17 март 2019 3 067

Рецепти коктейлів з кефіру для комфортного схуднення

Поліпшити обмін речовин допоможе кефір — продукт, в обов'язковому порядку присутній у щоденному раціоні людей, що піклуються про своє здоров'я і стрункої фігури. Посилити ефективність кисломолочного напою можна за допомогою інших продуктів і спецій, приготувавши простий і смачний коктейль.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
яблук середнього розміру - 5 шт.
кефіру (1%) - 300 мл
кориці - щіпка
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 40 Ккал

Альтернативою сніданку або вечері може стати суміш з кисломолочного продукту і яблук.

Яблука очистити і натерти на тертці. З'єднати в чаші блендера з кефіром, збити, приправити корицею і знову перемішати.

Жиросжигающие коктейль з кефіру з корицею і червоним перцем

Підбадьорливий смак цього коктейлю не залишить байдужим жодного справжнього гурмана. Поєднання ароматною кориці і пекучого перцю збагачують кефір новими смаками і підсилюють його благотворний вплив на організм. Для приготування напою в блендері приготувати такі складові:

  • 200 мл кефіру;
  • по дрібці імбиру, кориці і меленого червоного перцю;
  • 2 ст. л. води (мінеральної).

Час приготування напою: 10 хвилин.

Калорійність: 50 ккал/100 р.

Спеції розмішати у воді і залити кефіром. Гостроту можна варіювати виходячи з власних уподобань. Такий коктейль не тільки бореться з жировими відкладеннями, але і наповнює енергією не гірше чашки кави.

Кефірно-імбирний коктейль

Поєднання кефіру з свіжим імбиром не тільки покращує основні обмінні процеси в організмі, але і притуплює відчуття голоду. Приготувати коктейль з імбиром і кефіром для схуднення, який можна використовувати в якості заміни вечері або влаштовувати на ньому розвантажувальні дні, просто. Знадобляться всього два компоненти:

  • 1 ст. кефіру.
  • корінь імбиру (близько 2 см);

Час приготування: 10-12 хвилин.

Калорійність напою: 50 ккал/100 р.

Імбир очистити і натерти на тертці. Змішати в чаші блендера кефір кімнатної температури і імбир, добре збити. Пити щодня протягом місяця. За цей час можна без зусиль позбутися 3-4 зайвих кілограмів. Після тижневої перерви повторити курс.

Коктейль з буряка і кефіру для схуднення

Жиросжигающие коктейль з буряка і популярного кисломолочного продукту — основа ефективної 3-х денної дієти, за час якої можна розпрощатися з 3-5 зайвими кілограмами і очистити кишечник. Для приготування напою знадобляться наступні доступні продукти:

  • 1 кг буряка;
  • 1,5 л кефіру.

Час приготування: 1-1.5 години (залежить від часу готування буряків).

Калорійність коктейлю: 37 ккал/100 р.

Відварити буряк до готовності (можна також запекти в духовці, приготувати в мультиварці), охолодити і очистити від шкірки. Нарізати овоч невеликими кубиками і збити з кефіром в блендері. Ця порція розрахована на 1 день дієти. Необхідно розділити коктейль на 5-6 рівних частин і випити протягом дня.

Обов'язково потрібно дотримувати рекомендований дієтологами питний режим, випиваючи не менше 1.5-2 л очищеної або мінеральної води. Переноситься дієта досить легко, але має деякі протипоказання. Це: цукровий діабет, проблеми в роботі ШЛУНКОВО-кишкового тракту, алергія на один з компонентів коктейлю.

Оригінальний кефірний коктейль з селерою

Яскравий зелений коктейль зарядить енергією на цілий день і наповнить організм цінними вітамінами і мікроелементами. Приготувати його дуже просто. Необхідно підготувати всього два інгредієнта:

  • 400 г стеблового селери;
  • 1 л кефіру (2.5% жирності).

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність: 30 ккал/100 р.

Селера нарізати маленькими шматочками і збити у блендері з кефіром до однорідної консистенції. Такий напій має виражену сечогінну ефектом, що актуально для людей, які страждають від набряків і целюліту. Стебловий селера можна замінити листовим, який також подрібнюється в блендері і змішується з кефіром.

Напій зі свіжою малиною

Схуднення може бути смачним. У цьому легко переконатися, влаштувавши розвантажувальний день на коктейлі з кефіру і малини. Для приготування оригінального низькокалорійного напою слід підготувати наступні інгредієнти:

  • 200 мл кефіру (1%);
  • 100 г свіжої малини;
  • 2 ч. л. цукрової пудри;
  • лід.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність: 60 ккал/100 р.

Малину подрібнити в блендері і при бажанні перетерти через сито. З'єднати в чаші блендера кефір, ягоди, цукрову пудру і лід, збити і подавати, прикрасивши цукровою пудрою і кількома цілими малинами.

Взимку такий коктейль можна готувати і з заморожених ягід, у тому числі і з полуниці або ожини, які також прекрасно поєднуються з кисломолочним продуктом.

Спробуйте приготувати обалденние фаршировані баклажани по турецьки.

Читайте як приготувати смачну тушковану яловичину в червоному вині — рецепт з фото і покроковими підказками.

А знаєте як приготувати пшоняну кашу для схуднення? Пропонуємо вам ознайомитись у декількома рецептами.

Річний зелений коктейль з огірком

У спекотний літній день немає нічого краще освіжаючого коктейлю з кефіром в блендері, здатного замінити обід і наповнити енергією. Для його створення слід підготувати прості і доступні продукти:

  • 300 мл кефіру (2.5% жирності);
  • 1 огірок;
  • половина пучка кропу;
  • 1 зубчик часнику;
  • сіль за смаком.

Час приготування освіжаючого напою: 15 хвилин.

Калорійність: 45 ккал/100 р.

Огірок, часник і зелень нарізати ножем і помістити в чашу, додати головний кисломолочний інгредієнт і збити блендером до однорідності. Суміш посолити за смаком і знову включити блендер на кілька секунд. Подавати охолодженим, прикрасивши подрібненим кропом.

Облепихово-морквяний коктейль

Незвичайний смак вітамінного коктейлю не залишить байдужим жодного гурмана. А його ефектний зовнішній вигляд стане справжньою окрасою столу. Інгредієнти наступні:

  • 50 г ягід обліпихи;
  • 1 морква (невелика);
  • 1 ст. кефіру (2.5%);
  • 20 г цукру.

Час приготування напою: 15 хвилин.

Калорійність: 70 ккал/100 р.

Ягоди пюрировать за допомогою блендера, моркву очистити і віджати сік (близько 50 мл). З'єднати кисломолочний продукт з соком і подрібненими ягодами, додати цукор і ретельно перемішати. Подається напій охолодженим.

Рецепт коктейлю з кефіром і абрикосами

Літо — прекрасна можливість порадувати себе не тільки корисними, але й смачними напоями. Наприклад, кефірно-абрикосовим коктейлем, для приготування якого необхідні наступні компоненти:

  • 5 великих стиглих абрикосів;
  • 500 мл нежирного кефіру;
  • кілька гілочок свіжої м'яти;
  • 1 ст. л. меду (рідкого).

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 75 ккал/100 р.

Абрикоси звільнити від кісточок, нарізати невеликими шматочками. Нарізати м'ятні листочки, залишивши кілька штук для прикраси коктейлю, і разом з фруктами помістити в чашу подрібнювача. Залити кефіром, додати мед і ретельно збити.

Полуничний енергетик

Полуниця чудово поєднується з кисломолочними продуктами. Зробити коктейль ще корисніше допоможуть додаткові інгредієнти, що насичують напій яскравим смаком і солідною порцією корисних речовин. Для приготування енергетика знадобляться:

  • 150 г полуниці;
  • 1 ст. л. листового чаю (зеленого);
  • 250 г кефіру (1-2.5%);
  • 100 мл води;
  • 1 ч. л. натурального меду.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність коктейлю: 55 ккал/100 р.

Зелений листовий чай необхідно ретельно подрібнити в блендері, додати до нього воду, полуницю, кефір і мед.

Суміш необхідно ретельно збити і подавати до столу, добре охолодивши.

Рекомендації дієтологів

  1. Вибираючи рецепт кефіру коктейлю, необхідно враховувати особливості ШКТ — людям з підвищеною кислотністю або гастритом краще відмовитися від напою, до складу якого входять імбир, гострий перець, які можуть подразнювати слизову оболонку шлунка;
  2. Кисломолочний продукт має послаблюючу і сечогінну ефектом, тому, починати кефірну дієту на коктейлях краще у вихідний день, щоб оцінити, як саме напій впливає на організм;
  3. Кефір, що використовується для приготування напоїв повинен бути максимально свіжим, що дозволить зберегти корисні бактерії в оптимальній кількості;
  4. Ні один коктейль не буде мати позитивної дії на організм у випадку, якщо поєднувати його з жирної, калорійною і солодкою їжею;
  5. Для схуднення і очищення організму варто переглянути весь раціон, збільшивши кількість корисних продуктів і мінімізувавши частку шкідливих страв;
  6. Перевагою даних коктейлів можна назвати універсальність цього кисломолочного продукту. Любителі солодких напоїв можуть поєднувати його з бананами, шоколадом, солодкими ягодами, а шанувальники пікантних сумішей оцінять гармонійне сусідство кефіру зі спеціями, зеленню і овочами;
  7. Коктейль можна легко перетворити з напою в десерт, додавши в порцію кілька ложок сиру.

Худніть зі смаком, а не впроголодь!

Що ще почитати: