Як приготувати Хе з скумбрії по-корейськи
Риба Хе — це універсальне блюдо, яке можна з'їсти в колі сім'ї, так і поставити на стіл під час свята. Гості здивуються вашим кулінарним талантам, адже рибне блюдо має пікантний, приємним смаком.
Ви можете замінити скумбрію на будь-яку рибу на свій розсуд, але саме зі скумбрією Хе виходить найбільш смачним і ніжним.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
моркви - | 2 шт. |
лука - | 3 шт. |
скумбрії - | 1 кг |
рослинної олії - | ½ Ст. |
пасти з томатів - | три ст. л. |
морської солі - | одна ст. л. |
цукру - | ½ Ч. л. |
води - | одна гуртка |
оцтової кислоти - | три ч. л. |
спецій для приготування Хе - | ½ Ст. л. |
Час приготування: 180 хвилин | Калорійність на 100 грам: 116 Ккал |
Як готувати Хе зі скумбрії з морквою:
- Необхідно обробити тушку риби, перед цим почистивши її;
- Овочі нарізати. Ріпчасту цибулю ріжемо половинчатими кільцями, моркву — соломкою;
- Беремо ємність і по черзі додаємо в неї порізані овочі, спеції, рослинна олія, оцет, воду, пасту з томатів. Додаємо сіль і цукор;
- Кип'ятимо отриману суміш;
- Знімаємо каструлю з плити і охолоджуємо вміст;
- Беремо іншу ємність і викладаємо в неї інгредієнти таким чином: спочатку маринад, потім філе, знову маринад. Чергуємо так, щоб маринад опинився зверху і знизу риби;
- Залишимо нашу закуску маринуватися в холодильнику на ніч;
- Готово! Хе з скумбрії можна подати на обід.
Як бачите, приготування класичного Хе — не дуже трудомісткий, але тривалий процес. Тривалим вважається за рахунок того, що риба повинна промаринуватися, ввібравши в себе соки овочів і приправи. Тоді страва стане по-справжньому пікантним.
Хе з скумбрії по-корейськи
Тепер розглянемо інший варіант приготування цієї страви: споконвічно азіатський, який прийшов до нас з далекої Кореї.
Взагалі, невідомо, готували в Кореї дане блюдо саме з скумбрії — адже для приготування підійде практично будь-яка риба. Тим не менше цей рецепт дійсно був перейнятий у азіатів.
Інгредієнти для закуски:
- один кг скумбрії;
- дві шт. огірків;
- дві шт. цибулин;
- п'ять зубчиків часнику;
- три ст. л. зелені;
- одна ч. л. паприки;
- ½ Ч. л. чорного і червоного меленого перцю;
- дві ст. л. цукру;
- одна ч. л. солі;
- три ст. л. соєвого соусу;
- дві ст. л. кунжуту;
- ½ Ч. л. кінзи;
- дві ст. л. оцтової есенції.
Приготовленої закуски вистачить на п'ять чоловік.
Час приготування: 1 годину 15 хвилин.
Калорійність на 100 гр.: 153 ккал.
БЖУ: 9/10/10 гр.
Як готувати:
- Скумбрію очистити. Видалити плавники, потім зняти шкіру. Отримане філе тонко нарізати;
- Помістити філе в ємність з оцтом і маринувати півгодини;
- Очистити цибулю, нарізати її, смажити на максимальному вогні;
- Додати до смаженій луку червоний (чорний) перець і паприку, кінзу за смаком;
- Додати цукор і сіль;
- Готову суміш помістити до маринованої скумбрії і ретельно перемішати;
- Нарізати огірки і теж помістити до риби;
- Додати зелень і кунжутне насіння. Подавати з соєвим соусом;
- Готово! Можна подавати до столу.
Як ви вже помітили, корейський варіант готується швидше і не вимагає довгої маринування в холодильнику. Він підійде в тому випадку, якщо буквально через пару годин до вас прийдуть гості, а ви не знаєте, чим їх пригостити.
Пиріг з рибою з дріжджового тіста — смачне і ситне блюдо з домашніх рецептами.
Спробуйте приготувати і ніжну соковиту качку з чорносливом за нашими рецептами.
Картопляна запіканка з ковбасою — улюблене блюдо, яке дуже легко і просто приготувати.
Спрощений рецепт
Інгредієнти для приготування скумбрії Хе по-домашньому:
- один кг свіжої скумбрії;
- кінза — за смаком (можна використовувати суміш приправ);
- три столові ложки оцту 70%;
- соус із сої — за смаком;
- три шт. ріпчастої цибулі;
- шість зубчиків часнику;
- свіжий або мелений гострий перець – за смаком.
Приготовленої закуски вистачить на шість осіб.
Час приготування: більше двох годин.
Калорійність: 143.8 ккал.
БЖУ: 12.8/8.6/2.8 гр.
Етапи приготування Хе:
- Прибрати хребет і кісточки у риби. Не потрібно знімати з неї шкіру — вона буде утримувати рибу, щоб вона не розвалилася в процесі приготування;
- Нарізати рибу на маленькі смужки, близько 4х2х1 сантиметрів;
- Помістити отримані смужки в ємність з кришкою. Додати в ємність 3 ложки оцтової кислоти. Філе буде маринуватися від 35 до 40 хвилин;
- Ретельно перемішати маринующуюся скумбрію і закрити ємність кришкою. Протягом часу маринування краще перемішати її ще кілька разів;
- Цибулю нарізати кільцями;
- Зубчики часнику так само нарізати, але вже невеликими пластинками;
- Нарізати два невеликих стручки перцю. Можна і не додавати, або додати мелений — він додасть страві привабливий запах і колір;
- Так само нарізати кінзу або взяти мелену;
- Риба повинна посвітліти. Додати до неї нарізану цибулю-порей (він повинен трохи пустити сік);
- Додати в цю ж ємність спеції, зубчики часнику і нарізаний червоний перець;
- Полити рибу парою ложок соусу з сої, сіль в цьому випадку сипати не обов'язково. Тепер перемішати;
- Салат має настоятися протягом 40 хвилин;
- Блюдо готове, можна подавати.
Хе з скумбрії — смачне блюдо, тому гості оцінять ваш кулінарний талант гідно.