16 июнь 2019 8 230

Як спекти печиво з гречаного борошна без глютену

Це одне з найбільш корисних видів печива, адже головним компонентом якого є гречана мука. Вона володіє приємним ароматом, карамельним присмаком, що дуже подобається дітям.

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
гречаного борошна - 110 г
яєць - 2 шт.
меду - 2 ст. л.
рослинної олії - 2 ст. л.
соди - половини ч. л.
ваніліну - 2 г
сухофруктів, кунжуту - за бажанням
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 150 Ккал

Гречана крупа застосовується у кулінарної галузі досить широко. З неї можна приготувати корисне і просте печиво, тісто для якого робиться за 5– 10 хвилин. Якщо хочеться додати присмак пряників, то можна замінити цукор медом.

Якщо гречану борошно відшукати в магазині не вдалося, можна скористатися кавомолкою і змолоти гречку. Після просіювання крізь сито гречана мука готова.

Яйця з цукром збивають в глибокій посуді до стану пишноти. Кількість цукру залежить від бажаного ступеня солодощі.

Просіяне гречане борошно змішують з погашеною содою і додають в солодку яєчну масу.

Після вливання в отриману суміш рослинного масла можна починати замішування тіста. При бажанні можна додавати сухофрукти, кунжут. Формування печива потрібно здійснювати вологими руками, щоб в'язке тісто не прилипало.

Деко застеляють пергаментом і викладають на нього сформовані печива.

Температура для випікання – 180 градусів, час – не більше 15 хвилин. Печиво пропікається дуже швидко, тому необхідно спостерігати за його станом.

Гречане печиво для тих, хто на дієті

Легке і корисне для підтримки фігури дієтичне печиво без використання яєць, олії, борошна. Темі не менш, це ситна, смачна альтернатива шкідливим продуктам. Знадобиться небагато інгредієнтів:

  • 1 стакан гречаної крупи;
  • 150 мл кефіру;
  • 1 ст. л. меду;
  • 1 ч. л. оливкової олії;
  • 1 ст. л. житніх висівок;
  • пара середніх яблук;
  • кунжут.

Тривалість процесу – 1,5 години; калорійність одного печива – приблизно 72 ккал.

Знадобиться 1 стакан змеленого гречаної крупи, не обов'язково доводити її до стану борошна. Просіювання не потрібно. На виході виходить половина склянки гречаної маси.

До крупно натертим яблука без шкірки додається перемелена гречка, оливкова олія, висівки, кефір, мед. Мед можна замінити будь-яким сиропом. Після ретельного перемішування отриману масу залишають на 20 хвилин.

Вона не повинна розсипатися. Щоб цього уникнути, можна додати кефір, доводячи тісто до в'язкого стану. Основну масу розділяють на кульки і формують з них коржики, присипаючи кунжутом. Температура випікання становить 150 градусів, час – 1 година.

Печиво з гречаним борошном з імбиром без глютену

Гречане борошно не містить глютен, що відповідає правильному харчуванню, а також надає випічці пікантний смак. Імбир, кориця і сухофрукти роблять печиво ще смачніше. Компоненти складу:

  • гречана мука – 200 г;
  • мед (краще гречаний) – 100 г;
  • пара яєць;
  • вершкове масло;
  • імбир, кориця, сухофрукти.

Час приготування – 1год; калорійність – 140 ккал/100 р.

Яйця і мед доводять до однорідної яєчно-медової маси шляхом збивання їх віночком. Слідом додається гречана борошно, імбир, кориця. Тісто вимішується ложкою. Ємність накривають серветкою і залишають на півгодини.

Після настоювання можна сформувати кульки, розкотити. Поверхні заготовок печива додають сухофрукти, посипають імбиром, корицею.

Поки духовка нагрівається до 180 градусів, деко змащують маслом, викладають кружечки. Через 20-30 хвилин після приміщення в духовку печиво буде готово!

Рецепт маринаду для курки допоможе вам приготувати птаха ще більш соковитою і ніжною.

Як приготувати плавлений сир в домашніх умовах читайте в нашій статті.

Креветки з макаронами — спробуйте це неймовірне блюдо, яке пахне море.

Гречане печиво без використання яєць

Гречане печиво настільки універсально, що нестача одного інгредієнта не є перешкодою для його приготування. Це печиво можна зробити навіть без яєць. Присутність какао надає йому особливого смаку. Основні продукти складу:

  • 180 г гречаного борошна;
  • 50 г какао-порошку;
  • цукор – 80 г;
  • сметана – 200 г;
  • 40 мл оливкової олії;
  • арахіс (по 3 штучки на кожне печиво);
  • ванілін, розпушувач.

Час приготування – 40 хвилин; калорійність – 151 ккал/100 р.

Перемішавши сухі компоненти, починають додавати інші. Замішане тісто повинно мати м'яку, розсипчасту консистенцію. Печиво формується у вигляді плоских, круглих коржів. У кожну з них треба вдавити за три арахисовых горішка.

Можна застелити деко силіконовим килимком, помістити на нього заготовки і відправити в духовку на 25 хвилин. Температура повинна бути близько 190 градусів.

Випічка з гречаного борошна з сиром

Ароматне гречане печиво з ніжним смаком. Відмінно підходить для дітей, добре давати його дитині на сніданок з молоком. Основні компоненти:

  • 150 г сиру;
  • гречане і пшеничне борошно – 0,5 склянки;
  • одне яйце;
  • 3 ст. л. цукру (можна меду);
  • половина чайної ложки розпушувача.

Тривалість процесу – 40 хвилин; калорійність – 226 ккал/100 р.

Сир потрібно протерти крізь сито для позбавлення від грудок. Якщо він сухуватий, то потрібно додати яйце. Після додавання цукру або меду суміш доводиться до однорідної консистенції.

Гречана мука з'єднується з розпушувачем, просіюється і вводиться в поученную сирну масу. Окремо просіюється пшеничне борошно. Вона додається по частинах, по мірі вимішування тіста. Тісто повинно мати м'якістю.

Отриманий кульку тесту краще залишити на півгодини або годину. Якщо часу не вистачає, то можна приступати до формування заготовок печива відразу.

Поки духовка розігрівається, тісто розкочується шаром товщиною в 1 см або трохи тонше. Печиво можна вирізати ножем або формочкою або просто склянкою. Потім заготовки переносяться на вистелений папером деко.

Можна економити місце, викладаючи печиво близько один до одного. Вони не розпливаються, відмінно тримають будь-яку форму. Температура випікання – 200-220 градусів, час – від 15 до 20 хвилин. Потрібно стежити за тим, щоб не перетримати печиво.

Після діставання з духовки печиво може здатися сухуватим, але під хрусткою поверхнею, всередині нього, виявляється м'яке і смачне тісто.

Гречане печиво з волоськими горіхами

Цей доступний рецепт малокалорійної печива дозволить без шкоди для фігури поласувати смачною випічкою. Компонентний склад:

  • гречана крупа – дві третини склянки;
  • по 50 г волоських горіхів, висівок (будь-яких);
  • 30 г вершкового масла (можна рослинне);
  • пара яєць;
  • мед – 3 ст. л.;
  • сіль.

Час приготування – трохи більше 1 години; калорійність – 185 ккал/100 р.

Гречану крупу слід перебрати, помістити в кавомолку і подрібнити до стану борошна. Можна пошукати готову гречане борошно в магазині. До гречаної борошні додаються висівки, а також очищені, подрібнені волоські горіхи.

Горіхи можна зробити трохи смачніше, якщо прожарити на сковороді. Але тоді доведеться пожертвувати частиною корисних речовин. Також можна експериментувати, пробуючи рецепт з іншими видами горіхів. До тесту додаються всі інші компоненти. Тісто вимішується до однорідної консистенції, воно повинно представляти собою густу, в'язку масу.

Для формування печива знадобиться десертна ложка. Тісто набирається в ложку, скочується в кульку і сплющується до товщини 1 див. Лист змащувати не знадобиться, адже у складі тесту присутній вершкове масло. Через 40 хвилин випікання при 180 градусах на нижньому рівні духовки печиво готове.

Що ще почитати: