03 июнь 2019 1 277

Рецепти пирогів зі скумбрією з листкового, дріжджового і заливного тесту

Страви з ситна і смачна скумбрії володіють не тільки смаком, але і користю. У 100 г скумбрії міститься всього 200 ккал і велику кількість необхідних організму речовин: Омега-3, вітамінів В12 і D. Тому рекомендується включати цю рибу в раціон частіше, особливо у складі різноманітних домашніх пирогів.

Покроковий рецепт пирога на дріжджовому тесті
Інгредієнти Кількість
борошно - 600 г (можна більше)
молоко - 400 мл
сухі дріжджі - 1 упаковка
яйце - 1 шт.
рослинна олія - 6 ст. л.
сіль, перець - за смаком
свіжа скумбрія - близько 1 кг (приблизно 3 шт.)
картопля - 5 або 6 шт.
цибулю - 2 шт.
Час приготування: 130 хвилин Калорійність на 100 г: 350 Ккал

Пиріг з простого дріжджового тіста з начинкою з картоплі і скумбрії. Рецепт розрахований на подвійну порцію з використанням великої форми (35 см). Якщо потрібен пиріг трохи менше, то все компоненти можна просто поділити на два.

У першу чергу потрібно приготувати тісто. У підігріте молоко всипають дріжджі. Молоко не можна перегрівати, так як це згубно для дріжджів. Після розмішування додається просеянная борошно, яйце, сіль, а також олію. Тісто треба вимісити, накрити і поставити в тепло. Близько однієї години знадобиться на підйом тіста.

За цей час можна зайнятися начинкою. Знадобиться скумбрію обробити на філе з невеликих шматочків. Очищений, дрібно порубаний лук занурюють у рослинна олія, обсмажують до золотистого відтінку. Філе сире і обсмажену цибулю змішують, приправляють сіллю, перцем. Очищену картоплю нарізують тонкими кружальцями товщиною близько 2-х мм, щоб овоч добре пропікся.

Підійшло до того часу тісто злегка обминають. Потім його поділяють на дві частини, одна з них повинна бути побільше. Після цього настає час випікання. Більший шматок тіста розкачують у пласт діаметром, трохи виходять за розміри форми.

У змащену маслом форму за допомогою качалки переносять розкатаний пласт, загнувши бортики. Зверху формують шар з картопляних шматочків і солять. Настала черга рибно-цибулевої суміші, поверх якої знову викладають картопляний шар.

Меншу частину теж розкочують і закривають їй начинку, защепляя краю майбутнього пирога. Зверху роблять невеликі надрізи для проходження пара.

Духовку включають на розігрів до 180 градусів. За цей час пиріг встигне трохи підвестися. Час випікання становить близько 50 хвилин. Готовність перевіряють за ступенем рум'яності скоринки, а також картоплі. Якщо зубочистка вільно проходить крізь неї, то пиріг готовий. Тісто може здатися твердим, але це нормально.

Після звільнення з духовки випічку накривають рушником, залишають на 30 хвилин, щоб скоринка пом'якшилася. Пиріг чудовий в теплому, а також холодному вигляді.

Скільки варити свинячий язик щоб він був м'яким і ніжним читайте в нашій статті.

Як приготувати шикарний маннік на кефірі за класичним рецептом — рецепт тут.

Як зробити хлібної квас в домашніх умовах. Візьміть на замітку декілька різноманітних рецептів цього напою.

Заливний пиріг зі скумбрією і рисом

Цей пиріг, розрахований на 6 персон, можна зробити як з консервами, так і зі свіжою рибою. Необхідні компоненти для тіста:

  • пшеничне борошно – 2,5 склянки;
  • два яйця;
  • розпушувач – 8-10 м;
  • цукор і сіль – по 1 ст. л.;
  • рослинне масло – 5 ст. л.;
  • кефір – 2 ст.;
  • вершкове масло, щоб змастити форму – 5 р.

Для начинки потрібно взяти:

  • філе скумбрії – 250 г;
  • 2 зварених круто яйця;
  • варений рис «Жасмин» (Містраль) – 3 ст. л.;
  • одна цибулина;
  • зелена цибуля – 50 р;
  • рослинне масло – 1 ст. л.
  • сіль.

Час приготування – 80 хвилин. Калорійність – близько 122 ккал /100 р.

Можна почати з приготування фаршу. Очищену, дрібно посічену цибулину обсмажують на рослинному маслі. Після цього кладуть подрібнену рибне філе, обсмажують, додають сіль. Охолоджують.

Відварені яйця і зелену цибулю дрібно ріжуть, додають обсмажену рибу з цибулею. Сюди ж додають відварену і охолоджений рис. Начинку добре розмішують. Для приготування тіста потрібно збити яйця з додаванням цукру і солі.

До суміші доливають кефір, а також олію. Просіяне борошно з доданим до неї розпушувачем розмішують, додають до решти інгредієнтів. Консистенцію потрібно зробити текучого, але густий.

Для випікання потрібно взяти форму діаметром 24 см і змастити маслом. У неї поміщається половина тіста, зверху-начинку, останній шар – тісто. Випікання проводиться в нагрітій до 180 градусів печі протягом 40 хвилин. Заливний пиріг краще злегка охолодженим.

Листкова випічка

Чудовий пиріг зі скумбрією з листкового тіста на 3 порції, готується з найпоширеніших продуктів:

  • готове листкове бездріжджове тісто – 1 упаковка;
  • куряче яйце, зварене круто – 6 шт.;
  • консерви рибні (в олії) – 1 банку.

Час – 40 хвилин. Калорійність – приблизно 166 ккал /100 р.

Деко вкривається папером для випікання. Одну частину тіста викласти на деко. Консерви проминают виделкою разом з дрібно порубаним яйцями і зеленим цибулею. Фарш краще присмачити олією з консервів, щоб його консистенція вийшла більш рідкою. Рівномірно розподілений по першому шару тесту фарш накривають рештою тестом, защепляя краю. Сформований пиріг ставиться в розігріту до 180 градусів духовку, випікання проводиться до появи скоринки золотистого відтінку.

Рибний пиріг на кефірі зі скумбрією і картоплею

Простий рецепт пирога з повітряним тестом і начинкою зі скумбрії і картоплі. Необхідні продукти для тіста:

  • борошно – 1,5 ст. л.;
  • два яйця;
  • кефір – 1 склянка;
  • сіль, сода – по пів чайної ложки;
  • вершкове масло для змащування верху.

Компоненти начинки:

  • 1 банку скумбрії (у власному соку);
  • 1 картоплина середнього розміру;
  • сіль, перець.

Час приготування – трохи більше 1 години. Калорійність – близько 156 ккал/100 р.

Попередньо можна включити розігріватися до 180 градусів духовку. А поки можна зайнятися тестом. Збиті з сіллю яйця перемішують з кефіром. Борошно разом з содою всипають туди ж, заважаючи до однорідної консистенції, що нагадує згущене молоко.

Рибу виймають з банки, розминають виделкою на тарілці.

Картоплю слід нарізати соломкою. Форму промащують маслом, виливають ½ тесту. Картопляну соломку висипають на шар тіста, не приминаючи її.

Потрібно посолити, поперчити. Зверху викладається рибний фарш, рівномірно розподіляється по всій поверхні. Всі дії потрібно здійснювати без натиску. Зверху пиріг закривається шаром тіста, що залишилося, проміжки замазуються з допомогою ложки.

Пиріг поміщається в гарячу духовку на півгодини. Через 15 хвилин можна відкрити духовку і поставити піддон. Це робиться, щоб уникнути пригорання низу пирога.

Температуру можна трохи знизити. Рівномірно подрумянившийся пиріг виймають з печі, остуджують, змастивши скоринку вершковим маслом. Пиріг можна їсти теплим або холодним, запиваючи солодким чаєм.

 

Що ще почитати: