29 март 2019 3 329

Як смачно посмажити баранину на сковороді

Кажуть, баранину набагато краще гасити, а не смажити. А ми можемо довести зворотне. Якщо підійти до цієї справи з розумом і потрібними овочами, можна отримати приголомшливе м'ясо, яке підійде до будь-якого гарніру. Ніякого неприємного аромату очікувати не варто – овочі легко впораються з цим, просочивши своїм соком баранину навіть на кісточці.

Смажена баранина з цибулею на сковороді
Інгредієнти Кількість
курдючного жиру - 45 г
солі - 7 р
гострого перцю - 2 г
баранини (м'якоті) - 0,3 кг
зіри - 5 г
цибулин - 1 шт.
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 249 Ккал

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити і обсушити його серветками. Порізати на кубики, сторона яких має вийти близько 2 см, тобто різати потрібно досить крупно.
  2. Зняти лушпиння з цибулі і нашаткувати її пір'ям.
  3. За допомогою ступи розтовкти зіру, а потім перемішати її з гострим червоним перцем.
  4. Розігріти сковорідку. Покласти в неї жир і почекати, поки він розтане. Щоб це сталося швидше, його треба порізати дрібними шматочками. Купувати такий жир окремо не варто, адже його можна зрізати з того ж шматочка м'яса, розтопити до шкварок, а потім витягнути їх.
  5. Перекласти сюди м'ясо в один шар. Підсмажити, потім перевернути. Це зручно робити виделкою або щипцями.
  6. Коли друга сторона теж підсмажиться, до баранині слід додати цибулю, спеції і сіль. Все перемішати і продовжувати готувати, поки м'ясо не стане м'яким, а цибулю — прозорим.
  7. Далі подавати м'ясо до столу в гарячому вигляді з будь-яким гарніром.

Смажена баранина з помідорами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибулин 3 шт.
часнику 4 зубця
спецій за смаком
баранини 0,5 кг
олії соняшникової 40 мл
помідор у власному соку 0,5 кг
базиліка 10 г

Скільки по часу – 1 година 25 хвилин.

Яка калорійність – 122 калорії.

Як приготувати:

  1. Промити м'ясо, прибрати всю вологу і порізати його порційними шматочками.
  2. Розігріти масло в сковороді і обсмажити баранину з усіх боків, поки не з'явиться скориночка. Вогонь повинен бути середнім або більше.
  3. Цибулю нашаткувати чверть-кільцями.
  4. Свіжий базилік вимити, зняти листя, дрібно їх порізати.
  5. Очищений часник теж подрібнити ножем.
  6. Додати цибулю з часником до баранині, перемішати. Накрити кришкою і готувати близько п'яти хвилин, щоб цибуля стала м'якше.
  7. Далі всю масу слід перекласти в посуд з товстим дном і стінками. Підійде казан.
  8. Помідори витягти з банки і подрібнити блендером в однорідну масу. Можна взяти і свіжі м'ясисті помідори, бланшувати їх і пюрировать без плодоніжки. Під бланшуванням мається на увазі очищення від шкірки плодів. Для цього помідори слід надрізати, опустити в окріп, через хвилину перекласти в холодну воду і стягнути ножем шкірку.
  9. Отриману масу влити до баранині, приправити і додати подрібнений базилік. Накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні близько години.
  10. Після цього можна відразу подавати до столу.

Як посмажити м'ясо з картоплею на сковороді

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
томатного пюре 0,2 кг
баранини 0,6 кг
сушеного шавлії 4 р
картоплі 0,6 кг
цибулин 2 шт.
сушеного кропу 5 г
маслин 60 г
часнику 3 зубця
болгарських перців 1 шт.
оцту бальзамічного 15 мл
солі за смаком

Скільки по часу – 3 години.

Яка калорійність – 115 калорій.

Як приготувати:

  1. Порізати вимите м'ясо на невеликі шматочки. Перекласти в сковороду з невеликою кількістю олії і обсмажити.
  2. Великими шматочками нарізати цибулю без лушпиння і додати до м'яса. Гасити всі три хвилини.
  3. Дрібно посікти часник і відправити до баранині.
  4. Через хвилину додати томатне пюре, спеції, сіль, влити оцет і дві склянки води. Трохи перешкодити, щоб з'єднати смаки. Викласти пюре з водою і пряними травами.
  5. Крупно нарізати болгарський перець, витягнувши його насіннєву коробочку, додати до загальної маси.
  6. Закрити кришкою і тушкувати близько сорока хвилин.
  7. За цей час почистити картоплю від шкірки і порізати на шматочки середнього розміру.
  8. Після закінчення часу додати картоплю до решти продуктів, перемішати і готувати під кришкою ще тридцять п'ять хвилин. Додатково приправити. Час від часу потрібно помішувати, щоб картопля готувався рівномірно.
  9. За п'ять хвилин до готовності покласти сюди маслини. Подавати відразу.

Як посмажити баранину з картоплею, дивіться на відео нижче:

Як приготувати з овочами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
помідорів 2 шт.
баранини на кісточці 3 шт.
води 0,5 л
цибулин 1 шт.
спецій за смаком
олії оливи 80 мл
моркви 2 шт.
картоплин 2 шт.
петрушки 1 пучок
болгарських перців 2 шт.
часнику 2 зубці
базиліка 10 г
кмину 15 г

Скільки по часу – 1 година 20 хвилин.

Яка калорійність – 111 калорій.

Як приготувати:

  1. Очистити від шкірки картоплю з морквою. Нашаткувати їх невеликими кубиками.
  2. Болгарський перець різних кольорів очистити від насіннєвої коробочки, потім порізати такими ж кубиками.
  3. Помідори вимити, видалити плодоніжки і нарізати м'якоть часточками.
  4. Цибулю без лушпиння нашаткувати тонкими півкільцями, а часник можна дрібно порубати.
  5. Зелень вимити, струсити вологу, нашаткувати листя.
  6. У сковороду влити трохи оливкової олії. Розігріти його.
  7. М'ясо промити, обсушити і покласти у сковорідку цілими стейками. З кожної сторони готувати близько семи хвилин.
  8. Зменшити вогонь і додати сюди цибулю, готувати протягом п'яти хвилин, час від часу перемішуючи. Далі додати моркву і готувати ще десять хвилин.
  9. Витягнути м'ясо, замість нього покласти сюди болгарський перець. Через п'ять хвилин додати помідори і кмин, перешкодити, готувати ще хвилин дванадцять.
  10. Далі додати картоплю і зелень, витримати п'ять хвилин.
  11. Повернути в сковороду баранину, «втопити» її в овочах. Додати вказану кількість води і часник. Дати масі закипіти.
  12. Приправити страву, на маленькому вогні витримати ще півгодини, накривши кришкою. Потім подавати до столу.

Смачний і соковитий ескалоп з індички.

Як приготувати паштет з авокадо з часником?

Легкий рецепт сиру з солоним огірком і зеленню.

Особливості приготування

Чим молодше м'ясо барана, тим воно смачніше. Для різних страв використовують певні частини туші. Наприклад, для останнього рецепта підійде лопаткова частина.

Також у всіх рецептах баранину можна замінити яловичиною або свининою. Важливо, щоб було менше жиру, ніж м'яса, але при цьому чисте м'ясо брати не варто – буде жорстким.

Перед тим як шаткувати цибуля, його потрібно покласти в морозилку хвилин на десять або просто перед нарізкою витримати в холодній воді. Це трохи знизить подразнення очей. Також під час нарізки великої кількості плодів ніж потрібно час від часу полоскати в крижаній воді.

Відео-рецепт смаженої баранини на сковороді:

Смажена баранина добре підходить для обіду, особливо якщо за столом чоловіки. Це швидкий і смачний спосіб насититися, не витрачаючи багато енергії і сил. Приємного апетиту!

Що ще почитати: