06 май 2019 5 704

Рецепти напоїв з кефіру з корицею та імбиром для схуднення

Що тільки не придумують, щоб швидше скинути зайві кілограми. Найчастіше до дієт додаються ще й фізичні навантаження. Але на них часто не вистачає часу і сил. Саме тому була придумана дієта, яка допоможе впоратися з усім в рази швидше. Вона полягає в одному лише напій, який складається з досить простих і бюджетних продуктів – кефіру, кориці та імбиру. Успіхів!

Механізм дії напою на організм

Вже давно всім відомо, що пити кефір на ніч – справа невдячна. Це чудесним чином позначається на роботі травної системи: нормалізує обмін речовин, покращує процес травлення, пригнічує нічний апетит і т. д.

Доповнити цей чудодійний напій можна і навіть потрібно. Деякі спеції, що рекомендуються дієтологами для зниження ваги в цілому та для покращення роботи шлунку, можна смачно з'єднати з кефіром.

Імбир, кориця, гострий перець – всі ці прянощі володіють схожими властивостями з кефіром. Однак їх лікувальні якості набагато ширше. Наприклад, гострий перець стимулює спалювання жирової маси. Імбир володіє антибактеріальним ефектом і добре прочищає шлунок. Кориця запускає роботу шлунка, стимулює її, завдяки чому процес травлення проходить швидше і легше.

Також всі чотири продукти допомагають перетравлювати їжу, сприяючи її розщеплення і якісному засвоєнню, тому напій з них рекомендується як до прийому їжі, так і після. Кефір з корицею та імбиром є одним з найбільш рекомендованих лікарями коктейлів, якщо спостерігаються проблеми з зайвою вагою або поганим сном. До того ж, це так смачно!

Базовий рецепт і правила вживання

  • 250 мл кефіру 1% жирності;
  • 8 см свіжого імбиру;
  • 5 г кориці.

Скільки по часу – 5 хвилин.

Харчова цінність на 100 г – 46 ккал.

Як готувати кефір з імбиром і корицею для схуднення:

  1. Імбир очистити від шкірки за допомогою ложки або овочечистки;
  2. Далі м'якоть подрібнити теркою або ж відправити її під прес;
  3. Змішати імбир з корицею, додати масу у кефір, перемішати і готово.

Рекомендується вживати цей напій за 15-20 хвилин до їжі, так як компоненти, які входять до його складу, здатні приглушувати почуття голоду. Відповідно, після такого напою не хочеться так багато є.

Також є версія про те, що напій важливо вжити після їжі, так як всі компоненти прискорюють обмін речовин і взагалі покращують метаболізм.

Щоб точно потрапити, можна випити половину напою до їжі, а другу після неї. Щоб прискорити процес схуднення можна зовсім замінити напоєм порцію їжі. Або взагалі провести на ньому цілий день, замінюючи їм сніданок, обід і вечерю.

Кефір + імбир + кориця + червоний перець

  • 220 мл кефіру;
  • 5 г імбиру;
  • 2 дрібку кориці;
  • 1 пучку чилі.

Скільки по часу – 8 хвилин.

Харчова цінність на 100 г – 47 ккал.

Рецепт напою для схуднення по кроках:

  1. Кефір налити в кухоль, так як в склянці буде просто незручно перемішувати;
  2. Додати перець, корицю і добре перемішати до однорідності;
  3. Імбир почистити, подрібнити його будь-яким зручним способом і додати до інших компонентів;
  4. Напій відразу ж готовий до вживання.

Даний набір продуктів просто чудово допомагає організму. Ці інгредієнти разом вміють розщеплювати жирові тканини, зменшуючи тим самим зайву вагу людини. Якщо розбирати по порядку, то не можна не помітити те, що чилі (або будь-який інший пекучий перець) зменшити апетит.

Кефір очищає організм від шлаків і токсинів. Тобто, можна сказати, що кефір здатний очистити організм. Це в свою чергу означає, що продукт нормалізує травлення.

Кориця відновить рівень цукру в крові. Це вона вміє, як ніхто інший. Імбир теж допоможе позбавити організм від зайвого жиру, а також прибере мікробів і запалення, якщо таке є.

Читайте як приготувати смачні пиріжки з сирного тіста в нашій статті.

Спробуйте приготувати смачний домашній яблучний пиріг в сметанною заливці.

Спробуйте приготувати дієтичну окрошку для схуднення з допомогою наших рад.

Як швидко йде зайва вага?

Якщо регулярно пити кефір з корицею та імбиром для схуднення, то в тиждень можна втратити близько 1,5 кг. Це досить багато, адже якщо вважати вага в місяць, то піде близько 6 кг.

Але щоб прийти до такого результату, обов'язково потрібно готувати кефір регулярно, не пропускаючи жодного прийому, ні в якому разі.

Протипоказання

Напій, звичайно ж, протипоказаний у тому випадку, якщо у вас є індивідуальна непереносимість, пов'язане хоча б з одним із інгредієнтів. В такому випадку все-таки краще не ризикувати.

Також його краще не вживати при підвищеній кислотності шлунка. Чилі і кориця в даному випадку можуть непогано нашкодити вашому організму.

У випадках, якщо є виразкова хвороба, то напій краще прибрати в бік або взагалі його не готувати. Тут теж, швидше за все, вся біда буде пов'язана з перцем.

При внутрішніх кровотечах такий напій теж може бути небезпечний для здоров'я. Звичайно, головною проблемою буде пекучий перець, але і без нього краще відмовитися від вживання такого напою.

Звичайно, одне з головних протипоказань – вагітність і період лактації. В такий час краще не ризикувати ні своїм здоров'ям, ні здоров'ям малюка. Тут всі причини на заборону і без того мають бути з'ясовані.

Відгуки

«Вже шостий день п'ю кефір зі спеціями для схуднення. Результат, звичайно, є, але чекала більшого. Всього один кілограм пішов замість обіцяних 1,5 кг. Трохи засмучена, але краще, ніж нічого».
«Ніколи не вірила в такі «диво напої», але так як варіант виявився досить-таки недорогим, вирішила спробувати приготувати. Адже в будь-якому випадку від цього я нічого не втрачаю. Ви знаєте, вже після першого разу я була дуже здивована. Я вирішила випити кефір зі спеціями ДО їжі. Якраз готувався ситний вечеря, і я не могла повірити, але мені майже нічого не хотілося. Я поїла всього небагато, враховуючи те, що була дуже голодна після цілого робочого дня. Буду продовжувати і вам рекомендую спробувати».
«Сьогодні третій день мого експерименту і я з упевненістю можу рекомендувати цей метод схуднення. У мене сидячий спосіб життя, так як я працюю в офісі. Три дні тому почала пити кефір з корицею та імбиром і спочатку була готова до невдачі, але сьогодні з ранку на вагах було -800 грам. Не так багато, як хотілося б, але набагато більше, ніж я очікувала».
Що ще почитати: