11 май 2019 2 238

Рецепти салатів з варених, копченої та консервованої скумбрією

Для салатів з скумбрії добре підійде консервована, копчена і варена риба. Пропонуємо розглянути рецепти, які ви оціните по достоїнству.

Салат «Цікавий» з консервованої скумбрією
Інгредієнти Кількість
консерви «Скумбрія» - 1 банку
червона цибулина - 1 шт.
середня буряк - 1 шт.
слабосоленої огірок - 1 шт.
масло пісне - 60 мл
яблуко - 1 шт.
хрін столовий - 25 г
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 189 Ккал

Найпростіші інгредієнти, а який приголомшливий фінальний смак. Думаєте це важко? Анітрохи. Розкриваємо секрети цікавого салату, приготованого з скумбрією.

Як готувати салат:

  1. Буряк ретельно промити, хвостики не зрізати. Відварити до повної готовності, остудити і нашаткувати кубиками;
  2. З яблука зчистити шкірку, видалити кісточки. Нарізати фрукт невеликими часточками;
  3. Гострим ножем нашаткувати тонкими півкільцями червоний лук. Щоб надати йому м'якості, трохи пом'яти руками. Солоний огірок нарізати кубиками. Скумбрію розділити на шматочки;
  4. Всі підготовлені продукти з'єднати в глибокий салатник і заправити оливковою олією, змішаним з хріном.

На замітку: буряк можна не відварювати, а загорнувши у фольгу, запекти в духовці.

Салат «Весняний мімоза»

Традиційний салат часів Радянського Союзу досі любимо багатьма, а особливо він «доріг» старшому поколінню. Якщо хочете їх порадувати, то обов'язково приготуйте його за нашим рецептом з нескладними інгредієнтами, а покрокові рекомендації допоможуть вам красиво укласти шари.

Необхідні продукти:

  • 2 моркви середньої величини;
  • 1 баночка консервованої скумбрії;
  • 4 яйця;
  • 4 картоплини середньої величини;
  • легкий майонез за смаком;
  • цибуля-порей;
  • сіль – на свій розсуд.

Час приготування: 30 хв. В 100 г порції: 170 ккал.

Як приготувати Мімозу зі скумбрією:

  1. Моркву, яйця і картоплю відварити. Яйця залити холодною водою. Овочі залишити на столі остуджуватися;
  2. Охолоджені інгредієнти почистити. Натерти на тертці все, крім яєчного жовтка. Його відкласти поки в сторону;
  3. Злити з консерви сік, викласти скумбрію на тарілку і гарненько розім'яти за допомогою вилки;
  4. Зібрати салат в наступній послідовності: риба, яєчний білок, морква, цибуля, картопля. Всі шари потрібно промащувати майонезом, за винятком цибулі;
  5. Якщо салатник глибокий, можна повторити шари. Але в будь-якому випадку завершальний шар з яєчних жовтків, пропущених через часниковий прес.

Салат «Теплий» з вареної скумбрією

Цей рецепт заощадить масу часу господиням, якщо скумбрію приготувати в духовці, загорнувши у фольгу. Герметична упаковка зберегти рибі соковитість. А поки вона готується обсмажити картоплю, підготувати інші інгредієнти і зібрати салат.

На 3 порції знадобиться:

  • головка червоної цибулі;
  • 2-3 картоплини;
  • 1 потрошені скумбрія з головою;
  • 1 лимон;
  • 200 р консервованої білої квасолі;
  • 15 штук помідорів черрі;
  • 15 р їдальні гірчиці;
  • за смаком рафінована олія (оливкова);
  • за смаком рафінована олія (соняшникова);
  • 5 г морської солі;
  • 2 г меленого перцю.

На приготування потрібно: 30 хв. В кожній порції 100 г: 233 ккал.

Як готувати:

  1. Дрібної теркою зняти з лимона цедру, з'єднати її з рафінованою олією оливковою олією, посипати сіллю, меленим на млині перцем, акуратно все перемішати. Натерти скумбрію зсередини і зовні, щільно обернути фольгою і відправити на півгодини в розігрітий духову шафу;
  2. Приготовану рибу розібрати на шматочки невеликої величини;
  3. Очистити картоплю, нашаткувати скибочками. Зварити до напівготовності, воду для варіння підсолити. Готову картоплю відкинути на сито, потім викласти в розігріте масло і обсмажити;
  4. Дуже тонко нашаткувати червону цибулину півкільцями, черрі – навпіл;
  5. У прозорий салатник покласти скумбрію, великі шматки порізати. Додати черрі, квасоля і цибулю;
  6. Вичавити сік з лимона. Приготувати заправку: в оливкову олію, додати гірчицю, сік, трохи солі, збити віночком;
  7. Полити салат заправкою, а зверху розкласти обсмажені скибочки картоплі. Подавати з січеною зеленню.

Як приготувати ароматна печеня з м'ясом, картоплею та грибами в горщиках по домашньому рецепту.

Якщо часу на готування не вистачає, зваріть на перше суп з ковбасою — це смачно, ситно і просто.

Візьміть на замітку рецепт неймовірно смачних мафінів, які готуються в мікрохвильовці 5 хвилин.

Салат «Захват» зі скумбрії гарячого копчення

Для святкового салату важливий смак, але не менш важливо як він виглядає на тарілці. Секретне прикраса цього салату – картопляні чіпси.

Буде потрібно для готування:

  • шматочок (200 г) адигейського сиру;
  • 200 грам скумбрії (гаряче копчення);
  • 5-6 аркушів свіжого салату;
  • 150 мл натурального йогурту (без цукру та домішок);

Буде потрібно для прикраси:

  • 50 г маслин (без кісточки);
  • невелика упаковка картопляних чіпсів;
  • трохи листової петрушки.

Приготування займе: 30 хв. В одній порції салату: 128 ккал.

Як зробити:

  1. Листовий салат розібрати, гарненько промити і обсушити паперовим рушником. Це важливо, тому що зайва волога в салаті не потрібна;
  2. Знадобиться досить велика плоска тарілка. У центр викласти порвані руками листя, додати попередньо нарізану скумбрію, натертий сир. Заправити натуральним йогуртом;
  3. Прикрасити салат чіпсами, для цього розкласти їх навколо салату (по краю тарілки). На чіпси покласти маслини і листочки петрушки.

На замітку: адигейський сир можна замінити будь-яким схожим за смаком.

Салат «Кольоровий» зі скумбрією холодного копчення

Легкий у приготуванні салат подарує вам нові смакові відчуття.

На дві порції потрібно:

  • 1 яблуко велике зелене;
  • 1 цибулина велика й червона;
  • 15 мл рафінованої олії;
  • 8 мл лимонного соку;
  • щіпка цукрової пудри;
  • 6 листків салату;
  • 2 запечені у фользі картоплини;
  • 1 скумбрія (холодного копчення);
  • 1 г меленого перцю;
  • щіпка солі;
  • 8 г м'якої французької гірчиці (з зернами).

Необхідний час: 40 хв. В 100 г порції: 105 ккал.

Як готувати:

  1. Яблуко помити, не знімаючи шкірки нашаткувати скибочками, полити лимонним соком і трохи присипати солодкої пудрою;
  2. Запечену картоплю нарізати великими кубиками, скласти у велику миску;
  3. Тонко нашаткувати півкільцями червону цибулину і відправити до картоплі;
  4. Філе скумбрії нарізати великими кубиками і відправити до овочів;
  5. Промиті і обсушені листя салату порвати і викласти до риби з овочами;
  6. Останній продукт, який додається в салат – скибочки яблук і утворився від них сік;
  7. Блюдо злегка приправити перцем, сіллю, додати масло, 8 г гірчиці, перемішати і подавати на стіл.

Листковий салат з копченою скумбрією і картоплею

Листковий салат зі скумбрією – справжній хіт святкового столу. Насправді для приготування цього хіта не знадобиться багато часу. Все готується швидко і просто.

Для салату на 2 порції потрібно:

  • 1 міцне яблуко;
  • 75 г цибулі;
  • 35 мл олії рафінованої;
  • свіжа зелень – на свій розсуд;
  • 8 мл лимонного соку;
  • 100 г сиру;
  • 2 яйця першої категорії;
  • 200 г копченої скумбрії;
  • 30 г 15%-ної сметани;
  • 2 відварені в мундирі картоплини.

Необхідно для приготування: 25 хв. В 100 грамах (порція): 159 ккал.

Як зробити:

  1. Обсмажити на олії подрібнену ріпчасту цибулю;
  2. Яйця відварити звичайним способом. Потримати їх у холодною водою для охолодження;
  3. Картоплю, яйця, яблуко почистити і нашаткувати дрібними кубиками. Яблучну нарізку побризкати соком лимона. Підготовлені інгредієнти не змішувати;
  4. Нарізати філе копченої скумбрії тонкими скибочками;
  5. На дно невеликої салатника викласти шар скумбрії. На неї шарами розкласти всі підготовлені продукти. Послідовність така: картопля, яйце, обсмажену цибулю, сметана і рубана зелень. Посипати салат тертим сиром;
  6. Зверху на сир викласти яблучний шар.

Порада: для святкової сервіровки салат краще робити в креманках, в них він виглядає особливо ефектно і його зручно подавати гостям.

Легка закуска зі скумбрією в банках на зиму

Заготовки на зиму – це, звичайно різні консерви. Можна купити готові баночки в найближчому супермаркеті. Але, що, якщо здивувати своїх домочадців власноруч приготованим салатом зі скумбрії.

Вам знадобиться:

  • 2 кг скумбрії;
  • 700 г моркви;
  • 700 г ріпчастої цибулі;
  • 500 г помідорів;
  • за смаком сіль;
  • 20 мл рафінованої оливкової олії;
  • 10 горошин чорного перцю;
  • 9% столовий оцет – 20 мл

Час приготування: близько 2, 5 годин. Калорійність 100 г заготовки: 95 ккал.

Як приготувати:

  1. Смачніше і найпростіше приготувати рибу для зимового салату в духовці. У цілій скумбрії видалити всі нутрощі, посолити, поперчити, змастити оливковою олією, загорнути її у фольгу і запекти при 180 ° C протягом 20 хв;
  2. Готову, охолоджену рибу розібрати на шматочки;
  3. Крупно натерту моркву, нарізану кільцями цибулю, перекручення помідори згасити 10 хв. в глибокій сковороді. Приправити сіллю, покласти горошинки чорного перцю;
  4. Додати до овочів шматочки запеченої скумбрії, ще згасити 10 хв. В самому кінці готування додати столовий оцет;
  5. Поставити добре помиті банки в духову шафу, включити режим «Стерилізація», металеві кришки прокип'ятити в чистій воді;
  6. Чистою ложкою розкласти салат по банках, закатати і перевернути на м'яке і великий рушник. У нього і укутати баночки з салатом. Зберігати в прохолодному місці.

Корисні поради

  1. Якщо риба для салату зварена на пару або приготовлена в духовці, то краще страву заправити майонезом, інакше риба може бути сухуватою;
  2. Висока температура готування для скумбрії не підходить, вона може пересохнути і розвалитися на шматочки;
  3. Структура м'яса у скумбрії м'яка, а кількість жиру дуже висока. Щоб салат полегшити, її можна зварити в білому вині;
  4. Найпростіше запекти скумбрію в духовці, загорнувши у фольгу, через 30 хвилин вона буде готова.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: