Як приготувати дуже смачне печиво з сиром
Більшість людей просто обожнюють печиво з сиром. Воно добре поєднується з пивом і навіть з шампанським. А з супом яке гармонійне поєднання, що ніякого хліба не треба! І просто як окрему страву, до напоїв, до кави. Варіацій такої випічки безліч. Найбільш цікаві кулінарні експерименти читайте тут.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
пшеничного або гречаного борошна - | 1 ст. |
солі - | 1 ч. л. |
масла бутербродного або маргарину - | 150 г |
сиру «Пармезан» або будь-якого іншого - | 150 г |
червоного перцю або суміші різних перців - | щіпка |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 409 Ккал |
Таке печиво справить фурор де завгодно. А готувати настільки легко, що навіть дитина впорається.
Отже, розглянемо детально, як приготувати дуже смачне печиво з сиром. Для початку борошно і масло перетріть руками до крихти. Слідом додайте протертого теркою сиру, перець, сіль і теж все добре перемішайте до однорідного стану.
Сформуйте кульку з тіста і укутайте його в поліетилен. Він повинен «відпочити» в холоді півгодини.
Тепер посипаємо борошном тісто і розгортаємо його завтовшки половинку сантиметри. Розрізаємо, як вам подобається. Можна смужками, можна фігурками, квадратиками або ромбиками.
Духовку найкраще розігріти заздалегідь до 220 градусів. І ставимо на деку печиво випікатися. Деко змастіть маслом, або застеліть пергаментним папером, щоб наші печеньки не прилипли.
А тепер чекаємо буквально 8-10 хвилин.
Коли печиво підрум'янилося, виймаємо його і подаємо до столу. Дійсно, нічого складного.
Рецепт печива з плавленим сиром
Всі знають сирки «Дружба», «Орбіта» і подібні їм плавлені сирки. З них виходить приголомшливе печення. Варто спробувати, і страва напевно стане найулюбленішим в сім'ї. Для приготування вам знадобиться:
- 1 ст. ложка пшеничного борошна;
- 1 ч. л. цукру;
- 5 ч. л. солі;
- 2 пачки сирків плавлених;
- 80 гр масла бутербродного;
- штука курячого яйця;
- 1 пачка розпушувача;
- трохи кунжуту.
Необхідний час – 55 хвилин. Енергетична цінність (на 100 г) – 344 ккал.
Протираємо сирки теркою і змішуємо з олією, сіллю, цукром.
Туди ж відправляємо борошно разом з розпушувачем. Цілком можливо, що трохи борошна треба буде додати ще.
Але занадто щільним тісто не робіть. Перемішати гарненько – і в холод. Півгодинний відпочинок зробить тісто більш поступливим і розсипчастим. Тепер поділяємо тісто на два шматки. Кожен розкачуємо прямокутником і звертаємо в рулет. Нарізаємо рулетики на красиві шматочки.
Деко змастити маслом і розставити рулетики. Кожен з них можна змастити молоком і посипати кунжутом. Красиво і смачно вийде.
А тепер розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо туди наші заготовки. І через 15 хвилин готове блюдо подається заждавшимся домочадцям.
Солоне печиво на кефірі з сиром
Кефір відмінно піднімає тісто. Втім, зробити можна як хрустке, так і м'яке печиво. Все залежить від консистенції тесту.
Розповімо про хрусткому варіанті, який з радістю сприймається дітьми. Хоч і солоне, а навіть ласунам подобається. І дорослі люблять його, особливо до пива. Для приготування вам знадобиться:
- три склянки борошна без гірки;
- 2 ч. л. солі;
- склянка кефіру;
- 30 грамів майонезу;
- дві щіпки кмину;
- 80 г вершкового масла;
- щіпка лимонної кислоти;
- 5 г солі.
Необхідний час – 60 хвилин. Енергетична цінність (на 100 г) – 230 ккал.
У глибоку чашку киньте борошно, сіль, лимонну кислоту, заморожене масло і всі порубаєте. Вийде маса у велику масляну крихту. Потім утворіть в тесті ямку для кефіру, додайте майонез і кмин. З'єднайте кисломолочний продукт з тестом дерев'яною лопаткою. Потім можна діяти руками, але так, щоб вийшли легкі пластівці з тіста. Воно повинно бути повітряним. А тепер формуємо єдиний клубок і ставимо в холод на півгодини.
Підготовлене тісто розгортаємо в пласт на півсантиметра і розрізаємо фігурним ножем на прямокутники.
У розігріту духовку під 200 градусів ставимо печиво на змащеному маслом деко і випікаємо протягом 15 хвилин. Як тільки підрум'янилися печеньки, виймаємо і подаємо.
Хрустке печиво з сиру з кмином
Це чудове печиво, яке має хрустку поверхню, але м'яке всередині. Шикарна закуска до пива і геніальне рішення до чаю або кави. Кмин надає страві особливий аромат. Для приготування вам знадобиться:
- 2 штуки курячого яйця;
- 100 г твердого сиру;
- 2 ч. л. розпушувача;
- 100 г масла бутербродного;
- 130 г пшеничного борошна;
- 2-3 ч. л. кмину;
- по дрібці солі, перцю і цукру.
Необхідний час – 1 година 20 хвилин. Енергетична цінність (на 100 г) – 353 ккал.
Розбийте яйце В чашку, покладіть масло в замороженому вигляді, відправте туди протертий теркою сир, сіль, цукор, просіяне борошно і розпушувач. Замісіть тісто. Готове тісто покладіть в плівку і відправте на годину в холод.
Розігрійте духовку до 200 градусів, приготуйте формочки для печива.
Тепер розкотимо наше тісто до 0,5 сантиметра. Готові фігурки розставляємо на деко, застелене папером для випічки і змащений маслом. Печиво буде рости вгору, так що можна не турбуватися, що воно злипнеться один з одним під час випічки. Змащуємо кожну печеньку сирим жовтком, посипаємо кмином – і на 15-25 хвилин, поки не зарум'яниться. І потім дамо йому охолонути.
Читайте як приготувати чудовий салат з гарбузом, яблуком і морквою.
Читайте як приготувати курячі котлети з брокколі в нашій статті.
Спробуйте приготувати дієтичний омлет з овочами — кілька рецептів, які можна приготувати досить легко.
Печиво з листкового тіста з сиром і паприкою
Ситні, смачні листкові палички з сиром і з паприкою готуються легко. До супу з грибів – бездоганне поєднання. Та й просто поласувати кавою – одне задоволення. Для приготування вам знадобиться:
- 250 г листкового тіста;
- 1 ст. л. меленої солодкої паприки;
- 100 г російського сиру;
- 1 жовток для змащування.
Необхідний час – 40 хвилин. Енергетична цінність (на 100 г) – 456 ккал.
Тісто має розтанути при кімнатній температурі. Потім його треба злегка розкачати і по всій поверхні засипати порошком солодкого перцю. Слідом посипати тертим сиром. Скласти навпіл і трохи придавити качалкою. І далі – ріжемо тісто на смужки, шириною в півтора сантиметра. Всі смужки треба скрутити спіралькою. Помазати жовтком і при бажанні посипати ще і кунжутом. Готуємо в гарячій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.
Корисні поради
Для печива з сиром деякі господині використовують старе масло або маргарин, не дуже свіжий сир. І марно. За смаком і зовнішнім виглядом печиво буде нормальне. А от шлунок не обдурити, і він відповість за обман. Тому готуйте все тільки зі свіжих продуктів.
Борошно для печива просеивайте обов'язково. Причому два-три рази, щоб борошно наситилася киснем і стала повітряної. Тоді тісто буде легким, а печиво танути в роті.
Якщо хочете отримати дійсно хороший результат, то використовуйте то кількість інгредієнтів, яка вказана у рецептурі.
При виборі форм і дека для випічки печива, віддавайте перевагу тим, що з маленькими бортиками і мають тефлонове покриття.
Не можна залишати печиво в духовці більше зазначеного терміну. Від цього воно стає жорстким.
Перевірити, масло це чи спред, можна одним пальцем. Якщо продукт з холодильника, його треба натиснути пальцем прямо через упаковку. Якщо залишається твердим – перед вами масло. Якщо вдалося продавити – це маргарин або спред.