03 апрель 2019 9 488

Як приготувати млинці на свіжих або сухих вершках

Дивно, але рідко хто готує млинці на вершках. Дуже даремно! Цей молочний інгредієнт робить млинці більш ніжними, насиченими і надає їм вершковий і дико апетитний смак і аромат!

Базовий рецепт
Інгредієнти Кількість
вершків - 220 мл
борошна - 270 г
олії соняшникової - 30 мл
яєць - 2 шт.
цукру - 40 г
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 260 Ккал

Метод готування млинців на вершках:

  1. Яйця традиційно поділити в окремі миски;
  2. До жовтків всипати цукор і компоненти збити в пишну, легку масу. У цьому може допомогти міксер або блендер;
  3. Влити вершки, акуратно змішати лопаткою або віночком;
  4. Далі почати всипати борошно в кілька етапів, розмішати до гладкості текстури;
  5. Білки трохи посолити і збити до стійких піків;
  6. Обережно, легкими рухами вмішати білки в іншу масу;
  7. Тісто для млинців порційно смажити на сковороді до рум'яності з обох сторін.

Млинці на збитих вершках

  • 50 г дріжджів;
  • 10 г солі;
  • 470 мл молока;
  • 10 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 550 г борошна;
  • 120 мл жирних вершків.

Час – 1 годину і 15 хвилин + смаження.

Калорії – 215.

Як спекти млинці зі збитими вершками:

  1. Молоко в обов'язковому порядку підігріти до теплого стану;
  2. Третю частину молока налити в миску, всипати дріжджі і ретельно перемішати все, щоб дріжджі розійшлися;
  3. Додати цукор і сіль, теж розмішати до розчинення;
  4. Далі доповнити компоненти 2/3 частинами борошна. Її слід додавати поетапно, щоб встигнути розбити грудки з допомогою віночка;
  5. Прибрати тісто в тепло, щоб воно піднялося;
  6. За цей час яйця поділити в різні миски;
  7. Приблизно через тридцять хвилин у тісто влити жовтки, залишки молока і вмішати залишки борошна, все добре перемішати віночком або лопаткою;
  8. Білки трохи посолити і збити до стійких піків;
  9. Вершки налити в миску і збити їх до того ж стану. При виборі посуду варто врахувати, що і білки і вершки збільшаться в кілька разів;
  10. Готові білки акуратно і поступово вмішати в тісто, потім повторити те ж саме і з вершками;
  11. Прибрати тісто в тепло ще один раз, щоб піднялося;
  12. Після цього можна випікати млинці на добре розігрітій сковороді.

Тонкі млинці на вершках з дірочками

  • 50 мл води;
  • 430 мл вершків;
  • 20 мл олії;
  • 30 г цукру;
  • 160 г борошна;
  • 6 г сухих дріжджів;
  • 3 г солі;
  • 1 яйце.

Час – 2 години + смаження.

Калорії – 191.

Порядок дій:

  1. Вершки залити в сотейник або піалу, підігріти на плиті або в мікрохвильової печі до теплої, не гарячого стану;
  2. У третю частину вершків додати цукор і добре його розчинити;
  3. Всипати дріжджі і теж ретельно їх розмішати, щоб повністю розійшлися в вершках;
  4. Прибрати в тепло отриману масу хоча б на чверть години;
  5. Залишки вершків теж прогріти, влити в піднялася дріжджову масу;
  6. Посолити її і доповнити сирим яйцем;
  7. Перемішати і почати вмішувати борошно, поетапно пускаючи її через сито;
  8. Після кожного разу масу доводити до однорідної текстури;
  9. Влити олію і знову з'єднати компоненти до гладкості;
  10. Потім тісто можна відправити в тепло на півтори години;
  11. По закінченню часу млинці можна смажити до рум'яності з усіх боків.

Рецепт маринаду для курки допоможе вам приготувати птаха ще більш соковитою і ніжною.

Як приготувати плавлений сир в домашніх умовах читайте в нашій статті.

Креветки з макаронами — спробуйте це неймовірне блюдо, яке пахне море.

Млинці на сухих вершках і молоці

  • 15 г цукру;
  • 1 яйце;
  • 10 мл молока;
  • 3 г розпушувача;
  • 15 мл олії;
  • 10 г сухих вершків;
  • 40 р борошна.

Час – 5 хвилин + смаження.

Калорії – 312.

Процес приготування:

  1. Молоко підігріти і налити в миску;
  2. Додати до нього вершки, швидко розбиваючи грудочки віночком;
  3. Вбити яйце, додати масло, цукор, розпушувач і перемішати;
  4. Далі всипати борошно і обов'язково розвести її до гладенької текстури;
  5. Тісто готове і його можна випікати на сковороді до рум'яності.

Млинці на вершках і воді

  • 15 г цукру;
  • 15 мл олії;
  • 3 яйця;
  • 350 мл води;
  • 3 г солі;
  • 170 мл вершків;
  • 350 г борошна.

Час – 25 хвилин + смаження.

Калорії – 172.

Кулінарний процес:

  1. Яйця помістити в миску без шкаралупи, додати цукор;
  2. Компоненти з'єднати, ретельно збиваючи їх між собою до пишноти;
  3. Всипати сіль, налити вершки, змішати і поступово ввести муку;
  4. Після кожного додавання борошна масу доводити на однорідності;
  5. Далі влити воду, потім масло і знову перемішати;
  6. У підсумку вийде рідке тісто, якому потрібно дати десять хвилин на відпочинок;
  7. Після цього млинці можна смажити до готовності на сковороді.

Корисні поради

Щоб перший млинець не вийшов грудкою, настійно рекомендуємо прогрівати сковороду до стану «диму». Саме ця ступінь прогрівання забезпечить вам потрібний результат.

Тісто має бути як рідка сметана/питний йогурт. Якщо тісто дуже густе або рідке, регулювати його потрібно рідкими і, відповідно, сухими інгредієнтами. Рідкими можуть бути вода, йогурт, кефір, вершки і так далі, а сухий інгредієнт завжди один – борошно.

Коли ви будете змащувати сковороду маслом черговий раз, робіть це пензликом, щоб не налити багато. Якщо масла буде багато, то млинець у будь-якому випадку вийде товстим.

А тепер, мабуть, улюблена частина кожного з вас. Поговоримо і про начинках? Хтось любить солодкі, а хтось солоні. Ми будемо пропонувати, а ви вибирайте!

  • сир з зеленню (кріп, розмарин, базилік та ін);
  • йогурт з горішками;
  • сир з родзинками/чорносливом/курагою;
  • ягоди або фрукти з сиропами;
  • шоколадна паста з бананом (іншими фруктами/ягодами);
  • вершки або маскарпоне з добавками;
  • курка з грибами;
  • фарш з овочами;
  • крабові палички з кукурудзою;
  • гриби під соусом;
  • червона риба з вершковим сиром;
  • яйця з зеленою цибулею;
  • овочі під соусом;
  • оселедець з солоними огірками та цибулею;
  • бринза з часником і зеленню.

Звичайно, це не всі варіанти начинок, які існують на сьогоднішній день. Але ми запропонували вам найбільш популярні, так що приступайте! Готуйте млинці на вершках з задоволенням, вибирайте самі смачні начинки і дивуйте свої рецептори новими смаками.

Що ще почитати: