Рецепти салатів з варених, копченої та консервованої скумбрією
Для салатів з скумбрії добре підійде консервована, копчена і варена риба. Пропонуємо розглянути рецепти, які ви оціните по достоїнству.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
консерви «Скумбрія» - | 1 банку |
червона цибулина - | 1 шт. |
середня буряк - | 1 шт. |
слабосоленої огірок - | 1 шт. |
масло пісне - | 60 мл |
яблуко - | 1 шт. |
хрін столовий - | 25 г |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 189 Ккал |
Найпростіші інгредієнти, а який приголомшливий фінальний смак. Думаєте це важко? Анітрохи. Розкриваємо секрети цікавого салату, приготованого з скумбрією.
Як готувати салат:
- Буряк ретельно промити, хвостики не зрізати. Відварити до повної готовності, остудити і нашаткувати кубиками;
- З яблука зчистити шкірку, видалити кісточки. Нарізати фрукт невеликими часточками;
- Гострим ножем нашаткувати тонкими півкільцями червоний лук. Щоб надати йому м'якості, трохи пом'яти руками. Солоний огірок нарізати кубиками. Скумбрію розділити на шматочки;
- Всі підготовлені продукти з'єднати в глибокий салатник і заправити оливковою олією, змішаним з хріном.
На замітку: буряк можна не відварювати, а загорнувши у фольгу, запекти в духовці.
Салат «Весняний мімоза»
Традиційний салат часів Радянського Союзу досі любимо багатьма, а особливо він «доріг» старшому поколінню. Якщо хочете їх порадувати, то обов'язково приготуйте його за нашим рецептом з нескладними інгредієнтами, а покрокові рекомендації допоможуть вам красиво укласти шари.
Необхідні продукти:
- 2 моркви середньої величини;
- 1 баночка консервованої скумбрії;
- 4 яйця;
- 4 картоплини середньої величини;
- легкий майонез за смаком;
- цибуля-порей;
- сіль – на свій розсуд.
Час приготування: 30 хв. В 100 г порції: 170 ккал.
Як приготувати Мімозу зі скумбрією:
- Моркву, яйця і картоплю відварити. Яйця залити холодною водою. Овочі залишити на столі остуджуватися;
- Охолоджені інгредієнти почистити. Натерти на тертці все, крім яєчного жовтка. Його відкласти поки в сторону;
- Злити з консерви сік, викласти скумбрію на тарілку і гарненько розім'яти за допомогою вилки;
- Зібрати салат в наступній послідовності: риба, яєчний білок, морква, цибуля, картопля. Всі шари потрібно промащувати майонезом, за винятком цибулі;
- Якщо салатник глибокий, можна повторити шари. Але в будь-якому випадку завершальний шар з яєчних жовтків, пропущених через часниковий прес.
Салат «Теплий» з вареної скумбрією
Цей рецепт заощадить масу часу господиням, якщо скумбрію приготувати в духовці, загорнувши у фольгу. Герметична упаковка зберегти рибі соковитість. А поки вона готується обсмажити картоплю, підготувати інші інгредієнти і зібрати салат.
На 3 порції знадобиться:
- головка червоної цибулі;
- 2-3 картоплини;
- 1 потрошені скумбрія з головою;
- 1 лимон;
- 200 р консервованої білої квасолі;
- 15 штук помідорів черрі;
- 15 р їдальні гірчиці;
- за смаком рафінована олія (оливкова);
- за смаком рафінована олія (соняшникова);
- 5 г морської солі;
- 2 г меленого перцю.
На приготування потрібно: 30 хв. В кожній порції 100 г: 233 ккал.
Як готувати:
- Дрібної теркою зняти з лимона цедру, з'єднати її з рафінованою олією оливковою олією, посипати сіллю, меленим на млині перцем, акуратно все перемішати. Натерти скумбрію зсередини і зовні, щільно обернути фольгою і відправити на півгодини в розігрітий духову шафу;
- Приготовану рибу розібрати на шматочки невеликої величини;
- Очистити картоплю, нашаткувати скибочками. Зварити до напівготовності, воду для варіння підсолити. Готову картоплю відкинути на сито, потім викласти в розігріте масло і обсмажити;
- Дуже тонко нашаткувати червону цибулину півкільцями, черрі – навпіл;
- У прозорий салатник покласти скумбрію, великі шматки порізати. Додати черрі, квасоля і цибулю;
- Вичавити сік з лимона. Приготувати заправку: в оливкову олію, додати гірчицю, сік, трохи солі, збити віночком;
- Полити салат заправкою, а зверху розкласти обсмажені скибочки картоплі. Подавати з січеною зеленню.
Як приготувати ароматна печеня з м'ясом, картоплею та грибами в горщиках по домашньому рецепту.
Якщо часу на готування не вистачає, зваріть на перше суп з ковбасою — це смачно, ситно і просто.
Візьміть на замітку рецепт неймовірно смачних мафінів, які готуються в мікрохвильовці 5 хвилин.
Салат «Захват» зі скумбрії гарячого копчення
Для святкового салату важливий смак, але не менш важливо як він виглядає на тарілці. Секретне прикраса цього салату – картопляні чіпси.
Буде потрібно для готування:
- шматочок (200 г) адигейського сиру;
- 200 грам скумбрії (гаряче копчення);
- 5-6 аркушів свіжого салату;
- 150 мл натурального йогурту (без цукру та домішок);
Буде потрібно для прикраси:
- 50 г маслин (без кісточки);
- невелика упаковка картопляних чіпсів;
- трохи листової петрушки.
Приготування займе: 30 хв. В одній порції салату: 128 ккал.
Як зробити:
- Листовий салат розібрати, гарненько промити і обсушити паперовим рушником. Це важливо, тому що зайва волога в салаті не потрібна;
- Знадобиться досить велика плоска тарілка. У центр викласти порвані руками листя, додати попередньо нарізану скумбрію, натертий сир. Заправити натуральним йогуртом;
- Прикрасити салат чіпсами, для цього розкласти їх навколо салату (по краю тарілки). На чіпси покласти маслини і листочки петрушки.
На замітку: адигейський сир можна замінити будь-яким схожим за смаком.
Салат «Кольоровий» зі скумбрією холодного копчення
Легкий у приготуванні салат подарує вам нові смакові відчуття.
На дві порції потрібно:
- 1 яблуко велике зелене;
- 1 цибулина велика й червона;
- 15 мл рафінованої олії;
- 8 мл лимонного соку;
- щіпка цукрової пудри;
- 6 листків салату;
- 2 запечені у фользі картоплини;
- 1 скумбрія (холодного копчення);
- 1 г меленого перцю;
- щіпка солі;
- 8 г м'якої французької гірчиці (з зернами).
Необхідний час: 40 хв. В 100 г порції: 105 ккал.
Як готувати:
- Яблуко помити, не знімаючи шкірки нашаткувати скибочками, полити лимонним соком і трохи присипати солодкої пудрою;
- Запечену картоплю нарізати великими кубиками, скласти у велику миску;
- Тонко нашаткувати півкільцями червону цибулину і відправити до картоплі;
- Філе скумбрії нарізати великими кубиками і відправити до овочів;
- Промиті і обсушені листя салату порвати і викласти до риби з овочами;
- Останній продукт, який додається в салат – скибочки яблук і утворився від них сік;
- Блюдо злегка приправити перцем, сіллю, додати масло, 8 г гірчиці, перемішати і подавати на стіл.
Листковий салат з копченою скумбрією і картоплею
Листковий салат зі скумбрією – справжній хіт святкового столу. Насправді для приготування цього хіта не знадобиться багато часу. Все готується швидко і просто.
Для салату на 2 порції потрібно:
- 1 міцне яблуко;
- 75 г цибулі;
- 35 мл олії рафінованої;
- свіжа зелень – на свій розсуд;
- 8 мл лимонного соку;
- 100 г сиру;
- 2 яйця першої категорії;
- 200 г копченої скумбрії;
- 30 г 15%-ної сметани;
- 2 відварені в мундирі картоплини.
Необхідно для приготування: 25 хв. В 100 грамах (порція): 159 ккал.
Як зробити:
- Обсмажити на олії подрібнену ріпчасту цибулю;
- Яйця відварити звичайним способом. Потримати їх у холодною водою для охолодження;
- Картоплю, яйця, яблуко почистити і нашаткувати дрібними кубиками. Яблучну нарізку побризкати соком лимона. Підготовлені інгредієнти не змішувати;
- Нарізати філе копченої скумбрії тонкими скибочками;
- На дно невеликої салатника викласти шар скумбрії. На неї шарами розкласти всі підготовлені продукти. Послідовність така: картопля, яйце, обсмажену цибулю, сметана і рубана зелень. Посипати салат тертим сиром;
- Зверху на сир викласти яблучний шар.
Порада: для святкової сервіровки салат краще робити в креманках, в них він виглядає особливо ефектно і його зручно подавати гостям.
Легка закуска зі скумбрією в банках на зиму
Заготовки на зиму – це, звичайно різні консерви. Можна купити готові баночки в найближчому супермаркеті. Але, що, якщо здивувати своїх домочадців власноруч приготованим салатом зі скумбрії.
Вам знадобиться:
- 2 кг скумбрії;
- 700 г моркви;
- 700 г ріпчастої цибулі;
- 500 г помідорів;
- за смаком сіль;
- 20 мл рафінованої оливкової олії;
- 10 горошин чорного перцю;
- 9% столовий оцет – 20 мл
Час приготування: близько 2, 5 годин. Калорійність 100 г заготовки: 95 ккал.
Як приготувати:
- Смачніше і найпростіше приготувати рибу для зимового салату в духовці. У цілій скумбрії видалити всі нутрощі, посолити, поперчити, змастити оливковою олією, загорнути її у фольгу і запекти при 180 ° C протягом 20 хв;
- Готову, охолоджену рибу розібрати на шматочки;
- Крупно натерту моркву, нарізану кільцями цибулю, перекручення помідори згасити 10 хв. в глибокій сковороді. Приправити сіллю, покласти горошинки чорного перцю;
- Додати до овочів шматочки запеченої скумбрії, ще згасити 10 хв. В самому кінці готування додати столовий оцет;
- Поставити добре помиті банки в духову шафу, включити режим «Стерилізація», металеві кришки прокип'ятити в чистій воді;
- Чистою ложкою розкласти салат по банках, закатати і перевернути на м'яке і великий рушник. У нього і укутати баночки з салатом. Зберігати в прохолодному місці.
Корисні поради
- Якщо риба для салату зварена на пару або приготовлена в духовці, то краще страву заправити майонезом, інакше риба може бути сухуватою;
- Висока температура готування для скумбрії не підходить, вона може пересохнути і розвалитися на шматочки;
- Структура м'яса у скумбрії м'яка, а кількість жиру дуже висока. Щоб салат полегшити, її можна зварити в білому вині;
- Найпростіше запекти скумбрію в духовці, загорнувши у фольгу, через 30 хвилин вона буде готова.
Приємного апетиту!