Як смачно приготувати курячу печінку з вершками
Смачніше всього, звичайно, виходить це блюдо з картопляним пюре або макаронами. Але це не означає, що таку печінку можна подати з гречкою, рисом або перловкою, наприклад. Якщо ж ще й салат свіжий подати, то точно нічого не залишиться.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вершки - | 100 мл |
цибулю - | 2 головки |
часник - | 1 шматочок |
спеції - | за смаком |
куряча печінка - | 550 г |
сіль - | за смаком |
морква - | 1 шт. |
борошно - | 70 г |
рослинна олія - | 30 мл |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 146 Ккал |
Як приготувати:
- Моркву очистити від шкірки, вимити проточною водою, нарізати соломкою або натерти.
- Часник почистити, видалити сухі кінці. Пропустити часточки через тисняву або подрібнити ножем.
- З лука стягнути шкірку, обполоснути його і нарізати довільно.
- Печінку промити, очистити від плівок і жиру. Нарізати шматочками, щоб було зручно їсти. Обваляти печінку в борошні, відставити.
- У сковороду налити масло, прогріти його і викласти коренеплоди.
- Обсмажити їх до м'якості, потім викласти до них і печінку.
- Смажити, помішуючи, близько п'яти хвилин, до готовності.
- Після цього влити вершки, перемішати і готувати ще близько чверті години. Додати сіль і спеції за смаком, з'єднати і подавати.
Як приготувати на сковороді
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
чорний мелений перець | за смаком |
цибуля | 1 головка |
борошно | 15 г |
куряча печінка | 0,3 кг |
рослинна олія | 20 мл |
вершки | 150 мл |
сіль | за смаком |
Часу: 35 хв.
Калорій: 148.
Як приготувати:
- Цибуля очистити від луски, промити і нарізати дрібним кубиком.
- У сковороду налити олію, нагріти його і викласти коренеплід.
- Обсмажити до м'якості, помішуючи.
- В цей час печінку вимити, зрізати з неї жилки і обсушити.
- У невелику піалу насипати борошно, обваляти в ній печінку.
- Додати до цибулі і обсмажувати до появи рум'яної скоринки.
- В кінці додати сіль і перець, з'єднати.
- Влити туди вершки і під кришкою тушкувати ще чверть години.
На відео розповідається, як зробити печінка у вершках на сковороді:
Рецепт печінки з грибами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
борошно | 30 г |
вершкове масло | 30 г |
мускатний горіх | 2 дрібку |
сіль | за смаком |
печінка курки | 0,5 кг |
чебрець | 5 г |
гриби | 200 г |
вершки | 0,2 л |
цибуля | 1 головка |
Часу: 45 хв.
Калорій: 130.
Як приготувати:
- Головні інгредієнти вимити проточною водою, очистити від жилок.
- Обсушити сухими серветками, довільно нарізати.
- З грибів зняти плівки гострим ножем підрізати ніжки.
- Нарізати пластинками або невеликими кубиками.
- Цибуля очистити, вимити і покришити.
- У сковороду покласти шматочок масла, дати йому розтанути.
- Всипати цибулю, тушкувати до м'якості, заважаючи.
- Коли стане м'яким, додати гриби, обсмажувати п'ять хвилин.
- Потім відправити туди ж печінку і посипати борошном.
- Готувати ще стільки ж, приправити спеціями.
- Влити вершки і тушкувати близько чверті години.
Куряча печінка з вершками і морквою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
морква | 2 шт. |
куряча печінка | 0,8 кг |
рослинна олія | 20 мл |
цибуля | 2 головки |
вершки | 0,2 л |
часник | 2 шматочка |
чорний мелений перець | за смаком |
Часу: 55 хв.
Калорій: 121.
Як приготувати:
- Печінку вимити проточною водою, очистити від жиру і плівок.
- Нарізати невеликими шматочками, відставити.
- З лука стягнути шкірку, вимити головки і нарізати кільцями.
- З моркви теж зняти шкірку, промити коренеплоди і натерти.
- Часник очистити від лушпиння і сухих решт, подрібнити тиснявою.
- У сковороду налити олію, всипати цибулю, часник і моркву.
- Тушкувати, помішуючи, протягом десяти хвилин.
- Викласти печінку і смажити її 10-15 хвилин до готовності.
- Влити вершки, додати спеції і тушкувати ще стільки ж.
Спосіб приготування в мультиварці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вершки | 250 мл |
цибуля | 1 головка |
спеції | 10 г |
куряча печінка | 0,8 кг |
сіль | за смаком |
Часу: 50 хв.
Калорій: 125.
Як приготувати:
- З лука прибрати шкірку, вимити його і нашаткувати довільно.
- Печінку промити проточною водою, видалити всі жилки ножем.
- Нарізати печінку невеликими шматочками.
- У чашу мультиварки налити масло, прогріти його і всипати цибулю.
- Гасити до м'якості, потім додати печінку і тушкувати хвилин п'ять.
- Після цього налити вершки, додати спеції і перемішати.
- Готувати ще 20-25 хвилин, потім подавати до столу.
Рецепт для духовки
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
помідори | 2 шт. |
сіль | за смаком |
сметана | 40 мл |
куряча печінка | 0,5 кг |
борошно | 30 г |
цибуля | 1 головка |
чорний мелений перець | за смаком |
сир | 150 г |
масло оливи | 20 мл |
Часу: 1 ч.
Калорій: 158.
Як приготувати:
- Печінку вимити проточною водою, очистити від плівок і жилок.
- Трохи подрібнити, щоб було зручно їсти.
- Після цього обваляти в борошні з усіх сторін.
- У сковороду налити олію і прожарити його.
- Викласти шматочки печінки, обсмажити їх протягом десяти хвилин.
- Лук очистити, помити і дрібно покришити.
- В сусідню сковороду налити ще трохи олії.
- Всипати туди коренеплід і обсмажити до м'якості.
- Печінку викласти у форму для запікання, зверху укласти обсмажений коренеплід.
- Помідори вимити, нарізати їх кубиками.
- Розподілити зверху на цибулю, посипати сіллю і чорним перцем.
- Сир натерти, змішати його з вершками, викласти на томати.
- Прибрати в духовку хвилин на тридцять до рум'яної скоринки.
На відео — ще один варіант приготування печінки з вершками в духовці:
Печінка з солодким перцем
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вершкове масло | 50 г |
сіль | за смаком |
солодкий перець | 0,3 кг |
вершки | 250 мл |
куряча печінка | 500 г |
цибуля | 150 г |
чебрець | 8 гілочок |
Часу: 55 хв.
Калорій: 118.
Як приготувати:
- Цибуля очистити від шкірки, вимити його і нарізати.
- Перець помити, вирізати серцевини, прибрати перетинки.
- М'якоть порізати тонкою соломкою.
- Печінку вимити, видалити плівки, жилки.
- Нарізати її невеликими шматочками.
- У сковороду покласти масло, дати йому розійтися.
- Всипати цибулю, обсмажити до м'якості.
- Додати печінку, перець і перемішати.
- Готувати, помішуючи, хвилин п'ятнадцять, приправити сіллю і перцем.
- Помістити в сковороду чебрець, налити вершки і тушкувати ще двадцять хвилин під кришкою.
Читайте за посиланням, як приготувати шашлик з яловичої печінки.
Приготуйте запіканку з печінки в духовці по цього рецептом.
Рецепт підливи з курячої печінки ви знайдете тут.
Куряча печінка в вершках з курячими сердечками
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
мелений чилі | 5 г |
цибуля | 2 головки |
мускатний горіх | 2 дрібку |
курячі сердечка | 0,3 кг |
сіль | за смаком |
рослинна олія | 25 мл |
куряча печінка | 300 г |
петрушка | 30 г |
листи лавра | 2 шт. |
вершки | 150 мл |
чорний мелений перець | за смаком |
Часу: 1 ч.
Калорій: 139.
Як приготувати:
- Серця вимити проточною водою, очистити їх від жиру.
- Можна розрізати навпіл уздовж, щоб прибрати серцевини.
- Печінку помити, прибрати прожилки.
- Нарізати невеликими шматочками будь-якої форми.
- Цибулю почистити, вимити проточною водою і подрібнити.
- У сковорідку налити олію, нагріти його і обсмажити серця до рум'яності.
- Додати цибулю, тушкувати ще хвилин п'ять і потім всипати чилі.
- Доповнити все курячою печінкою, тушкувати до готовності.
- В кінці додати сіль, чорний перець і мускатний горіх.
- Влити вершки, додати листочки лавра блюдо і накрити кришкою.
- Тушкувати хвилин п'ятнадцять, потім додати подрібнену зелень і готово.
Готуємо з помідорами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
коріандр | 5 г |
кінза | 10 г |
масло оливи | 30 мл |
томати | 2 шт. |
сіль | за смаком |
куряча печінка | 0,5 кг |
чорний мелений перець | за смаком |
цибуля | 1 головка |
сік лимона | 5 мл |
Часу: 55 хв.
Калорій: 115.
Як приготувати:
- Печінку вимити, прибрати за допомогою ножа жир і плівки.
- Нарізати шматочками довільного розміру, відставити.
- Цибулю почистити, помити і подрібнити.
- У сковороді нагріти масло, всипати цибулю і тушкувати його до прозорості.
- Помідори вимити проточною водою, нарізати їх кубиками або часточками.
- Додати їх до цибулі разом з коріандром.
- Готувати кілька хвилин, помішуючи.
- Доповнити компоненти печінкою, соком цитруса і готувати ще десять хвилин.
- Після цього влити вершки, додати спеції і кінзу.
- Тушкувати під кришкою двадцять хвилин і подавати до столу.
Корисні поради
Для сьогоднішнього страви підійдуть не всі вершки. Оптимальний рівень жирності – 15-20%. Саме такі вершки добре загусають і не згорнуться грудками. Будьте уважні!
Щоб блюдо отримало апетитну рум'яну скоринку, використовуйте вершкове масло замість будь-якого рослинного. Воно додасть страві ще й вершковий аромат. Варто спробувати!
Куряча печінка в вершках – дуже ніжне і дуже смачне блюдо. Готується швидко і подобається всім без винятків. Спробуйте і ви!
На відео — рецепт приготування смачної курячої печінки з овочами: