10 апрель 2019 1 238

Рецепти приголомшливих салатів зі слабосоленої сьомгою

Сьомга – універсальний компонент, за допомогою якого можна приготувати різні салати, перші і другі страви. Дуже смачними й незвичайними виходять закуски, які відрізняються легкістю, поживністю. Такі салати багаті вітамінами і мікроелементами, а готуються дуже швидко.

Рецепт салату з сьомгою слабосоленої і сиром
Інгредієнти Кількість
зелень - за смаком
риба - 0,3 кілограма
сир - 160 р
яйця - 4 шт.
майонез - 120 мілілітрів
сік лимонний - 20 мл
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 276 Ккал

Приготований за цим рецептом салат не тільки швидко готується, але ще і виходить чудово смачним, легким.

  1. В гарячій воді зварити яйця, остудити в холодній воді, почистити, нарізати кубиками, викласти в салатник і змастити майонезом;
  2. Рибне філе нарізати смужками, полити лимонним соком, покласти другим шаром і полити майонезом;
  3. Кріп добре помити, просушити його трохи, подрібнити як можна дрібніше, змішати з соусом і викласти третім шаром;
  4. Сир натерти на тертці, посипати салат, викласти залишки майонезу, прикрасити свіжою зеленню.

Таке блюдо чудово буде виглядати не тільки на повсякденному, але й святковому столі.

Салат «Царський» з червоної ікри

Страви високої кухні користуються неймовірною популярністю у багатьох людей. Якщо раніше їх можна було спробувати лише в ресторані, то на сьогоднішній день вони легко готуються і в домашніх умовах.

Інгредієнти:

  • 210 грам сьомги;
  • 90 мл йогурту;
  • 3 яйця;
  • ікра – 30 грам;
  • 150 грам пармезану;
  • 0,16 кілограма Філадельфії;
  • 1 цибулина;
  • жовток курячий – 1 штука;
  • 4 грама гірчичного порошку.

Час приготування: 25 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 285 ккал.

  1. Жовток одного яйця збити з йогуртом за допомогою міксера, додати в соус трохи солі, порошок гірчичний, а також сушену зелень;
  2. На тертці натерти пармезан;
  3. Зварити і почистити яйця, в окремі ємності натерти білок і жовток;
  4. Викласти в тарілку білок, полити соусом, зверху посипати сиром;
  5. Рибу порізати кубиками, викласти її на сир, змастити;
  6. Нарізати якомога дрібніше цибулю, приготувати для нього маринад з 2 чайних ложок оцту, 10 г цукру, 60 мл киплячої води, залишити маринуватися на 15 хвилин, потім трохи віджати і викласти в салат;
  7. Філадельфію порізати кубиками, відправити в салат, полити залишками соусу, прикрасити жовтком і ікрою.

З-за того, що сир і сьомга досить калорійні, заправляти таке блюдо краще всього легким і ніжним соусом, і йогурт ідеально підходить для цієї мети.

Салат «Цезар» з помідорами

Салат «Цезар» можна готувати не тільки за класичним рецептом, але і більш сучасного – з червоною рибою і соковитими помідорами. Смак цієї страви просто чарівний і всі гості порадіють цієї нової інтерпретації відомого всім салату.

Інгредієнти:

  • листя салату;
  • 0,2 кілограма риби;
  • 3 зубчики часнику;
  • помідори – 170 грам;
  • 2 яйця;
  • олія оливкова;
  • 3 шматочки хліба;
  • 50 грам «Пармезану»;
  • оцет;
  • 20 мілілітрів гірчиці;
  • приправи;
  • пів лимона.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 283 ккал.

  1. Часник очистити, порізати його шматочками, викласти на сковороду з оливковою олією, обсмажити 2-3 хвилини, дістати і викинути;
  2. З скибочок хліба зрізати шкірку, а м'якоть подрібнити кубиками і обсмажити їх в часниковому маслі з усіх сторін протягом 5 хвилин, викласти на паперовий рушник;
  3. Відварити яйця, розібрати на білки і жовтки;
  4. Яєчні жовтки розтерти з допомогою виделки, полити соком лимона, додати пів чайної ложки оцту, масло і гірчицю, перемішати і за допомогою блендера добре подрібнити;
  5. Салатні листя промити, трохи обсушити, порізати на кілька частин ножем і викласти на тарілку, полити соусом, перемішати;
  6. Помиті помідори ріжуться часточками, викладаються на листя;
  7. Рибу нарізати кубиками і разом з сухариками викласти в салат, все посипати тертим сиром і полити соусом.

Сухарики – дуже ніжний інгредієнт, через вологи вони можуть втратити свої смакові якості, тому подавати таку страву потрібно одразу після приготування.

Рецепт салату шарами з червоної риби і картоплі

Після свят, коли в холодильнику залишився шматочок червоної риби, завжди можна порадувати своїх домашніх смачним і простим стравою.

Інгредієнти:

  • яйця – 3 штуки;
  • сьомга – 300 грам;
  • картопля – 4 штуки;
  • маслини;
  • 100 грам сиру;
  • майонез;
  • 2 огірка.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 301 ккал.

  1. Картопля і яйця відварити, охолодити, почистити;
  2. Картоплю натерти на тертці, викласти в глибоку тарілку, полити майонезом;
  3. Сьомгу почистити, видалити кісточки, нарізати кубиками, покласти другим шаром;
  4. Посипати блюдо натертими на крупній тертці яйцями, а також сиром, полити соусом, а зверху викласти ще шар з картоплі;
  5. Перевернути салат на блюдо, викласти зверху порізані кружальцями огірки, маслини і шматочки сьомги.

Такий салат обов'язково повинен настоятися в холодильнику і для цього потрібно всього півгодини часу.

Як приготувати ніжні котлетки з індички на пару — дієтичне блюдо для дітей і дорослих.

Читайте як приготувати пишне тісто для капустяного пирога — кілька варіантів основи для випічки.

З чого готують ткемалі — спробуйте цей соус, він підійде до будь-яких м'ясних страв.

Листковий салат з авокадо і сьомгою

Авокадо – інгредієнт з приємним, легким і незвичайним смаком і гармонійно поєднується з слабосоленої сьомгою.

Інгредієнти:

  • 2 авокадо;
  • 0,3 кілограма сьомги;
  • базилік;
  • 50 мілілітрів вершків;
  • 150 грам огірків;
  • йогурт;
  • 150 грам сиру;
  • 2 помідора.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 254 ккал.

  1. Помідори покласти в глибоку миску, залити окропом і зняти з них шкірку, нарізати у вигляді слайсів;
  2. Помити огірок, зрізати з нього шкірку, натерти на тертці;
  3. М'якоть авокадо порізати невеликими кубиками;
  4. Натерти на дрібній тертці сир;
  5. Сьомгу очистити від шкірки, видалити дрібні кістки, нарізати невеликими кубиками;
  6. Всі продукти викласти шарами в тій послідовності, яка сподобається, полити соусом і посипати сиром і подрібненим базиліком.

Поради кулінарів

Для приготування салатів необхідно купувати тільки якісну, нещодавно приготовану рибу. Якщо страва викладається шарами, то йому обов'язково потрібно дати відстоятися півгодини в холодильнику і просочитися соусом.

Для заправки салатів з рибою, можна використовувати не тільки майонез, який дуже калорійний і трохи важкий, але і більш легкі соуси. Для приготування заправки часто використовуються класичний йогурт, вершки, сметана, кефір. Ці продукти можна комбінувати між собою в різних пропорціях і додавати до них свіжу зелень, горіхи, гірчичний порошок, мускатний горіх.

Під час приготування салату з сьомгою слабосоленої і сухариками, останні найкраще приготувати на часниковому маслі, але якщо члени сім'ї не люблять його аромат, можна просто полити лимонним соком і поставити підрум'янитися в духовку.

Що ще почитати: