Як смачно запекти картоплю в вершках в духовці
Картопля, зварений у вершках, виходить дуже ніжним. Цей гарнір може підійти до будь-якого м'яса, риби, салату. Щоб надати йому більш неординарний смак, додаються прованські трави. Розглянемо декілька найкращих варіантів приготування.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
картопля - | 1000 м |
приправа для картоплі - | 1 ч. л. |
свіжа петрушка подрібнена - | 3 ст. л. |
мускатний горіх - | 1 невелика щіпка |
часник - | 2 зубки |
жирні вершки - | 400 мл |
кухонна сіль і перець - | визначити на смак |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 175 Ккал |
Як приготувати картоплю в вершках в духовці:
- Підготовлений картопля ретельно відмити від бруду, почистити, а потім знову вимити;
- Обсушити і нарізати на дуже тонкі кружечки. Для зручності можна використовувати спеціальну терку;
- Викласти подрібнений овоч деко рівномірним шаром;
- Присипати підготовленими приправами і добре все перемішати руками. Знову розрівняти;
- Часник очистити і подрібнити за допомогою преса. Додати до картоплі разом з петрушкою. Знову перемішати;
- Вилити в сковороду вершки;
- Духовку нагріти до 180С і відправити туди деко. Час випікання має скласти близько 1 години.
Як приготувати смачну піцу з сосисками читайте в нашій статті.
Як приготувати смачний салат з баклажанів на зиму читайте в нашій статті.
Спробуйте приготувати курячі грудки в мультиварці — м'ясо виходить дуже ніжним і соковитим.
Картопля, запечена в вершках з беконом
Для того щоб приготувати страву за цим рецептом, необхідно заздалегідь підготувати:
- 1000 г картоплі;
- 100 г бекону;
- 2 репчатых цибулини;
- 3 курячих яйця;
- 200 мл вершків (жирність будь-яка);
- 200 г твердого сиру;
- масло вершкове – скільки буде потрібно для змащування дека;
- олія соняшникова – скільки буде потрібно для обсмажування;
- приправи і сіль – кількість визначати на смак.
Час приготування – 80 хвилин.
Калорійність – 151 ккал.
Етапи приготування страви:
- Цибулю почистити і нарізати на дуже дрібні кубики:
- Нагріти на плиті сковороду, налити олії і обсмажити там цибулю до появи характерного золотого відтінку;
- Бекон попередньо дрібно нарізати і відправити на сковороду до цибулі. Обсмажувати все разом протягом 5 хвилин;
- Деко змастити розм'якшеним вершковим маслом;
- Картоплю очистити і вимити, а потім нарізати на тонкі кухлі;
- ½ Частина нарізаного коренеплоду викласти рівномірним шаром на деко, присипати невеликою кількістю солі;
- Наступний шар буде з обсмаженого бекону з цибулею;
- Поверх бекону викласти другу частину картоплі і також присипати сіллю;
- Курячі яйця розбити в миску, додати вершки і добре все збити. Також до складу треба додати сіль;
- Підготовлений склад потрібно рівномірно вилити до укладеної шарами картоплі;
- Твердий сир подрібнити на тертці і присипати всю поверхню страви;
- Нагріти духовку до 180°С і відправити туди деко. Час випікання має скласти близько 1 години;
- Перед подачею до столу готову запіканку потрібно порізати.
Картопля з вершками і прованськими травами
Картопля, який запечений разом з вершками і овочами, виходить дуже смачним і ніжним. Його можна подавати до столу як самостійне блюдо, а можна і використовувати в якості гарніру. Для того щоб приготувати його, потрібно:
- 1000 г картоплі;
- 1 морква;
- 2 цибулини середніх розмірів;
- 300 мл вершків (жирність 15%);
- прованські трави – 1 ч. л.;
- кухонна сіль і приправи – кількість визначити на смак;
- олія соняшникова – 3 ст. л.
Час приготування – 45 хвилин.
Калорійність – 214 ккал.
Детальна технологія приготування страви:
- Підготовлений картопля очистити від шкірки, вимити, обсушити за допомогою паперового рушника і нарізати на часточки;
- Сковороду нагріти разом з соняшниковою олією і викласти туди картоплю. Обсмажувати протягом 10 хвилин на вогні максимальної інтенсивності, постійно перемішуючи. Перед завершенням потрібно присипати невеликою кількістю солі;
- Картоплю з сковороди, викласти у форму для випікання, повернути її на плиту і викласти попередньо нарізаний на тонкі півкільця цибулі і подрібнену на терці моркву. Обсмажувати протягом 5 хвилин, при цьому постійно перемішуючи;
- Додати до овочів прованські трави та інші приправи, вилити вершки і довести до складу кипіння;
- Вилити соус в деко поверх картоплі;
- Накрити деко плівкою і відправити в заздалегідь нагріту до 200°С духовку. Час випікання – 30 хвилин.
Картопля в вершково-часниковому соусі
Щоб приготувати цей ароматний картопля, потрібно:
- ½ Кг картоплі;
- 3 часникових зубки;
- 200 мл вершків (жирність 35%);
- 50 г вершкового масла;
- кухонна сіль і перець мелений чорний – кількість визначити на смак.
Час приготування – 85 хвилин.
Калорійність – 202 ккал.
Як правильно приготувати страву за запропонованим рецептом:
- Коренеплід очистити від шкірки, вимити і нарізати на дуже тонкі пластини. Під холодною водою його треба промити кілька разів вже в подрібненому вигляді для виходу зайвих скупчень крохмалю. Ретельно після цього просушити;
- Деко змастити розм'якшеним вершковим маслом;
- Викласти шар з картоплі так, щоб повністю закрити їм поверхню листа;
- Присипати попередньо подрібненим часником і приправами;
- Вершкове масло нарізати на невеликі кубики і викласти поверх картоплі і часнику;
- Повторювати перераховані верстви до тих пір, поки лист не стане повним. Тільки варто враховувати, що саме картопля має стати завершальним шаром;
- Вершки влити тонкою цівкою в картоплю і залишити на 1 хвилин настоюватися;
- Деко накрити спеціальною фольгою і помістити в попередньо нагріту до 160 ° с духовку;
- Залишити на 60 хвилин, потім зняти фольгу і залишити ще на 10 хвилин для утворення кірки рум'яного кольору.
Корисні поради
Щоб картопляні скибочки вийшли хрусткими і не розпадалися перед приготуванням, їх необхідно промити і обсушити за допомогою кухонного паперового рушника.
Перед тим, як відправити в духовку, картопля часто обсмажується, тому солити її треба в самому кінці цього процесу. Так, вона вийде більше хрусткою.
Картопля у вершках, приготований в духовці – страва дуже ніжне, поживне і апетитне, яким можна порадувати і нагодувати всю сім'ю.