19 март 2019 3 653

Як приготувати соковиті відбивні в мультиварці

Мультиварка — чудова помічниця господині на кухні. Страви виходять більш соковитими і ароматними. Не можна забувати, що при її використанні немає розбризкування крапель жиру на фартуху, їдальні та плиті. М'ясо відбивних після смаження буде дуже ніжним і менш калорійним, так як масла знадобиться набагато менше, а всі соки залишаться. Головне правильно вибрати м'ясо і підготувати його до процесу приготування.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
свинячої лопатки - 0,3 кг
олії для обсмажування - 2 ст. л.
солі і перцю - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 310 Ккал

За цим рецептом готували ще наші бабусі, але при цьому використовували просту сковороду. Використовуючи нову техніку, смак залишиться практично тим же, так і свинячі відбивні в мультиварці можна приготувати дуже швидко.

Після підготовки м'яса (промивання і обрізання зайвих частин), розрізати шматок навпіл проти волокон. Товщина повинна бути не менше 1 см, інакше свинина вийде дуже сухою. Трохи відбити молоточком.

Щоб готова страва була більш соковите і насичене смаком можна замаринувати м'ясо перед смаженням з цибулею або часником. Ні в якому разі не можна солити шматочки до початку обсмажування.

Включаємо мультиварку в потрібний режим і розігріваємо з маслом. Тільки коли відкриєте кришку, кожен шматочок м'яса солимо, добре приправляємо чорним перцем. Можна обваляти в паніровці, але багато хто цього не роблять, залишаючи колорит старовинного страви. Викладаємо в чашу для приготування і обсмажуємо по 12-15 хвилин з кожного боку.

Коли мультиварка вже вимкнена, можна залишити на кілька хвилин шматочки трохи отпариться. Подавати як окрему страву, а можна з вареною або смаженою картоплею.

Що таке маца і як його готувати — читайте практичні поради по приготуванню цього ритуальної страви.

Візьміть на замітку рецепт смачної гречки з м'ясом, приготовленої в горщиках.

Оригінальні спагетті з помідорами і сиром — відмінний варіант пісного страви.

Відбивні зі свинини в подвійному клярі

Чудовий золотистий колір з соковитим смаком гарантується таким отбивным.

Для страви потрібно:

  • вирізка свіжої свинини – 600-700 г;
  • 2 курячих яйця;
  • сухарі для панірування – 100 г;
  • пшеничне борошно – 5 ст. л.;
  • сметана – 3 ст. л.;
  • спеції та сіль – за смаком;
  • часник – кілька зубчиків;
  • олію для смаження – 3-4 ст. л.

Для приготування вечері знадобиться близько 1,5 години.

345 калорій міститься в 100 г готових відбивних.

Починаємо з підготовки м'яса. Його потрібно спочатку звільнити від плівки і прожилок. Зрізати зайвий жир, але не варто прибирати для того, щоб блюдо було більш соковитим. Добре промити під проточною водою. Дати стекти або промокнути серветкою.

Приступаємо до нарізування порційних шматків, яких повинно вийти 4 з такої кількості свинини. Покладіть м'ясо, щоб ніж йшов поперек волокон, і розділіть його на рівні частини. Використовуючи спеціальний молоток, треба кожен шматок відбити. Не можна старатися, щоб блюдо не вийшло сухим.

Змішайте в мисочці подрібнений часник, спеції і сіль. Натріть шматочки з обох сторін і залиште в прохолодному місці на 10 хвилин. В цей час підготуйте кляр і панірування. Для цього добре збиваємо яйця вінчиком або виделкою, додаємо сметану. Насипаємо за окремим неглибоким тарілках борошно і сухарі.

Мультиварку включаємо режим «Смаження», «Підсмажування» або «Випічка». Це залежить від використовуваної моделі. Розігріваємо олію. Відкриваємо кришку і починаємо викладати м'ясо, дотримуючись послідовність обробки кожного шматка. Для цього кожен спочатку добре обвалюємо в борошні, потім в клярі і в самому кінці в панірувальних сухарях.

В один захід має ввійти 2 порційних шматка. Обсмажувати з обох сторін по 15 хвилин, закриваючи кришку. Час буде залежати від потужності мультиварки.

Вечеря готова. До столу подавайте, посипавши зеленню, з будь-якими гарнірами або овочами.

Курячі відбивні в мультиварці

Цей рецепт дуже сподобається людям, що сидять на дієті, так як всім відомо, що курятина вважається малокалорійним м'ясом. Смак страви не залишить байдужими навіть ваших дітей.

Інгредієнти:

  • куряча грудинка – 1 шт.;
  • будь фруктовий йогурт – 0,5 ст.;
  • великий помідор – 1 шт.;
  • твердий сир – 50 гр;
  • спеції і сіль за смаком.

Готову страву можна буде подавати через 20-30 хвилин.

Відбивні з курячого філе містять 189 калорій на 100 р.

Приготувати досить швидко обід або вечеря з допомогою цього рецепта не складе труднощів навіть молодої господині.

Розморожуємо курячу грудку при кімнатній температурі. Можна нарізати на порційні шматочки, коли вона до кінця ще не відтанула. М'ясо потрібно добре промити і підсушити серветкою або дати добре стекти.

Підготувати інші інгредієнти. Ретельно помити томат і порізати кружальцями. Сир натираємо на крупній тертці. Тепер готуємо мультиварку, зовсім трохи змастивши вершковим або олією дно чаші. Розігрівати при цьому її попередньо не треба.

Починаємо викладати шарами страву відразу в чашу. Першим йде м'ясо, яке тільки зараз потрібно трохи відбити, посолити, поперчити і посипати при бажанні спеціями. Зверху йдуть помідори. Полити зверху невеликою кількістю нежирного йогурту. Посипати кожен шматочок сиром.

Закрити кришку і поставити режим «Випічка» на 15-20 хвилин. Це залежить від потужності мультиварки. Подавати з будь-яким гарніром або як окреме блюдо, посипавши свіжою зеленню.

Відбивні з телятини на пару

Настав час приготувати чудове дієтичне блюдо з телятини в мультиварці. Відсутність масла і обжарювання – це саме те, що потрібно людям, які стежать за своєю фігурою.

Необхідні продукти:

  • теляча вирізка – 300 г;
  • картопля (краще молодий і дрібний) – 300 г;
  • лимон – 1 шт.;
  • зелень;
  • ріпчаста цибуля – 1шт.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • сіль і спеції за смаком.

Щоб відбивні вийшли ніжними, знадобиться близько 1 години.

Енергетична цінність цієї страви складе близько 95 калорій на 100 р.

Незалежно від того, що часу знадобиться багато, основне завдання по приготуванню на себе візьме мультиварка Редмонд. Вам потрібно тільки все підготувати і вчасно покласти в неї.

Спочатку свіже м'ясо теляти промиваємо і зрізаємо всю плівку. Розрізаємо на 2 шматки однакового розміру і добре відбиваємо спеціальним молоточком. Кладемо в тарілку і заливаємо соком лимона. Добре солимо і заправляємо спеціями. Додаємо дрібно нарізану цибулину і все добре перемішуємо. Ставимо в холодне місце маринуватися, накривши плівкою або мішечком.

Готуємо мультиварку. Для цього наливаємо у чашу достатню кількість води, включаємо режим « Варка» і чекаємо, коли вода закипить. А поки викладаємо м'ясо на спеціальну тарілочку, яка йде в комплекті. Як тільки рідина готова, відкриваємо кришку, скидаємо туди лаврушки і правильно встановлюємо ємність з телятиною.

Міняємо режим на «Пароварка» і встановлюємо час на 25 хвилин. Свіжий дрібну картоплю можна не чистити, а зі старого знімаємо шкірку і нарізаємо великими кубиками. Чекаємо, коли мультиварка дасть сигнал, відкриваємо кришку і відправляємо його до м'яса. Можна зверху посипати кропом. Додаємо час на 15 хвилин і все готово.

Корисні поради

Якщо немає під рукою молоточка, можна використовувати качалку або будь-який інший важкий предмет.

Щоб м'ясо сильно не деформувалося, потрібно відбивати його, поклавши в целофановий мішечок.

Відбивну, смажену без кляру, солити краще після приготування. Найкраща приправа до м'яса — паприка.

Не використовуйте залізні предмети при перевертанні м'яса в мультиварці, щоб не пошкодити поверхню посуду.

Що ще почитати: