Як смачно і просто приготувати шурпу в мультиварці
Можливо, що ви ніколи раніше не пробували такий суп. В оригіналі він готується на баранячому бульйоні, що робить його неймовірно насиченим, незвичайним і ситним. Спробуємо?
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
лука - | 1 шт. |
баранини на кістці - | 450 г |
води - | 1800 мл |
картоплин - | 5 шт. |
часнику - | 2 шматочка |
перцю болгарського - | 1 шт. |
моркви - | 1 шт. |
томатів - | 3 шт. |
Час приготування: 145 хвилин | Калорійність на 100 грам: 46 Ккал |
Як готувати шурпу з баранини в мультиварці:
- Баранину ретельно вимити, потім видалити зайвий жир і просушити м'ясо сухими серветками;
- Помістити баранину в чашу мультиварки, влити воду і в режимі гасіння готувати протягом однієї години, під кришкою;
- Коли пройде час, бульйон зняти з вогню і дати йому охолонути разом з м'ясом. Адже якщо воно буде остигати в супі, то в підсумку вийде набагато соковитіше;
- Після цього баранину витягнути і злити бульйон через сито або марлю, щоб не був мутним;
- М'ясо зняти з кістки і відставити ненадовго;
- Картоплю почистити і нарізати скибочками;
- Перець сполоснути, зачистити його всередині і нарізати часточками;
- Цибуля позбавити від шкірки, помити його і дрібно покришити;
- Часник очистити, як і моркву. Обидва продукти нарізати кільцями;
- Помідори сполоснути, порізати на однакові шматочки;
- М'ясо подрібнити середніми шматочками;
- Картопля, цибуля, морква, перець, часник, баранину і помідори скласти в чашу мультиварки;
- Залити проціджений бульйон, посолити його і готувати одну годину в режимі гасіння або супу;
- Готовий суп розподілити по тарілках і за бажанням присмачити кінзою.
Як приготувати шурпу з нутом
- 3 картоплі;
- 80 г нуту;
- 550 г баранини;
- 5 гілочок кінзи;
- 1 морквина;
- 2 гілки чаберу;
- 2 головки цибулі;
- 2 томата;
- 3 солодких перцю;
- 5 г базиліка;
- 5 г чорного перцю.
Час – 1 годину і 15 хвилин.
Калорії – 94.
Порядок дій:
- Нут промити проточною водою, залити його і залишити на всю ніч;
- М'ясо промити, за бажанням видалити зайвий жир;
- Скласти його в чашу мультиварки, всипати нут і влити води (близько 2,5 л);
- Посолити, закрити кришку і в режимі мультиповара готувати під тиском 30 хвилин при 100 градусах;
- За цей час можна зайнятися овочами і в першу чергу почистити і помити цибулю, нарізати його півкільцями;
- Далі почистити картоплю, моркву, потім вимити їх і крупно порізати;
- Перець розрізати, зачистити, нарізати великими шматками;
- Помідори вимити, нарізати на вісім частин;
- Коли час нуту і м'яса пройде, зняти з поверхні піну, додати картоплю, моркву, перець, помідори, цибуля і спеції;
- Закрити кришку і в тому ж режимі готувати суп ще десять хвилин;
- Потім включити мультиварку в режим підігріву ще на двадцять хвилин;
- Коли пройде час, шурпу можна подавати до столу.
Простий і швидкий бісквітний рулет з варенням або згущеним молоком. Кілька варіантів випічки вам точно знадобляться.
Як приготувати неймовірно смачну карбонару з беконом. Читайте рецепт і з нашими рекомендаціями ви точно не перетворіть його в звичайні макарони з м'ясом.
Читайте як приготувати смачну курочку з хрусткою скоринкою. Наші підказки допоможуть вам.
Рецепт шурпи з яловичини в мультиварці
- 3 картоплини;
- 750 г яловичини на кістці;
- 7 г солі;
- 3 л простої води;
- 30 г пасти томатів;
- 4 шматочки часнику;
- 1 морква;
- 2 цибулі;
- 2 солодких перцю;
- 2 помідори;
- червоний перець;
- петрушка;
- чорний перець;
- кріп;
- лаврові листи;
- спеції для шурпи.
Час – 2 години.
Калорії – 51.
Процес приготування:
- М'ясо промити, якщо є необхідність, видалити плівки/жир;
- Потім порізати яловичину порційними шматками, натерти сіллю і перцем, додати до нього спеції для шурпи, добре втерти їх;
- Викласти м'ясо в чашу мультиварки;
- Цибулю почистити, промити і нарізати півкільцями або кільцями;
- Помідори помити, порізати їх на шматочки однакового розміру;
- Перець зачистити від перетинок і насіння, нарізати великою соломкою;
- Цибуля розкласти зверху на м'ясо, а на нього, у свою чергу, перець і томати;
- Моркву почистити, сполоснути і нарізати брусками;
- Картоплі зрізати шкірку, нарізати її кубиками і промити від крохмалю;
- Скласти обидва коренеплоду в чашу до решти інгредієнтів;
- Часник почистити, зрізати йому сухі кінці;
- Залити вміст мультиварки водою, зверху покласти шматочки часнику і кинути листи лаврушки;
- Закрити чашу кришкою і в режимі гасіння готувати страву одну годину;
- За кілька хвилин до кінця приготування страву посолити, поперчити (двома видами перцю);
- Сполоснути петрушку і кріп, покришити їх і додати в шурпу;
- В кінці приготування включити режим підігріву ще на чверть години, потім подавати суп до столу.
Як зварити шурпу з курки
- 3 картоплі;
- 2 томата;
- 550 г курки;
- 2 болгарських перцю;
- 1 морквина;
- 2 цибулини;
- зелень.
Час – 1 година.
Калорії – 94.
Принцип готування:
- М'ясо промити проточною водою, видалити зайвий жир і скласти курку в каструлю;
- Влити воду і варити м'ясо в режимі мультиповара тридцять хвилин;
- За цей час необхідно підготувати овочі, почавши з лука, який треба очистити, промити, а потім подрібнити довільною формою і розміром;
- Помідори помити, видалити зелені ділянки і нарізати плоди середнім кубиком;
- Картоплю і моркву очистити, промити і теж нарізати середнім розміром;
- Так само вчинити і з перцем, але його попередньо потрібно очистити всередині;
- За сигналом мультиварки в чашу скласти всі подрібнені продукти, додати спеції і продовжити готувати шурпу ще чверть години, не змінюючи режим;
- Коли пройде час, сполоснути і покришити зелень, присипати нею готову шурпу.
Рецепт приготування шурпи з свинини
- 2 помідори;
- 450 г свинини;
- 2 л води;
- 4 картоплі;
- 15 мл олії;
- 1 морква;
- 1 болгарський перець;
- 5 г солі;
- 2 цибулі;
- хмелі-сунелі;
- зіра.
Час – 1 годину і 50 хвилин.
Калорії – 53.
Метод готування:
- Свинину промити, помістити на обробну дошку, щоб нарізати шматочками;
- Мультиварку включити в режим випічки на 40 хвилин, прогріти масло;
- Викласти м'ясо і обсмажувати його двадцять хвилин, періодично помішуючи;
- Цибуля очистити, вимити і нарізати його півкільцями;
- Моркву ретельно помити, порізати кільцями;
- Помідори і перець сполоснути, видалити плодоніжки і серединку перцю;
- Обидва продукти нарізати великими шматочками;
- Картоплю почистити, крупно нарізати і промити від крохмалю;
- Викласти в чашу до свинини моркву, цибулю, помідори і перець;
- Готувати ще двадцять хвилин, що залишилися;
- Коли час пройде, додати картоплю, зіру, хмелі-сунелі й інші спеції за смаком;
- Залити гарячою водою і готувати суп в режимі гасіння протягом однієї години.
Корисні поради
Для приготування цієї шурпи краще брати баранину, та пожирніше. Саме така йде за оригінальним рецептом. Це дуже жирний і насичений суп, який навіть не вариться, а тушкується.
Шурпа може подаватися двома різними способами. У першому випадку її подають як звичайний суп розлитий по тарілках. У другому ж випадку овочі і бульйон готують окремо. Потім м'ясо змішують з овочами, а бульйон пускають через марлю. Далі окремо подається густа частина (овочі та м'ясо) і окремо бульйон. Цікаво, правда?
Найкраще в якості зелені підійде кінза, традиційні петрушка і кріп, барбарис, листочки лавра. Також додають чорний перець, а в кінці приготування практикують додавання невеликого шматочка вершкового масла для більш насиченого смаку.
Обов'язково спробуйте приготувати таку страву для себе і своїх близьких, як тільки у вас з'явиться вільний час. Ситний Суп настільки, що його вистачить до кінця дня!