- Два сирих жовтка в цей час з'єднайте з водою, соком лимона і спеціями.
- М'ясо обсмажиться, влийте соус до індички і швидко перемішайте, щоб жовтки не встигли згорнутися.
З весняними овочами
Дуже незвичайний варіант домашнього фрикасе. У ньому будуть редиска, морква, зелений горошок прямо в стручках і трохи цибулі, свіжої зелені. Хочеться спробувати?
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | за смаком |
кріп | 20 г |
філе індички | 0,5 кг |
морква | 5 шт. |
зелений горошок | 150 г |
масло оливи | 20 мл |
цибуля | 1 головка |
редиска | 4 шт. |
мед | 15 мл |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 69 калорій |
Як приготувати:
- М'ясо промийте і очистіть від зайвого жиру.
- Наріжте індичку скибочками невеликого розміру.
- Цибулю почистіть і промийте, наріжте півкільцями.
- Морква промийте, зріжте шкірку і порубаєте коренеплоди кільцями.
- Редиску обполосніть, уберитк хвостики.
- Розріжте кожну з них на чотири частини.
- Стручки горошку промийте, видаліть хвостики.
- Сотейник з водою поставте на плиту.
- Доведіть воду до кипіння і покладіть в неї кільця моркви.
- З моменту закипання варіть коренеплід п'ять хвилин.
- Потім помістіть до нього редис і горошок.
- Дайте закипіти і варіть ще дві хвилини.
- Після цього злийте вміст сотейника на друшляк або сито, нехай вода стече.
- У сковороді нагрійте масло і викладіть туди шматочки філе.
- Помішуючи, обсмажте їх до золотої скоринки.
- Всипте цибулю і тушкуйте до м'якості.
- Додайте варені овочі, спеції, мед і тушкуйте разом ще п'ять хвилин.
- Кріп промийте і дрібно порубаєте.
- Присипте їм готове блюдо і подавайте до столу.
Порада: за бажанням можете прикрасити страву кільцями лимона.
Читайте також, як можна приготувати ніжну індичку в соєвому соусі.
Рекомендуємо готувати фрикадельки з індички для дітей і дорослих з нашим простим рецептами. Ну дуже смачно, переконайтеся самі!
А тут ви дізнаєтеся, як готувати індичку з ананасами на сковороді в духовці і мультиварці.
Приготування в мультиварці
Якщо у вас є мультиварка, то приготування не забере багато часу. Диво-машина зуміє допомогти вам так, що готування перетвориться на суцільне задоволення!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 50 мл |
часник | 20 г |
філе індички | 450 г |
спеції | за смаком |
цибуля | 2 головки |
печериці | 0,2 кг |
сік лимона | 20 мл |
вершки | 250 мл |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 106 калорій |
Як приготувати:
- Філе промийте, вимийте і очистіть від жиру і плівок.
- Наріжте його смужками однієї товщини.
- Збризніть соком лимона, перемішайте і залиште маринуватися на двадцять хвилин.
- Гриби очистіть і наріжте довільно.
- З лука зніміть піну, обполосніть його і дрібно порубаєте.
- Часник позбавте від шкірки, пропустити через прес.
- У каструлю налийте олію і включіть режим смаження.
- Всипте м'ясо і обсмажте його до золотистого кольору.
- Потім додайте часник і гриби з цибулею.
- Туди ж — спеції, тушкуйте все разом десять хвилин.
- Влийте вершки і в режимі гасіння готуйте страву двадцять хвилин.
Корисні поради
Щоб м'ясо залишалося соковитим всередині, обов'язково обсмажуйте його до рум'яної скоринки. Саме вона запечатает весь сік всередині, в результаті ваше блюдо вийде неймовірним!
Не бійтеся експериментувати і додавати різні спеції. Починаючи з паприки і сухого часнику і закінчуючи чебрецем і розмарином. Буде смачно, головне, пам'ятайте про міру!
Фрікасе – це соковите м'ясо в ароматному і насиченому соусі, в яке неможливо не закохатися. Обов'язково доповніть його улюбленим гарніром, щоб повноцінно насолодитися усіма смаками. Приємного апетиту!