Рецепти швидкого, шоколадного і пісочного печива з какао
Випічка з додаванням какао-порошку приваблює своїм шоколадним виглядом, апетитним ароматом і приємним смаком. Продукти для приготування печива можуть бути різноманітними, за умови, що головним компонентом буде какао.
Шоколадне печиво люблять діти і дорослі, його багато ніколи не буває. Добірка самих цікавих рецептів печива з какао дозволить приготувати без особливих клопотів справді смачне ласощі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
пачка охолодженого маргарину - | 250 г |
цукровий пісок - | 1 склянка |
какао - | 25 г |
для тіста сода або розпушувач - | 0,5 ч. л. |
просеянная борошно - | 350-380 р |
Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 469 Ккал |
- Дістати з холодильника маргарин. Порубати з борошном, какао і цукром. Не забуваємо додати розпушувач або соду. Трохи борошна залишити для замішування тіста.
- Вимісити м'яке і еластичне тісто, щоб воно не прилипало до столу можна розкачати його на харчовому целофані.
- Склянкою чи формою, вирізати печиво з тіста довільної форми. Товщина його повинна становити близько 0,5 див.
- Застелити пергаментом лист, змащувати його не потрібно, так як тісто має в своєму змісті досить жирів.
- Випікати на середній потужності. Готовність перевіряти дерев'яною лучиною.
- Дістати з духовки, при бажанні притрусити злегка порошком какао в рівному співвідношенні з цукровою пудрою.
Шоколадне печиво
Необхідні інгредієнти:
- 3 яйця;
- порошок какао — 25 гр;
- шоколад чорний -1 плитка;
- борошно пшеничне — 280-300 гр;
- цукор — 75 гр.
Час приготування печива: 50 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 369,7 ккал.
- Збити заздалегідь витримані поза холодильника яйця з цукровим піском. Повинна утворитися міцна пінна маса. При бажанні для пишноти, збити окремо білки від жовтків.
- Змішати борошно з какао, і поступово вмішати збиті яйця. Тісто має бути ніжним, як на бісквіт.
- Плитку шоколаду подрібнити на шматочки або натерти на крупну тертку.
- Розігріти духовку. Застелити пергаментом жарова лист.
- На лист викласти чайною ложечкою печиво, зверху трохи шоколаду і ще шар тіста.
- Випікати приблизно 20 хвилин, залежно від вашої духовки.
- Шоколад всередині печива розтане, бісквіт добре підніметься. Вийде смачне шоколадне ласощі для всієї родини.
Популярний «Орео»
Як зробити печиво «Орео» з какао в домашніх умовах, ви дізнаєтеся з цього рецепту. Це набагато простіше, ніж ви думаєте. Потрібні такі інгредієнти:
- какао-порошок— 2 ст. л;
- вершкове масло — 250 гр;
- цукор — 130 гр;
- цукрова пудра — 125 гр;
- ваніль — за смаком;
- борошно — 280 гр;
- сода або розпушувач — 0,5 ч. л.
Час приготування: 3 години.
Калорійність на 100 грам: 477,5 ккал.
- Пачку вершкового масла розділити на 2 половини. Одну частину залишити для приготування начинки, другу використовувати для тесту.
- Масло розтерти в мисці. Додати туди борошно з какао, розпушувач і цукор. Замісити еластичне тісто, викласти його ковбаскою на харчовій целофан. Скрутити його у формі трубочки і відправити в холодильник на 1,5 години.
- Після закінчення часу, тісто дістати їх холодильника. Включити духовку, поки вона прогріється нарізати ковбаску кільцями. Печиво викласти на лист з пергаментом. Товщина кілець нехай буде 3-5 мм.
- Випікати до готовності, дістати з духовки і дати печінкою охолонути.
- Поки випічка остигає збити масло з порцією цукровою пудрою, додати з урахуванням смаку ваніль.
- Отриманим кремом промазати половину приготованого печива. Зверху викласти на кожне печиво. Акуратно притиснути, щоб воно добре скрепилось.
- Орео вийде не гірше магазинного, і буде складатися виключно з натуральних продуктів.
Рецепт домашніх пряників з імбиром або лимонною начинкою в наш статті в покроковими фото.
Фаршировані кабачки-човники з рисом і сиром — рецепт тут.
Як приготувати неймовірно смачний коктейль з морозивом та фруктами читайте в нашій статті.
Пісочне печиво з какао
Необхідні інгредієнти:
- вершковий маргарин — пачка;
- 1 яйце;
- цукор — 100 гр;
- цукрова пудра — 1 ст. л;
- какао — 2 ст. л;
- борошно просеянная пшеничне — 275 гр.
Час приготування: 2,5 години.
Калорійність на 100 грам: 458, 4 ккал.
- Розтопити маргарин в мікрохвильовій печі. Збити з цукром яйце. З'єднати маргарин і яйце з цукром, все гарненько перемішати.
- Всипати борошно, просіяне з какао, замісити м'яке тісто. Помістити його в целофан, після чого відправити в морозилку на 30 хвилин. За цей час тісто встигне подстыть, щоб його можна було натерти на тертці.
- Лист для випікання застелити пергаментом. Зверху натираємо тісто, акуратно розрівнюємо поверхню.
- Випікати на середній потужності жарочного шафи до готовності. При перевірці лучиною, готове печиво повинно бути сухим.
- Вимкнути духовку і залишити в ній пісочне печиво, щоб воно просушилось хвилин на 5.
- Зверху випічку посипати через сито цукровою пудрою і нарізати ножем на квадрати або прямокутники. На смак ласощі вийде приємно хрустким і шоколадним.
«Солодка ковбаска» без випічки
Необхідні інгредієнти:
- крекер або будь-яке інше печиво — 350 гр;
- вершкове масло — 180 гр;
- згущене молоко — 1-2 ст. л;
- арахіс смажений — 30 гр;
- горіхи волоські — 25 гр;
- какао — 2,5 ст. л;
- цукор — 75 гр.
Час на приготування печива з какао без випічки: 3 години.
Калорійність на 100 грам: 476,6 ккал.
- Печиво стовкти в крихту, зробити це можна за допомогою блендера або качалки. Якщо користуватися блендером повинна отримати крихта, а не пил.
- Обсмажити і подрібнити арахіс з горіхами. Всипати їх до крекерной масі. Додати туди какао з цукром все гарненько перемішати дерев'яною ложкою.
- Далі масу розім'яти з вершковим маслом і згущеним молоком. Кількість молока регулювати, щоб вийшла м'яка не рідка маса.
- Застелити стіл харчовим целофаном, викласти на край отриману масу у вигляді ковбаски. Гарненько утрамбувати руками, щоб вийшла щільна ковбаска.
- Загорнути у декілька шарів целофану. Поставити в холод до повного застигання. Солодка ковбаска повинна прийняти форму і добре різатися. Після чого можна її їсти.
- Корисне та смачне ласощі з какао сподобається ласунам і при цьому, не потребує навіть випічки.
Корисні поради
- У тісто можна класти вершкове масло або маргарин, ці продукти взаємозамінні.
- Колір какао-порошку може відрізнятися від якості. Гарне какао має темний відтінок, випічка з нього набуває шоколадний колір.
- Щоб порошок какао добре змішувався в тесті, і не брався грудочками, краще додавати його разом з просіяним борошном.
- З какао добре залишається шоколад, кава і кориця. Ароматні добавки посилюють смак печива, а шоколад додасть йому благородної родзинки.
- Якщо передбачається печиво склеювати кремом попарно, потрібно дочекатися повного охолодження випічки. Інакше крем розтане, печиво вийде невдалим.
- В шоколадну ковбаску можна класти будь-які горішки. Попередньо їх потрібно обсмажити, тоді додадуть особливий смак.
- Шоколадне печиво дуже ефектно виглядає, якщо його присипати цукровою пудрою.
- В залежності від рецепту, деякі види випічки з какао можуть розтріскуватися — це нормально.
Заглядаючи в духовку щоб перевірити готовність випічки, варто звернути увагу на той факт, що з-за шоколадного кольору можна не помітити, що воно підгоріло знизу. За цим потрібно стежити, якщо температурний режим в духовці не регулюється. Готовність перевіряють так само, як і при будь-якій іншій випічці, дерев'яною лучиною.