Як приготувати сьомгу на пару в мультиварці і пароварці
Сьомга на пару є низькокалорійним і легким у засвоєнні організмом стравою. Приготування може виконуватися як в мультиварці, так і в пароварці. Можна приготувати рибу відразу разом з гарніром на пару. Для цього чудово підійде картопля.
Дуже гарне поєднання для сьомги складуть овочі, такі як болгарський перець, брокколі, цвітна капуста, кабачки. Як приправи для покращення смаку підійде чорний і білий мелений перець, орегано, розмарин і лимонний сік.
Скільки калорій в рибі
Сьомгу прийнято вважати жирною рибою, тому не дуже віриться, що її можна включати в дієтичне меню. Але це помилкова думка. Це обумовлено тим, що ця риба включать у свій склад амінокислоти, які значно прискорюють швидкість протікання обмінних процесів. А ось що входять в решті склад білки і мінерали збагачують організм без ризику збільшення ваги.
В процесі термічної обробки риба, звичайно ж, втрачає велику частину своїх корисних властивостей, тому рекомендується готувати її на пару, де, в основному, відбувається збереження потрібних компонентів.
У 100 грамах сьомги, готується на пару, міститься 153 ккал. Виходячи з цього, можна зробити висновок, що вона чудово підійде для дієтичного меню.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сьомги - | 0,4 кг |
солі - | 1/4 ч. л. |
меленого білого перцю - | 1/4 ч. л. |
лимона - | 1/4 шт. |
соняшникової олії - | 2 ст. л. |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 153 Ккал |
Сьомга не вимагає застосування великої кількості різноманітних спецій. Чим простіше приготування, тим смачніше виходить риба.
Як приготувати сьомгу на пару в пароварці:
- Зчистити з риби шар луски, вимити і нарізати на шматки потрібного розміру;
- Присипати меленим білим перцем і добре перемішати;
- Рибу полити рослинним маслом і соком чверті лимона. Також відрізати кілька часточок лимона і покласти до риби. Перемішати;
- Відставити у бік хвилин на 10;
- У пароварку викласти рибу одним шаром, не накладаючи один на одного;
- Приготування в пароварці тривати 20 хвилин.
Рибка з картоплею на пару
Для того щоб приготувати цю страву, потрібно:
- 0,3 кг сьомги;
- 0,5 кг картоплі;
- 1000 мл води;
- сіль і приправи за смаком.
Час приготування – 35 хвилин.
Калорійність – 186 ккал.
Як приготувати сьомгу з картоплею на пару:
- У першу чергу потрібно підготувати рибу: почистити, розділити на стейки і натерти приправами і сіллю;
- Картоплю очистити від шкірки, вимити, розділити на кубики невеликих розмірів;
- У мультиварочную чашу вилити потрібну кількість води, поставити спеціальний контейнер для приготування на пару;
- Розкласти в ньому рибу з картоплею і закрити мультиварочную кришку;
- Прилад привести в режим «На пару», виставити таймер на 20 хвилин і привести в дію кнопку «Старт».
Як приготувати ароматні булочки з ковбасою читайте в нашій статті.
Спробуйте наші варіанти закусок з оселедця — це дуже вишукано і смачно і підійде до будь-якого застілля.
Читайте як приготувати шалено смачну запіканку з картоплі з кабачками.
Стейк з сьомги в мультиварці
Риба, приготування якої виконано за запропонованим рецептом, виходить дуже м'якою і соковитою. Потрібно підготовка наступного переліку продуктів:
- 2 філе сьомги;
- ½ Частина лимона;
- щіпка чорного перцю (меленого);
- щіпка розмарину.
Час приготування – 50 хвилин.
Калорійність – 190 ккал.
Технологія підготовки риби на пару:
- Філе розділити на стейки і кожен з них окремо натерти перцем;
- Також присипати сьомгу розмарином і залишити в стороні на деякий час для того, щоб філе просякло ароматом спецій;
- У чашу вилити трохи води і поставити контейнер для готування на пару;
- Розкласти там рибу;
- Лимон нарізати на тоненькі часточки і викласти їх поверх риби;
- Закрити кришку і поставити на приладі режим «На пару». Виставити на таймері 30 хвилин і залишити до характерного сигналу відключення.
Сьомга парова з овочами
Цей рецепт чудово підійде для сімейного вечері. Для того щоб його втілити в реальність, потрібно наведений нижче набір продуктів:
- 0,3 кг філе сьомги;
- 0,25 кг свіжих овочів (асорті);
- 30 мл сметани;
- 250 мл води;
- кухонна сіль і приправи на смак.
Час приготування – 50 хвилин.
Калорійність – 135 ккал.
Як приготувати страву:
- Філе дуже добре вимити, ретельно натерти приправами і сіллю, нарізати на шматки потрібного розміру і залишити для насичення на кілька хвилин;
- Овочі краще всього подрібнити у формі кубиків невеликого розміру;
- У чашу мультиварки вилити потрібну кількість води і відразу ж встановити контейнер для готування на пару;
- Розкласти там нарізані овочі, а зверху викласти ароматну сьомгу;
- Полити зверху сметаною;
- Закрити мультиварочной кришкою і поставити функцію «На пару» і час – 20 хвилин;
- Перед подачею готової риби з овочами до столу можна збризнути невеликою кількістю лимонного соку і присипати подрібненою зеленню.
Корисні поради
При придбанні сьомги необхідно звернути увагу на забарвлення бічних сторін і черевця, які повинні бути срібного рівномірного відтінку. Спинка повинна бути пофарбована в чорний колір і отблескивать переливами. Ці характеристики говорять про свіжості риби.
Також купуючи рибу, варто звернути увагу на наявність плям по всій туші. Якщо вони є, то її не можна купувати – вона не смачна і не така корисна.
Сьомга – це дуже корисний продукт, особливо у разі її приготування на пару. Таке блюдо чудово підійде для дієти, в період лікування шкірних захворювань, а також для дитячого організму. Для сімейного легкого вечері кращого варіанту не знайти.